* Ζεστά κουλουράκια Νοεμβρίου. Επιγραμματικά.

Φεύγουν κι έρχονται! Με τη λήξη της παρέλασης των μαθητών άρχισε η παρέλαση των κυβόλιθων. Με αρχή το δρόμο του Ειρηνοδικείου, άρχισε το ξήλωμα αυτών που προϋπήρχαν (είχαν τοποθετηθεί πριν ένα χρόνο περίπου).
Σκοπός; Η αντικατάστασή τους με νέους που όπως διατείνονται οι "δημαρχεύοντες" πληρούν προδιαγραφές μεγαλύτερης αντοχής διαθέτοντας ειδική επίστρωση κατάλληλη για τη διέλευση τροχοφόρων, κάτι που οι προηγούμενοι δεν! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν άλλαξε απλά ο Μανολιός κλπ και ότι υπάρχει βάση σε αυτά που λέγονται. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πολλοί (και ιδίως οι επαγγελματίες) που συγκρίνουν τις πριν και τις τωρινές τοποθετήσεις διαπιστώνουν με όση γνώση μπορεί να έχει ο καθ’ ένας, ότι αυτή τη φορά υπάρχει μεγαλύτερη μεθοδικότητα στο έργο. Άντε και σ’ ανώτερα και βέβαια όχι "και του χρόνου".
Τελειώνει; Από υπάλληλο σχετικό με το χώρο μάθαμε ότι η επέκταση του σχεδίου πόλεως βρίσκετε στη τελευταία φάση της ολοκλήρωσης. Μάλιστα ανέφερε ότι οι ενέργειες (εμείς ρωτάμε όλες;) που ήταν να γίνουν από το Δήμο ολοκληρώθηκαν και τώρα βρίσκεται στη φάση της δημοσίευσης.

Λέτε το 2007 να κλείσει με γρήγορο finis της νέας Δημοτικής Αρχής;
Αν ο Άγιος Βασίλης καταφέρει να προσγειώσει το έλκηθρο του σε τελειωμένη και φωταγωγημένη πλατεία και μπορέσει να ενημερωθεί για τους νέους δρόμους που θα τον περιμένουν του χρόνου στα οικόπεδα γύρω απ’ τους σημερινούς Μολάους, τότε θα μιλήσουμε για χειροπιαστά αποτελέσματα. Επειδή στο τέλος κάτι "απρόοπτο" τα χαλάει όλα, πειράζει που κρατάμε ακόμη μια "πισινή"; Με όσα έχουν προηγηθεί το καλάθι μας έχει μικρύνει.
Επιτέλους έως το τέλος του 2007 ας διαψευστούν οι όποιες επιφυλάξεις μας!

Ακόμη λαχανιάζουν! Ακούσαμε αρχικά από συζητήσεις και πληροφορηθήκαμε περαιτέρω από τη σελίδα του ΑΠΟΕΛ ότι δύο Μολαΐτες, ο Παναγιώτης Αρτινιός (γνωστός και από άλλες συμμετοχές) και ο Τάσος Πριφτάκης (στην παρθενική του συμμετοχή) συμμετείχαν στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007. Και οι δύο τερμάτισαν, ο πρώτος δε στην όγδοη θέση της Ελληνικής κατάταξης και ο δεύτερος πιο πίσω. Χωρίς να έχουμε καμιά γνώση και επαφή με το άθλημα, κάνουμε μόνο μία σκέψη: προσπερνάμε την όποια επίπονη προετοιμασία χρειάζεται και στεκόμαστε στην πρόκληση. 42 και κάτι χιλιόμετρα μπροστά τους και βρήκαν το κουράγιο να προσπαθήσουν επί ώρες και να τα καταφέρουν. Πόσοι από εμάς, πόσοι από αυτό το "υπέροχο χωριό" έχουμε τα …κότσια να αποδεχόμαστε προκλήσεις χωρίς το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο; Μπράβο παιδιά. Το παράδειγμα σας δεν είναι μόνο αθλητικό. Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν τεχνητές αναπνοές σε πρακτικές και συνειδήσεις που απλά πορεύονται νωχελικά στο χρόνο και γεμίζουν με φρέσκο αέρα τα πνευμόνια της κοινωνίας του "δε βαριέσαι".

5 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ μια απορία έχω όσον αφορά στις καινούριες πλάκες που τοποθετούνται στο δρόμο.

ΑΝ οι παλιές δεν ήταν κατάλληλες, γιατί τις καινούριες δεν τις πληρώνει ο προηγούμενος δήμαρχος απο την τσεπάρα του? Εκτός ΑΝ οι Μολαΐτες έχουν περίσευμα στα λεφτά και δεν τους ενοχλεί να τα σπαταλάνε. Αν ισχύει το δεύτερο, θα παρακαλούσα για μια ενίσχυση για φέτος τα Χριστούγεννα , μιας και το πετρέλαιο με γονάτισε.

Καλές οι καταγγελίες, αλλά γιατί , αφού προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με το έργο αυτό πέρσυ, δεν πέφτει και καμία μήνυση για να επιστραφούν τα λεφτά πίσω? (και με τόκους...)


Χρήστος Θεοδωρακάκος.

Ανώνυμος είπε...

Το σίγουρο είναι οτι αυτές οι πλάκεπροβλέπονταν στην μελέτη,αυτες που τοποθετούνται τώρα όχι οι προηγούμενες αποτην αλβανία.Τπίσης θέλω να τονίσω ότι τα συνεργεία που δουλεύουν γιαν τελειώσει το έργο αυτό,επιτέλους,τούτη την φορά το κάνουν με συνέπεια και γρήγορα.Απο ότι άκουσα υπολογίζεται ότι αν τους ευνοήσει και ο καιρός,δεν βρέχει δηλαδή,θα έχουν τελείωσει ως το τέλος του μήνα.και έχω αρχίσει να το πιστεύω γιατι βλέπω καθημερινά την πρόοδο των εργασιών.αυτα και καλό βραδυ σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο Χρήστος: "Καλές οι καταγγελίες, αλλά γιατί , αφού προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με το έργο αυτό πέρσυ, δεν πέφτει και καμία μήνυση" και εγώ φωνάζωωωω Έλα ντεεεε!!!

Ανώνυμος είπε...

Bravo στα παιδιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τίποτα για σχέδιο ούτε ότι υπάρχει καν πρόβλημα γιατι δε με απασχολεί. για τον Άι Βασίλη όμως μάλον το βλέπω για ομαλή προσγείωση. ααααάιιιιντε μασ πρήξατε τελειώωωωνετε