* Good Bye ΚΤΕΛ.

Κάποτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μεταφέρονταν η πλειοψηφία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που ήθελαν να διεκπεραιώσουν μια δουλειά σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε τράπεζα, ή απλά να κάνουν τα ψώνια τους στην αγορά των Μολάων. Ο ρόλος και η παρουσία του ΚΤΕΛ στη πόλη μας ήταν ζωτικός.

Βέβαια με τον καιρό τα πράγματα άλλαξαν αφού η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του λαού μας επέτρεψε σε όλους λίγο πολύ την όποια απόκτηση ΙΧ αυτοκινήτου. Οι μεταφορές έγιναν πιο άμεσες και πολλοί εγκατέλειψαν τη λύση του ΚΤΕΛ.
Η απορία μου ήταν πάντα γιατί τίποτα δεν θορύβησε τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Γιατί δεν προσπάθησαν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων αυτών που τους εγκατέλειψαν ιδίως τώρα που η τιμή των καυσίμων τραβά την ανηφόρα. Με απογευματινά η βραδινά (ίσως ακόμη και μεταμεσονύχτια) δρομολόγια, τακτικά ή έκτακτα καλοκαιρινά, με σύγχρονα μικρά λεωφορεία που έχουν το 1/3 της κατανάλωσης των μεγάλων δεινοσαύρων που έχουν στο στόλο τους. Μήπως και εδώ τα πράγματα δεν αλλάζουν γιατί στο τιμόνι του ΚΤΕΛ βρίσκονται ακόμη και σήμερα ιδιοκτήτες η οδηγοί και όχι κάποιοι που έχουν ειδικευτεί να διοικούν εταιρίες; Γιατί εταιρία που έχει ανάγκη πελάτες είναι και όχι εφορεία που μας επιβάλλεται. Και γιατί το λέμε αυτό θα το διαπιστώσετε ακολούθως.

Εδώ το ΚΤΕΛ εκεί το ΚΤΕΛ …που είναι το ΚΤΕΛ; Πάει χάθηκε. Εξοστρακίστηκε εκτός Μολάων. Αυτοεξορίστηκε με το χειρότερο τρόπο. Σβήστηκε απ’ το χάρτη και κάνει τα αδύνατα δυνατά να το ξεχάσουν και οι τελευταίοι. Ακόμη και αυτοί που το έχουν ανάγκη. Φυσικό είναι κάποια στιγμή για λόγους που αυτοί ξέρουν να θέλουν να αλλάξουν κτίριο. Δεν θα μπορούσαν έχοντας σεβασμό στους υποψήφιους πελάτες τους να μισθώσουν μία αίθουσα κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου ή κάπου που θα εξυπηρετούσε την διέλευση των λεωφορείων και θα βρισκόταν σχετικά κοντά στο κέντρο; Με αυτή τη λύση θα μπορούσε ο κοσμάκης να ζεστάνει το κοκαλάκι του τώρα το χειμώνα αναμένοντας το δρομολόγιό του. Θα μπορούσε το καλοκαίρι ο ευπαθής ηλικιωμένος να δροσιστεί σε ένα κλιματιζόμενο χώρο πράττοντας το ίδιο. Δεν χρειαζόταν πάρκιν. Ας έκαναν ότι κάνουν και τώρα. Το κάθε λεωφορείο ας εμφανιζόταν στην ώρα του και ας πήγαινε στην ευχή του θεού. Αντί αυτού; Κακογουστιά, θρασύτητα, ωχαδερφισμός και πέρα βρέχει. Φύτεψαν ένα κακόγουστο κοτέτσι στη μέση του πουθενά για αυτούς, στον καθρέπτη των Μολάων για εμάς (την κεντρική λεωφόρο) και το ονόμασαν στάση.
Στάση τι; Για ζώα μπορεί, για ανθρώπους όχι! Δεν με ενδιαφέρει που βαδίζουν προς τη καταστροφή. Αφού δε το βλέπουν τόσοι που είναι ότι τους σκυλοβρίζει ο κόσμος, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Άσε που μπορεί να το ξέρουν και να αδιαφορούν. Για το κοτέτσι τους με νοιάζει που στον καθρέφτη της πόλης μας έχει καταλήξει αφοδευτήριο ανθρώπων και ζώων, σκουπιδαριό και κακομούτσουνο σαν …άντε μη πω.

Σαν Μολαΐτης ξέρω ότι δεν σου λείπει η αισθητική γι’ αυτό φωνάζω:
ΔΗΜΑΡΧΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ;
Στείλε το έκτρωμα που μας φόρτωσαν χωρίς ίχνος γούστου και φροντίδας πίσω σε αυτούς τους άξεστους.
Μας ρυπαίνει, μας προκαλεί και μας προσβάλει!

20 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μπορεί να σου έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι διαφωνώ συνήθως μαζί σου επειδή είμαι εμπαθής, στο συγκεκριμένο θέμα οφείλω να σου πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.Πες τα Χρυσόστομε!!!Και λίγα τους σέρνεις.Αυτόν το ντενεκέ που μας φόρτωσαν οι Σπαρτιάτες με την ανοχή των δικών μας οφείλει η δημοτική αρχή να τον δέσει άμεσα πίσω από το απορριματοφόρο και να τον σύρει μέχρι το σκουπιδότοπο.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά, βοηθείστε λίγο και εμάς που είμαστε μακρία από την πόλη μας! Το παλιό ΚΤΕΛ σταμάτησε να λειτουργεί και αντικαταστάθηκε με αυτή τη στάση;

Ανώνυμος είπε...

Ειχε, εχει και θα εχει για προεδρους το ΚΤΕΛ Λακωνιας, ικανοτατους μιζαδορους, ανικανους διοικουντες.
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΠΙΒΑΤΗ, κανεις απο δαυτους δε σε σεβαστηκε ποτε.
ΦΤΩΧΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΜΟΛΑΙΤΗ ΟΔΗΓΕ, ασχολησου με τα χωραφια, το ψαρεμα, το κυνηγι. Ερχονται τα πιο δυσκολα χρονια για εσενα. Σε λυπαμαι, σε ποναω, αλλα... ας προσεχες!
ΑΝΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ στο ΚΤΕΛ Λακωνιας σημαινε μεχρι τωρα, το πως θα κυνηγηθουν οι ταξιτζιδες, πως θα χωρεσουν 60 με 65 ατομα σε ενα 52αρι. Αααχ ρε και να ειχαμε εκεινο το κωλοαεροδρομιο η το λιμανι.

Παιδια σας συμβουλευω να ταξιδεψετε με ΚΤΕΛ της Μακεδονιας, της Κρητης κ.α. Εκει, βλεπεις απο το ιντερνετ τι ωρα εχει δρομολογια, πας τελευταια στιγμη να κοψεις εισητηριο κι αν εισαι ο 53ος επιβατης σου βαζουν 2ο λεωφορειο. Εδω, εκτος απο το κοτετσι, εχουν και καμια 10αρια απο τους 100 περιπου οδηγους που νομιζουν πως κουβαλουν μπαμπακοσπορο. Αυτους τους λιγους που συμπεριφερονται στους επιβατες σαν να ειναι μοσχαρια, τους ανεχεται το ΚΤΕΛ τοσα χρονια. Να τους χαιρονται!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Φίλε Ανώνυμε. Τα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ Μολάων μεταφέρθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται η επιχείρηση αρτοποιείου των Αφων Δελήγαννη απέναντι από το souper market Παναγιωτόπουλοι. Σε απόσταση πλέον του ενός χιλιομέτρου από το κέντρο των Μολάων και προσβάσιμα από την πόλη είτε με ΙΧ είτε σε μαραθωνοδρόμους.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ, τώρα κατάλαβα τι έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική τους (που μάλλον δεν υπάρχει). Θυμάμαι τα μεσημέρια μαθητές και ηλικιωμένοι πλυμήριζαν το ΚΤΕΛ χωρίς να μπορούν να βρουν κάπου να κάτσουν. Τα κατάφεραν και τα έκαναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Δηστυχώς η λακωνία δεν είναι μεσηνία που και τραίνο εχει και αεροδρόμιο με 2 πτήσεις την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη και λιμάνι διαθέτει...Εμείς...ευτυχώς που γίνεται μια προσπάθεια να βελτιωθεί σημαντικά το υπάρχον οδικό δίκτυο,με τις όποιες ατέλειές του...βλέπε το κομμάτι παράκαμψης των κροκεών που σε κάνει εν δυνάμει παραβάτη αφου σε όλο το μήκος του εχει διπλή διαχωριστική.
και αν δεν παρενέβαινε ο ίδιος ο Νομάρχης όταν γινόταν το έργο,ο δρόμος θα ήταν 1μετρο πιο στενός και απο τις δύο μεριές!!
Παρόλλα αυτά προχωράνε τα κομμάτια της παράκαμψης της σπάρτης και η μακρυνάρα επίσης και η παράκαμψη Σκάλας -Βλαχιώτη.Α ναι όσοι δεν έχουν Ι.Χ και εξυπηρετούνται απο το Κτέλ...Καλό θα ήταν ναμην συγκρίνουμε το κτελ της λακωνίας με κτέλ νομών όπως της κρήτης που γενικότερα σαν μέρος είναι χρόνια μπροστά!!!!Υπάρχουν πάντως περιθώρια βελτίωσης και για εμάς

Ανώνυμος είπε...

Για τη δημιουργία στάσης έχει αποκλειστικά την ευθύνη το ΚΤΕΛ ή μήπως σε αυτή την εικόνα συναίνεσε και ο Δήμος; Ρωτώ γιατί φαντάζει αδύνατον στα καλά καθούμενα να παρατά ο καθένας ότι του περάσει από το μυαλό οπουδήποτε μέσα στη πόλη και μάλιστα σε τόσο κεντρικό σημείο.

Ανώνυμος είπε...

Τσς τσς τσς Μέσα στην υπερβολή είστε. Τι έχει η στάση; Μια μέρα που έβρεχε μπήκα μέσα με το παπί. Μας πήρε άνετα και τους 2.

Ανώνυμος είπε...

Είστε άσχετοι. ανημέρωτοι και κακοπροαίρετοι. Δεν σας είπε κανείς ότι αυτό το κοτέτσι όπως το χαρακτηρίζετε ήταν υποχρεωμένος ο δήμος Μολάων να το φτιάξει? και εφόσον ο δήμος δήλωσε ορθά ότι δεν διαθέτει χρήματα για το συγκεκριμένο το έστησε το κτελ για να μην περιμένει ο κόσμος εκτεθειμένος στην βροχή? Άλλωστε…..και ο τόπος που στήθηκε το….κοτέτσι…η δημοτική αρχή τον Μολάων τον υπόδειξε ….δεν το γνωρίζατε αυτό αγαπητέ κύριε μολαιτη που βγαίνετε και μιλάτε ανεύθυνα χωρίς να έχετε επίγνωση των πραγμάτων?

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ψεύτης!!! με πολλά – πολλά θαυμαστικά κύριε ΚΤΕΛατζή. Εμείς εδώ δεν τρώμε κουτόχορτο. Ο Δήμος μπορεί να υπέδειξε τον τόπο, η υποχρέωση όμως για την δημιουργία της στάσης δεν ήταν του Δήμου και το κοτέτσι είναι δημιουργία του συναφιού σου. Άντε μην ανοίξω το στόμα μου. Ανάγωγοι που βγαίνετε και από πάνω!

Ανώνυμος είπε...

Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο...κοτέτσι.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ πλάκα έχετε εσείς οι "αόρατοι" σωτήρες της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Kai na skefteite oti o dhmarxos ths Parou skeftetai na agorasei ivridika poulmanakia gia na metaferei tous sympolites tou.

Kai stous Molaous tou 2008 skotonontai akoma gia to pou tha ginontai oi staseis...

Alitheia... An ypothesoume oti o dhmos agorazei ena mikro poulmanaki (ntizelokinhto e, eipame na milhsoume gia thayma, oxi kai na to parakanoume legontas oti agorase ivridiko) to opoio tha ektelei mia sygkekrimenh diadromi pou tha kalyptei kyklika tous Molaous, pernontas kai apo to KTEL kai thn plateia. Kai ayto to poulmanaki ektelouse syxna dromologia. Posous anthropous pisteyete oti tha voleve kai tha tous eksyphretouse? Xmmm na mia kali pshfoforia file blogger... Kanenan? Dyo-treis? Mexri peninta? Panw apo peninta? Pollous?

Mhn perimenete na vrethei o evergetis gia na dwrisei to poulmanaki. Pieste gia na to agorasoun. Etsi, kai to KTEL tha exei kosmo pou tha erxetai apo panw eykola, kai i plateia tha diathrhsei thn kinhsh ths, kai o hlhkiwmenos 'h aytos pou varietai na perpataei tha phgainoun sthn plateia me to poulmanaki kai genika oloi tha einai eyxaristhmenoi.

Den thelei kopo re gamwto, myalo kai thelhsh xreiazontai... Myalo kai thelhsh! Dhladh egw pou to skefthka eimai pio eksypnos? Den nomizw.

Ti na pw, oi Molaoi den einai kamia megaloupoli pou oi dihkountes xanoun th mpala. Mia mikrh kwmopolh einai pou an thn proseksoun oloi oi katoikoi mporei na ginei ,oxi mono pio omorfi, alla kai poly pio "oikeia" stous anthrwpous.


Xrhstos Theodorakakos


PS. pantws o,ti kai an ginei, ayth th stash vgalte th re paidia... An oi polites thelane na asxhmhnoun tous Molaous mporousan na to kanoun kai monoi tous, de tha perimenan kanena dhmo kai kanena KTEL.

Ανώνυμος είπε...

Σαν απλός αναγνώστης τον όσων διάβασα εδώ, επιτρέψτε μου να πω και εγώ ότι για την σταση,περα από το ποίος τελικά την έστησε,αρμόδιος ήταν ο δήμος. ας μην έχουμε λοιπόν παράλογες απαιτήσεις βρε παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Spiderman, συγχαρητήρια! Νιώθεις περήφανος που με χαρακτήρισες και εμένα γάιδαρο; Και μη μου πεις ότι αυτό λέει η παροιμία. Άσε έχω τη λογική να ξεχωρίσω τους είρωνες από τους πλακατζήδες.
Όσο για τους σωτήρες που είπες, σε πληροφορώ ότι σχόλιο κάνω για κάτι που υπάρχει στο χωριό μου, δεν διεκδικώ τον τίτλο του σωτήρα. Μην ανησυχείς, έχω πάλι τη λογική να ξέρω ότι ο κόσμος τους αυτόκλητους σωτήρες τους έχει κλασμένους και δεν πιστεύει σε αυτούς. Εσύ το ξέρεις ή φοβάσαι μη σου πάρουν τη δουλειά; Άκου εκεί γάιδαρος επειδή εξέφρασα τη γνώμη μου!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρήστο επειδή λείπεις χρόνια από τους Μολάους μπορεί να μην το έχεις πληροφορηθεί σε ενημερώνω ότι η πιο σωστή κίνηση που είχε κάνει η προηγούμενη, κατά τα άλλα καταστροφική για το δήμο, δημοτική αρχή, ήταν η προσπάθεια υλοποίησης αυτής ακριβώς της ιδέας που κι εσύ έχεις. Έκανε όλες τις ενέργειες αλλά σκόνταψε πάνω στο ΚΤΕΛ το οποίο νομικά είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και έκρινε ασύμφορη μια τέτοια προσπάθεια. Δεν έχει το δικαίωμα να κάνει ο Δήμος μόνος του κάτι τέτοιο δυστυχώς. Ο δήμαρχος της Πάρου κάπου "πατάει" ή έχει τη σύμφωνη γνώμη του εκεί ΚΤΕΛ. Το δικό μας ΚΤΕΛ που ενημερώθηκε για την πρόθεση αυτή του δήμου δεν δέχθηκε καν να δοκιμάσει έστω την βιοσιμότητα της προσπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και ευχαριστώ για την πληροφορία.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αξίζει ενα "συγχαρητήρια" στην προηγούνμενη δημοτική αρχή και ενα "ντροπή σας" στους ανθρώπους του ΚΤΕΛ που απέδειξαν εμπράκτως οτι πράγματι το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα γεμίσουν τις τσέπες τους προσφέροντας άθλιες μερικές φορές υπηρεσίες.

Δεν καταλαβαίνω ομως... Πού κόλλησε το όλο θέμα? Υποτίθεται οτι το πουλμαν θα έκανε μια συγκεκριμένη διαδρομή εντός Μολάων , χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τους επιβάτες. Απ'οτι ξέρω, αυτή τη διαδρομή δεν μπορεί να την κάνει ενα μεγάλο λεοφωρείο του ΚΤΕΛ , αλλά και να την έκανε θα ήταν ασύμφορο γιατί η τιμή του εισιτηρίου (αν τελικά πλήρωνε ο επιβάτης) θα έπρεπε να είναι πολύ μικρή. Άρα πού κόλλησε το θέμα?

Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες η διαδημοτική συγκοινωνία μόνο δεν μπορεί να εκτελεστεί με δρομολόγια δημοτικών λεωφορείων. Για εντός του Δήμου δρομολόγια δεν υπάρχει πρόβλημα να εκτελούνται με δημοτικό λεωφορείο. Κάτι τέτοιο όμως θέλει πολλά φράγκα για αγορά λεωφορείου και οδηγό. Που να τα βρει ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Xalia xalia xalia.
O Dhmos einai axrhstos & oi polites prepei na antidrasoyn.
A epeidh kapoios anefere to Nomarxh gia to dromo stis krokees ktlp? ti sxesh exei? eleos dld me to ergotaxio tou kyrioy nomarxh!

Sto thema mas! Oxi mono oi odhgoi alla kai eispraktores einai agenhs.
Tha simfwnhsv oti h stash einai kotetsi me polla skoupidia.. gia poio logo omws phgan to KTEL sthn akrh..."ths ghs"? Yphrxe logos? OK den htan kai to teleio meros ekei poy htan alla xeirotero meros apo ekei poy einai twra den mporw na fantastw...

Poly swsta opws eipate, mas prosvaloyn me ayto to kotetsi kai prepei na ntrepontai.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει το κοτέτσι – κοτέτσι, χάθηκε όμως ένας κάδος απορριμμάτων δίπλα του από το Δήμο; Έτσι κι αλλιώς μέρος που συναθροίζεται κόσμος είναι. Ε δε νομίζω ότι τα σκουπίδια πρέπει περιμένουμε να έρθει το ΚΤΕΛ να τα μαζέψει. Εκτός και το κάνουμε εκδικητικά επειδή το κοτέτσι είναι κακομούτσουνο (όπως λέτε) που όντως είναι τρομάρα του.

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου έκανα το παραπάνω σχόλιο για την έλλειψη κάδου σκουπιδιών από τη στάση, 22 Ιανουαρίου Τρίτη οφείλω να ομολογήσω ότι διαπίστωσα την υπαρξή του. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δεν προϋπήρχε. Φαντάζουμε όμως θα τον είχα δει.
Βέβαια αυτός ο κάδος είναι ο πλέον ακατάλληλος αφού για να αδειάσει χρειάζεται απορριμματοφόρο. Δεν είναι μικρός και βολικός για να τοποθετηθεί εντός της στάσης. Για να τον χρησιμοποιήσει κάποιος πρέπει να βγει έξω από αυτή, να τον αναζητήσει και αφού το βρει στο γύρω χώρο να σηκώσει το μεγάλο και βρόμικο (όπως συνηθίζεται με τους κάδους) καπάκι για να πετάξει το σκουπίδι του. Ακόμη και έτσι όμως είναι μια πρόοδος αφού ο συνειδητοποιημένος πολίτης θα ταλαιπωρηθεί κάτι παραπάνω αλλά δεν θα βρωμίσει…