* Που πάνε όλοι αυτοί;

Το πρωινό ήταν Κυριακάτικο. Σήκωνε καφεδάκι στη πλατεία.
Ομολογώ ότι τον τελευταίο καιρό μετά την ολοκλήρωση των έργων, τις ανανεώσεις κάποιων χώρων, αλλά και τον ερχομό της Άνοιξης, την έχουν καταστήσει από ενδιαφέρουσα έως και όμορφη. Με μια εφημερίδα παραμάσχαλα και μεγάλη διάθεση για καλημέρες και «άραγμα» πλησιάζω.
Ένας, δύο, τρεις και βάλε. Καλά όλοι είχαν Κυριακάτικα την ίδια ενδυματολογική σκέψη; Άσε που το πορτοκαλί κάνει και μπάμ. Μεγαλώνοντας το πλάνο ανακαλύπτω και άλλους οπαδούς του χρώματος. Πιο δίπλα ένας, δύο μπλε, κόκκινοι και κάποιοι άλλοι. Ξαφνικά συνειδητοποιώ και το άκουσμα της μουσικής.
Πριν οργανώσω καλά- καλά στο μυαλό μου τις εικόνες που βλέπω, αρχίζουν να μαζεύονται. «Εκκίνηση της κατηγορίας…» (δε θυμάμαι). «έτοιμοι… μπάμ!!!» και δώστου ξεχύνονται μπροστά στην τρέλα του ανταγωνισμού.
Μαθητικοί αγώνες θα είναι, σκέφτηκα. Αμ δε. Πότε αυτοί ξαναπήγαν σχολείο; Ο άλλος δίπλα είναι 50άρης και βάλε. Μα τι διάβολο.
Δεν κράτησαν πολύ οι απορίες μου. Μια πινακίδα πληροφορεί για τη γιορτή: 30 χρόνια Αποελ. Α έτσι εξηγούνται όλα! Αυτό σήκωσε του χωριανούς στο πόδι!
Σε λίγο τερματίζουν οι πρώτοι. Εγώ ήδη έχω παραγγείλει τον καφέ και παρατηρώ.
Ακούγεται από τα ηχεία: «Εκκίνηση κατηγορίας μεγάλων.» Βλέπω απίστευτες φάτσες να πλησιάζουν και δε το πιστεύω. Μανάδες με μικρά παιδιά απ’ το χέρι. Μωρέ μπράβο σας, μονολογώ από μέσα μου. Δε κρύβω ότι ήθελα να σηκωθώ και να χειροκροτήσω (το έκανα στην επιστροφή τους).
Το ηχείο επιμένει: «Την εκκίνηση θα δώσει ο Δήμαρχος. …μπάμ!» και κατά πόδας με ίδιο φανελάκι κι αυτός πίσω τους. Με ‘συμπαθητικούς’ λόγο ηλικίας ρυθμούς, αρχίζει η ‘κούρσα’ αφήνοντας πίσω δυστυχώς όλους εμάς τους απληροφόρητους ή τους ‘καθωσπρέπει’, ντυμένους στα Κυριακάτικα να ζηλεύουμε.
Και του χρόνου λεβεντόπαιδα των ‘ήντα’.

7 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα όποτε δινόταν η ευκαιρία, να συγχαρώ απο εδώ το ΑΠΟΕΛ για τις όμορφες φωτογραφίες που έχει στο site του απο τις εκδηλώσεις.

Αυτό λοιπόν το θέμα είναι ο,τι πρέπει. Χίλια μπράβο λοιπόν για αυτά που γίνονται απο το ΑΠΟΕΛ, αλλά και για όλες τις παρόμοιες εκδηλώσεις που γίνονται.

Ειλικρινά ζήλεψα που δεν ήμουν έστω σε μια απο αυτές. Με εξέπληξε όμορφα η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου! Τόσο πολύ κόσμο θυμάμαι μόνο της Αγίας Παρασκευής (για να μην πω οτι δεν έχω ξαναδεί). Φαντάζομαι πόσο όμορφα περάσατε την Πρωτομαγιά σε αυτό το πανέμορφο σημείο.

Θα ήθελα να θιχτεί το θέμα της διοργάνωσης επίσημου αγώνα δρόμου. Υπάρχουν καλές πιθανότητες να γίνει? Εύχομαι πως ναι.

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ. Κάθε χρόνο ακόμα πιο δναμικά.


Χρ. Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Που πάτε ρε χωρίς μαρμελάδα από τη Κίνα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάλι πού κολλάει?

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησε τον Ιακώβου!

Ανώνυμος είπε...

o No 135 άκουσα πως ήταν ντοπαρισμένος

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στους διοργανωτές αλλά μεγαλύτερο μπράβο σε όσους έτρεξαν απλά για τη συμμετοχή. Σαν αθλήτρια που=ήμουν κάποια χρόνια πρι στεναχωρήθηκα που λογω αντικειμενικών δυσκολιών δυστυχώς δε τα κατάφερα να τρεξω.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια την αλλη πιστευω να ειναι ποιο πολλα ατομα.Αλλα κ τοσα που ηταν εξεπλαγην!Μπραβο σε ολους!