* Ένας ο κάμπος, ένας ο καημός!

Αρχές Αυγούστου. Αυτό το Σάββατο ήμουν αποφασισμένος για την επίσκεψη. Κατηφορίζοντας στην Ελιά άφησα τους ανυπόμονους κολυμβητές σε παραλία της και ξαναπιάνοντας το τιμόνι "έβαλα πλώρη" για τον κάμπο των Παπαδιανίκων. Ο μόνιμα γκρινιάρης το είχε δηλώσει κατηγορηματικά:

- Αν και αυτή την εβδομάδα με περιφρονήσεις, μη πατήσεις ποτέ στο κτήμα.
Με τα χρονικά όρια της εβδομάδας να στενεύουν από τη μία, την πεντανόστιμη σταφίδα του να έχει ωριμάσει από την άλλη, δεν το πολυσκέφτηκα.
Στα πεντακόσια μέτρα πριν το κτήμα, η λίμνη απ’ το νερό με κάνει να μετανιώνω για το εκλεπτυσμένο μεταφορικό μέσο που διάλεξα. Παίζοντας κορώνα γράμματα για το που θα είναι τα πιο ρηχά νερά διαλέγω δρόμο. Οι ανατριχιαστικοί ήχοι στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου μου αποδεικνύουν ότι στερούμε το όποιο κληρονομικό χάρισμα του μάντη.
Η πόρτα είναι ανοικτή. Η μικρή καμάρα κάτασπρη απολαμβάνει τους ίσκιους της μεγάλης ελιάς. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο τον ακούω:
- Εδώ αριστερά σου …στο αμπέλι!
Το μικρό κοφίνι ήταν γεμάτο τσαμπιά με σταφίδες. Ήταν περήφανος για την ποικιλία που είχε φέρει πριν από πολλά χρόνια από την περιοχή της Νεμέας.
- Δε λυπάσαι που τις κόβεις, δεν αφήνεις για αργότερα; (τον ρώτησα)
- Δε γίνεται, αποκτήσαμε συνέταιρους στο φαγητό. Τους σκούρκους και τους σκαντζόχοιρους. Τι νόμιζες θα περίμεναν πότε ο κύριος Μολαΐτης θα κατηφορίσει προς τα εδώ; Φάτα τώρα μισά - μισά μαζί τους για να μάθεις.
Χωρίς αρχή και τέλος η συζήτηση για τις ναβαλίνες και τα μανταρίνια του, για τον τρύγο που θα γίνει σε σχεδόν ένα μήνα. Στην καλύτερη περίπτωση ο “μεγαλοπαραγωγός” γεμίζει το 300άρι βαρέλι του. Έχουμε βρεθεί στο πεζούλι της καμάρας να ετοιμάζει καφέ. Ο ίσκιος της ελιάς ιδανικός και η όρεξη για κουβέντα …κάτι σαν το οξυγόνο.
- Πίσω σου έχει νερό (μου είπε). Ξέπλυνε να φάμε κανένα σταφύλι. Τώρα που μπορούμε γιατί σε λίγα χρόνια θα τα “φάει” η θάλασσα.
Δεν πολυκατάλαβα και κουνώντας το χέρι μου του έγνεψα «τι εννοείς;»
- Όλες (οι γεωτρήσεις) στα τρία χιλιόμετρα και κάτω βγάζουν θάλασσα εδώ και τέσσερα χρόνια. Η δική μου ανεβοκατεβαίνει στα ποσοστά της αλλά κατά μέσω όρο κοιτά και αυτή τα φύκια. Κάνω μετρήσεις με τα “σύνεργα” του (…..). Δεν έχουν καμιά πιστοποίηση αλλά τη δουλειά τους την κάνουν
Ήταν πάντα πρακτικός άνθρωπος και δεν είχα λόγο να μην τον πιστέψω.
- Λύση; (τον ρώτησα)
- Τώρα σώθηκες! Έως ότου έλθει, αν βέβαια έλθει το νερό του Βασιλοπόταμου και για εμάς, θα έχουμε βγάλει τα μάτια μόνοι μας. Μη πας μακριά, κοίτα τ’ αμάξι σου. Το έκανες τανκ να περάσεις τις λάσπες. Του έχει χαλάσει (σήκωσε το χέρι και έδειξε τον γείτονα) ο χρονοδιακόπτης και βαριέται να τον αλλάξει. Μόλις του κολλήσει μπορεί να ποτίζει μια στάση ολόκληρη ημέρα!
Να η αιτία της λίμνης που βρήκα καταμεσής του δρόμου σκέφτηκα.
- Το νερό δεν το σκέφτεται, τη ΔΕΗ; (ρώτησα)
- Με τον παρά μου και τη κυρά μου! Τι διαχείριση μπορείς να κάνεις με δαύτους; Είναι ικανοί να στερέψουν Αμαζόνιο! Δεν τους ενδιαφέρει. Όταν όμως φάμε τη σφαλιάρα, πρώτοι αυτοί θα αναθεματίζουν. Θα τους φταίνε και οι πέτρες.
- Ο δικός σας (εννοώντας τον Δήμαρχο τους) δεν έχει λύση και σ’ αυτό;
Γέλασε… Είναι από τους ανθρώπους που στέκονται στην ουσία αλλά προτίμησε τη σιωπή. Τουλάχιστον προσωρινά.
Ως πειραχτήρι όμως συνέχισα.
- Το νερό του Βασιλοπόταμου που θα έχει στερέψει μέχρι να έλθει, θα πρέπει να περάσει από Μολαΐτικα χώματα. Είσαι σίγουρος ότι θα το αφήσουμε να φτάσει μέχρι εδώ;
- Βλάκας δεν είσαι γιατί ξέρεις ότι δεν θα δοθεί για άρδευση αλλά για εμπλουτισμό και μόνο υπόγεια, αλλά αφού με προκαλείς θα στο πω. Και εμείς και εσείς θα ποτίζουμε με θάλασσα. Και εσείς και εμείς δεν θα έχουμε ούτε για να πιούμε. Είναι σαν το πάγο. Όταν ρίχνει τα καίει όλα! Καμιά δυστυχία δεν ακολουθεί ταμπέλες στο δρόμο της. Ένας ο κάμπος, ένας ο καημός!

Ένας ο κάμπος, ένας ο καημός…!
Όση ώρα οδηγούσα πίσω στην Ελιά για να παραλάβω τους αχόρταγους κολυμβητές δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Συνέχεια σκεφτόμουν. Υποτίθεται ότι θα μεταφέρουμε τα νερά που περισσεύουν από τον Βασιλοπόταμο. Οι πηγές του όμως έχουν στερέψει εδώ και δύο χρόνια. Ο Δήμαρχος της Σκάλας αναγκάστηκε να τροφοδοτήσει το χώρο από γεώτρηση για να ρίξουν το σταυρό τον περασμένο Γενάρη σε νερά και όχι στις πέτρες.
Για πιο περισευάμενο νερό μιλάμε; Και το έργο; Αυτό το έργο των εκατομμυρίων ευρώ για τον εμπλουτισμό των υφάλμυρων σε Γλυκόβρηση και Ασωπό με τι θα ανακουφίσει; Σαν έργο ίσως το πιο μεγαλεπήβολο του νομού στη σύγχρονη ιστορία του. Σαν ουσία όμως; Και σε ποιους απευθύνεται; Σ’ εμας που δεν εκτιμάμε την δεινή σημερινή κατάσταση;
Οι σκέψεις μου γυρίζουν κύκλο χωρίς να μπορώ να πιαστώ από πουθενά.

Δεν το θέλω αλλά το χειρότερο σενάριο έχει κατασκηνώσει και προβάλλεται κινηματογραφικά στο μυαλό μου:
Τα έργο αρχίζει. Από τι μια οι ελπίδες των σημερινών “υφάλμυρων” και από την άλλη οι διαμαρτυρίες των “θιγμένων”. Από τη μια το έργο βρίσκει προεκλογικούς πατεράδες ένα σωρό και από την άλλη τοπικός άρχοντας ξεσηκώνει τους δημότες του γιατί θεωρεί το νερό δικό του. Ενόψει Καποδίστρια 2 αφήνει ένα παράθυρο (προς άγρα ψήφων) να φτάσει το έργο έως τη Γλυκόβρηση. Αφήνει λέμε, γιατί δεν εξαρτάται ούτε από αυτόν. Ούτε και από κανέναν ζωντανό βέβαια. Μόνο από τον έναν και μοναδικό, τον βιασμένο και πεθαμένο, τη φύση! Τα κινηματογραφικά καρέ συνεχίζουν να περνούν από μπροστά μου. Τα έργα συνεχίζονται και επιτέλους ατενίζουν την άλλη πλευρά της Κουρκούλας. Τον κάμπο των Μολάων, του Ασωπού, του όποιου. Το έργο φτάνει. Το νερό όμως; Μια φωνή ακούγεται. «Για τον Βασιλοπόταμο λέτε; Πάει αυτός, κατάντησε ξερός χείμαρρος σαν τον Βορβά!».

Οι διψασμένοι δε θα λυτρωθούν! Ούτε καν θα διαμαρτυρηθούν. Θα έχουν κουραστεί από τις αντιπαραθέσεις και τους τσακωμούς μεταξύ τους. Πληγωμένοι όπως θα είναι θα γλείφουν τις πληγές τους χαζεύοντας ένα πρωτότυπο μνημείο που στήθηκε για να θυμούνται την εποχή του νερού:
Έναν χαλασμένο χρονοδιακόπτη σε μια γεώτρηση που δουλεύει ασταμάτητα. Μόνο που τώρα δεν βγάζει πόσιμο νερό αλλά θάλασσα.

17 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στη σημερινή Ελλάδα οι κάτοικοι δεν έχουν αντιληφθεί οτι επίκειται ένα πολύ δύσκολο μέλλον. Όπως αναφέρεις και στο θέμα σου οι γεωτρήσεις σιγά σιγά βγάζουν θαλασσινό νερό και οι όποιες πηγές στερεύουν. Θυμάμαι στη γκαγκανιά, στο πατρικό της γιαγιάς μου, έναν μικρό παράδεισο απο κάθε λογής δέντρα και φυτά που ποτίζονταν απο το νερό της βρύσης που κυλούσε ασταμάτητα. Κάποια στιγμή αυτή στέρεψε και τώρα η περιοχή δε θυμίζει σε τίποτα τα περασμένα χρόνια.

Απο αυτά που γνωρίζω, δυστυχώς, τα πράγματα δεν φαίνεται να αλλάξουν προς το καλύτερο. Σε κάποια συζήτηση με φιλικό πρόσωπο και ύστερα απο την παρατήρηση για το νερό που σπαταλά πρωί και απόγευμα για σφουγγάρισμα, μού ανέφερε πως δεν τον ενδιαφέρει και ζήτησε να κάνουν οικονομία οι πλούσιοι και όσοι διαθέτουν πισίνες και τεράστιους κήπους και μετά θα κάνει και εκείνος. Δεν είναι λογική αυτή όμως. Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι , τότε είμαστε χαμένοι απο χέρι.

Δε μου αρέσει να γίνομαι απαισιόδοξος, όμως όπως είπα τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα χρόνο με το χρόνο. Και δυστυχώς δεν είναι κάτι το οποίο εξαρτάται μόνο απο εμάς τους Έλληνες, αλλά απο όλο τον κόσμο. Και όσο η πλειοψηφία αδρανεί, το σύνολο θα δεινοπαθεί...


Χρήστος Θεοδωρακάκος


ΥΓ. Γνωρίζετε οτι υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι θεωρούν πως οι έντονες κλιματικές αλλαγές δεν οφείλονται κατά κύριο λόγο στον άνθρωπο? Οι επιστήμονες αυτοί πληρώνονται απο μεγάλες πολυεθνικές με σκοπό να καθυστερήσουν (μέσω των θεωριών των επιστημόνων) τις όποιες αλλαγές θα επέλθουν σε όλες τις εταιρίες με σκοπό τη μείωση των ρύπων.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή σαν να λέμε, κάτι σαν τους όψιμους υποστηρικτές οικολόγους της πυρηνικής ενέργειας (βλέπε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ).
Παιδιά τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ δύσκολα για τη Λακωνία. Που ακούστηκε την οικονομία του νερού ή της ενέργειας να την αρχίσουμε εφόσον το κάνουν και οι άλλοι;
Κάποια συμφέροντα μπορεί να μας θέλουν κοιμισμένους (θυμηθείτε τι λένε για τα κινητά) αλλά όμως και εμείς δε λέμε να …ξυπνήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα ο στερεμένος Βασιλοπόταμος θα σώσει το φουριόζο θαλασσοπόταμο που έχουμε φτιάξει; Ρε θα τον δει και θα πάρει δρόμο!

Ανώνυμος είπε...

τα περρισότερα απο όσα λέγονται είναι και απο άγνοια και εκ του πονηρούνΚταρχή μιλάμε για περισσεύματα των Ποταμών Ευρώτα και Βασιλοπόταμου κατα την διάρκεια των χειμερηνών μηνών!!!το νερό που θα μεταφέρεται με αγωγό θα πηγαίνει σε σημεία που είχε υποδείξει το ΙΓΜΕ και θα εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα.Μιλάμε για ένα έργο συνολικού προυπολογισμού 44.000.000 ευρώ.Μάλλον κάποιοι βρίσκουν και σε αυτό μεμπτά σημεία...Γιατί αυτή η άρνηση σε κάτι που θα εξηπηρετεί το γενικότερο καλό και που θα βοηθήσει στο να μην ερημοποιηθούν οι περιοχές μας?
¨οτι έχει να κάνει με την σπατάλη του νερού καλά να πάθουμεμιας και δεν το σεβόμαστε...αρκεί μια βόλτα στους μολάους απογευματινές ώρες για να καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

Οι πηγές του Βασιλοπόταμου μέσα στη Σκάλα έχουν στερέψει ολοχρονίς. Ότι νερό έτρεξε φέτος είναι επειδή πετάγανε μέσα τη γεώτρηση του Δήμου. Για να πετάξουν το σταυρό στα Θεοφάνια έριξαν νερό από γεώτρηση. Αυτά δεν είναι χειμώνα; Καλοκαίρι είναι; Δε κοιτάμε τα χάλια του ο καθένας λέω γω στους κήπους και στα χωράφια μας γιατί δε μας σώζει ούτε ο Νείλος

Ανώνυμος είπε...

Ο Στεφανιάς – Ταΰγετος που βρίσκει και το πουλάει; Έριξε μια πομόνα και απέκτησε αυτόματα το δικαίωμα να εμφιαλώνει χιλιάδες τόνους νερό;

Εσύ με τη γεώτρηση πως ποτίζεις όποτε σου κάνει κέφι; Μήπως το υπόγειο νερό σου ανήκει; Εσείς με τις άλλες γεωτρήσεις που το πουλάτε, με πιο δικαίωμα;

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Πριν λαλήσει πετεινός τα παραπάνω θα είναι τα αυτονόητα. Τότε θα δεις φάγωμα και βγάλσιμο το μάτι!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σας ζήτησα ρε ρεμάλια, τι σας ζήτησα; Ένα ποτήρι νερό σας ζήτησα. Τόσο σπουδαίο είναι αυτό σε τούτο το σπίτι;
(Κωσταντάρας)

Ανώνυμος είπε...

θαπούμε το νερό νεράκι και τοτε θα θυμηθούμε τα λόγια των παλαιότερων που έλεγαν οτι και το νερό θέλει την οικονομία του. τι θα πει πλούσιος ή φτωχός. αυτό το θέμα αφορά όλους. μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα αλλά με ευχολόγια δεν δίνονται λύσεις. χρειάζεται προσπάθεια και κατανόηση από κάθε έναν που ζει σ' αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν έχετε γνωστούς στην Κύπρο ρωτήστε τι συμβαίνει εκεί με το νερό. Είναι όλοι με ντεπόζιτα στις ταράτσες τους και έχουν νερό μέρα παρά μέρα και φυσικά πλθντήρια μόνο το βράδυ. Οι νοικοκυρές μένουν ξάγρυπνες για να προλάβουν. Φανταστείτε το καθημερινό ντουζάκι να καταλήγει σε μαρτύριο... Παιδιά προσοχή και όποιος έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αφαλάτωση. Όσο για τα νερά Τα'υ'γέτου έχει προσέξει κανείς το ποσοστό σε αλάτι που περιέχει; Είναι σκέτο θάλασσα...

Ανώνυμος είπε...

φσσσ φσσσ φσσσσ (σφυρίζω πονηρά.....)

τι να κάνουν και οι δημαρχαίοι όταν για τη φύση δεν ενδιαφέρεται το ίδιο το δασαρχείο...?

φσσσσσ φσσσσσ τι να κάνουν οι απλοί πολίτες όταν η πλέον αρμόδια υπηρεσία χαρίζει εκτάσεις γής...?


φσσσσ φσσσσσ κακομοίρα Ελαφόνησο τι σου'μελε να πάθεις....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ. ΦΣΣΣΣΣΣ ΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα θέματα που θέσατ είναι πολύ σοβαρά και "σηκώνουν" πολύ συζήτηση. Εγώ όμως θα επανέλθω σε ένα που είναι σαφώς υποδεέστερο των θεματων "λειψυδρία" και "σεισμοί" αλλά πολύ σημαντικό στην απάντηση του ερωτήματος αν η "ανωνυμία" του υπάρχοντος blog βοηθά στη λύση προβλημάτων ή στην ανώνυμη σπίλωση και κατασυκοφάντηση συμπολιτών μας ή στην εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπών. Στο θέμα της λειψυδρίας γίνεται από "άγνωστο" αναφορά στην περίπτωση αποχαρακτηρισμού εκτάσεων "natura" στην Ελαφόνησο με το σχόλιο "τι να κάνουν και οι δημαρχαίοι όταν για τη φύση δεν ενδιαφέρεται το ίδιο το δασαρχείο...?". Σήμερα διάβασα σε εγκυρότατη εφημερίδα ότι παρά τις πολλές προσπάθειες του Δασαρχείου Μολάων να μην αποχαρακτηριστεί η έκταση ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης της γης κατάφερε να την αποχαρακτηρίσει με άνωθεν απόφαση (επιτροπής που εδρέυει στην Αθήνα)παρά τις επανειλημένες προσπάθειες του τοπικού δασαρχείου να αποτρέψει το γεγονός. Ο δασάρχης των Μολάων, βλάκα bloger, ο οποίος ούτε ξέρω πως λέγεται ούτε τον έχω δει πως είναι στη φάτσα και οι εργαζόμενοι στο δασαρχείο είναι συμπολίτες μας. Φωτογραφίζονται από αναγνώστη ή και από εσένα τον ίδιο που κάλλιστα μπορεί να έγραψες ένα ακόμη ανώνυμο σχόλιο ως αναγνώστης, ως εγκληματίες κατά της φύσης.Αυτοί, ηλίθιε, κυκλοφορούν ανάμεσά μας καθημερινά και κάποιοι τους φτύνουν κατάμουτρα γιατί εσύ επέτρεψες μέσα από το blog σου να σπιλωθούν χωρίς αποδείξεις, ΑΝΩΝΥΜΑ, χωρίς στοιχεία και εν τέλει ψευδώς αν πιστέψουμε το ΕΠΩΝΥΜΟ ρεπορτάζ του έγκυρου τηλεοπτικού σταθμού SKAI. Δεν ξέρω τι θα έκανες αν ο δασάρχης, τον οποίο επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω ούτε εξ όψεως, ήταν ένας από τους κολλητούς σου υποθέτω όμως ότι δεν θα έκανες αυτό που έκανες και με τον ιδιοκτήτη της οικοδομής στο δρόμο προς Ελιά και με το νερουλά από τη Στεφανιά και με τόσους άλλους στο παρελθόν. Μούγκα στη στρούγκα.

Π ΑΛΑΒΑΝΟΣ (γλείφτης, υβριστής, ανήθικος, λασπολόγος και τόσα άλλα που μου έχεις αποδώσει).

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Αλαβάνε,

συγγνώμη, και με όλο το θάρρος της γνώμης μου, μήπως θα έπρεπε να μην είσαι τόσο απότομος?

Αγαπητέ μου σου παραθέτω απόσπασμα δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Skai :

"Μπαλάκι" οι ευθύνες μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δασαρχείου Μολάων για το ποιος είχε την υποχρέωση να προσβάλει την απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό έκταση 6,6 στρεμμάτων στην παραλία Σίμου, στην Ελαφόνησο.

Παράλληλα, Περιφέρεια και Δασαρχείο δηλώνουν άγνοια για το γεγονός ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως NATURA.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ, εάν σε μία περιοχή NATURA δεν έχουν προσδιορισθεί οι εκτάσεις γης και οι όροι δόμησης, τότες δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελαφονήσου, και οικοδομική άδεια εκδόθηκε και αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης έγινε και κανείς δεν προσέφυγε κατά της πράξης αποχαρακτηρισμού.



Αμέσως - αμέσως βλέπουμε οτι εμπλέκεται το δασαρχείο Μολάων, το οποίο είτε αμέλησε είτε δεν κατάφερε να κερδίσει την προσβολή της απόφασης αποχαρακτηρισμού. Το δημοσίευμα όμως μιλάει για "μπαλάκι" ευθυνών για το ποιός είχε την υποχρέωση να προσβάλει την απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό. Αυτό φίλε μου σημαίνει οτι το δασαρχείο, αν και έβλεπε οτι υπάρχει πρόβλημα, περίμενε απο αλλού να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ? ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΡΑΝΟΥΝ??? ΚΑΙ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΟΤΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ NATURA???

Αν το δημοσίευμα του Skai λέει ψέματα, τότε λέω ψέματα κι εγώ, οπότε βάλτα με το δημοσιογράφο του Skai και όχι μαζί μου. Η αγανάκτησή μου όμως παραμένει όσον αφορά το αποτέλεσμα.

Όταν λοιπόν η αρχή που είναι υπεύθυνη για τα δάση, τελικά δεν τα προστατεύει, τότε αγανακτώ. Όταν τα μέχρι τώρα στοιχεία εμφανίζονται μπερδεμένα, τότε αγανακτώ. Όταν δε δίνονται στοιχεία για το ποιός αποχαρακτήρισε τελικά την έκταση και ποιός έπρεπε να προσβάλει τον αποχαρακτηρισμό (είτε στην Π.Π. είτε στο δασαρχείο , κάποιος δε γνωρίζει τη δουλειά του) τότε αγανακτώ (γιατί στη δική μου δουλειά , αν κάποιος δεν έχει γνώσεις τον διώχνουν).


Όσο για τον κύριο δασάρχη, δεν είπε κανείς οτι δεν είναι έντιμος άνθρωπος. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, θεωρώ οτι η έκταση χαρίστηκε, και απ'οτι φαίνεται χαρίστηκε και με τη συμβολή του δασαρχείου λόγω της αδράνειάς του. Και σε τελική ανάλυση, το βήμα υπάρχει. Ας εξηγήσει κάποιος στους απλούς πολίτες το τι έχει συμβεί. Γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε να πληρώνουμε για να πάμε για ένα μπάνιο ακόμα και στο λιμάνι της Ελιάς και κανείς δε θα έχει καταλάβει το γιατί!

Και δεν είναι ανάγκη να κατηγορείς τον blogger για ανώνυμα δημοσιεύματα. Εχθές ξέχασα να γράψω το όνομά μου (όπως κάνω πάντα) και το παρατήρησα πριν λίγο.


Επιτέλους ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Έχουμε βαρεθεί να γίνονται παρανομίες και τελικά να μη φταίει κανένας!


Χρήστος Θεοδωρακάκος,

επώνυμα και με το θάρρος της γνώμης μου.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δηλώναμε ένα οικόπεδο τόσα χρόνια στην εφορία και έγινε λέει δασικό και ο άλλος απέκτησε αιγιαλό και natura ;;;;; Ρε που ζούμε... Τί να πω;;; Πάνατ θα υπάρχουν τα λαμόγεια το θέμα είναι ότι κάποιος πρέπει να τους βάλλει στην θέση τους. Ποιος θα είναι αυτός;;;

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/master_story.php?id=92937

http://www.skai.gr/master_story.php?id=93193


http://www.skai.gr/master_story.php?id=93254


http://www.skai.gr/master_story.php?id=93273


Άντε και καλές δουλειές...

Ανώνυμος είπε...

Eυχάριστα νέα .Έβρεξε ο καλός Θεός,μας λυπήθηκε.Ανακουφίστηκε ο υδροφόρος ορίζοντας και εμείς. Τρέξαμε να ανοίξουμε τους κάδους να πληθούν γιατι η βρώμα ήταν ανηπόφορη.Ήθελα να ήξερα δε θα φυλοτημιθεί ένας-έναςνα πλήνει αυτόυς τους κάδους που είναι εστία μολύνσεως.Θα πρέπει να αρχίσουμε να αρρωστένουμε για να ενδιαφερθεί κάποιος ή ί σ ω ς να φωνάξουμε το υγειονομικό για να τους δώσει και για αυτή την επυτιχία θερμά συγχαρητήρια.