* Αναζητώντας μπούσουλα.

Πριν από λίγο καιρό αναρωτιόταν: «Που είναι το νερό του Λάρνακα;».
Τώρα ο φίλος αναγνώστης “Περιπατητής”, προβληματισμένος μάλλον από την καθυστέρηση της ονοματοδοσίας στους δρόμους των Μολάων επανέρχεται και κοιτώντας τους φορείς της πόλης μας, θέτει το ερώτημα:

«Ποια είναι η διεύθυνσή μας;
Πως θέλουμε να λεγόμαστε πόλη όταν οι δρόμοι μας δεν έχουν ονόματα και τα κτίρια μας δεν έχουν αριθμούς;
Όταν από άλλα μέρη ρωτούν την διεύθυνση μας, τους απαντάμε: “Μολάοι Λακωνίας”.
Μα τόσο μικρό χωριό είσαστε; Μας ρωτούν.
Στενοχωριέμαι γιατί έχουμε μείνει ακόμη στου “Μπράμου”, την “Πέρα Μεριά”, τα “Σπανέικα”, την “Πλατεία” και τα “Κουρκουλάκια”!!!
Ο Δήμος, ο Εμπορικός σύλλογος και άλλοι φορείς της πόλεως τι κάνουν;

Ο “Περιπατητής”»

21 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω τη "μύγα" και επειδή εμένα κατηγορείς συνήθως ότι πετάω οχετό όταν διαφωνώ μαζί σου όπως χαρακτηριστικά γράφεις, να επισημάνω ότι δεν έγραψα εγώ το προηγούμενο σχόλιο. Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος έτυχε να βρεθώ ως ακροατής σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας του αλήστου μνήμης ιατρού και την ημέρα εκείνη παρουσιάστηκαν τα ονόματα των δρόμων της πόλης όπως προέκυψαν από την πολύμηνη εργασία επιφανών συμπολιτών μας. Μοιράστηκαν και χαρτιά σε όλους με τα ονόματα των δρόμων αναλυτικά και ειπώθηκε ότι ήταν θέμα ημερών να τοποθετηθούν οι πινακίδες και να ισχύσουν τα ονόματα και επίσημα. Από τότε πέρασαν τρία τουλάχιστον χρόνια και οι πινακίδες δεν υπάρχουν πουθενά. Ρώτησα κάποιον από τη νυν δημοτική αρχή προ ημερών και μου είπε ότι είναι μέσα στις προτεραιότητές τους. Υπομονή φίλε κάτι θα γίνει.... Αλήθεια μιας και το 'φερε η κουβέντα φίλε Κωστίκα ο δίκός σου (ο αλήστου μνήμης ντε) που χάθηκε; Δεν έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος; Δεν μας καταδέχετε; Ή μήπως είναι ταπεινή για την αφεντομουτσουνάρα του η θέση του απλού σύμβουλου;
Π ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αλαβάνο. Όταν κάποιος , όπως δηλώνει προεκλογικά, θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου και ζητάει την ψήφο μας, θα πρέπει να ασχοληθεί είτε εκλεγεί δήμαρχος είτε οχι. Τι δηλαδή, αμα βγώ δήμαρχος θα θέλω να σας βοηθήσω ενώ αν δεν εκλεγώ θα το μετανοιώσω? Εκεί φαίνεται πιστεύω το πραγματικό πρόσωπο του καθένα.

Με όλο το σεβασμό προς τον τέως δήμαρχο, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω για πρωτη φορα με τον κ. θεοδωρακακο,μην αγχωνεστε απο την στιγμη που εγινε στην σκαλα θα γινει στο δημο μας. υπομονη. δεν φταινε οι τεως και η νυν, αλλα τα προβατα που τους ξερουν αλλα τους εκλεγουν.εμεις οι πολιτες εχουμε την μεγαλυτερη ευθυνη.Να σε δω δημαρχο χρηστο και τι στον κοσμο! Κ.Κ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΡΟ. ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ,Η ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ ΝΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν στη λέω ρε φίλε αλλά κάτι σχόλια σαν τα δικά σου περιμένουν οι bloggers πως και πως για να πάρουν φόρα και να "παίξουν" το παιχνίδι τους. Ρίχνεις νερό στο μύλο τους και να είχαν και δίκιο να πω "καλά κάνουν" αλλά το κάνουν με σκοπιμότητα και αυτό με χαλάει. όπως και να χει δίκιο έχεις για το νερό μέχρι ένα σημείο όμως. Θα μπορούσαν να φτιάξουν τη ζημιά νωρίτερα ή θα μπορούσαν να έχουν έναν μηχανισμό που να απομονώνει το σπασμένο δίκτυο και να μην μένει χωρίς νερό όλη πόλη. Όχι όμως και ότι θα έπρεπε να μας έχουν προειδοποιήσει ότι θα γίνει ζημιά....
Υ.Γ. Συγνώμη για τους χαραχτηρισμούς νόμιζα πως ήσουν άλλος που έχει κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση μέσα από αυτό το blog.

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλα απο την στιγμη που γινοντε εργα για την υδρευση θα υπαρχουν και διακοπες νερου προγραμματισμενες. ουτε εκει θα ξερουμε κατι. θυμισου την κουβεντα μου

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κ. σιγά μη γίνω και ο Πόποτας χαχα

Η αλήθεια είναι πως αν έμενα κάτω θα μάζευα όσους έδειχναν οτι θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά και θα θέταμε υποψηφιότητα. Να δούμε τελικά πόσο δύσκολο είναι να οργανώσεις τους μηχανισμούς σου και να λειτουργήσει σωστά ο δημος σαν σύνολο.

Πάντως αυτό με το νερό έχει καταντήσει γραφικό. Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ιδια.

Όσο για όλους εμάς που ψηφίζουμε, υπάρχει η λύση ρε παιδιά. Κάθε υποψήφιος πριν τις εκλογές παρουσιάζει το πρόγραμμα έργων και δραστηριοτήτων που θα αναλάβει αν εκλεγεί. Όταν βγεί στην πλατεία για την καθιερωμένη ομιλία, να απαιτήσει ο κόσμος να μετατραπεί η ομιλία σε διάλογο. Να κάνουν ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο."Πού είναι το χρονοδιάγραμμα για κάθε έργο? Με ποιά σειρά θα πραγματοποιηθεί? Απο πού θα πάρεις κονδύλια?"

Προσωπικά, αν κάποιος υποψήφιος ζήταγε η ομιλία του να μετατραπεί σε διάλογο και περίμενε ερωτήσεις απο τους πολίτες, καθώς και απο τους υπόλοιπους υποψήφιους, θα τον προτιμούσα.


Χ.Θ.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Η απάντηση στο παραπάνω σχόλιο αφαιρέθηκε διότι η φρασεολογία ήταν απαράδεκτη. Το παράξενο είναι ότι αυτό έγινε χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος!!!
Άγνωστος ο εσωτερικός κόσμος του καθ’ ενός μας και τα απωθημένα του, αλλά γνωστό το ύφος της γραφής των περισσοτέρων εδώ μέσα που ακόμη και σε περιόδους έντασης κρατά απόσταση από αψυχολόγητη χρήση φράσεων και λέξεων που προσβάλουν.
Η “Ελεύθερη Είσοδος” έδωσε βήμα στη γνώμη του κάθε Μολαΐτή για πρώτη φορά στο χώρο του διαδικτύου και απ’ ‘ότι ξέρουμε έως τώρα αποτελεί και το μοναδικό (δυστυχώς) στέκι τέτοιου είδους διαλόγου. Όπως είχαμε επισημάνει το διαδίκτυο είναι πάνω απ’ όλα ελεύθερο και δημοκρατικό. Η διαχείριση όμως της δημοκρατίας είναι η καυτή πατάτα και η παιδία του καθ’ ένα μας ορίζει τα όρια της συμπεριφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Σας είμαστε ευγνώμονες, εντάξει θα σας ψηφίσσουμε. Είστε οι σωτήρες του τόπου, είστε το φως στο σκατάδι μας, είστε το νερό στη δίψα μας, είστε όλα εσείς.... Σας ευχαριστούμε που φτιάξατε αυτό το blog και λύσατε όλα μας τα προβλήματα. Τι θα κάναμε αλήθεια χωρίς εσάς;;; Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε.
Υ.Γ. Δεν πρόλαβα να δω το σχόλιο για το οποίο μιλάτε αλλά αν είχε ξεπεράσει τα "όρια" καλά κάνατε και το σβήσατε.
Π ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μας τα έχεις ξαναπεί Παλαβάνε. Σε βαρέθηκα κι εγώ. Δεν έχεις ν'ασχοληθείς με τίποτ'άλλο; Άιντε ρίξε καμιά βουτιά να συνέλθεις. Υπηρέτη γλυψηματία, ε υπηρέτη!

Στο θέμα μας. Όταν αναρτηθούν οι ταμπέλες, τότε θ'αρχίσουν τα σχόλια κι οι εξυπνάδες. "Γιατί τον βάφτισαν έτσι το δρόμο;", "Μα είναι όνομα πλατείας αυτό;", "πιο μικρό στενάκι δεν είχαν να δώσουν στο Βλαχανδρέα;" κ.τ.λ.
Πολλοί θα έχουν δίκαιο, αλλά αυτή τη στιγμή, χωρίς ονομασίες, δεν τιμούμε κανέναν Έλληνα ήρωα ή άξιο πατριώτη μας. Να μην αργούμε παρακαλώ...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου "Δημοκράτη" αγωνιστή της πλάκας. Άσε τα λόγια και προχώρα στα έργα. Τα περί γλειψηματία και υπηρέτη στα πετάω στη μούρη. Μας έπρηξες με τις σοφίες σου. Αυτοί που θ' αρχίσουν τις εξυπνάδες, όπως λες, είναι κατώτεροί σου; Αμόρφωτοι; Βλάκες; Πρέπει να σε συμβουλευθούν πριν αντιδράσουν ή σχολιάσουν κάτι; Κι εσύ τι είσαι σοφός σαν τους bloggers;;
Αφού γνωρίζεις καλά ότι οι ονομασίες ορίστηκαν και εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο αναρωτήθηκες ή ρώτησες να μάθεις που "κολλάει" η ολοκλήρωση της ονοματοδοσίας;; Μάλλον όχι γιατί δεν σε ενδιαφέρει κι αυτό όπως και πολλά άλλα. Το μόνο που θες είναι να βρεις την ευκαιρία να κάνεις υποδείξεις.
Π ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Θέλω να ανακαλέσω ένα προηγούμενο σχόλιό μου που είχε να κάνει με τον τέως δήμαρχο. Απ'οσο πληροφορήθηκα ο άνθρωπος συμμετέχει στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια και σε άλλες δραστηριότητες. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου όχι μόνο να ανακαλέσω, αλλά και να τον συγχαρώ που εξακολουθεί και ασχολείται.

Ωστόσο, το σχόλιο εξακολουθεί να ισχύει για όλους εκείνους που θεωρούν πως αν δεν ψηφιστούν παύει η θέληση για συμμετοχή στα κοινά.

Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ:
Ποιο αξιότιμο μέλος της επιτροπής που εισηγήθηκε την ονοματοδοσία των οδών, κατάφερε να αποδοθούν σε δύο απ’ αυτές ΚΑΙ το όνομα του πατέρα του ΚΑΙ το όνομα του πεθερού του;;; !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος – ποιος ;
Ποιος μωρό μου ποιος ;

Ανώνυμος είπε...

Ο "Δημοκράτης". Χα χα χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

και του σκύλου του, και του σκύλου του!
θα έσπαγε τη μονοτονία μια λεωφόρος “Μπούμπη”

Ανώνυμος είπε...

Ψοφάς για κάτι τέτοια soura. Αφορμή ψάχνεις να τα βάλεις με τους πλατειάρχες. Καλά το ψωμί σου τρώνε ρε βλάκα ή στην αυλή σου κατουράνε;; Τόση εμπάθεια και τόσο μίσος;; Μήπως ζηλεύεις και θες κι εσύ δρόμο με το όνομα του πεθερού σου;; Κάνε μια αίτηση και μπορεί να γίνει δεκτή.

Δ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Η έλλειψη χιούμορ δεν είναι ασθένεια. Μη φοβάσαι, δεν θα πεθάνεις από αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ξεφύγατε ... ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!

Σ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΜΑ. ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ