* Το Δημαρχείο «παίρνει …την κατηφόρα»!

Την κατηφόρα παίρνει το Δημαρχείο και πιστέψτε μας, κυριολεκτούμε! Η άποψη της μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου μας σε μεγαλύτερο και καλύτερα προσβάσιμο χώρο, φαίνεται ότι κυριάρχησε τον τελευταίο καιρό. Επειδή όμως η ανέγερση νέου διοικητηρίου τους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύουμε φαντάζει τουλάχιστον ουτοπική, τα βλέμματα έπεσαν σε κάτι …έτοιμο. Η λύση της μεταστέγασης σε χώρο του Τεχνικού Λυκείου υιοθετήθηκε από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση της κατάρτισης του Προϋπολογισμού του Δήμου Μολάων για το 2008, τέθηκε πρόταση εκταμίευσης 100.000,00 € για την αρχική διαμόρφωση της κατάλληλης υποδομής σε τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος. Η Αντιπολίτευση εισηγήθηκε μια πιο γενναία χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος κάνοντας λόγο για παραπάνω ποσό. Τελικά το ποσό που ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν αυτό των 100.000,00 €.
Σημασία έχει βέβαια ότι όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι ο Δήμος Μολάων πρέπει ενόψει του δεύτερου Καποδίστρια να έχει το αβαντάζ της δυνατότητας να στεγάσει τις υπηρεσίες ενός διευρυμένου Δήμου. Το θέμα της έδρας ενός τέτοιου Δήμου είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα εδώ στην «Ελεύθερη Είσοδο» - molaoi.blogspot.com γιατί θεωρούμε ότι οι Μολάοι πρέπει να ανακτήσουν την χαμένη θέση τους, στην ουσία της καθημερινότητας της περιοχής αλλά και στη συνείδηση του όμορου πληθυσμού.

Αναβαθμισμένο Δημαρχείο όμως δεν σημαίνει και υποβαθμισμένο Τεχνικό Λύκειο. Προσοχή! Μην συμπεριφερθούμε σαν τον δύσοσμο ασβό που καταλαμβάνει τις ξένες φωλιές εξοστρακίζοντας τους πρώην. Σε αυτή την πορεία όλα και όλοι χρειάζονται να βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους.

Και μια και αναφερθήκαμε στο ευαίσθητο θέμα του «δεύτερου Καποδίστρια» με την ευκαιρία επισημαίνουμε τα εξής: Εάν υπάρξει στο μέλλον στόμφος και κομπασμός για το θέμα από τα μεγάλα λόγια τα παχιά, θα είναι καταστροφικός. Τα φουσκωμένα παγώνια και οι καραγκιοζιές τους πρέπει να στηλιτεύονται και να απομονώνονται εν τη γενέσει. Για να φτάσει στο λιμάνι το πλοίο που μόλις ξεκίνησε θέλει μετριοπάθεια, ίσως και μυστικότητα κάποιες στιγμές. Οι φανφάρες προκαλούν αντιδράσεις και επειδή θα υπάρξουν πολλές από δαύτες, είναι τουλάχιστον βλακεία οι ενέργειές μας να γενούν και νέες. Ο στόχος είναι σημαντικός για το μέλλον μας και απαιτεί διπλωματία. Στο ταξίδι αυτό χρειάζονται σύμμαχοι και όχι εχθροί. Όπου εντοπίσουμε μεγάλα λόγια και Ναπολεωντισμούς (για εσωτερική κατανάλωση συνήθως) θα το στιγματίσουμε άμεσα. Κάποιοι ίσως μας κατηγορήσουν τότε ότι διαπράττουμε ηλεκτρονικό γιαούρτομα. Εμείς όμως θα πράξουμε ότι μας υπαγορεύει η συνείδηση μας.
Τα πρώτα βήματα είναι θετικά και όλοι(;) στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους. Ελπίζουμε να βαδίσουμε έτσι. Απλά μας ανησυχούν εμπειρίες και πρακτικές του παρελθόντος. Λίγα λόγια, διακριτικές κινήσεις και αγώνας έως το τέλος. Έτσι κι αλλιώς η δικαίωση έρχεται μετά τα γεγονότα. Ας μη βιάζονται ακόμη και εκείνοι που ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους. Οι μόνοι που αδημονούν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτοί που ανησυχούν για το… €υρωτώρα τους. Αυτούς τους περιμένουμε στη γωνία!

Το θέμα είναι σαν τα κάρβουνα: ή μαγειρεύεις ή καίγεσαι!

3 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι οι εξελίξεις σχετικά με τον δεύτερο Καποδίστρια και τη διαμορφωσή του κατά τόπους, θα είναι καθαρά πολιτική απόφαση της κεντρικής εξουσίας. Αυτό συνεπάγεται την αποδυνάμωση των ρεαλιστικών ατού και την ανάδειξη στο προσκήνιο ποταπών κριτηρίων πελατειακής σχέσης. Σε αυτόν το στίβο, πρέπει να διαλέξουμε το μοτίβο των ενεργειών που θα ακολουθήσουμε, της αξιοπρέπειας ή της αποτελεσματικότητας. Το δεύτερο προϋποθέτει αναξιοπρεπή πορεία ως είθισται στην όποια επαφή της κεντρικής εξουσίας με πολίτες ή μικρές κοινωνίες.

Ανώνυμος είπε...

του Κυρίου δεηθώμεν

Ανώνυμος είπε...

uuuuu