* Θα μας σώσει κανείς;

Οι Μολάοι απέκτησαν έναν πυρήνα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Με πάνω από 25 συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο βασικός κύκλος επιμόρφωσης των ντόπιων εθελοντών. Το πρόγραμμα απ’ ότι μας πληροφόρησαν εδώ και αρκετές ημέρες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας δύο αναγνώστες με e-mail τους, προβλέπει και επιπλέον εξειδίκευση σε όποιον το θελήσει για πρώτες βοήθειες και διασώσεις σε καταστροφές.
Στον πρώτο αυτό κύκλο η λειτουργία της σχολής είχε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή εκφράστηκε με την παραχώρηση της αίθουσας των μαθημάτων στο ΤΕΕ καθώς και της ανάληψης τμήματος του κόστους λειτουργίας της.
Οι εθελοντές της τοπικής ομάδας, σχεδιάζεται να συμμετάσχουν και στην θερινή πυροπροστασία της περιοχής.
Τα μηνύματα αναφέρουν μια πρώτη εκπαίδευση στην ορειβατική κατάβαση, στις πρώτες βοήθειες σε θύματα, στις επικοινωνίες και στις βασικές αρχές διάσωσης ατόμων σε συνθήκες μαζικών καταστροφών.
Όπως διαπιστώνετε κι εσείς η θεματολογία ήταν πλούσια. Ευχόμαστε σε όλους τους εθελοντές καλή πρόοδο στη περαιτέρω επιμόρφωσή τους και πολύ όρεξη για προσφορά στο συνάνθρωπο, κάτι που βεβαίως απέδειξαν εξ αρχής με τη συμμετοχή τους στην κίνηση αυτή.
Ένα από τα ζητήματα που θίγει ο συντάκτης του ενός μηνύματος είναι και η απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού του τμήματος κάτι για το οποίο ελπίζει εκτός από τη συνεισφορά των μελών να σταθεί αρωγός και η τοπική κοινωνία στην οποιαδήποτε έκφρασή της. Εμείς σημειώνουμε εδώ ότι για να γίνει αυτό, η ομάδα είναι απαραίτητο να "βγει" στη κοινωνία και να καταστήσει με δράσεις γνωστούς τους στόχους και τους σκοπούς της.
Κλείνοντας την αναφορά μας στο θέμα οφείλουμε να συγχαρούμε τους εμπνευστές της προσπάθειας και αυτούς που τη στήριξαν στην έναρξή της. Άσχετα με τη λειτουργία του τμήματος που από μόνο του αποτελεί πλεονέκτημα για τον τόπο μας, θεωρούμε ότι η παρουσία του στη κοινωνία των Μολάων ως παράδειγμα και μόνο του εθελοντισμού, αλλά και ως ένδειξη υγιούς και ζωντανής κοινότητας ανθρώπων είναι μεγάλη.
Τώρα το μέλλον βρίσκεται στα χέρια των μελών. Ελπίζουμε να αναδείξουν την εθελοντική ομάδα τους μέσα από συμμετοχή και δραστηριότητες που αφορούν τους σκοπούς της ίδρυσης τους.

23 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο έχει ο καφές στη πλατεία;
Πόσοοοο;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Καλές διασώσεις παιδιά! Μόνο που εύχομαι να κλείσει το μαγαζί από αναδουλειά. Για το καλό όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα το γράψω εδώ στο ψιλοάσχετο γιατί το έχω κατά νου τόσα χρόνια. Χάθηκε σε ΚΑΘΕ παραλία της Ελιάς να υπάρχει ένας στύλος με ένα σωσίβιο για περίπτωση ανάγκής; Να μπορέσει ένας έξω να το πετάξει σε έναν μέσα που πνίγεται; 5- σωσίβια και άλλοι τόσοι στύλοι είναι βρε παιδιά.
Σας παρακαλώ μην απαντήσει κανένας «εν ευθέτω χρόνο θα…», απλά κάντε το. Ξέρεις τι είναι να σωθεί μια ζωή από ένα ρημάδι σωσίβιο;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε light δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά προφανώς δεν γνωρίζεις απο ναυαγοσωστική.Καλές οι σκέψεις σου ανθρωπιστικές αλλά γνώριζε και τούτο ότι αν κάποιος πνίγεται δεν καταλαβαίνεαπο σωσίβια ούτε απο άνθρωπο αδαή που θα τον πλησιάσει εκείνη την δύσκολη ώρα.Γιατί?Θα πνιγούν και οι δύο αν δεν ξέρει αυτός που καλή την πρόθεση και το φιλότιμο θα πάει να τον σώσει.Αυτός που πνίγεται σώζεται με συγκεκριμένες λαβές και μόνο με αυτές.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά φέτος περισσότερο απο ποτέ πρέπει όλη η πόλη των Μολάων να είναι σε ετοιμότητα για τις φωτιές.Πέρυσι τις δύσκολες ημέρες ο κόσμος ανταποκρίθηκε.Καλώ τους συντάκτες του Blog να κάνουν ένα άρθρο για να τονίσουν και αυτοί την σημασία της επιφυλακής και του εθελοντισμού για την προστασία της πόλης αυτό το καλοκαίρι...θα είναι προς το συμφερον μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα αν πάει «σκέτος» κάποιος να βοηθήσει φίλε ανώνυμε θα πνιγούν και οι 2. αν όμως υπάρχει ένα σωσίβιο για να πετάξεις και να πιαστεί αυτός που κινδυνεύει, θα μείνουν και οι 2 στον αφρό. Μάλλον δε κατάλαβες αυτό που έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ευχαριστησω τα παιδια της ΒΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ.Για την ανταποκριση που ειχαν για την δημιουργια αυτης της ομαδας και πραγματικα πιστευω οτι φετος θα ειμαστε πιο οργανωμενοι στην προληψη των πυρκαγιων και οχι μονο και ο Δημος στο τομεα αυτο οργανωνεται.Εγω θα ηθελα περα απο αυτα τα παιδια και οιυπολοιποι πολιτες του ΔΗΜΟΥ να ανταποκριθουν στο καλεσμα μας .Ελπιζω οτι θα γινουν συναντησεις σε ολα τα χωρια του Δημου για καλυτερη ενημερωση και οργανωση . Ελπιζω στην ανταποκριση ολων μας.Θα τα ξαναπουμε συντομα.Μιχαλης Καρουνης Προεδρος Τ.Δ ΠΑΚΙΩΝ Υπευθυνος ΒΑΣΕΙς ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Δ.ΜΟΛΑΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται εδώ μεσα. Άκουγα για αυτό καιρο τωρα και σήμερα κυριακατικα μπηκα και τι ναδω. Δεν εχει μεινει πέτρα στη πέτρα τα έχετε πιασει όλα μπραβο παιδια ποιος γραφει;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν κατάλαβες.Υπ'αρχουν σου έγραψα λαβές συγκεκριμένες με τις οποίες όταν ακινητοποιήσεις αυτόν που πνίγεται χρησιμοποιούνται ώς στήριγμα του διασώστη πρός το"θύμα" εκείνη την στιγμή.Το σωσύβιο δεν βοηθάει εκείνη την στιγμή και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο άσχετους προς την ναυαγωσωστική.Ισα ίσα που μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να παρασυρθεί με την υπαρξη σωσίβιου στην παραλια και νατρέξει να βοηθήσει και ναέχουμε δύο πνγμένους.Παιδιά δεν είναι κακό όταν δεν γνωρίζουμε κάτι να μην επειμένουμε στην άγνοιά μας...γιατι σκοτώνει και στην προκειμένη περίπτψση ..πνίγει.Η θάλασσα δεβ συνγχωρεί λάθη.Απλά πνίγεσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι του τύπου μου να επιμένω αλλά θεωρώ σημαντικό να υπάρχει ένα σωσίβιο με σκοινί σε κάθε παραλία ώστε να μπορείς να το πετάξεις και να πιαστεί ένας που πνίγεται. Λαβές, καρατιές και λοιπά δεν τα καταλαβαίνω ίσως θέλεις να πεις ότι ένας που πνίγεται δεν πρέπει να πλησιάζετε από άσχετους γιατί θα τους πάει στον πάτο . άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο. Όπως είδες από την αρχή μίλησα για ένα σωσίβιο που θα πεταχτεί σε αυτόν που το έχει ανάγκη όχι ότι θα πάει κάποιος άσχετος να του το φορέσει. Έτσι όπως σου εξηγώ είναι και τα σωσίβια στις βάρκες. Δε νομίζω ότι όλοι οι βαρκάρηδες είναι γνώστες των λαβών που υπονοείς. Απλά αν κάποιος πέσει στη θάλασσα του πετάνε το σωσίβιο να κρατηθεί και αν έχει και σχοινί τον τραβάνε πάνω στη βάρκα ή στη παραλία ή το βράχο αντίστοιχα όπως λέω εγώ. Τόσο απλά. Ξανά τονίζω λοιπόν την αναγκαιότητα τουλάχιστον ενός σωσιβίου σε κάθε παραλία για ώρα ανάγκης. Συγνώμη για την επανάληψη αλλά το θεωρό πολύ σημαντικό. Άλλωστε το βλέπεις σε πολλές οργανωμένες παραλίες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λές είναι ανέφικτο.Ποιός σου εγγυάται ότι κάποιος θα πνιγεί στα 10 μέτρα στα 5 ή στα πενήντα.Και πως θα μεταφέρεις το σωσιβιο εκεί τη στιγμή που σου τονίζω και δεν το καταλαβαίνεις γιατι απλά δεν γνωρίζεις όταν κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση πνιγμού δεν καταλαβαίνει απο σωσίβια γύρω του,αυτά γίνονται στις ταινίες,μόνο λαβές τον κάνουν ελενγχόμενο στον διασώστη-ναυαγωσώστη
διότι ότι και να τον πλησιάσει εκείνη την στιγμή δεν θα το καταλάβει.είναι πανικοβλημένος!!!Θέλω να σου δώσω να καταλάβεις ότι αυτές οιλαβεςόταν εφαρμοστούν σωστά το θύμα και τον διασώστης αλληλοστηρίζονται και ο ένας γίνεται σωσιβιο για τον άλλον.Μακάρι να μπορούσα να στο σχεδιάσω.
Πήγαινε σε οποιαδήποτε σχολή καταδύσεων και στο τρίτο αστέρι θα σου τα μάθουν αυτά!!!Πάντως αν σου τύχει κάτι τέτοιο που δεν σου το εύχομαι μην επιχειρήσεις να τον πλησιάσεις με σωσίβιο...

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ παραδίνομε!!! Δε σου χαλώ χατίρι

Ανώνυμος είπε...

Ρε Light δοκίμασε αν είσαι σε βάρκα να του πετάξεις το κουπί κι αν δεις πως πανικοβάλεται σκάσε του μια καλή στο κεφάλι με το κουπί για να μην υποφέρει τουλάχιστον. Πριν τα κάνεις όλ' αυτά, όταν σου ζητάει βοήθεια, μην του δώσεις. Πες του πως είσαι στο δεύτερο αστέρι ακόμα και απαγορεύεται να βοηθήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά τώρα που το θυμήθηκα....Με την ιστοσελίδα του δήμου τι γίνεται;; Δύο χρόνια περίπου είναι υπό κατασκευή. Και το στέγαστρο του Καλατράβα να ήταν θα είχε τελειώσει.
Big, Light, Fantomas,Ritas, Kostikas κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι σου έδωσα εξουσιοδότηση να κάνεις παιχνιδάκια με το nickname μου;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ; ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑΡΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ηρέμησε ρε φίλε μη φωνάζεις. Άμα οι ίδιοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι κινδυνεύει το σπίτι μας και η ζωή μας από τις ακαθάριστες αυλές ο δήμαρχος θα μας το επιβάλλει;; Άμα μπει πρόστιμο η φωτιά που θα απειλήσει το σπίτι μας, άμα πιάσει και βρει ξερά χόρτα, θα σβήσει μόνη της; Big, Light, Fantomas,Ritas, Kostikas κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανωνυμο που εγραφε για ξερα χορτα ειδη εχουν οι προεδροι παρει εντολες για την καταγραφη των οικοπεδων και την αποστολη εγραφου που κοινοπειτε και στην πυροσβεστικη και το προστιμο δεν και μικρο. Αλα μην περιμενεταιτον δημο να ειναι παντα οχωροφυλακας πρεπει και εμεις να κανουμε κατι πριν ειναι αργα γιατι το καλοκαιρι ειναι εδω και πολυ ζεστο. Μ.Κ

Ανώνυμος είπε...

sostos!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΣΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑ ΚΙ'ΕΓΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΗΣ.ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΗΣ?
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΑΦΑΔΕΣ
ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ.
ΕΓΩ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ
ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ZAN

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Γεια σου ανήσυχε zan! Τα παραμύθια με τους μεγαλοχωραφάδες ή παρόμοια συνθήματα μη τα τρως. Όταν καεί ο “απαυτός” του διπλανού σου περίμενε φλόγες και στο δικό σου.
Για την προτροπή που κάνεις για ενημέρωση ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Η καλή διάθεση και η προσφορά δεν είναι και τόσο σπάνιες δα σε τούτο το χωριό. Με μια ανακοίνωση για τη πυρασφάλεια κάπου δε το μαθαίνει ο κόσμος όλος. Θέλει φωνή κι αντάρα!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ
ΝΙΩΘΩ ΑΝΗΣΥΧΟΣ.
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΩ ΝΙΩΘΩ ΗΣΥΧΟΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3.500 ΠΕΡΙΠΥ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ Σ,ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΖΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

το χωριο σου που ειναι γεματο ξεροχορτα δεν το βλεπεις ή κανεις πως δεν βλεπεις.Οσο για τα χαρτια που στειλατε επι ματαιο αφου ολοι ξερουμε οτι ειναι για το θεαθηναι...!και επειδη σε παρατηρω ξερω καλα οτι ποτε δεν θα κανεις αυτα που μας λες!αρκει φιλοι μου να κανετε μια βολτα στα πακια και αν δεν βρειτε χορτα ξερα εγω θα ανακαλεσω το σχολιο μου.Ετσι κυριε Μιχαλη?

Γιωρικας