* Μη τους τα δίνετε !!!!

16 Σχόλια από αναγνώστες

Βόλτα στην Ελιά.
Μπάνιο στη ‘Βιανδύνη’ (Βούρκο) σε θάλασσα όλα τα λεφτά.
Καφεδάκι και παγωτό στο κέντρο ‘Βιανδύνη’ έρχεται ο λογαριασμός …πού πήγαν τα λεφτά ;;;;
Κρούσμα πρώτο και ηχηρότατο. Δεν έχουν το θεό τους.

Βραδάκι στο λιμάνι. Ουζάκι και μπυρίτσα άντε και κανά μεζεδάκι με επιφίλαξη στο μέγεθος (υποψιαζμένοι από πέρυσι). Κάτι δεν πάει καλά με την καθαριότητα. Το νιόθω. Δεν το βλέπω στο πιάτο, είναι βράδυ, το βλέπω με τον τρόπο που στο σερβίρουν, το βλέπω κάτω από τα τραπέζια που δεν τα βλέπει σκούπα. Έρχεται ο λογαριασμός. Παναγία μου !!!

‘Τηγάνια’ το βράδυ. Άλλη ιστορία. Δροσιά, πάνω στη θάλασσα, σκέτη απόλαυση.
Ψήσιμο χάλια. Κάψιμο απ’ τη μια, ωμό από την άλλη, στο πόδι. Γνωστό πρόβλημα από πέρυσι. Για να δούμε με το λογαριασμό. Ακριβά, πολύ ακριβά γι’ αυτά που προσφέρει. Δεν φτάνει βέβαια τα χάλια των άλλων. Το μεσημέρι όμως στο μπαράκι κάτω ‘την άκουσε’ ο φίλος που μας κέρασε.

Πλατεία Μολάων. Σίγουρα λόγω έργων (η μάλλον λόγω ότι ΔΕΝ γίνονται τα έργα να τελειώνουμε) οι άνθρωποι βλέπουν τις καρέκλες περισσότερο άδειες. Εγώ όμως τι φταίω ; Ο ένας την πίττα 1,70€ (580δρχ) και ο άλλος τον espresso 2,50€ (852δρχ). Ε ΟΧΙ !!! ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ !!! Και όχι μόνο μη τα δίνετε, αλλά να τους το λέτε μπας και βάλουν μυαλό. Κύριοι αυτές δεν είναι τιμές! Δεν αντέχω να έρχομαι να τρώω, δεν αντέχω να έρχομαι να πίνω τον καφέ, το αναψυκτικό, το οτιδήποτε!
Κάποτε έμενα στην πλατεία των Μολάων γιατί ήταν πιο φτηνή και δεν μου περίσσευαν για συχνό καφέ στη Μονεμβασία (γνωστό ξεπουπούλιασμα ή μάλλον κλέψιμο από αιώνες). Τώρα γιατί να κάτσω στους Μολάους και στην Ελιά. Για να πληρώνω την σκέτη μπύρα 2,50€ - 3,00€; Όταν βγαίνω, που τώρα δεν είναι καθημερινά αφού δεν το αντέχει η τσέπη μου, γιατί με σπώχνετε στη Μονεμβασία; Ξέρω ότι θα υποστώ το ίδιο κλέψιμο, αλλά τουλάχιστον θα αλλάξω και εικόνες.

Η πλατεία των Μολάων ΔΕΝ αντέχει φραπέ πάνω από 1,00€ και fredo ή espresso πάνω από 1,20€ . Και αν νομίζεται ότι υπερβάλουμε θυμηθείτε ότι μιλάμε για φραπέ στις 340δρχ και fredo ή espresso στις 410δρχ και όχι 510δρχ και 852δρχ αντίστοιχα που είναι τώρα.

Που να βρούμε να τα δώσουμε; Θυμηθείτε πόσες φορές στα χωράφια μας χύσαμε του κόσμου τον ιδρώτα και κάναμε δουλειές που ήταν για δύο, μόνοι μας, για να γλιτώσουμε ένα μερόκαμα. Σ’ αυτόν τον ιδρώτα αναφέρουμε, γι’ αυτό λέω ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ.
Θα ήθελα πολύ να πω στους επαγγελματίες, όταν ο άλλος μετράει τα ευρώ για να κεράσει τον φίλο του ένα ούζο, ξέρετε που τα έβγαλε αυτά τα ευρώ; Στη ‘Χαμούτσα’ στη ‘Γκαγκανιά’ ή στο ‘Μαυροβούνι’ και μετά από πόσο καιρό έφτασαν στα χέρια του; Ξυπνήστε και σταματήστε να δικαιολογήστε για έργα μόνο.
Εσείς κρατάτε πρώτοι απ’ όλους τις καρέκλες σας άδειες.

* Μια ‘Πρωτομαγιά’

3 Σχόλια από αναγνώστες

Μια ‘Πρωτομαγιά’ που δεν ήταν Πρωτομαγιά αλλά έφερε ελπίδα στο χωριό μας.
Από τους Μολάους τα τελευταία χρόνια λείπουν εκδηλώσεις που έδιναν στον κόσμο.
Εκδηλώσεις που στιγμάτιζαν τους Μολαΐτες και έκαναν αυτό το τόπο λίγο πιο διαφορετικό από τους γύρω. Εκδηλώσεις που λάβαιναν χώρο στο Πνευματικό Κέντρο και βασίζονταν σε ντόπιες προσπάθειες (Δον Καμίλο, εκθέσεις ζωγραφικής, συνέδρια Πελοποννησιακού ενδιαφέροντος).
Εκδηλώσεις στην πλατεία ‘της Αγίας Παρασκευής’ που είχαν κάτι να πούνε και να δώσουν σε όλους εμάς που πλημμυρίζαμε τις καρέκλες. Χορευτικά συγκροτήματα αλλά και μουσικά δρώμενα με το κάτι διαφορετικό (π.χ. η παρουσία του Αριστείδη Μόσχου με το σαντούρι του).
Την τελευταία σχεδόν δεκαετία, πανηγυράκια με τον ‘Χλιμήτζουρα’ στο βιολί και τη ‘Παγώνα’ στο τραγούδι. Βουή και τίποτα άλλο για να κάνουν μπάζα με ‘ωραίο ψητό και παγωμένη μπύρα’ οι καφενέδες. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, μπάζα έκαναν (και καλά έκαναν) και με τις ‘καλές’ εκδηλώσεις. Απλά λέω ότι δεν είναι μόνο γι’ αυτό.
Όλα όμως έπεσαν σ’ ένα τέλμα γιατί άνθρωποι που έβαζαν πλάτη, Μολαΐτες άξιοι αποτραβήχτηκαν και κανείς δεν πήρε τη σκυτάλη. Μαρασμός.
…ώσπου ήρθε μια Πρωτομαγιά, η φετινή, και κάτι κουνήθηκε. Και η αξία της προσπάθειας επιβεβαιώνεται αφού ο καιρός τα χάλασε, αλλά άμα υπάρχει κέφι… η Πρωτομαγιά γιορτάζεται και μια βδομάδα αργότερα. Τα μηχανήματα του Δήμου ανέβηκαν στο πιο όμορφο σημείο των Μολάων, στον Λάρνακα και έκαναν ένα πρώτο καθαρισμό. Ο γνωστός Αντιδήμαρχος πήρε μπρος και οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού Μολάων σιγοντάρισαν. Αποτέλεσμα ; Όλο το χωριό στον Λάρνακα.
Μπράβο και πάλι μπράβο. Το ότι καταφέρατε να μας συγκεντρώσετε εκεί με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις (που δεν ήταν πολλές) και θυμηθήκαμε ο ένας την φάτσα του άλλου φτάνει. Ελπίζω και του χρόνου. Αν η εξυπηρέτηση που ήταν κορυφαία (για τον τόπο που έγινε) συνδυαστεί με καλύτερη μουσική κάνατε μπίνκο.