* Η “τραγουδιάρα” πλατεία μας

Όλος ο κόσμος μια εκδρομή. Πάντα τέτοιο καιρό και για πολύ αργότερα συντελείται ο μεγάλος ξεσηκωμός. Οι αγρότες τακτικοί ενώ επαγγελματίες και υπάλληλοι “εκδράμουν” συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές άδειες αποτελούν άγνωστο φρούτο. Στοv τόπο μας η άδεια “τρώγεται” Δεκέμβρη – Γενάρη.
Ελαιομάζεμα, το μεγάλο στοίχημα!
Τις κουβέντες, τα γέλια και τις φωνές έχουν ισοπεδώσει εδώ και χρόνια τα μηχανήματα. Μοτέρ για “λανάρες” και “κουπε-πε” επιβάλουν εργασία στη “μούγκα”. Άσχετα από καιρικές συνθήκες, τιμές ή αργίες, το πανηγύρι στήνεται καθημερινά στον κάμπο.
Η Δευτέρα που πέρασε ήταν από πλευράς θερμοκρασίας η “πρώτη” χειμωνιάτικη ημέρα. Κρύο, …μα πολύ κρύο! Ο αέρας να σηκώνει τα λιόπανα και να σκορπά το κόπο μας μέτρα μακριά. Γύρω στη μία δεν άντεξα. Ανάθεμα τα μεροκάματα που θα πληρωθούν ολόκληρα έτσι κι αλλιώς, τα παγωμένα και ανεμοδαρμένα κορμιά μας είχαν ξεπεράσει τα όρια. «Πάμε» φώναξα, «είμαστε άνθρωποι, όχι ρομπότ».
Τα μαζέψαμε και φύγαμε άρον – άρον. Τα’ αυτιά μας βούηζαν για ώρες αργότερα.

Με τέτοια δάχτυλα το πληκτρολόγιο δε θέλει ούτε να μας βλέπει. Εμείς να δεις. Ο αγώνας για τον επιούσιο, λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων αυτή την εποχή. Ένα από τα θύματα και η γραφή του blog. Θα το έχετε διαπιστώσει άλλωστε. Αν ζούσαμε στη Σκουφά σίγουρα θα συνεχίζαμε αμείωτα (ίσως το καλοκαίρι λόγο Μυκόνου να “κοιλιάζαμε”). Ζούμε όμως στους Μολάους και χορεύουμε στο χορό της “ευλογημένης” ελιάς.

Παραμονή Χριστουγέννων η πλατεία μας γέμισε κόσμο. Αιτία μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με… καρναβαλικό στίγμα. Ο ξυλοπόδαρος και οι κλόουν θέλησαν να πουν χρόνια πολλά στα μικρά Μολαϊτάκια. Ευπρόσδεκτα και ας έμοιαζαν κάπως αποκριάτικα. Επαγγελματικοί σύλλογοι και Δήμος προσπάθησαν να ζωντανέψουν το κέντρο μας και κατ’ επέκταση τις επιχειρήσεις. Εκείνο που δεν καταλάβαμε πολλοί ήταν τι γύρευαν οι ελαφρά ντυμένες “χορεύτριες” σε παιδική γιορτή. Τελείως άσχετο το δημόσιο οφθαλμόλουτρο χριστουγεννιάτικα. Ας είναι…

Η “τραγουδιάρα” πλατεία μας, πλημμυρίζει εβδομάδες τώρα χριστουγεννιάτικα άσματα. Τα δημοτικά ηχεία “λαλούν” σε εγχώριους και ξενικούς ρυθμούς. Εκτός από τους ήχους έχει γεμίσει και με λαμπιόνια των ημερών. Φέτος οι ιδιώτες πήραν τη ρεβάνς από το Δήμο σε πλήθος και ποσότητα. Σε γούστο; …αυτό ορίζεται πάντα από προσωπικό κριτήριο.


Σήμερα Χριστούγεννα στέλνουμε σε όλους τις “εκ βάθους” ολόθερμες ευχές μας. Χαμογελάμε και ευχόμαστε ακόμη και στον άγνωστο φίλο του blog, που στην πρώτη φετινή ευχή που λάβαμε στο e-mail και με αφορμή το ότι δεν αρθρογραφήσαμε για τον πρόσφατο ξεσηκωμό μετά την δολοφονία του μαθητή στα Εξάρχεια, μας ευχόταν να ψοφήσουμε(!) αφού συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τη «γαμωΜολάοι μας» όπως ανέφερε. Και εμείς φίλε μου σου ευχόμαστε υγεία σε ‘σένα και στην οικογένειά σου. Ελπίζουμε η ενασχόληση με το θέμα που αναφέρεις των Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη, Καμπουράκη, Ευαγγελάτου και Τατιάνας, καθώς και του πλήθους των παραθυρολόγων να σε αποζημίωσε. Όχι μόνο μας άγγιξε, αλλά μας συγκλόνισε. Το γιατί δεν το πράξαμε το ξέρεις, αφού οι αρχές μας, επιτάσσουν το αποκλειστικά Μολαΐτικο περιεχόμενο εδώ μέσα.

Σήμερα Χριστούγεννα νιώθω το στομάχι μου ήδη βαρύ. Απορώ με τις αντοχές μου αφού όλοι οι εορτάζοντες με πίεσαν να δοκιμάσω όλα τα καλούδια τους. Βρήκαν στο πρόσωπο μου άλλον ένα Μαμαλάκη για να επιβεβαιώνω το μέγεθος της μαγειρικής τους ικανότητας;
Αύριο αργία για τους περισσότερους, εμείς θα εκδράμουμε στον κάμπο. Οι ελιές είναι εκεί και μας κλείνουν το μάτι. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι ν’ αφήνεις τις ευκαιρίες χαμένες. Για την “εξ Αθηνών” βοήθεια, ήλθε η ώρα να βγάλει μέρος του κόπου από τους τενεκέδες λαδιού που παίρνει μαζί της κάθε φορά. Αν και περισσότερες ελιές θα πατήσουν παρά θα μαζέψουν, θα τους κάνει καλό ο καθαρός αέρας αυτής της “εκπαιδευτικής” εκδρομής. «Για να κτιμήσουν» που έλεγε και η γιαγιά μου.

Μη φοβάστε τις δύσκολες εποχές. Αυτές υπήρχαν πάντα.
Συμπολίτες και μη. Ας αποτελέσει η υγεία όλων μας, αφετηρία για το μέλλον.

18 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Οπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει!Οταν έγινε η εκδήλωση οι γονείς μάζεψαν τα παιδάκια τους και...δρόμο!Οταν παραπονέθηκαν στο Δήμαρχο είπε ότι δεν ήξερε..τη θα παρουσιαζόταν!όταν παραπονέθηκαν στον αντέννα είπαν..εμείς απλά χορηγοί είμασταν,απο το καλτσέτο ..μια απο τα ίδια,και ενώ πριν την ...αποκριάτικη φιέστα όλοι ήταν αρμόδιοι μετά εξαφανίστηκαν!Το τριώδιο μπήκε,μπράβο και πάλι μπράβο ζήτω ο Δήμος Μολάων!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τώρα ας προσεχαν. Κατι λεει ο σοφος λαος για το που βάζουμε την υπογραφή μας. Καλά ήτανε γιορτή για μικρούς και για μπαμπάδες.
Δε χάθηκε και ο κοσμος όποιος θελει να μαζέψει και τις δικές μου ελιές να πάει τις χαρίζω
Χρόνια πολλά σε όλους ευτυχισμένο 2009!!!!

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLLA PAIDES

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία καταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας. Έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία.
(Ισοκράτης)

για όσους θέλουν να καταλάβουν. για όσους δε θέλουν ας το προσπεράσουν

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία της πλατείας φαίνονται 2 αυτοκίνητα μπρος – πίσω της πινακίδας της τροχαίας.
Στο σημείο εκείνο το σήμα είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ & Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
με υποσημείωση: ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ Μ…….Α ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.
Υπογραφή: ΔΗΜΟΣ ΜΟΛΑΩΝ.
Το μόνιμα παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο παπάκι απέναντι, απλά είναι το κερασάκι στη τούρτα. Παλιά τα λεγες τώρα τα ξέχασες και αυτά;
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και φιλιά στους κοιμισμένους!

Ανώνυμος είπε...

Είχα πολύ καιρό να "μυρίσω" χειμώνα στους Μολάους. Φέτος οι 3 μέρες που έκατσα ήταν πλούσιες απο κρύο και σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα των ημερών με έκαναν να θυμηθώ παλιές όμορφες στιγμές.

Η πλατεία καλύτερη απο άλλες φορές, τα μαγαζιά στολισμένα (κάποιες τιμές τσουχτερές όμως), μουσική, παιδιά στο δρόμο... όλα θύμιζαν παιδικά χρόνια.

Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες και στο blog, καλή χρονιά, δημιουργική σε όλους τους τομείς, αλλά πρώτα απ'ολα με υγεία. Συνεχίστε να γράφετε, συνεχίστε να διαβάζετε, συνεχίστε να ψάχνετε.

Και πάλι χρόνια πολλά.

Χρήστος Θεοδωρακάκος


ΥΓ. Το φλέγον θέμα των προηγούμενων ημερών θεωρώ οτι θα έπρεπε να αναφερθεί μιας και δεν ήταν κάτι που συνέβη μόνο στην Αθήνα. Όπως είδαμε οι αντιδράσεις πέρασαν ακόμα και τα σύνορα της Ελλάδας. Δεν ήταν μόνο η δολοφονία ενός παιδιού που ξεσήκωσε τον κόσμο. Ήταν όλα αυτά που υπομένουμε ως πολίτες εδώ και χρόνια. Ο ξεσηκωμός αυτός ήταν μια καλή ευκαιρία να δηλώσουμε παρόντες σε όσους μάς θεωρούν άβουλα πλάσματα. Ανάμεσα σε όλο αυτό τον καταπιεσμένο κόσμο είναι και οι πολίτες των Μολάων. Και ναι, τελικά, ήταν και Μολαΐτικο ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

τι να πει κανεις για τα χαλια μας;"αρτον και θεαματα" κι ας ειναι οτι ναναι. βεβαια αυτα συμβαινουν οταν στα βιαστικα αποφασιζονται εκδηλωσεις για το θεαθείναι και για να πουμε πως κατι καναμε. ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες. τελικα ειμαστε μακρια ακομα απο το να γινουμε Δημος αξιωσεων

Ανώνυμος είπε...

Εμείς διαλέξαμε χριστούγεννα στη πόλη για αυτό οικογενειακά είμαστε μακριά από τους Μολάους. Σε λίγες ώρες έρχεται ο νέος χρόνος. Το ανιψάκι μου επέτρεψε να βάλω στο χέρι το κομπιούτερ του και με την ευκαιρία εύχομαι σε όλους οι προσδοκίες μας να γίνουν πραγματικότητα.

Light

Ανώνυμος είπε...

Πάλι κριτική έναν σωρό και πάλι προτάσεις μηδέν. Όταν δεν γίνεται τίποτα φωνάζουμε γιατί δεν έγινε, όταν γίνει κάτι, έστω κι αυτό το λίγο, το στραβό, κάνουμε κριτική και πετροβολούμε αυτούς που έδωσαν λίγο από το χρόνο τους για να προσφέρουν κάτι στην πόλη. Ιδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα κύριοι κανείς δεν θα σας εμποδίσει να κάνετε πράξη τις ιδέες σας στην επόμενη εορτή, ίσα ίσα θα βρείτε πολλούς συμπαραστάτες και την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Αρκεί να βγείτε από το καβούκι σας και να κάνετε τις προτάσεις σας, αν έχετε προτάσεις και άν έχετε διάθεση να προσφέρετε. Γιατί αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η κριτική και ο λιθοβολισμός των άλλων τότε συνεχίστε μια χαρά τα πάτε.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο. Τουλάχιστον έγινε μία προσπάθεια, μπράβο σε αυτούς που ασχολούνται και προσπαθούν. Αν δεν αξίζουν είναι επειδή αυτοί που αξίζουν δεν ασχολούνται και μόνο κριτικάρουν. Καλή χρονιά σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν Καλή χρονιά σε ολους και χρόνια πολλά.Θα συμφωνήσω με τους δυο προηγούμενους φιλους και θα προσθέσω το εξής στην Σκάλα που ο δήμος οργάνωσε δεκαήμερο εορταστικών ελδηλώσεων ήταν καλύτερος?
Θέλω όμως να τονίσω το πιο σημαντικό που κανένας φίλος στο blog δεν τόνισε.Προσωπικά το χάρηκα με την καρδιά μου ότι τα παιδιά την ημέρα της εκδήλωσης έπαιξαν φώναξαν με την ψυχή τους,για αυτά πιστεύω έγινε η εκδήλωση.Τώρα αν κάποιο σεμνότυφοι που ευτηχώς απο ότι είδα δεν υπάρχουν εδω μέσα,στο blog,ενοχλήθηκαν απο τις χορεύτριες...ουδέν σχόλιον...θα προσθέσω τούτο στην Σκάλα στο Καραναβάλι που είναι για τα παιδάκια δεν έχουν χορεύτριες????Και στην τελική επιτέλους κ΄'ατι έκαναν κάποιοι φορείς της πόλης,ασ ευχηθούμε του χρόνου να γίνει πιο οργανωμένα.Καλη χρονιά...

Ανώνυμος είπε...

Aυτές οι μετριότητες εμένα δεν με αφορούν!Οταν κάποιοι αναλαμβάνουν να κάνουν κάτι και μάλιστα με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών να το κάνουν σωστά αλλιώς ας πάνε σ π ι τ ι τους.Ο συμπψηφισμός είναι εκ του πονηρού και οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουμε άλλοθι σε ανίκανους ανθρώπους.Η αλήθεια είναι οτι ήταν μια άσχημη -μια πολύ άσχημη στιγμή -για το Δήμο Μολάων.Οσο για τη ρόδο και το πήδημα...τη να κάνουμε άλλο εκτός απο ακόμα δυο χρόνια υπομονή!!!....

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά τελικά αυτή η εκδήλωση τι είχε? Είχε άγιο Βασίλη να δίνει δώρα στα μικρά παιδιά ανάμεσα στους τάρανδους και τα ξωτικά του? Είχε στολισμένη την πλατεία και μουσική επένδυση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια? Είχε τέλος πάντων όλα αυτά που αρμόζουν σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή? Αν ναι, τότε οι κοπέλες αποτέλεσαν μια μικρή "παραφωνία" σε όλο αυτό που στήθηκε. Αν όμως όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν, τότε ρε παιδιά για ποιόν έγινε όλη αυτή η γιορτή? Για τους καραμπατσολαίους των Μολάων και των περιχώρων? Για να πάρουν μάτι οι μεσήληκες και μη? Σιγά μην πούμε μπράβο επειδή έφεραν τις ξεβράκωτες σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.Αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό το "κάτι", τότε θα ήσασταν ικανοποιημένοι αν η εκδήλωση είχε μόνο έναν Αϊ Βασίλη να μοιράζει δώρα και έναν δύο ζογκλέρ ντυμένους ξωτικά να κάνουν κόλπα για να εντυπωσιάσουν τα παιδάκια. Γιατί η γιορτή γίνεται για τα παιδάκια και όχι για να πάρουν μάτι οι μεγάλοι. Μου φαίνεται μεγαλώσατε και ξεχάσατε τι μας άρεσε όταν είμασταν παιδιά και κρίνετε σύμφωνα με τα σημερινά μυαλά σας. Άντε και του χρόνου να φέρουν μια γιγαντοοθόνη και να παίξουν το Γκουζγκούνη Άγιο Βασίλη. Και αυτό μια προσπάθεια θα είναι.

Να μάθετε να δέχεστε το τίποτα απο το "βρώμικο" λιγάκι, και να απαιτείτε το ποιοτικό απο το καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν ήσουν παρών και μάλλον σ' έχουν πληροφορήσει λάθος. Και Άγιο Βασίλη είχε, και κλοόυν είχε και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά είχε, και Χριστουγεννιάτικη μουσική είχε και γλυκά και στολισμό και άλλα πολλά είχε. Είχε και χορεύτριες που σε άλλους άρεσαν και σε άλλους, η αλήθεια είναι πολλούς, όχι. Δέξου εσύ το τίποτα και άσε τις υποδείξεις στους άλλους που τίποτα βρώμικο όπως λες δεν δέχθηκαν. Όσο για τα περί Γκουσγκούνη πολύ πετυχημένο το σχόλιο σου, γελάσαμε πολύ χα χα χα χα χα αααααααααα.

Ανώνυμος είπε...

Eίχε και το Δήμαρχο με τη παρέα του,που αγωνιωδώς και δια τηλεφώνου προσπαθούσε να μαζέψει κόσμο και τελικά αυτοί που ανταποκρίθηκαν ήταν 2 ή 3 δημοτικοί του σύμβουλοι!τέτοιος συνωστισμός για τις καλύγραμμες βαριοντυμένες αγιοβασσηλίτσες!άντε και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να αναφερθώ με αφορμή την αυριανή ημέρα όπου και είναι τα σαραντάμερα του άτυχου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου σε ένα συμβάν που είδα και δε πίστευα στα μάτια μου.Τη μέρα που το παιδί ακόμα ήταν στο νεκροτομείο και τα σχολεία δεν λειτουργούσαν στη πόλη μας,η χώρα καιγόταν απο τους κουκουλοφόρους,η δημοτική αρχή εκτός τόπου και χρόνου επέλεξε ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ να στολίσει το δένρο της ..πλατείας,και απο τραγουδιάρα τη κάνανε παρατράγουδο..Υστερα έβαλαν και κάγκελα γύρω-γύρω για να θυμίζουν σε όλους μας τις δημοκρατικές καταβολές τους.Ούτε μια συγνώμη ένα σκύρτημα κάτι!Δεν τους άγγιξε τίποτα,αντίθετα εξακολούθησαν να συμπεριφέρωνται σαν κάφροι και διοργάνωσαν αυτή την υποτιμητική για τη νοημοσύνη και την αισθητική μας εκδήλωση τη παραμονή των χρηστουγέννων.Το μήνυμα ο κόσμος τους το έδειξε γυρίζοντας τους την πλάτη.Παρόλα αυτά και παρόλες τις συστάσεις που έγιναν στο Δήμαρχο και απο αγανακτησμένους πολίτες και απο δημοτικούς συμβούλους αυτός εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ωσάν να έχει να κάνει με πολίτες από τη Μπονζουάουα,και δεν ζητά τη συγνώμη που χρωστά σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.Έτσι λοιπόν τα παιδιά που έχουν ένστικτο οδηγήθηκαν στο κτήριο της πλατείας που κατοικούν οι αιρετοί κάφροι και πέταξαν πορτοκάλια και αυγά.Έτσι για να μάθουν ότι το δένδρο δεν κυνδυνεύει απο τα παιδιά αλλά Εμεις από αυτούς που έχουν απολέσει κάθε ανθρωπιά και ευαισθησία..ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ.ΣΥΓΝΩΜΗ που μετέτρεψαν την πόλη μου σε ανθρωποφάγα,βρώμικη,αναίσθητη πόλη.Έχουν ευτυχώς ημερομηνία λήξεως.

Ανώνυμος είπε...

Περίμενα να προηγηθείτε οι της πλειοψηφίας στο να δώσετε συγχαρητήρια στους φορείς της θαυμάσιας εκδήλωσης που έγινε στην πλατεία των Μολάων την 24η/12/08.
Πράγματι ήταν μια εκδήλωση με τα ήθη και έθιμα και πάνω από όλα με τις τρείς γυναίκες του Αη-Βασίλη ντυμένες με τις πατροπαράδοτες φορεσιές του τόπου μας τις ονομαζόμενες ΜΠΟΥΛΚΑ.Στους φορείς δίνω συγχαρητήρια και τους εύχομαι καλές Απόκριες καλή Ανάσταση και του χρόνου να μας παρουσιάσουν κάτι ποιό ελαφρύ στο ντύσιμο και όχι την πατροπαράδοτη ΜΠΟΥΛΚΑ.
Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης/12-08.

Ανώνυμος είπε...

Kάθε μέρα μπροστά στην Εμπορική Τράπεζα παρκάρει Δημοτικός Σύμβουλος που ψήφισε την κυκλοφοριακή μελέτη!Ο ίδιος αυτός σύμβουλος είχε κάνει επί χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου!Γιατί λοιπόν εγώ ο απλός πολίτης να εφαρμόζω το νόμο ενώ ο κ.Κ.......,οχι;Πάει στο μαγαζάκι του και το αυτοκήνιτο εκεί παρκαρισμένο όλη μέρα!Αυτή η Δημοτική Αρχή θα φτιάξει τη πόλη μας;Μόνο για τον εαυτό τους νοιάζονται..Οχι για μας.