* Όταν με το καλό καώ.


Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίει η πολιτεία που δεν στέλνει αεροπλάνα και τα “κρατάει” για σώσει τους Αθηναίους, Θηβαίους, Θεσπιείς, οποιονδήποτε πάνω στον κόσμο εκτός από ‘μένα.
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίει η Πυροσβεστική γιατί ανάθεμα και ξέρει τη δουλεία της για να σβήσει τη φωτιά. Τι να περιμένω από τον Μήτσο τον εποχιακό ή τον Κίτσο τον μόνιμο που δεν βλέπανε εκείνο που είδα εγώ και ο γείτονας, όταν τους “έφυγε” η φωτιά; Ήθελα να 'ξερα ποιους πάνε και κάνουνε πυροσβέστες. Άσε που είναι τρεις και ο κούκος. Γιατί δε γίνονται προσλήψεις για να βολευτεί και κάνα παιδάκι;
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίει ο Δήμος που κοιμάται και δεν οργάνωσε τις πυρασφάλειες σαν τη Σκάλα ή τον Ασωπό. Που είναι οι φύλακες, που είναι τα βυτία; Εγώ τα ‘λεγα από πέρυσι ότι φέτος είναι η “σειρά” μας να καούμε. Αυτοί δε το βλέπανε;
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίει ο γείτονας που έζεψε το ψεκαστικό και πήγε να φυλάξει τη φωτιά στο χωράφι του γαμπρού του αντί να βοηθήσει στις φλόγες. Μόνο τον εαυτόν του σκέφτηκε. Έλα εδώ ρε κακομοίρη!
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίνε “τα κανάλια” γιατί είδες να πούνε τίποτα για τη φωτιά εδώ; Αυτούς ακούνε και από τη Πυροσβεστική και νομίζουνε ότι η Λακωνία δεν υπάρχει.
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίνε οι νέοι του χωριού μου. Μια μέρα ο καθ’ ένας να καθότανε πυρασφάλεια, το “βγάζανε” το καλοκαίρι. Τι να περιμένεις όμως; Μόνο ουσίες και ποτό. Έχουνε χαζέψει όλα τους.
Όταν με το καλό καώ… θα μου φταίει που δε βρέθηκε κανένας να με ντύσει με στολή και αρβύλες και έμεινα στην άσφαλτο να κοιτάζω τη φωτιά. Τι θέλατε τώρα, να πάω με της σαγιονάρες; Άσε τ’ άλλο! Ούτε ένα φτυάρι, μία τσάπα ή ένα βενζινοπρίονο ρε άχρηστοι δεν είχατε να μου δώσετε. Τι περιμένανε, να τους πάω τα δικά μου; Άσε που δε ξέρω που τα ‘χω καταχωνιάσει.

Κάνετέ με πυροσβέστη για μια μέρα! Αλλά τι πυροσβέστη λέω ρε, διοικητή! Διοικητή, αρχηγό και πασών των Ρωσιών να σας φάω τα αυτιά, να δείτε πως σβήνονται οι φωτιές βολεμένοι Δημόσιοι υπάλληλοι!

34 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια που ήσασταν πέρυσι όυαν βγαίναμε πυρασφάλεια και ξενυχτούσαμε στα βουνά γύρω απο τους μολάους οι ίδιοι γνωστοί άγνωστο?Μιλάω συκεκριμένα την περίοδο που καιγόταν όλη η Ελλάδα εκεί στα τέλη αυγούστου...και για να ξέρετε...υπάρχει ενδιαφέρον απο το δήμο μολάων...θέλω σε παρακαλώ να τονίσεις στο blog ότι μεθαύριο Τετάρτη 30 ιουλίου στα Καπή του δήμου Μολάων θα γίνει η συγκέντρωση για την Πυρασφάλεια...στις 8 το βράδυ.Για να δούμε πόσοι θα είμαστε...Μην γίνεστε εριστικοί ρε παιδιά εδώ που έχουμε φτάσει δεν περισεύει κανένας...είδατε τι έγινε στην Ρόδο!!!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Είναι δυνατόν;
Μάλλον το περιπαικτικό ύφος της γραφή μας δεν έγινε αντιληπτό από όλους. Πώς να δικαιολογήσουμε τα παραπάνω σχόλια;
Το κείμενο θα μπορούσε να φέρει και την επικεφαλίδα «Η γκρίνια ενός τεμπέλη» (που περιμένει τα πάντα από τους άλλους). Απλά εδώ συγκεντρώσαμε όλες τις χαζές δικαιολογίες που ακούγονται μετά τη καταστροφή και τις λοιδορούμε.
Παιδιά θα προτείναμε να το ξαναδιαβάσετε με περισσότερη διάθεση για χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

έχω όλη την καλή διάθεση και δεν είμαι γκρινιάρης...όμως επειδή βλέοω ότι γενικότερα δεν υπάρχει ενδια φέρον για έν τόσο σημαντικό θέμα όπως η πυρασφάλεια και θυμάμαι ότι πέρυσι αναλογικά για μια πόλη όπως η Μολάοι,δώσαμε το παρόν λιγότεροι απο σαράντα άνθρωποι για ωυχτερινές περιπολίες νευριάζω...παρόλλα αυτά υπήρξε κινητοποίηση!!!θέλω να πιστεύω και φέτος...και θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά για την συγκέντρωση την τετάρτη το βράδυ στις 8 στο καπή.Τονίστε το και εσείς,κάντε μια διόρθωση στο άρθρο που ανεβάσατε καλό θα κάνετε!!!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Φίλε μας, δεν αποδώσαμε στο δικό σου σχόλιο τον τίτλο «Η γκρίνια ενός τεμπέλη». Για το δικό μας κείμενο αναφερθήκαμε ότι θα μπορούσε να τον φέρει και αυτό για να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι σαφώς και ότι γράφουμε στο άρθρο ΔΕΝ μας αντιπροσωπεύει. Άλλωστε στο αναφέρουμε και πιο πάνω. «Συγκεντρώσαμε όλες τις χαζές δικαιολογίες που ακούγονται μετά τη καταστροφή και τις λοιδορούμε.»
Για όποια κίνηση αναφέρεις προς την κατεύθυνση της πυρασφάλειας, μπράβο κι εμείς μαζί σου και μακάρι να έχει το όποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θέλουμε και εμείς, Ενεργούς Πολίτες και ΟΧΙ αμέτοχους σχολιαστές όπως θα μπορούσε να είναι αυτός που θα μουρμούραγε όσες χαζές δικαιολογίες απαριθμούμε στο άρθρο και αποδίδονται με χιούμορ και ΜΟΝΟ.
Ήταν δυνατόν να πιστεύουμε ότι τα αεροπλάνα είναι για να σώσουν τους Θεσπιείς ή ότι τα παιδιά της πυροσβεστικής ξέρουν λιγότερα από τους παντογνώστες του καφενείου ή ακόμη χειροτέρα ότι θα έπρεπε κάποιος να μοιράζει αρβύλες και παντελόνια στη φωτιά σε όσους πάνε με σαγιονάρα και σορτς σα τουρίστες;

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη παιδιά αλλά με πιάσανε τα γέλια. Γεια σου μπάρμπα, κουκιά σπέρνω.
Συνεννόηση φιστίκι. Γιατί μόνο αρβύλες παρακαλώ; Κάτι σε γόβα στιλέτο έστω και πυροσβεστικό μοντέλο δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Είτε σπέρνεις κουκιά, είτε φοράς γόβα ή τσατούχι η ουσία είναι μία. Ούτε εσύ Roxanni βοήθησες πέρυσι στην προσπάθεια που έγινε για να προλάβουμε το "κακό" στο δήμο μας όταν όλη η Λακωνία είχε παραδοθεί στις φλόγες ούτε κανείς από τους συντάκτες του blog. Πάλι μπλα μπλα μπλα και στην πράξη τίποτα. Και φυσικά θα απέχετε και από τη συνάντηση της Τετάρτης όπως και από κάθε παρόμοια προσπάθεια στο παρελθόν. Δεν πειράζει θα πάμε εμείς τα κορόϊδα και θα φυλάξουμε μια χρονιά ακόμη και για εσάς και για τις περιουσίες σας.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ Κ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΟΛΑΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΟΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ!!!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΗ;
ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ;ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ!
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Κ ΠΑΛΙ!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΙΤΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΜΠΥΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ!
ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΡΕ ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ 20 -30 ΝΕΑΡΟΥΣ Κ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΤΣΕΚΑΡΕ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ,ΣΩΛΗΝΕΣ,ΜΑΝΙΚΕΣ Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!!!
ΑΝΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΥΠΝΑ ΞΥΠΝΑ ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αφήστε τους λεονταρισμούς. Κανένας δε φέρει αποκλειστικά το δικαίωμα να αποτελεί τον μοναδικό μάγκα και σωτήρα του τόπου. Ο εθελοντισμός έχει χώρο για όλους! Δεν έχει ανάγκη από φωνές και υποδείξεις. Έχει ανάγκη από σιωπηλούς που αποτελούν παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ BLOG ΤΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΣΤΕ. ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΑΒΑΝΕ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνω εγώ ρε φίλε; Δεν είμαι ο τιμωρός των bloggers, σχόλια κάνω κι εγώ όπως κι εσύ. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Με την ευκαιρία μια ερώτηση για τον/την Ritas. Έχεις σβήσει πολλές φωτιές σιωπηλά από την πολυθρόνα σου; Αν ναι πες μας τον τρόπο να το δοκιμάσουμε. Έχεις δίκιο ο εθελοντισμός έχει χώρο για όλους. Χωράτε κι εσύ και οι συνbloggers όσο χοντροί κι αν είστε αφού χωράω εγώ που είμαι πάνω από 100 κιλά. Σας περιμένουμε κι εμείς κι εθελοντισμός.
Π ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τυχαίνει να είμαι εθελοντής αιμοδότης. Ποτέ μα ποτέ δεν ανέφερα στον οποιδήποτε το παραμικρό για αυτή μου την κίνηση και κυρίως δεν ζήτησα απο κανένα να πράξει το ίδιο. Ούτε ζήτησα τα ρέστα απο κάποιον επειδή δεν δίνει αίμα εθελοντικά. Το έκανα, το κάνω και θα το κάνω επειδή "γεμίζει" εμένα και μόνο. Νιώθω καλά βρε αδερφέ.

Ακριβώς το ίδιο θα έκανα αν πήγαινα να σβήσω μια φωτιά εθελοντικά ή αν ήμουν στην πυρασφάλεια. Ίσως κάνω λάθος, αλλά θεωρώ πως το να ρωτάω κάποιον πού ήταν όταν εγώ ξενυχτούσα, είναι τουλάχιστον ανούσιο.

Πήγες εθελοντικά να κάνεις κάτι? Κάνε το και μην περιμένεις ανταλλάγματα ή μη ζητάς τα ρέστα απο τον άλλο. Και σε τελική ανάλυση, πού ξέρεις αν εκείνα τα βράδια ξενύχταγα στην ταράτσα του σπιτιού μου, που έχει και πανοραμική θέα, εκτελώντας τη δική μου εθελοντική υπηρεσία?

Το θέμα όμως δεν είναι ολα αυτά. Το θέμα είναι το τι γίνεται στην ουσία. Διάβασα στο site του ΑΝΤ1 οτι θα λειτουργήσει σύστημα πυρασφάλειας με κάμερες κλπ. Πολύ καλή κίνηση, αν τελικά γίνει. Αν γίνει, θα περιλαμβάνει και το φαράγγι του Λάρνακα ή οχι? Και αν όχι, γιατί? Η Κουρκούλα είναι προστατευμένη απο μια πιθανή πυρκαγιά? Αντιπυρικές ζώνες υπάρχουν? Σε περίπτωση δυνατού ανέμου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επέμβασης? Υδροφόρες τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία πάνω στο βουνό υπάρχουν?

Αυτά δε θα έπρεπε να μας απασχολούν? Και όχι το αν πήγε κάποιος ή οχι πέρσυ στην πυρασφάλεια.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΟΠΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι πεις φίλε μου. Λέω μαλακίες.

Θα προτιμούσα όμως να αναφέρεις τίποτα και για τα υπόλοιπα και να μην κολλήσεις σε αυτό. Αν απο όλη μου την απάντηση εσύ κράτησες αυτό και συμπέρανες οτι το έχω πει σε πολλούς για να μου πουν μπράβο, τότε λυπάμαι γιατί έχεις χάσει την ουσία.

Παρ'ολα αυτά σε ενημερώνω οτι όντως δεν το είχα αναφέρει σε κανέναν, ούτε καν στους δικούς μου. Και αυτό μπορείς αν θες να το διασταυρώσεις πολύ εύκολα. Απλά το είπα σαν παράδειγμα επειδή έτσι μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Μη βγάζεις λοιπόν λανθασμένα συμπεράσματα, διότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Καλό σου βράδυ.


Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ; ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ: ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ. Υ.Γ: ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΠΩΣ.ΚΑΙ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ Ε!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα ξέρεις ποιό είναι? Οτι δεν το παίζω κάπως και γράφω μόνο αυτά που πιστεύω. Αν σε ενοχλούν ή αν δε σου αρέσει ο τρόπος γραφής μου, αυτό είναι άλλο θέμα. Αν είναι έτσι, τότε απλά μη διαβάζεις τις απαντήσεις μου.

Όσες φορές έγραψα εδώ, δεν το έκανα για να μου πει κάποιος μπράβο. Δεν έχω ανάγκη να μου πεί κάποιος μπράβο, πώς αλλιώς να στο πω για να το καταλάβεις?

Και επέτρεψέ μου να σου πω οτι η "παροιμία" που ανέφερες είναι εντελώς άστοχη. Η αλήθεια στο θέμα που σε ενόχλησε υπάρχει και σε περιμένει. Σου έδωσα χθές το δρόμο. Γιατί δεν την αναζητάς?

Δεν καταλαβαίνω γιατί κόλλησες σ'αυτά και δεν αναφέρεις τίποτα πάνω στο θέμα. Έκανα κάποιες ερωτήσεις σε προηγούμενη απάντηση. Γνωρίζεις εσυ να απαντήσεις?

Ευχαριστώ και δεν ήταν ανάγκη να ζητήσεις συγγνώμη :)

Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙ. ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ,ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ; ΘΕΩΡΙΕΣ;ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΑΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ ΘΑ ΣΒΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. Α ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΕ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΤΑ ΛΕΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Εκπέμπουμε σε άλλα μήκη κύματος μάλλον και δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.

Θεωρώ οτι ολα αυτά δεν τα λές σε εμένα προσωπικά μιας και εγω δεν μένω στους Μολάους. Το να μου λές αυτό για τη Μονεμβάσια, τη στιγμή που βρίσκομαι στην Αθήνα, είναι άσκοπο.

Έτσι όμως όπως το θέτεις, μπορώ να αναφερθώ κι εγω σε χίλιες δυό περιπτωσεις στις οποίες όταν εγώ έτρεχα, εσύ καθόσουν σπίτι σου ή έκανες μπάνιο στη θάλασσα. Θες μια? Όταν εγώ έστησα μια σελίδα (και αυτό απο τον καναπέ έγινε) μαζί με φίλους και μαζέψαμε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τρέχαμε με δικά μας έξοδα στα χωριά τους, εσύ καθόσουν εκεί στην πλατεία και δεν μπήκες καν στον κόπο να αφήσεις την υπογραφή σου στο site. Και που στο λέω όμως ποιό το αποτέλεσμα?

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Σημασία δεν έχει το τι έκανες εσύ και τι δεν έκανα εγώ. Σημασία έχει το τι γίνεται στην πορεία.

Αυτό που λές για τις κάμερες και για τα συστήματα ανίχνευσης καπνού έχει εφαρμοστεί στο εξωτερικό και έχει αποδώσει. Αφού λοιπόν δεν το έχεις ψάξει και δεν το γνωρίζεις, γιατί το ακυρώνεις?

Και κάτι τελευταίο. Άποψη έχουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που δε συμμετέχουν. Το δικαίωμα αυτό δεν έχεις δικαίωμα να το στερείς απο κανέναν. Και ξέρεις γιατί? Γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα (έστω και ελάχιστη) αυτός τον οποίο θες να φιμώσεις να διαθέτει τη λύση σε κάποιο πρόβλημα. Αν δεν τον αφήσεις να μιλήσει δε θα τη μάθεις ποτέ.

Καλό μεσημέρι.


Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΖΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΝΩ ΕΣΥ 300χλμ ΜΑΚΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ με την υπομονή σου φίλε Χρήστο.
Γιατί δε κάνεις ότι κάνουν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Παιρνε ή διάβαζε την ουσία ή καλύτερα τις απόψεις με ουσία. Γράφε μία στις τόσες όταν σου χτυπά το δικό σου καμπανάκι. Γύρνα την πλάτη στα παιδάκια που κυνηγάνε την ουρά τους και μη μπλέκεσαι σε κοκορομαχίες.
Κάποιοι πέρασαν κάποιες ωρίτσες κάνοντας πυρασφάλεια με το μπούγιο και απέκτησαν τις εμπειρίες του Φούρλα. Δεν παραδειγματίζονται ή δε σκέφτονται ότι κάποιοι έσβηναν ή φύτευαν ή ξενύχταγαν πολύ πριν αυτοί ανακαλύψουν την Αμερική και ούτε το φώναξαν ούτε το έγραψαν στο κούτελο και ας συνεχίζουν να το κάνουν γιατί έτσι το νιώθουν.
Κανένας σεβασμός σε κανέναν, ίχνος μετριοφροσύνης και την τσαμπούνα στο στόμα για αντάρα.
Μικρούλες ιστορίες από μικρούς ανθρώπους για μεγάλες φασαρίες.

Ανώνυμος είπε...

Και το site πότε θα είναι έτοιμο? Οι Μάγια λένε οτι το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ούτε 4 χρόνια δε θα τη χαρούμε?

Μα καλά, γιατί δεν το ψάχνει κανένας?

Ανώνυμος είπε...

Βλέπε: www.molaoi.gov.gr

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι τελικά; Δε μας είπατε; Γέμισε το ΚΑΠΗ;

Ευχαριστώ την ομάδα διάσωσης, που με έκαναν να νοιώθω πιο ήσυχος τις αέρινες ημέρες ...ειλικρινά, και σ' όποιον αρέσει!

Νοιώθω υπερήφανος γι'αυτούς και Θα τους αφιερώσω κι ένα τραγουδάκι, άσχετο με το όλο θέμα, αλλά σχετικό ιστορικά "σαν σήμερα" ...που λένε.
"Η μεγάλη γενιά μας βαδίζει
με περήφανο βήμα εμπρός
και το δρόμο της πάντα φωτίζει
της 4ης Αυγούστου το φως"

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκια όποιος θέλει και μπορεί κάθε βράδυ βγαίνουν βάρδιες πυρασφάλειας.30 μέρες έμειναν,πιστεύω ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεί ένα τρίωρο μια φορά στις 15 μέρες και να προσφέρει έργο στους Μολάους.Μην μαλώνετε,όλοι είμαστε χρήσιμοι.Για περισσότερες πληροφορίες στην κ.καρυτσιώτη και στο Καπη του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός !!!
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα το πρωί στη δουλειά μου και πριν ξεκινήσω είπα να ρίξω μια ματιά εδώ. Και τι να δώ? Κάποιον να με λέει ψώνιο και πως διαφημίζω τον εαυτό μου.

Η αλήθεια είναι οτι με έβαλε σε σκέψεις και γύρισα σε προηγούμενες απαντήσεις να δω πού μπορεί να φαίνεται κάτι τέτοιο. Αλήθεια φίλε μου, πουλάω κάτι για να μπω στη διαδικασία να κάνω διαφήμιση του εαυτού μου και δεν το ξέρω? Το είπα και σε προηγούμενη απάντηση αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες. Δεν έχω ανάγκη να διαφημίσω οτιδήποτε, καθώς και να μου πει κάποιος μπράβο. Απο τη στιγμή που μού δίνεται το βήμα λέω την άποψή μου όπως εγώ πιστεύω και έτσι όπως εγώ σκέφτομαι. Έτσι έγραφα, έτσι γράφω και έτσι θα γράφω. Συγγνώμη κιόλας που δε σου κάνω τη χάρη να γράψω όπως θες εσύ. Ίσως θέλεις να γράψω βρίζοντας ανώνυμα όπως έκανες εσύ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα.


Όσο για το ψώνιο απο την Αθήνα, δεν ξέρω αν γνωριζόμαστε, αλλά σε ενημερώνω οτι γενήθηκα και μεγάλωσα στους Μολάους. Η τύχη τα έφερε να φύγω και να βρω δουλειά στην Αθήνα. Τι να κάνουμε, ο καθένας πρέπει να τραβάει το δρόμο του. Και πάλι συγγνώμη που δεν έκατσα στους Μολάους για δουλειά. Να είσαι σίγουρος όμως πως αν μου βρείς μια δουλειά με τα χρήματα που παίρνω τώρα, θα έρθω να ζήσω κοντά σου για να πηγαίνουμε παρέα στην πυρασφάλεια :)

Σε τελική ανάλυση, πες μου ποιά θεωρείς οτι θα έπρεπε να είναι η θέση μου εδώ? Μήπως δε θα έπρεπε να εκφέρω άποψη επειδή απλά και μόνο δεν μένω στους Μολάους? Αν είναι έτσι να το συζητήσουμε.


Καλή σου μέρα και να είσαι πιο προσεκτικός με τα γραφόμενά σου. Όποιο δίκιο και να έχεις το χάνεις όταν βρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Α, ξέχασα να πω ποιός είμαι.


Χρήστος Θεοδωρακάκος, αν και θα το κατάλαβες πιστεύω.

Και πάλι καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΨΩΝΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΙΘΑΣΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΝ ΜΟΛΑΩΝ ΤΟ 1996; ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

χμμμ στο ξαναείπα αλλά δεν το ακολούθησες. Να διαβάζεις πιο προσεκτικά αυτά που γράφονται. Χάνεις την ουσία και εκτίθεσαι. Αν δεις πιο πάνω γράφω οτι είμαι στη δουλειά μου. Ναι, 5 Αυγούστου και μερικοί ακόμα δουλεύουν.

Δε φαντάζεσαι πόσο πολύ θα ήθελα να είμαι στη θέση σου απο την άποψη του ελεύθερου χρόνου (και μόνο γι'αυτό).

Και για να'χουμε καλό ρώτημα, θεωρείς οτι με το να έρθω να σου κάνω παρέα στην πυρασφάλεια θα έχεις λύσει το πρόβλημα των πυρκαγιών? Ή μήπως θα πάψω να είμαι το ψώνιο της Αθήνας για σένα και ορισμένους που σκέφτονται σαν εσένα? Αν ήσουν λίγο πιο ανοιχτόμυαλος θα είχες κρατήσει αυτά που έπρεπε να κρατήσεις απο τις απαντήσεις όλων και θα τα αξιοποιούσες. Αντί αυτού, εσύ τρώγεσαι με τα ρούχα σου νομίζοντας οτι κάτι πετυχαίνεις.

Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να σου εξηγήσω και απο κοντά πού ακριβώς θεωρώ οτι είσαι λάθος και να μου εξηγήσεις και εσύ που πιστεύεις οτι κάνω λάθος εγώ. Σε μια βδομάδα έτσι κι αλλιώς θα είμαι εκεί. Και αν θες πάμε και για πυρασφάλεια να τα λέμε εκεί για να περάσει και η ώρα. Εγώ έκανα την πρόταση. Εσύ τη δέχεσαι?

Αφού θεωρείς οτι τα λέω καλά, τότε σε τι ακριβώς διαφωνείς?


Χ.Θ.

ΥΓ. δεν είναι άσχημο να έχεις απέναντί σου ένα ψώνιο αλλά να μην έχεις επιχειρήματα να τον πείσεις οτι κάπου είναι λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που ανακατεύομαι στα προσωπικά σας αλλά να βοηθήσω θέλω.
Ρε Χρήστο μήπως αυτός που σου τα "χώνει" άδικα πολύ άδικα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι κανένας παλιός συμμαθητής σου ή κανένας γνωστός σου και σου κάνει πλάκα;; Δεν εξηγήται αλλιώς η επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον σου αφού ούτε διακιώματα έχεις δώσεούτε και διαφέρουν και πολύ στο βάθος οι απόψεις σας. Μη δίνεις σημασία, εγώ πιστεύω ότι κάνει πλάκα......

Ανώνυμος είπε...

καλα εισαι πολυ γατα. ο χρηστος κοιμαται ακομα. ευχομαι να μην ειναι κανενας αλλος. τα λεμε μολαους λοιπον χρηστο σε μια εβδομαδα. δεν μου απαντησες τελειωσες το λυκειο τον μολαων το 96

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως ήταν πλάκα ομολογώ οτι την πάτησα.

Στείλε μήνυμα στο c_theodorakakos@yahoo.com να τα πούμε εκεί και να κανονίσουμε να βρεθούμε κάτω.

Φιλικά,
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

ωπ, ξέχασα

ναι το 96 τελείωσα

Ανώνυμος είπε...

Πριν μέρες, έπιασε φωτιά στην Ελιά.Τη φωτιά έσβησε ο δήμος Ασωπού. Ο Τσαγκάρης ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ασωπού ότι έσβησαν τη φωτιά!!Εκεί "καμάρωνε" ο αντιδήμαρχος Κουτράκος, φορώντας σαγιονάρες, καθώς και ο επικεφαλής της θέσης ετοιμοτητας του δήμου Μολάων...Ε ρε γλέντια!Στον Ασωπό ακόμα το θυμούνται και γελάνε...Όσο για τα δικά μας τα βυτία, ήταν άδεια και έψαχναν πού θα τα γεμίσουν!Και μετά ήρθαν, ψάχνοντας... τη φωτιά, που όμως ήδη είχε σβήσει ο δήμος Ασωπού και αποχωρούσε.Θεέ μου, λ υ π ή σ ο υ μ α ς!!

Ανώνυμος είπε...

Tο ότι οι συναντήσεις γίνονται στο καπή αυτό τα λέει όλα. Ετσι εξηγείτε η ανικανότητα στο θέμα της Ελιάς.Γέροι όλου του κόσμου ενωθείτε,εσείς μας οδηγείτε.