* Επιδοτήσεις …καλά περίμενε…

Οι προηγούμενοι κυβερνώντες (βλέπε Δρυς) αντιγράφοντας την συνταγή Λαλιώτη με το Εθνικό Κτηματολόγιο και έχοντας ως υποχρέωση απέναντι και στην Ε.Ε. την κατάρτιση του ελαιοκομικού μας μητρώου, να μη κρυβόμαστε, τα έκαναν όλα στο πόδι. Με περίσσια αλαζονεία, προς τους κουτόφραγκους των Βρυξελών που το χρηματοδοτούσαν και περιφρόνηση προς τους αγρότες, ανάθεσαν σε "εταιρίες" χωρίς ειδικευμένο προσωπικό την δημιουργία του. Αυτές ξέροντας με ποιους έχουν να κάνουν ή έχοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι κανείς δεν θα τους ζητήσει τα ρέστα, μας καλούσαν να αναγνωρίσουμε τα κτήματά μας από αεροφωτογραφίες. Άνθρωποι νέοι, άνθρωποι με τα τρία (μαγκουρίτσες) ως μέγιστοι ιχνηλάτες και τοπογράφοι, χαμένοι σε χάρτες και με την πίεση της "ουράς" που περίμενε και διαμαρτυρόταν οριοθετούσαν πάνω σε χάρτες ως στρατηγοί σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα; Το ξέρουμε!
Έρχονται οι τωρινοί "οι αδιάφθοροι" και αντί να βάλουν στη θέση τους τα πράγματα (όσα μπορούσαν, που μπορούσαν!) τα φόρτωσαν στο κόκορα (βλέπε Μπασιάκος) κουκουλώνοντας την υπόθεση και σφυρίζοντας αδιάφορα.
Και οι παραγωγοί πελαγωμένοι. Να τρέχουν να πληρώνουν, να τρέχουν να ρωτούν, να τρέχουν, να τρέχουν...
Στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της επιδότησης και ενώ η κατάσταση είναι χαοτική και γνωστή, έρχεται κι η Ένωση (με τον Καταβοθρίτη πρόεδρο) που υποτίθεται διασφαλίζει τα συμφέροντά μας και μας βάζει να δηλώνουμε τη θάλασσα για κτήματα για να μη πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλον.
Εμείς οι έξυπνοι, εμείς που όλα τα ξέρουμε.



Κι εσύ περίμενε επιδότηση. Χαϊβάνι! …σαν κι έμενα.

1 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κολλάει το «της μάνα σου» και όχι στο γήπεδο. Και μάλιστα της μάνας τους! Τα λαμόγια.