* Μπλιάχ!

Η ανάγνωση από Λακωνικό έντυπο ότι μια παραλία του Δήμου μας εντάχθηκε ξανά στο σύστημα της “Γαλάζιας Σημαίας” με ικανοποίησε. Όχι ότι αμφισβητούσα την καθαρότητα των νερών στο μεσοδιάστημα που ήταν απ’ έξω, αλλά να τώρα υπάρχει και η “βούλα”.
Ένα δεύτερο σημάδι ενδιαφέροντος για την ποιότητα ζωής στις παραλίες μας, ήταν και η προσπάθεια καθαρισμού τους από εθελοντές δημότες για δεύτερη συνεχή χρονιά και στα πλαίσια μιας Πανελλαδικής κίνησης. Δεν μπορώ να πω ότι και φέτος η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Τρεις κι ο κούκος. Αλλά στην επιμονή αυτών των κούκων που συμμετείχαν και των κάθε κούκων στη όποια κίνηση, έρχεται η Άνοιξη. Και του χρόνου παιδιά.
Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από μια πρωινή βόλτα στη θάλασσα. Δύο Κυριακές έως τώρα κατηφορίζοντας στην Ελιά τα έχω καταφέρει. Αυτό που μου προσφέρει απλόχερα η φύση με κάνει να αναρωτιέμαι ηλιθίως ότι από κάπου το κλέβω. Η αξία του είναι τεράστια στην ηρεμία μου, στην επαφή μου με την απέραντη δύναμη της πρωινής …ησυχίας και της γαλήνης.
«Δεν μπορεί. Εδώ κάποιοι τα “σκάνε” με τη σέσουλα να βρεθούν σε πολυδιαφημισμένα μέρη χαλάρωσης, καλοκαιρινά spa και λοιπούς μαϊντανούς εξαγοράζοντας προσωρινά μισό τετραγωνικό δίπλα στη πολύβουη πισίνα ενός ξενοδοχείου και εγώ εδώ έχω την γαλήνη του πρωινού Λακωνικού κόλπου στα πόδια μου δωρεάν; Ρε κάτι συμβαίνει. Σε λίγο θα πεταχτεί κάποιος από τα πίσω σκίντα και θα μου πει: Μάγκα μου ακούμπα τόσα, σιγά μη στα δίναμε τσάμπα.»
Μπορεί να φαντάζει γλαφυρό και ανώριμα ανάλαφρο το προηγούμενο γράψιμο αλλά πραγματικά έτσι νιώθω. Έχουμε μάθει ότι αξίζει στη ζωή, να το πληρώνουμε. Εδώ πληρώνουμε για πράγματα που δεν αξίζουν, στα πολύτιμα θα γκρινιάξουμε;
Σε αυτές τις πρωινές στιγμές δίπλα στη θάλασσα που γνώρισα και αγάπησα μετά από πρόσκληση φίλου για ψάρεμα, γεμάτες αναπάντεχη έκσταση και περπατώντας στην άμμο συμβαίνουν κάποια περίεργα. Το σκουπίδι σου μπαίνει στο μάτι από χιλιόμετρα. Και είναι το ίδιο που κατά την επίσκεψη όταν υπάρχει κόσμος δεν το βλέπεις το ρημάδι. Τώρα σχεδόν μόνος εδώ, λες και έχει πάνω του σειρήνα περιπολικού.
«Εδώ είμαι λεβέντη για να σου τα σπάσω πρωινιάτικα!» φωνάζει. «Αμ δε θα μου τα σπάσεις εσύ, θα σε εξαφανίσω». Πλησιάζοντας να πάρω το μπουκαλάκι από το “Αύρα” χωμένα περίτεχνα στην άμμο χαρτομάντιλα και μια μορουδίστικη πάνα έρχονται σε επαφή με τα δάχτυλα του ποδιού μου (ευτυχώς στην άκρη και χωρίς το γνωστό υλικό). «Τη τύχη μου!!! @$#&*+%» φωνάζω. Πάει και η ηρεμία, πάνε και τα πρωινά, πάει και το χαζοχαρούμενο ύφος με το οποίο περιφερόμουνα τόση ώρα.
«Δεν θα σου περάσει» λέω και χρησιμοποιώντας τη πλαστική σακούλα από τα πέδιλα αναλαμβάνω τη συλλογή. «Να ήξερα ποιος είσαι να ‘ρθώ να σου τα τρίψω στη μούρη» μονολογώ. Ξαπλώνοντας στο “ψαθάκι” μαζί με τον άμμο που πετάγεται μέσα εμφανίζεται και μια γόπα. Φυσικά όχι θαλασσινή. Της ξηράς γόπα και μάλιστα επώνυμη, Marlboro Light γράφει η άτιμη. Μα τι στο διάολο όλα επάνω μου σήμερα, να ηρεμήσω ήρθα. Τινάζω άμμους και γόπες και γυρνώ ανάσκελα για την εφημερίδα μου. Σε μια ώρα περίπου και με τη συνοδεία του καφέ απολαμβάνοντας το πρώτο “εν παραλίο” τσιγάρο προσπαθώ να το χώσω βαθιά στην άμμο να μη το πατήσει φρέσκο και κανένας χριστιανός και καεί.
«Τώρα που σε ξέρω ποιος είσαι να ‘ρθώ να σου το τρίψω στη μούρη;».
Κάγκελο! Δειλά - δειλά σηκώνουμε και κοιτώ γύρω μου για μια φυσική παρουσία. Δε μπορεί να έχω αποκτήσει τόσο φωνακλού συνείδηση.
«Εκείνο το σκίντο σα’ να κουνήθηκε…!»

44 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ: ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ. ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

και γω θα πήγαινα αλλά τι έπρεπε να κάνω για να το μάθω ναρωτάω συνέχεια; παλι διαπιστώνω ότι γίνονται πράγματα χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Εάν οι αφίσσες, οι συνεντεύξεις σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, η ενημέρωση όλων των συλλόγων και των φορέων του δήμου και τα δημοσιευμένα σε τοπικές εφημερίδες δετία τύπου του δήμου δεν ε΄λιναι αρκετά για να το μάθεις τότε ή ζεις σε γυάλα ή είσαι κάτοικος εξωτερικού οπότε ζήτα την επόμενη φορά να σου στείλουν προσωπική πρόσκληση ταχυδρομικώς.
giorikas,kostikas, anakatosouras, light, big, ritas, pritas κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιες αφίσες και ποια ενημέρωση ρε "gior/kostika anakatosoura light big rita prita";
Όταν θες ο κόσμος να το μάθει, τον κάνεις και το μαθαίνει. Όπως το είχα μάθει κι εγώ πέρυσι που πήγα.
Εν πάσει περιπτώσι το καλό είναι πως έγινε έστω κι έτσι, γιατί απ'ότι είδα στο apela.gr προσελκήθηκαν πολλά παιδιά στο κάλεσμα. Καλό επίσης θεωρώ που κάποιοι που δεν το ήξεραν, στεναχωρήθηκαν που δεν πήγαν. Δες το κι έτσι.
Την επόμενη φορά ίσως, ξαναλέω, ΙΣΩΣ η προσωπική πρόσκληση να είναι καλή ιδέα.
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν και το διοργάνωσαν!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους γίνονται στον Δήμο μας σωστά πράγματα. Όσο για ανεπαρκή ενημέρωση δεν είναι σωστό... Ειδικά όλες οι οικογένειες που έχουν παιδιά στο Δημοτικό είχαν πάρει ενημερωτικό χαρτί για αυτήν την ημέρα. Μπράβο σε όσους πήγαν, του χρόνου πιο πολλοί!! Και μεταξύ μας καλές οι προσπάθειες του Δήμου αλλά αν δεν βάλλει και ο καθένας μας τα χεράκια του (μετά το μπανάκι, σκοπιδάκια στην τσαντούλα για το καλάθι των αχρήστων)δεν γίνεται δουλειά. Για να χαιρόμαστε όλοι μαζί μια καθαρή θάλασσα!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε εγώ σε σέβομαι και ας μη σε ξέρω. Ψάξε να βρεις την αιτία του μόνιμου θυμού σου ώστε να μη πυροβολείς συνέχεια. Προσπαθώ να καταλάβω ποια ανάγκη σου εξυπηρετεί η χρήση όλων των ξένων (& βέβαια του δικού μου) ψευδώνυμων στην υπογραφή σου. Θα σε παρακαλούσα να με εξαιρέσεις. Δεν συντάσσουμε υποχρεωτικά με τις απόψεις κανενός. Πολλές φορές συγκλίνουν αλλά αυτό είναι άλλο από το να με βάζεις ετσιθελικά. Εγώ προσωπικά δε πολεμώ κανέναν.
Επί του θέματος τώρα θέλω να πω ότι η εξέλιξη μιας κοινωνίας φαίνεται
πρώτα από την καθαριότητα,
δεύτερον από τον σεβασμό στον δίπλα μας (όταν διασκεδάζουμε, οδηγούμε)
τρίτον από την αλληλοβοήθεια των μελών της και πάει λέγοντας.
Άρα σαν αφετηρία θεωρώ την καθαριότητα και η συμπεριφορά όλων μας σε αυτό τον τομέα είναι καθοριστική στη παραλία, στο σπίτι μας, στα ρούχα μας κλπ

Ανώνυμος είπε...

Που να το ήξερα ότι μαζεύοντας σκουπίδια τα ΔΙΚΑ μου χέρια εκείνο το Σαββατοκύριακο τελικά θα το σφετερίζονταν “ο Δήμος”. Ε! ξυπνάτε! Όλοι όσοι συμμετείχαν εκείνη τη μέρα είχαν ονοματεπώνυμο. Δεν ήμασταν “ο Δήμος”. Δημότες των Μολάων, ναι.
(Για όσους καταλαβαίνουν τη διαφορά και σιχαίνονται τις ταμπελίτσες.)

Ανώνυμος είπε...

Θέλω βρε παιδιά να καταθέσετε τη γνώμη σας όσοι θέλετε στο εξής περιστατικό. Βρισκόσαστε παραλία της Ελιάς σε πετσέτα, ξαπλώστρα ή οπουδήποτε. Διπλανός ή διπλανοί τα μαζεύουν να φύγουν. Βλέπετε ότι εγκαταλείπουν σκουπίδι ή σκουπίδια, σκουπιδάκι ή σκουπιδάκια (ο χαρακτηρισμός ποικίλει).

Εάν κάποιος τους το επισημάνει, πως θα τον χαρακτηρίζατε κατά τη γνώμη σας; (προσοχή αυτόν που αντέδρασε)
1) Λογικό, καλά έκανε και του το είπε. Με ποιο δικαίωμα αφήνει ο άλλος τις βρομιές του σε χώρο που χρησιμοποιείται από όλους μας;
2) Ακροβατεί στα όρια του φυσιολογικού και της υπερβολής και εξαρτάτε από το μέγεθος των σκουπιδιών.
3) Ας τα μάζευε αυτός αφού τον ενοχλούσαν. Ας έδινε τόπο στην οργή, τι μιλάει τώρα, να χαλάει τις καρδιές τους;
4) Υπερβολικό πολλές ευαισθησίες έχει. Τόσα στραβά συμβαίνουν, αυτό έπρεπε να τον πειράξει;
5) Ρε δε πάει να κουρευτεί. Πάνω του τα πέταξε; Αν ο άλλος είναι γαϊδούρι, αυτός θα του βάλει μυαλό;

Δε θέτω δημοψήφισμα. Με ενδιαφέρει να απαντήσουμε ειλικρινά πως θα σκεφτόμαστε για αυτόν που θα διαμαρτύρονταν για να δούμε όλοι τις ανοχές μας ως Μολαΐτες.

Ανώνυμος είπε...

Όταν πριν από καιρό υπήρχε εδώ μέσα η δημοσκόπηση για το μεγαλύτερο πρόβλημα των Μολάων είχα ψηφίσει με σιγουριά η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Δε νομίζω ότι από τότε συνέβη κάτι που θα μου άλλαζε δραματικά αυτή την άποψη. Γι αυτό θεωρώ ως δεδομένη αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας το Νο 5. Τώρα για προσωπικά αν και μου αρέσει φίλη roxani τα «γαϊδούρια» να τα βγάζουν στη σέντρα, θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν ευγενικά να το επισημαίναμε αλλά προκειμένου να μη μπλέξουμε σε αντιπαράθεση δε το κάνουμε. Εγώ πάντως δε θα παρεξηγούσα αυτόν που θα το επεσήμανε εφόσον βέβαια το έκανε με κομψό τρόπο και όχι φωνάζοντας οπότε ψηφίζω το 1.
hel

Ανώνυμος είπε...

Θέλει μεγάλη δύναμη να κάνει κάποιος το 3 (να μαζέψει τα σκουπίδια του άλλου χωρίς να πει κουβέντα) γι’ αυτό και δεν το κάνουμε σχεδόν ποτέ.
Οι περισσότεροι αν και θέλουμε να συμβαίνει το Νο1 τελικά σκεφτόμαστε ως το Νο4.
(με προβλημάτισες πολύ)

Ανώνυμος είπε...

Καλή η κίνηση του δήμου των μολάων και των εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών όμως και εμείς πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον.Αν ο καθένας απο εμάς μαζεύει τα σκουπίδια του στην παραλία όλα θα δειχνουν καλύτερα...
Όμως θέλω να καλέσω τους δημιουργούς του blog να ασχοληθούν με ένα θέμα πυ έχει προκύψει τελευταία και δείχνει ξεκάθαρα την αδιαφορία αρκετών συμπολιτών μας προς τον νόμο και τηνασφάλεια των διπλανών τους.Αναφέρομαι στην μονοδρόμηση της πλατείας και την συνεχόμενη παραβίαση του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ απο αρκετούς Μολαιτες και μή αλλά κυρίως απο τους κατόχους δικύκλων οι οποίοι δεν φτάνει που παρανομούν τρέχουν κιόλας με συνέπεια να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.
Ο δήμος απο ότι γνωρίζω έχει επανηλημένως καλέσει την αστυνομία να αφιερώσει χρόνοκαι να εφαρμόσει τον νόμο και να γραψει τους παράνομους αλλά αντιμετωπίζει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ αδιαφορία απο το Α.Τ ΜΟΛΑΩΝ.Παρακαλώ ασχοληθείτε με το θέμα πριν συμβεί κατι κακό!!!!!

Ανώνυμος είπε...

θέλω να καλέσω τους δημιουργούς του blog να ασχοληθούν με ένα θέμα πυ έχει προκύψει τελευταία και δείχνει ξεκάθαρα την αδιαφορία αρκετών συμπολιτών μας προς τον νόμο και τηνασφάλεια των διπλανών τους.Αναφέρομαι στην μονοδρόμηση της πλατείας και την συνεχόμενη παραβίαση του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ απο αρκετούς Μολαιτες και μή αλλά κυρίως απο τους κατόχους δικύκλων οι οποίοι δεν φτάνει που παρανομούν τρέχουν κιόλας με συνέπεια να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.
Ο δήμος απο ότι γνωρίζω έχει επανηλημένως καλέσει την αστυνομία να αφιερώσει χρόνοκαι να εφαρμόσει τον νόμο και να γραψει τους παράνομους αλλά αντιμετωπίζει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ αδιαφορία απο το Α.Τ ΜΟΛΑΩΝ.Παρακαλώ ασχοληθείτε με το θέμα πριν συμβεί κατι κακό!!!!!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Για να το γράφεις 2 φορές πρέπει να σε απασχολεί διπλά (πλάκα κάνουμε).
Και παρανομίες από δίκυκλα και παρανομίες από αυτοκίνητα και παράνομο πάρκιν. Για το τελευταίο ιδικά θυμάστε πόσο σίγουροι ήμασταν όταν στιγματίζαμε την κίνηση του Δήμου να ξηλώσει τις εξοχές των πεζοδρομίων που περιόριζαν τις θέσεις στάσης και όχι παρκαρίσματος σε 2 σημεία στη πλατεία. Τότε λέγαμε ότι παρέδιδαν τη πλατεία στα αυτοκίνητα κάνοντας κατά τη γνώμη μας το ηλίθιο χατίρι σε έναν – δυο. Και πάλι επισημαίναμε ότι όσο και υποστηριχτές περί του αντιθέτου να παρουσιάζονταν απλά υποκρίνονταν και προτρέπαμε εν ολίγοις να μη τσιμπάτε γιατί σιγά μη διαθέσει το Αστυνομικό Τμήμα σε καθημερινή βάρδια αστυνομικούς να κυνηγάνε τα αυτοκίνητα. (όσοι τα αμφισβητούν απλά παραπέμπονται σε προ μηνών σχόλιά μας εδώ μέσα)

Ερχόμαστε τώρα σε αυτό που γράφεις για την αντίθετη φορά των δίκυκλων κλπ. Λες να είναι αποσυνδεμένο από τα προηγούμενα γραφόμενά μας; Και εξηγούμαστε: θεωρείς ηλίθιους τους αστυνομικούς του τμήματος ώστε να μη καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται; Τώρα από τα λεγόμενά τους πάλι το αστυνομικό τμήμα φταίει; Και με τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή πάλι η Αστυνομία δεν έφταιγε; Αλλά ξεχνούσαν και οι τότε τις αηδίες με τα parking επισήμων!!! μπροστά στο Δημαρχείο. Εμείς δε πρέπει να τα ξεχνάμε. Έτσι λοιπόν και ο τότε διοικητής αλλά και ο τωρινός δεν είναι διατεθειμένοι να παίζουν και λογικά αντιδρούν με το σκεπτικό «δε πάτε να κουρεύεστε που θα γίνουμε εμείς μπαλάκι στα παιχνίδια σας».

Το μπάχαλο αγαπητέ φίλε ξεκίνησε από τους ίδιους. Πρώην και νυν. Αν με τις πράξεις τους έδειχναν ότι είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν και όχι να «εξυπηρετήσουν» τότε θα είχαν το δικαίωμα να τα ρίξουν αποκλειστικά στο Αστυνομικό Τμήμα.
Στο θέμα αυτό φίλε μου που σου αναγνωρίζουμε ότι πραγματικά ανησυχείς για την ακεραιότητα των συμπολιτών μας θα κάνουμε έναν ακόμη χαρακτηρισμό και ας δεχθούμε τα πυρά κάποιων (θα μας δικαιώσει πάλι ο χρόνος). Μπορεί η Δημοτική αρχή να έχει τα χίλια μύρια καλά (και πραγματικά σε κάποιο βαθμό το πιστεύουμε) αλλά στο θέμα που αφορά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη πλατεία ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και τα ρίχνουν αλλού θεωρώντας μας αφελείς.

Το ότι δε κόβουν π.χ. το βήχα στο παπά που επιμένει να περνά τις πομπές των κηδειών ανάποδα και παράνομα από τη φορά της πλατείας (ξεφτιλίζοντας τις ταμπέλες και αποτελώντας το χειρότερο παράδειγμα στον όποιο πιτσιρικά δικυκλιστή), το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων φταίει;
Άστα λοιπόν φίλε μου. Μη τσιμπάς…

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αγαπητέ Molaoi.blog.... που αναφέρεσαι έτσι στον "παπά", όπως λες. Ο λόγος που λυπάμαι δεν είναι άλλος από την πρόθεσή σου ν'ανάψεις τα αίματα πάλι σε κάποιους, οι οποίοι επισκέπτονται το blog σου. Θέλεις να τους εξαγριώσεις, νομίζοντας έτσι πως θα τους ΞΕΓΥΜΝΩΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.
Εγώ πάλι, δεν πιστεύω να τα καταφέρεις ούτε αυτή τη φορά.
Αν μη τι άλλο, το για να το πετύχεις αυτό θίγεις τώρα και τους ιερομένους, χαρακτηρίζεσαι με το χειρότερο τρόπο. Και να ήταν αμόνο αυτό... θες να δώσουν κλήση και στους νεκρούς (που κατά τ'άλλα λες πως δεν τους σέβονται στο κοιμητήριό μας).
Πείτε μου τώρα, να το χαρακτηρίσω αυτό που γράφεις ή να πω απλά πως δεν πάμε κόντρα σε συναθρώπους μας που η περίπτωσή τους χρειάζεται ψυχολόγο; (για να μην πω ψυχίατρο)

Τέλος, τ'ότι γραπώθηκα μόνο στην τελευταία σου πρόταση, δε σημαίνει πως συμφωνώ μ'όλα τα προηγούμενα. Επίσης δεν έίμαι άνθρωπος της εκκλησίας. Απλά νοιώθω την υποχρέωση να προστατεύσω (όσο μπορώ από εδώ) συμπολίτες μου (ζωντανούς ή νεκρούς), γι'άλλη μια φορά από εσένα.

Ο "φίλος" του ανώνυμου

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,το ότι αναφέρθηκα διπλά σημαίνει ότι ανυσξχώ και εγώ για την ασφάλεια των συμπολιτών όπως και μκάθε λογικός άνθρωπος.
Ήμουν και είμαι αντίθετος στο κλείσιμο των δρόμων εφόσων δεν υπάρχουν εναλακτικές λύσεις γι αυτά και μάλιστα στην ελληνική περιφέρεια που έχει μηδαμινές υποδομές πο μεσα μαζικής μεταφοράς.Τα αυτοκίνητα δεν τα εξωραίζουμε και δεν είναι κάτι κακό...παιδεία δεν υπάρχει στους έλληνες και σεβασμός στους νόμους...το γεγονός ότι η αστυνομία πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο διότι πλέον υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στους Μολάους και μάλιστα πολλές αλλα κυρίως το θέμα της παραβίασης όχι μόνο του μονόδρομου της πλατείας αλλά και των υπολοίπων οδών που οδηγούν σε αυτόν,ο καθένας κατά το όπως νομ΄λιζει την κατηφόρα την μετατρέπει σε ανηφόρα και τούμπαλιν είναι υπωχρεωσή τους νομίζω?Κια τέλος ασφαλώς και δεν είναι πρόβλημα οι κηδείες και οι ιερείς!!!

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Κλήση στο νεκρό; Είχαμε την εντύπωση ότι παραβάτης είναι ο ολοζώντανος οδηγός… το ότι αποτελεί κακό παράδειγμα κουβέντα παιδιά; Μόνο συναισθηματισμοί;
Ποιοι στρουθοκαμηλίζουν; Μήπως δε σας κορόιδευαν ψιλό γαζί όταν αναρτούσαν τα απαγορευτικά σήματα και από την άλλη διαμόρφωναν parking καταμεσής στη πλατεία φτάνοντας τα «υπολείμματα πεζοδρομίων» στις πόρτες των μαγαζιών; Τότε που τονίζαμε ότι δε θα υπάρχει δυνατότητα να εποπτεύεται το κέντρο έτσι που το κατάντησαν;
Δεν δικαιωθήκαμε; Οι πινακίδες δεν έχουν καταλήξει κουρέλια;
Μη πατάτε τη πεπονόφλουδα του Αστυνομικού Τμήματος… για συζητήστε τους να σας πουν πόσες φορές χτυπάει το τηλέφωνο για να ΜΗΝ κάνουν τη δουλειά τους.
(τα σχόλια περί προθέσεών μας, απλά τα προσπερνάμε)

Ανώνυμος είπε...

για τις παραλίες κανείς;;; πάλι πήγε η συζήτηση αλλού και μου χαλάσατε τη δημοσκόπηση μου

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε κάτι για πολιτιστικό καλοκαίρι των Μολάων;Περισυ έγινε κάτι φέτος ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

nothing

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη για να καταλάβο άμα τρέχω αντιθετα με το μηχανακι φταιώ εγώ
Αμα έρχομε καννικά και έρχεται η νεκροφόρα πρανομα και σουπιαστώ πάνω της πάλι εγώ φταίω και ας με παρει τανασκελα στα κυπαρίσια και μένα.
Υπάρχει καπου να μη φταίω;

Ανώνυμος είπε...

Φταις ρε super mike γιατί:
Δε σέβεσαι τις ώρες κοινής ησυχίας.
Δε σέβεσαι τον εαυτό σου όταν οι μισοί σε βρίζουν κι οι άλλοι μισοί σε κοροϊδεύουν με τη sebring εξάτμιση.
Θα σεβαστείς το νεκρό, που περνά από την πλατεία για να τιμηθεί; Θα σηκωθείς όρθιος και να κάνεις το σταυρό σου; Γιούργια ρεεε, πάνω του!
Είναι 01:30 η ώρα και σ'ακούω, είσαι έξω από σπίτι μου. Ακούω και τη μάνα μου που αγανακτεί με την πάρτη σου, που δε μας αφήνεις να κοιμηθούμε.

ΥΓ 1: Δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά, αλλά σ'αυτούς που αντιπροσωπεύεις. Αυτούς δηλαδή, που όσο γκαζόνουν, τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες να τους κάτσει καμια γκόμενα.
ΥΓ 2: Για το θέμα των παραλιών, ξαναλέω πως έχω πει τη γνώμη μου.
ΥΓ 3: Όπως βλέπεις κε blogger το θέμα εξαντλείται. Έχω πολλές απορίες για ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. Aυτόν δηλαδή που χρησιμοποιούμε για να πάμε στην παραλία μας. Ίσως ήταν καλή ιδέα να το βάλεις ως θέμα. Τι λες;...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θέμα κάνει τζιζζζ φίλε δημοκράτη γιατί τα προβλήματα δεν τα δημιουργεί ούτε ο "παπάς" ούτε ο δήμαρχος ούτε εσύ κι ο φίλος σου. Τα δημιουργεί ο προοδευτικός, ανοιχτόμυαλος οικολόγος (χα χα χα χα χα χα χα) φίλος των blogers. Πως είπες φίλε bloger;; Φωτογραφίζω συμπολίτες μου;; Τι λες;;; Τώρα το θυμήθηκες;;
Φίλε supermike άν έρχεται νεκροφόρα ανάποδα στο συγκεκριμένο μονόδρομο και δεν τη δεις από το πε΄ριπτερο ή έστω από το δημαρχείο ή στη χειρότερη από του Καναβάρου και πας και πέσεις επάνω τότε να σου συστήσω έναν καλό οφθαλμίατρο ή έναν αγοραστή για το παπάκι σου αφού ή δεν βλέπεις ή δεν ξέρεις που είναι το φρένο. Υπερβολές είναι αυτά που γράφεις φίλε μου με όλο το σεβασμό κι ας μην σέβεσαι εσύ τον ύπνο μου, την ησυχία μου και το παιδί μου που περπατά στο πεζοδρόμιο της πλατείας κι εσύ περνάς από δίπλα του με χίλια. (Εσύ ή άλλοι "μηχανόβιοι" δεν έχει σημασία, η ουσία είναι ότι το πρόβλημα που δημιουργούν τα μηχανάκια στους Μολάους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτούς που πάνε ανάποδα στους μονόδρομους.
Super Nike

Ανώνυμος είπε...

φταίω για ανάποδα το μονόδρομο φταιω και για κανονικά αμα έρχεται νεκροφόρα φταιο για τη εξατμισι και φταιω γενικα που υπαρχω στα πόδια σας. Ωραία κυριε Super Nike πρέπει εγώ να προσέχω όταν πάω κανονικά στο μονόδρομο γιατί αυτός που ερχεται παράνομα φαίνεται από μακριά αυτό σκεφτόμουν να σου πω και γω την άλη φορά που θα με ρωτήσεις γιατί παω ανάποδα θα σου πω σιγα ρε μαγκα μου αφού φαίνουμε από μακριά

super mike & (χωρις super υποκρισίες)

Ανώνυμος είπε...

θα συνέχιζα το διάλογο μαζί αν πραγματικά ήσουν πιτσιρικάς, είχες μηχανάκι και πήγαινες έστω και ανάποδα στο μονόδρομο, αλλά αφού τίποτα από όλα αυτά δεν είσαι σ' αφήνω ν' αναπολείς τη νιότη που δεν έζησες. Πάρε τώρα στα early ήντα ένα παπάκι και άρχισε τις σούζες είναι ευκαιρία εσύ να ζήσεις στιγμές που δεν έζησες κι εμείς να ξεραθούμε στα γέλια, καληνύχτα..........
Super Nike

Ανώνυμος είπε...

Μηχανακι μπορει να μη εχω αλλα παιρνω από φιλους όσο για σουζα αν έχεις άντερα στησου. Και να πεσω θα σηκωθώ αμα πέσεις εσύ κλαφτα στην ηλικία σου πάνε η από αυτό η από χέσιμο Super γεροNike να το θυμάσαι.
νομίζετε στην ηλικία σου ότι οι μικρότεροι είναι τοιυ χεριού σας?πάντος από μυαλό χηλό. γράψε βιβλία παραμυθια Νευρίασες που σε τάποσε μικρότερος? ξιδι στη σαλατα
Super Mike και Dzouvas

Ανώνυμος είπε...

Πω πω μεγάλε ποιος είσαι που μοιράζεις τόσες τάπες;; Ο Σχορτσιανίτης;; όποτε δεν μπορούν να σου σου δίνουν το μηχανάκι οι κολλητοί σου να έρχεσαι να σου δίνω το δικό μου αρκεί να μου μάθεις πως θα σηκώνομαι όταν πέφτω από τις σούζες. Το απόγευμα κερνάω καφέ στην πλατεία, σε περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Super Mike και Dzouvas, κάποια στιγμή θα καταλάβετε οτι το να προκαλείτε κάποιον για κόντρες και για σούζες είναι ένα απο τα πιο βλακώδη πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Προσέξτε μόνο να μην το καταλάβετε λόγω κάποιου ατυχήματος που μπορεί να σας προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες.

Ο Super Nike καλά κάνει και γράφει τα βιβλία του όπως είπατε. Δεν ξέρετε τι χάνετε...

Κατά τα άλλα, το θέμα είναι για τον καθαρισμό της παραλίας. Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε τα μηχανάκια σας και να μαζέψετε κανένα σκουπίδι. Πιστέψτε με, οι γκόμενες θα σας προσέξουν περισσότερο αν σας δουν να κάνετε κάτι τέτοιο, παρά όταν κάνετε σούζες :)

Ανώνυμος είπε...

Ρε με ‘κείνες τις γκόμενες και πάλι γκόμενες.
Εκεί νομίζεις ότι αρχίζει και σταματά ο ψυχικός κόσμος και οι καθημερινότητα ενός νεαρού; Καλά γράφει ότι κάποιοι μεγαλύτεροι είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν νομίζουν ότι οι μικρότεροι είναι του χεριού τους. Τόσο καλά τους ξέρετε; Τα περισσότερα νέα παιδιά από αυτά έχουν πολύ πιο γεμάτα κεφάλια από τα δικά μας και εμπειρίες και εικόνες που θα ζήλευαν πολλοί 50άριδες.
Διαπιστώνω ότι μακριά από κάθε πραγματικότητα παραμένουν πολλοί αυτόκλητοι σοφοί συμβουλάτορες που δυστυχώς μπορεί να είναι και της γενιάς μου και ας μη πιστεύαμε ότι θα κάναμε εμείς αυτά που μας έκαναν. Και για να εξηγούμαστε δεν υπερασπίζομαι το ρηχό δικαίωμα κανενός να πηγαίνει αντίθετα στο μονόδρομο με μηχανάκι ή τανκς, υπερασπίζομαι το δικαίωμα του απαγορεύεται σε ΟΛΟΥΣ το αντίθετα στο μονόδρομο και πραγματικά ήταν εύστοχη η παρατήρηση του ότι “την επόμενη φορά που θα πηγαίνω αντίθετα εάν με ρωτήσεις θα σου πω ότι και εγώ ότι φαίνουμε από μακριά”.
Με τέτοια επιχειρήματα νομίζουμε ότι θα βάλουμε στη θέση τους και θα τιθασεύσουμε τα μικρά ενοχλητικά αλητάκια; Ας ξυπνήσουμε και ας διακρίνουμε το κεφάλαιο που αποτελούν για τη κοινωνία μας αυτά τα παιδιά. Γιατί και γνώσεις έχουν και δεν τα κοροϊδεύει ο οποιοσδήποτε. Για εκείνους τους μεγαλύτερους που δεν καταλαβαίνουν …ας μείνουν απλά στις γκόμενες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η light,

ποιός είπε οτι ήθελα με την άποψή μου να τιθασεύσω τα παιδιά που έγραψαν τα προηγούμενα σχόλια? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την απάντησή σου.

Αμφισβητείς οτι κατά 80% οι σούζες και τα "κόλπα" γίνονται για χάρη κάποιας όμορφης νεαράς? Οτι γίνονται απλά και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή? Την περάσαμε όλοι αυτή την ηλικία και γνωρίζουμε πολύ καλά οτι στην εφηβεία ασχολούμασταν κυρίως με το πώς θα ρίξουμε καμιά γκόμενα. Όχι πως ήταν το μοναδικό πράγμα που μας απασχολούσε, αλλά, πώς να το κάνουμε, ήταν ένα απο τα σημαντικότερα πράγματα. Και δεν είναι κακό. Ίσα ίσα, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Απλά, θεωρώ πως οι σούζες και τα κόλπα είναι βλακώδη. Και αν δε γίνονται για χάρη κάποιας κοπέλας ή για να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους, τότε για τι γίνονται?

Και ναι, όποτε διαπιστώνω αντιλήψεις που θέτουν την κόντρα και τη σούζα ως μέτρο επίδειξης δύναμης, θα αντιπροτείνω το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, τη βόλτα στην εξοχή (το χάραμα σε μια παραλία είναι φανταστικό), το ψάρεμα, τα σπορ και άλλα τόσα που μπορούν να γεμίσουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου.

Δεν προσπαθώ να τα επιβάλλω. Όποιος θέλει τα κάνει. Όποιος δε θέλει, ας κάνει σούζες.

:)

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους για δύο συνεχόμενες μέρες είδα αστυνομικούς στην πλατεία των μολάων να εφαρμόζουν τον νόμο...κυρίως να ζωγραφιζουν αυτούς τους μάγκες που πηγαίνουν αντίθετα στον μονόδρομο.Έχω όμως μια ένσταση...υπάρχει ένα ποσοσστό κόσμου
που έχει να έπισκεφθούν για καιρό τους μολάους...μ'ηπως θα έπρεπε να υπάρχει ένας δεύτερος γύρος ενημέρωσης τώρα που είναι καλοκαίρι?
Αναφέρω ένα παραδειγμα.Είσαι μολαίτης και μένεις εκτός μολάων και πάς στον τόπο καταγωγής σου δύο φορές το χρόνο και απο συνήθεια
μπαίνεις στον μονόδρομο δεν είναι αδικία να φάς την κλήση.Κάνετε συστάσεις στον κόσμο,μην τον καταδιώκετε..θα φύγει και θα πάει στην σκάλα,στην σπάρτη.Υπάρχουν και αάλλοι τρόποι να εφαρμόσεις τον νόμο...

Ανώνυμος είπε...

Με την λογικη που λες οτι πρεπει να υρπαχει ενημερωση για τουςεκτος μολαιτες και εγω που δεν παω συχνα στην Αθηνα η οπου αλλου πρεπει να κανουνε αυτη το ιδιο πραγμα.Αλλα πρεπει εμεις να δειξουμε σεβασμο στη κυκλοφοριακη ρυθμιση που εγινε .Και οχι να προκαλουμε με την συμμπεριφορα μας. Εμεις οι ντοπιοι πρεπει να δειχνουμε το καλο παραδειγμα.Μ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Μωρε άμα δεν τρίξουν τα δοντάκια μας μυαλό δεν βάζουμε. Πόσοι μήνες έχουν περάσει από τότε που ίσχυσαν τα μέτρα; Εχθές 2 νεαροί 12 παρά το βράδυ με πειραγμένη εξάτμιση δίνανε γκάζια στην λεοφώρο με προσπερνάνε και τους βρίσκω μπροστά μου στην εμπορική τράπεζα αντίθετοι στον μονόδρομο. Δεν το ξέρανε;;; Απλά θέλανε να το παίξουνε μαγκάκια... Και οι πλατεία γεμάτη από κόσμο και πιτσιρικάκια.Ένα να πεταγόταν στρο δρομο... Έλεος παιδιά... Εάν ανήκετε σε αυτούς συμορφωθείτε... Αμάν πια...

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δίκιο.ϊσως να μετέφερα την σκέψη μου λάθος,περι ανοχής του νόμου
...παρόλλα αυτά θέλω να καταγγείλω τηνν απαράδεκτη συμπεριφορά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ
οχι ολων οργάνων της τάξης προς τουςεπισκέπτες των μολάων.Και εξηγούμαι.Τι λογική καυαδιωξης προς τους επισκεπτες είναι αυτη που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες?και ειδικά τώρα που ξεκινά η καλοκαιρινή σαιζόν σιγά σιγά.δειξτε λίγη κατανόηση προς τους επισκέπτες αφήστε τους να σταθμεύσουν για μερικά λεπτλα το αυτοκινητό τους...όχι να το σταθμεύσουν...μην παρεξηγηθώ.εξάλλου είναι συγκεκριμένοι αυτοί που παρκάρουν ρίχνουν άγκυρα στην πλατεία.Ειναι κρίμα τώρα που η πλατεία των μολάων ομόρφυνε τόσο πολύ να την ερημοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο.Θα ήθελα να δώ και άλλες απόψεις φίλων...

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά άλλο να βάλλει 5΄κανείς τα αλαρμ για στάση και άλλο να κατοικοεδρεύσει.Αυτοί που είναι απαρράδεκτοι είναι όσοι παραβιάζουν τον μονόδρομο. Αυτοί είναι κατακριταίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ,ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η Ε.Α; ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πάλι.


Απαγορεύεται σημαίνει "απαορεύεται για όλους".

Όποιος λοιπόν πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα σημαίνει οτι το κάνει ηθελημένα και γνωρίζει πως, αν τον σταματήσει η αστυνομία, θα φάει την κλήση του.

Ο κάτοικος των Μολάων και της γύρω περιοχής δεν έχει καμία δικαιολογία να μη γνωρίζει για τη μονοδρόμηση ύστερα απο τόσους μήνες. Ο επισκέπτης όμως μπορεί να τύχει κάποιας ελαστικότητας απο πλευράς αστυνομίας.

Και επειδή η κοινωνία είναι μικρή και ο πολίτης που θα παραπονεθεί για ελλειπή τήρηση των μέτρων θα γίνει ο κακός της υπόθεσης, το βάρος όλο πέφτει στην αστυνομία, η οποία πρέπει να τηρεί το νόμο σε όλους ανεξαιρέτως.

Άλλωστε, υποτίθεται πως το μέτρο αυτό πάρθηκε για τη διευκόλυνση όλων.

Ωστόσο, το θέμα μιλάει για τις παραλίες :)

Οι γαλάζιες σημαίες για το νομό Λακωνίας είναι:

Δήμος Βοιών
Νεάπολη
Δήμος Ασωπού
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιά Άμμος
Δήμος Μολάων
Τηγάνια
Δήμος Γυθείου
Βαθύ
Γύθειο 2/Σελινίτσα
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Μαυροβούνι 3

Προσωπικά πιστεύω οτι οι καλές παραλίες είναι πολύ περισσότερες.



Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

εχουμε κανενα καινουργιο θεμα; η λογο καλοκαιριου το ξεχασαμε. προχθες στα πακια ειχε μια εκδηλωση τιμησαν εναν ηρωα του πολεμου του 40 και τον πατερα φιλοθεο ζερβακο. να τα λεμε και αυτα για μαθαινουν οι νεοτερη

Ανώνυμος είπε...

Μία ακόμη αποδειξη ότι το blog αυτό "στήθηκε" για να "χτυπά" μόνο τα αρνητικά του δήμου, τη νυν δημοτική αρχή και να εξυπηρετήσει τους όποιους μελλοντικούς σκοπούς των δημιουργών του. Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την εκδήλωση που έγινε στα Πάκια για να τιμηθούν ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος και ο σαμποτέρ της κατοχής Αντώνης Κουτσογιαννόπουλος και κανείς από τους bloger δεν έχει μπει στον κόπο να πει ένα ξερό έστω συγχρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης παρ' ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση και είδαν ιδίοις όμασι την αρτιότητα της εκδήλωσης. Μην ντρέπεστε να παραδεχθείτε ότι η εκδήλωση ήταν κάτι ξεχωριστό που θα θυμούνται όσοι την παρακολούθησαν για πολλά χρόνια, άλλωστε η συμβολή της δημοτικής αρχής ήταν ελάχιστη. Πείτε ένα μπράβο ρε κακόμοιροι στους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν αυτή τη βραδυά και την υλοποίησαν. Πείτε και καμμιά καλή κουβέντα ρεεεεεε. ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ!!!!!!!
Π-ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ωπα ρε παιδια, τρεις μερες περασαν οπως το ειπατε και σεις. Μπορει να μην ειναι καν στο χωρο τους για να εχουν υπολογιστη να γραψουν, μπορει να τους χαλασε το πι σι, μπορει να αρρωστησαν, μπορει ηδη να ετοιμαζουν καποιο αρθρο και να μην το εχουν τελειωσει, μπορει να μην ηταν καν εκει και να περιμενουν καποιο e-mail που να τους δινει στοιχεια.

Χαλαρωσε ρε Αλαβανο πια! Αφου λες και εσυ οτι η συμβολη της δημοτικης αρχης ηταν ελαχιστη, τι στο διαολο λες οτι το μπλογκ στηθηκε για να χτυπησει τη δημοτικη αρχη? Τυφλος εισαι ή δε διαβαζεις οσα αρθρα εχουν δημοσιευτει που επαινουν ορισμενες προσπαθειες? Τελικα μου φαινεται οτι εσυ εισαι ο κολλημενος της υποθεσης. Οταν και αν θα μπει ομως το θεμα θα ξαναμπεις να γραψεις ενα συγνωμη ή θα νομιζεις οτι το εβαλαν επειδη τους εκραξες?

αρε κατακαυμενη ρουμεληηηηηη.


Παπαρηγα

Ανώνυμος είπε...

Ηταν μια πολύ ωραία εκδήλωση αυτή που έγινε στα πάκια προχθές το βράδυ.Αν και απο τη μια πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνουν δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους δυο αυτούς ξεχωριστούς ανθρώπους,ο ένας Θεωρείται και είναι κατα την γνώμη μου Άγιος μένει η επίσημη αγιοποιησήτου,απο την άλλη δεν μπορώ να μεμφθώ τους διοργανωτές για αυτόν το λόγο διότι πολυ απλά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.Επίσης θέλω να συγχαρώ και όλους εκείωους που συνέβαλλαν στην πραγματοποιήση της εκδήλωσης επιφανείς και αφανείς Ανθρώπους με ¨ΑΛΦΑ κεφαλαίο γι την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν...!!!
ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Κ.Τ.Λ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΕΧΝΕΙ ΕΜΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ,ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Unknown είπε...

ΤΟ 2017 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και το site πότε θα είναι έτοιμο? Οι Μάγια λένε οτι το 2012 θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ούτε 4 χρόνια δε θα τη χαρούμε?

Μα καλά, γιατί δεν το ψάχνει κανένας?