* Το νερό, ‘νεράκι’.

6 Σχόλια από αναγνώστες

Τις τελευταίες ημέρες οι βρύσες της πόλης μας στέρεψαν. Αιτία οι εργασίες που γίνονται για να ενσωματωθεί ο νέος αγωγός στο κέντρο των Μολάων στο υπάρχον δίκτυο ύδρευσης. Καθημερινά βιώνουμε την έλλειψη του νερού στα σπίτια μας αφού ταλαιπωρούμαστε από πολύωρες διακοπές. Δεν γεννάται θέμα για την σκοπιμότητα του έργου. Τραβάει όμως πολύ αυτή η κατάσταση και δίκαια τα παράπονα από τους συμπολίτες μας φουντώνουν.
Το πρόβλημα βρίσκεται στην ελλιπή ενημέρωσή τους για την ακρίβεια των διακοπών. Πολλοί αιφνιδιάζονται με αποτέλεσμα να μην αποθηκεύουν νερό για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Κάποιες ανακοινώσεις σε χαρτιά που αναρτήθηκαν σε δημόσιους χώρους και τοπικά ραδιόφωνα, ούτε ακριβείς ήταν ούτε αποτυπώνουν την πραγματικότητα και πολλές φορές συμβάλουν όχι στην πληροφόρηση, αλλά στην παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα σπιτιών που έκλεισαν σχεδόν 24ωρο χωρίς νερό. Η έλλειψη νερού από τα νοικοκυριά αποτελεί μείζον πρόβλημα αφού ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται ξαφνικά ξεκρέμαστοι. Όλοι θα πρέπει να δείχνουμε ανοχή σε παρόμοιες καταστάσεις αφού το έργο είναι αναγκαίο. Όμως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι συντονιστές του, δεν ήξεραν ούτε το μέγεθος αλλά ούτε και τις ανάγκες του έργου αφού και τώρα μετά από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον χρονικό ορίζοντα που χρειάζεται.
Για μια ακόμη φορά στο θέμα της ενημέρωσης των δημοτών και της επικοινωνίας μαζί τους δεν πήραμε καλό βαθμό. Τα προβλήματα του παρελθόντος μήπως βρίσκουν γόνιμο έδαφος και στη νέα δημοτική αρχή;