* Αυτά που δεν φεύγουν με το 2007.

Μακάρι ο κάθε χρόνος στο τέλος του, να παρέσυρε μαζί του και τα όποια αγκάθια μεγάλωσαν στο διάβα του. Για άλλη μια φορά όμως αυτά παρέμειναν πίσω (όπως συμβαίνει πάντα στη ζωή) για να τρυπήσουν και να ξεφουσκώσουν τις προσδοκίες του νέου χρόνου και να τον καταστήσουν λιγότερο λαμπερό. Οι ελπίδες όμως παραμένουν και ΑΛΙΜΟΝΟ αν περιμέναμε κάθε χρόνο λιγότερα από εμάς τους ίδιους ή τους γύρω μας. Γι’ αυτό ο πήχης πρέπει αν όχι να ανεβαίνει, να παραμένει ψηλά.

Αγκάθι 1ο: Πλατεία! Οι εργασίες προχώρησαν, πιο μεθοδικά και πιο ποιοτικά από το παρελθόν. Το στοίχημα σε αυτό τον τομέα φαίνεται να κερδίζεται. Δεν σας κρύβουμε ότι στις μεταξύ μας συζητήσεις για τα έργα τονίζαμε την αγωνία μας για την ποιότητα των εργασιών και δικαιολογούσαμε ακόμη και κάποια καθυστέρηση στην ήδη μεγάλη. Φυσικό άλλωστε με αυτά που προηγήθηκαν. Εδώ χωρίς ντροπή ανέφερε δημόσια στο λόγο του (πρέπει να πούμε ποιος;) «εγώ γιατρός είμαι, δεν γνωρίζω τις διαφορές στα υλικά» και όλοι τον πιστέψαμε φυσικά γι’ αυτό πήρε τα …30μας (%). Στον τομέα όμως της προόδου των εργασιών το στοίχημα χάθηκε κατά κράτος. Τις όποιες δικαιολογίες οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες ας τις κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Δεν πείθουν. Πόσο περήφανοι θα ένιωθαν οι ίδιοι αν στην αρχή του χρόνου κάποιος τους έλεγε ότι 365 ημέρες μετά την ανάληψη της δικής τους διαχείρισης ΔΕΝ θα υπήρχε τελειωμένο έργο;

Αγκάθι 2ο: Σχέδιο πόλεως! Παρά τις όποιες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στα στέκια των μηχανικών και των τεχνικών γραφείων, δυστυχώς φρούδες οι ελπίδες για το 2007. Όχι λοιπόν, δεν έχουμε. Παραμένουμε χωρίς σχέδιο και ανάπτυξη. Ασφυκτιούμε μέσα στα ρούχα μας. (Αν ξέρει κάποιος λεπτομέρειες ας μας στείλει κάποιο μήνυμα προς χάριν της ενημέρωσης όλων μας). Το θέμα θα θυμάστε, είχε έλθει πρώτο στην περιβόητη δημοσκόπηση που ζητούσαμε από τους αναγνώστες να ιεραρχήσουν τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. Και εδώ είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για να δημοσιεύσουμε την απάντηση που πήρε ο αναγνώστης Χρήστος Θεοδωρακάκος από τον Δήμο Μολάων όταν έθεσε ερώτημα για τον ιστιότοπο του Δήμου και την τύχη της αποστολής της δημοσκόπησης.
Απάντηση Δήμου:
«Καλησπέρα. Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου μας αποτελεί αντικείμενο εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Δημοτικές Διαδυκτιακές Πύλες΄΄ της Κοινωνίας της Πληροφορίας, το οποίο ήδη υλοποιείται. Φρονούμε ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο και το νέο, δυναμικό site του Δήμου μας (συγκεντρώνεται ήδη το υλικό που θα περιλαμβάνει) και έχουμε ζητήσει να περιλαμβάνει Forum για διάφορα θέματα των πολιτών σχετικά με το Δήμο μας.Όσον αφορά το ερώτημά σας σχετικά με τη δημοσκόπηση πάνω στην ιεραρχική κατάταξη των προβλημάτων των δημοτών, το e mail ελήφθη και (παρότι δεν απαντήθηκε) είναι ήδη στη διάθεση της Δημοτικής αρχής, η οποία με τη σειρά της γνωρίζει αυτά και πιστεύει πως πολύ σύντομα, ιδιαίτερα η πλατεία, θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα των πολιτών του Δήμου μας.Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα αναφέρονται είναι ήδη γνωστά και έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για την επίλυσή τους. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία, Στη διάθεσή σας (καθώς και όλων των δημοτών) για κάθε διευκρίνηση.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ»
Και επεσήμαινε ο Χρήστος στη συνέχεια: «Οφείλω να ομολογήσω ότι μου απάντησαν την επόμενη κιόλας μέρα. Άργησα να στο στείλω επειδή ρώτησα αν έχουν πρόβλημα να το δημοσιεύσεις, αλλά ακόμα δεν έλαβα απάντηση. Θα σε παρακαλούσα να μην το δημοσιεύσεις μέχρι να λάβω κάποια απάντησή τους. Αν δε λάβω εντός των ημερών, δημοσίευσέ το. Ελπίζω να μην έχω νομικά προβλήματα (αν και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση). Ευχαριστώ και καλή σου ημέρα»
Εμείς βέβαια δεν αργήσαμε τόσο πολύ την αναρτησή της λόγω των επιφυλάξεων του αναγνώστη μας, αλλά διότι μια απάντηση από το Δήμο και για τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε ν’ ανέβει πρωτοσέλιδα και πλαισιωμένη από το κατάλληλο θέμα και όχι σαν ένα ακόμη σχόλιο στην ουρά της όποιας δημοσίευσης.

Και όπως μας θύμισε με e-mail ο φίλος μας ο Κώστας και το προσθέτουμε εκ των υστέρων:Αγκάθι 3ο: Κλειστό Γυμναστήριο! Απλά ούτε πέτρα στη πέτρα. Κρίμα!

Τα πιο καυτά του 2007. Δεν πάμε σε κανέναν απολογισμό. Αυτός ίσως γίνει όταν συμπληρώσουμε τον 1ο χρόνο μας. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε τα πιο ζεστά θέματα του blog στο χρόνο που πέρασε.
- «Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας;». Πρώτο και καλύτερο. Και τι δεν ακούστηκε. Και τι δεν γράφτηκε. Ξανακοιτάζοντας το θέμα και τα σχόλια το θεωρούμε το ποιο εποικοδομητικό.
- «Της μάνας σου...».Ήταν το πρώτο ξύπνημα, ο πρώτος αναπάντεχος για εμάς πετροπόλεμος από τα σχόλια κάποιων αναγνωστών. Θεωρούμε ότι κάποιοι από αυτούς δεν συνεχίζουν σήμερα να είναι κοντά μας.
- «Οδοιπορικό ενός Μολαΐτη στο χωριό του». Το πλέον προσγειωμένο και ρεαλιστικό. Από τα θέματα που σε κάνει να αναρωτιέσαι: καλά αυτά μόνο εγώ τα βλέπω;
- «Μια γριά ελιά». Φορτισμένο συναισθηματικά λόγω προσωπικών βιωμάτων.
- «Το Γερμανικό Αεροδρόμιο Των Μολάων». Απλά μοναδικό! Δεν θα ξεχάσουμε την ανατριχίλα που νιώσαμε αντικρίζοντας τη φωτογραφία.

Υγεία σε όλους και δημιουργική χρονιά.
Ας είναι... με περισσότερη ανθρωπιά βρε παιδιά!


12 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

καλή χροινιά σε όλους και από μένα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kSs2yo_5U5w&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους και από μένα.
Τα παραπάνω που γράφεις δεν είναι τίποτα μπροστά στις προσωπικές παραλήψεις και εκκρεμότητες που αφήσαμε οι περισσότεροι μέσα στο χρόνο που πέρασε. Εκεί να δεις μπάχαλο!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή και πάλι μπορεί να βιαστείς να με χαρακτηρίσεις "εκπρόσωπο" της δημοτικής αρχής ή να αφήσεις ξανά υπονοούμενα ότι ίσως και να είμαι μέλος του δημοτικού συμβουλίου ή υπάλληλος του δήμου ή ότι έχω συμφέρον να υπερασπίζομε τη δημοτική αρχή σου λέω εκ των προτέρων ότι δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά και ότι δεν έχω καμμία διάθεση να υποστηρίξω κανέναν άλλον εκτός από το καλό της πόλης στην οποία ζω και εργάζομαι. Είμαι κι εγώ ένας απλός πολίτης όπως κι εσύ, με τη διαφορά ότι εγώ παρ' ότι δεν έχω "δημόσιο" λόγο όπως εσύ και δεν προσπαθώ να επηρεάσω άλλους συμπολίτες φροντίζω πολύ συχνά να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις σ' αυτόν τον τόπο κάτι που εσύ φαίνεται δεν κάνεις αν και θα έπρεπε. Έμαθα λοιπόν, ζητώντας ενημέρωση από αυτούς που γνωρίζουν ότι το σχέδιο πόλης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ότι μπορεί όποιος θέλει να ξεκινήσει διαδικασίες οικοδόμησης ή πώλησης. Αυτό εσύ δεν ρώτησες να το μάθεις πριν γράψεις το σχόλιο σου, ή ρώτησες και το έμαθες και το απέκρυψες για τους δικούς σου, αδιάφορους για μένα, λόγους. Έμαθα επίσης ότι μέσα στο 2007 που εσύ λες ότι δεν μπήκε "πέτρα στην πέτρα" που να αφορά το κλειστό ότι κάποιοι έκαναν αγώνα δρόμου για να συμπληρωθεί ο μισοάδειος φάκελος δημοπράτησης και ότι επίσης δημοπρατήθηκε, τη δημοπρασία κέρδισε κάποιος Πετρής, ο εργολάβος που κατασκευάζει το διοικητήριο της Νομαρχίας και ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει η θεμελίωση και να αρχίσουν οι εργασίες. Το συγκεκριμένο έργο έχει όντως καθυστερήσει αλλά στο σημείο που έχει φθάσει δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην γίνει. Όσο για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου της πλατείας εγώ ρώτησα κι έμαθα τους λόγους και σε μεγάλο βαθμό, όχι 100%, πείστηκα ότι δυστυχώς δεν γινόταν να τελειώσει νωρίτερα. Εσύ χαρακτηρίζεις αβασάνιστα και χωρίς να ακούσεις κανέναν, δικαίωμά σου, άλλωστε τις περισσότερες φορές στα "άρθρα" σου αυτό κάνεις.
Καλή χρονιά σου εύχομαι και μία συμβουλή.... σκύψε μην σε πετύχει καμμία πέτρα από τους λιθοβολισμούς όσων "τολμούν" να διαφωνήσουν μαζί σου......

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο αλαβάνο.Επίσης θέλω να προσθέσω για το θέμα της πλατείας ότι τελικά όπως αποδείχθηκε κάποιοι αποτην προηγούμενη δημοτική αρχή έβαζαν εμπόδια ώστε το έργο να κωλυσιεργεί και τελικά να βαλτώσει,πράγμα που τελικά δεν καταφεραν ΕΥΤΗΧΩΣ...και άν η πλατεία στην μορφή που διαμορφώθηκε τώρα είναι όντως όμορφη το οφείλη στις αλλαγές που έγιναν στην αρχική μελέτη ή κάνω λάθος.Καλή χρονιά σε όλους και ο καινούργιος χρόνος ας μας βρίσκει καλύτερα ενημερωμένους!!!!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Φίλε «Αλαβάνε»
Ένα – ένα λοιπόν και συγκεκριμένα:
1)Σχέδιο πόλεως : Για αυτό που λες για μεταβιβάσεις και άδειες οικοδόμησης σήμερα εν έτη 2007, κάνε ένα κόπο και πες στο σ’ έναν πολιτικό μηχανικό στους Μολάους ή στη πολεοδομία και ότι σου απαντήσει σε παρακαλούμε μετέφερέ το εδώ.
2)Πλατεία : Δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε απολύτως τίποτα παραπάνω από το αρχικό σχόλιο. Και για τη ποιότητα της δουλειάς και για την αργοπορία των εργασιών. Απλά μεταφέρουμε την τελευταία πρόταση του σχολίου μας και εδώ: «Πόσο περήφανοι θα ένιωθαν οι ίδιοι αν στην αρχή του χρόνου κάποιος τους έλεγε ότι 365 ημέρες μετά την ανάληψη της δικής τους διαχείρισης ΔΕΝ θα υπήρχε τελειωμένο έργο;».
3)Κλειστό Γυμναστήριο: Αν σε παραπέμπαμε στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας του ΑΠΟΕΛ που δείχνουν την μηνιαία «πρόοδο» των εργασιών και ακολούθως σε ρωτούσαμε αν μπορείς να πείσεις αυτούς τους ανθρώπους και αθλητές λέγοντας τα ίδια πράγματα που αναφέρεις και εδώ, τι θα απαντούσες; Ρώτησέ τους και πες μας τι σου απάντησαν.

Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε κανέναν. Νιώθουμε ότι όλοι μαζί κάνουμε μια Μολαΐτικη κουβέντα όπως θα μπορούσε να γίνει οπουδήποτε.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η όποια μεγάλη ίσως προσπάθεια όπως λες ή η μεγάλη θέληση που ενδεχομένως υπήρχε από την Δημοτική αρχή για να ήταν μέσα στους στόχους το 2007 δεν μπόρεσε τελικά να ευδοκιμήσει. Ακόμη και εάν κορυφώσω την προσπάθειά μου εάν δεν καταφέρω το χρονικό μου στόχο χαρακτηρίζομε ως προς αυτό τουλάχιστον αναποτελεσματικός. Αυτό δεν αλλάζει. Θέλεις να συμφωνήσουμε μαζί σου ότι κάποια πράγματα έχουν δρομολογηθεί και κάποια είναι πολύ κοντά; (π.χ. κάτι ανέφερες για το ΦΕΚ του σχεδίου) Ακόμη και αν το κάνουμε αυτό, μήπως η 1η του Γενάρη θα μας βρει με άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο, ολοκληρωμένο το έργο της πλατείας και εγκατεστημένη εργολαβία στο κλειστό;
Για το σχέδιο είχαμε και εμείς πληροφορίες και τις είχαμε δημοσιεύσει με επιφύλαξη ως προς το χρονικό ορίζοντα (και καλά κάναμε όπως αποδείχτηκε).
Αν παρ’ όλα αυτά ξέρεις κάτι παραπάνω και συγκεκριμένο πες το εδώ μέσα να το πληροφορηθούμε όλοι. Άλλωστε όπως είδες και στο αρχικό σχόλιο ζητάμε αυτή τη πληροφόρηση από όποιον την έχει.

Ανώνυμος είπε...

Στην απάντησή σου, στο σχόλιό μου, γράφεις και πάλι όσα και στην αρχική σου τοποθέτηση και το να σου γράψω ξανά τα ίδια το βρίσκω τουλάχιστον αχρείαστο. Κρατώ μόνο μερικές λέξεις όπως "κάνε τον κόπο και πες το στη πολεοδομεία, μηχανικούς κ.λ.π." εγώ σου εξήγησα ότι αυτόν τον κόπο τον κάνω πολύ συχνά ως απλός πολίτης, εσύ "ξεχνάς" να τον κάνεις όπως τουλάχιστον ηθικά θα όφειλες για να είναι όσα γράφεις εδώ τεκμηριωμένα. Για το ερώτημά σου περί "περηφάνειας" στο έργο της πλατείας πιστέυω ότι έχουν δικαίωμα να νοιώθουν και λίγο περήφανοι που έφεραν στο τέλος του έστω και με καθυστέρηση αυτό το γεφύρι της Άρτας με τα όσα απίστευτα εμπόδια και τις φοβερές μεθοδεύσεις που και πάλι "ξεχνάς" να πληροφορηθείς και περιμένεις από εμάς να σε ενημερώσουμε.Δεν έχεις πληροφόρηση, δεν σε ενδιαφέρει ενδεχομένως να μάθεις λεπτομέρειες, και καλά κάνεις, αλλά τα πικρόχολα σχόλια και οι ειρωνείες δεν λείπουν. Όσο για το ΑΠΟΕΛ και την αγωνία τους για να τελειώσει το κλειστό είναι κατανοητή από όλους.Καλά κάνουν και ανησυχούν και πολύ καλά κάνουν και ζητούν να γίνει το γρηγορότερο.Εγώ ρωτάω εσύ αν ζήτησες πληροφόρηση για την πρόοδο του έργου πριν γράψεις το σχόλιό σου από αυτούς που χειρίζονται το θέμα.Την άποψη και την ανησυχία του ΑΠΟΕΛ την ξέρω όπως ξέρω και ότι έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό.Τέλος θέλω να σου πω ότι εγώ δεν "θέλω" να συμφωνήσεις μαζί μου, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε, να δεις την πραγματικότητα θέλω γιατί όσα σου γράφω στο προηγούμενο σχόλιό μου είναι πραγματικά.Θέλω να πιστεύω ότι δεν τα γνωρίζεις γιατί δεν σε ενδιαφέρει να ενημερώνεσε ή γιατί δεν πιστέυεις ότι μπορούν να σε ενημερώσουν οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες και όχι ότι τα γνωρίζεις και τα αποκρύπτεις για να δημιουργείς "εντυπώσεις". Καλή χρονιά και κάτι τελευταίο.Αν τα πολύ σόβαρά αυτά θέματα δεν βρούν τη λύση τους την 1/1/08 όπως λες και τη βρουν στους πρώτους 4, 6 ή8 μήνες του 2008 οι τοπικοί άρχοντες θα είναι για έπαινο ή για λιθοβολισμό;;

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Προσπερνώντας τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, μας χαρακτήρισες το λιγότερο ανενημέρωτους. Μετά από αυτό το μόνο που μας έμενε ήταν να σε παραπέμψουμε στους άμεσα ενδιαφερόμενους που στη μία περίπτωση (μηχανικοί) κατέχουν και τη γνώση που επικαλείσαι. Εσύ ίσως απέφυγες να ρωτήσεις και πάντως εδώ μέσα δεν μετέφερες τις απόψεις τους παρά τη προτροπή μας. Αν δεν το επιθυμείς εμείς δεν μπορούμε να σε πείσουμε σώνει και καλά.
Δεν μίλησε κανένας για λιθοβολισμό. Αλλά ναι αλίμονο, μας τρομάζει το γεγονός ότι μετά την παρέλευση ενός ολόκληρου χρόνου θα χρειασθούν άλλοι 4, 6 ή 8 μήνες για να βρούν τη λύση τους τα προαναφερόμενα. Θυμάσαι τι έλεγαν τον Οκτώβρη του 2006; Η ατζέντα στην αρχή του 2008 έπρεπε να εμπλουτιστεί με νέους στόχους απαλλαγμένη από εκκρεμότητες του παρελθόντος όσο βέβαια γίνεται. Καθολική αφοσίωση και να τελειώνει ένα – ένα και στην άκρη.
Το χωριό έχει μείνει χρόνια τώρα πολύ πίσω. Οι συνθήκες απαιτούν άλλες ταχύτητες. Όχι απλά όπως προαναφέραμε θέληση ή προσπάθεια. Εκεί έγκειται η όποια ένστασή μας.
Και για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα. Θεωρείς ότι τέτοια εξειδικευμένα θέματα περπατάνε με το φιλότιμο του κάθε Δήμαρχου, Αντιδημάρχου ή υπαλλήλου; Αυτά τα θέματα χρειάζεται να τα βουτήξεις από τα’ αυτιά και να τα αναθέσεις σε φιλότιμους μεν αλλά και ανθρώπους που κατέχουν την γνώση του αντικειμένου. Χάθηκαν οι μηχανικοί στην πόλη, την επαρχία, στο νομό; Τι θέλει ο φάκελος; Τοπογραφικό; Ωραία, πάρτο έτοιμο! Τι θέλει ξανά ο φάκελος; Χαρτί, χαρτάκι, παραχαρτάκι από πολεοδομία, απ’ το Βούδα ή από όπου αλλού; Ωραία χτυπώ το κώλο μου στο μάρμαρο αφού είμαι μηχανικός και ξέρω τι μου ζητάνε και το κάνω άμεσα. Δεν είμαι κάποιος που πρώτα πρέπει να καταλάβω εγώ τι χρειάζεται και μετά να μεταφέρω όλη τη γνώση περί έργου στον τοπογράφο, στον μηχανικό, στον ίδιο το διάολο (και αν τη μεταφέρω όπως πρέπει) που θα μου πουν ότι δεν μπορούν άμεσα αλλά κάποιο από τα προσεχή απογεύματα ΘΑ με ειδοποιήσουν για να το συζητήσουμε κατ΄ αρχήν και τρέχα γύρευε και ενδιάμεσα να πρέπει να ασχοληθώ και με το σκουπιδιάρικο που χάλασε και πάει λέγοντας. Ένας τέτοιος άνθρωπος προσπαθεί …αποτελεσματικός όμως ΔΕΝ είναι.
Καλή Χρονιά και από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Σε πληροφορώ, αφού μου το ζητάς, ότι εκτός από δημάρχους, αντιδημάρχους κ.λ.π. πληροφορίες για το σχέδιο ζήτησα και από μηχανικούς της πόλης και πήρα την ίδια απάντηση.Το σχέδιο δεν θα τελειώσει σε λίγο καιρό, ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Μιλάς για τοπογραφικά, χαρτιά, χαρτάκια και παραχαρτάκια που θα έπρεπε να ανατεθούν σε ειδικούς για να τρέξουν τα επείγοντα θέματα της πόλης.Δηλαδή πως νομίζεις ότι γέμισε ο άδειος φάκελος του Κλειστού και πως νομίζεις ότι έγιναν οι αλλαγές στη μελέτη της ανάπλασης της πλατείας;Ο ακτινολόγος, ο μαρμαράς και ο πρώην διυθυντής της Εμπορικής πήραν μια μεζούρα έφτιαξαν και υπέγραψαν τοπογραφικά, πήραν πολεοδομικές αποφάσεις,έκαναν κυκλοφοριακές μελέτες και τόσα άλλα που χρειάστηκαν;Έτσι νομίζεις ότι έγινε;Εκτός και αν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν ανατέθηκαν σ' αυτούς που εσύ θα ήθελες και τότε μιλάμε για προσωπικό σου θέμα το οποίο εμένα ως Μολαίτη ουδόλως μ'ενδιαφέρει.
Και κάτι ακόμα.Μήπως οφείλεις ένα συγνώμη σ' αυτούς που βιάστηκες εσύ και η παρέα σου να κατηγορήσεις ότι κάνουν αλλαγές στη μελέτη της πλατείας για να εξυπηρετήσουν το παρκάρισμα αυτών που τους στήριξαν προεκλογικά τώρα που η πλατεία γέμισε με πινακίδες "απαγορεύεται η στάθμευση" και εφαρμόζεται σε λίγες ημέρες και η μονοδρόμηση;Λέω μήπως...Καλή χρονιά και πάλι, με πραγματική και όχι επιλεκτική ενημέρωση.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Προς χάρη της ενημέρωσης και μόνο αφού αγγίζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το σχέδιο παραθέτουμε σημερινή (3-1-2008) τηλεφωνική επικοινωνία με γυναίκα υπάλληλο (δεν αναφέρουμε όνομα) της Πολεοδομίας Μολάων:
Καλούμε τηλεφωνικώς
–Ναι
-Πολεοδομία;
-Ναι
-Καλή Χρονιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το σχέδιο. Θέλω να πάρω ένα στεγαστικό και θέλω να χρησιμοποιήσω για προσημείωση ένα οικόπεδο στους Μολάους. Αυτό μπήκε εντός οικισμού με το νέο σχέδιο. Πότε μπορώ να πάρω τη βεβαίωση ότι είναι εντός σχεδίου;
-Νέο σχέδιο; Για την επέκταση μιλάτε;
-Μάλιστα, για την επέκταση.
-Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Όταν έρθει σ’ εμάς θα την εφαρμόσουμε. Δεν ξέρουμε τίποτα.
-Δεν ξέρεται τίποτα για την επέκταση;
-Στο Δήμο, στο Δήμο. Ρωτήστε εκεί για το πότε.
-Ευχαριστώ. Χαίρεται…
Από τα παραπάνω τι συμπέρασμα βγαίνει; Στην πολεοδομία πήραμε τηλέφωνο. Στους κατεξοχήν υπεύθυνους. Δοκιμάστε το!

Για την πλατεία σου θυμίζουμε ότι μένουν ακόμη κυβόλιθοι να τοποθετηθούν, πεζοδρόμια (λεωφόρος) και το μεγαλύτερο μέρος του φωτισμού. Ας ελπίσουμε να τελειώσει σύντομα (και εδώ το σύντομα είναι 10-15 ημέρες το πολύ και όχι 2-4 μήνες). Να τελειώσει όμως. Δεν τελείωσε. Αλήθεια ξέρεις πόσες παρατάσεις έχει δώσει το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο στον εργολάβο; Μήπως αμφιβάλεις ότι κάθε φορά που του έδιναν και μια καινούρια δεν ήταν σίγουροι ότι είναι η τελευταία; Και βέβαια τους ξεφτίλιζε κάθε φορά ζητώντας νέα. Δικαιολογίες απ’ το μέρος του πάντα θα υπήρχαν. Τώρα για το παρκάρισμα υπομονή όταν γίνει η αποκάλυψη των σημάτων και όταν εφαρμοστούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα κριθούμε όλοι. Εμείς εδώ δεν φοβόμαστε το συγνώμη. Ελπίζουμε όχι και εσύ. Εκ του αποτελέσματος…

Για το κλειστό τώρα εάν όπως λες το φάκελο τον συμπλήρωσε ή τον συμπληρώνει (ακόμη;) μηχανικός για λογαριασμό του Δήμου και χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να φτάσει ως εδώ τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στο μηχανικό που το ανέλαβε και στο Δήμο που τον ανέχτηκε τόσο καιρό. Μήπως θα του αναθέσουν και άλλη αποστολή; Ένα φάκελο το χρόνο είναι ρεκόρ (εκτός και του τον ανέθεσαν σχετικά πρόσφατα οπότε η εύθηνη μεταφέρεται). Τέτοιοι ρυθμοί όχι μόνο δεν είναι ζηλευτοί αλλά ακριβώς εκεί είμαστε απέναντι. Δηλαδή πότε ασχολιόταν με το φάκελο; Στα ρεπό του και όποτε το θυμόταν;
Και αν έχει τελειώσει και το μπαλάκι είναι τώρα στην Αθήνα τότε τι περιμένουμε; Εδώ ο προηγούμενος Δήμαρχος με την επιμονή του πήρε κάτι που εξ αρχής ήταν τελείως χαμένο, αν έχει τελειώσει ο φάκελος (λέμε αν) ο τωρινός έπρεπε να έχει κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία τους και να μην τον κουνά καμιά υπόσχεση ή δικαιολογία από μέρος τους.

Επαναλαμβάνουμε. Ο μύλος μπορεί να κυλά. Ο ρυθμός όμως είναι μικρότερος του αναμενόμενου και αυτό στηλιτεύουμε εδώ!

(τα σχόλια περί ατομικού συμφέροντος αν και επαναλαμβάνονται απλά δεν τα σχολιάζουμε)

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω για να βγάλω άκρη.
Για το σχέδιο έχετε σκεφτεί απλά να μην έχει ενημερωθεί λόγω γραφειοκρατίας η πολεοδομία και να γίνει εντός των ημερών; Να το ξέρουν αλλά να περιμένουν την επίσημη χαρτούρα;

Ανώνυμος είπε...

Kalispera, kali xronia se olous, me ygeia panw ap'ola.

Aloimono se ekeinon xanei tin elpida gia kati kalytero, oxi mono sto ksekinhma mias xronias, alla kath'olh th diarkeia. Synexeiste ki eseis tin prospatheia sas, oso dyskoli kai an einai ayti, asxeta me to poion tha vreite mprosta sas san antipalo.

Ston filo Alabano, kai se opoion allo exei antithetes apopseis me ton dhmiourgo tou blog, mia filiki symvouli: Akoma kai an esy exeis dikio kai o bloger adiko, to dikio sou tha apoktisei poly megalytero kyros otan tha tou milhseis omorfa kai xwris hfos antipatheias.

Kai pali kali xronia


Xrhstos Theodorakakos