* mea culpa

Η πορεία της πόλης μας στις προ του 1990 δεκαετίες, την είχε αναδείξει σε διοικητικό, οικονομικό, ακόμη και πολιτιστικό κέντρο, όχι μόνο της Επαρχίας αλλά και της πιο ευρύτερης περιοχής. Μόνο η πρωτεύουσα Σπάρτη, το Γύθειο και οι Μολάοι έφεραν τον χαρακτηρισμό του Δήμου. Γύρω μας μόνο κοινότητες. Κοινότητα Μονεμβασίας, κοινότητα Νεάπολης, κοινότητα Ασωπού, κοινότητα Παπαδιανίκων. Κοινότητες εκτός από το Ζάρακα, τα Νιάτα, η Απιδιά, κοινότητες όμως και το Βλαχιώτη το Έλος, κοινότητα ακόμη και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά Σκάλα.
Δεκαετίες πριν, οι περιφερειακές ανάγκες και η ανάπτυξη που ακολούθησε, επέβαλαν υπηρεσιακή αποκέντρωση του Νομού. Δ.Ο.Υ., Δασαρχείο Υποθηκοφυλάκειο, Ειρηνοδικείο, Πολεοδομία αποτέλεσαν τις κρατικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη (που αλλού;), στην πόλη μας. Στις διπλανές ή πιο μακρινές γειτονιές των Μολάων, η παρουσία της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε., του Ι.Κ.Α. και πιο πρόσφατα της Πυροσβεστικής αποδυκνείουν το τότε αυτονόητο. “Μολάοι, το κέντρο της περιοχής”. Η πόλη μας είχε σταθεί τυχερή και στη προίκα της αφού η κτιριακή δωρεά (Μάνου, Δημάκου κ.α) του Νοσοκομείου, ακολουθήθηκε από την επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια του τότε Δημάρχου (Βλαχανδρέα) που απέδωσε στον τότε τεχνολογικό του εξοπλισμό. Μεγάλος βέβαια σταθμός και η πιο πρόσφατη επέκταση του, ουσιαστικά η αναγέννηση του.
Στην αναγκαστική εφαρμογή του “1ου Καποδίστρια”, η ανάδειξη της πόλης των Μολάων ως νονού και ως έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου ήρθε σαν φυσική συνέπεια.

Κάποια μηνύματα όμως προειδοποιούσαν για “τέλος εποχής” της εύνοιας.
- Η Μαθητική Εστία σε παρακμή. Άρχισαν να ξεφυτρώνουν και αλλού πορτοκαλιές. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έκαναν την εμφάνιση τους (όπως ήταν φυσικό) και στους διπλανούς Δήμους απομυζώντας από τους Μολάους σημαντική επαγγελματική δραστηριότητα.
- Εκτός της κεντρικής λεωφόρου, τα επόμενα χρόνια χαρακτηρίστηκαν από ανυπαρξία έργων υποδομής. Το μόνο θετικό στα χρόνια που ακολούθησαν η κατασκευή του “Γηροκομείου”. Αυτό και τέλος.
- Τραγική στασιμότητα με την ανυπαρξία σχεδίου πόλης. Μοναδική επιλογή ανοικοδόμησης ελάχιστες μάντρες όλες και όλες και κανένα απολύτως τετραγωνικό κοινόχρηστου χώρου. Μα κανένα! Αποτέλεσμα ένα γερασμένο και ανεπαρκές κέντρο (τρομάρα του) που ακόμη και πρόσφατα έχασε την ευκαιρία να γίνει ανθρώπινο και βατό. Διάλεξε να παραμείνει πάρκιν αυτοκινήτων προς χάριν της γραβάτας και των κοντόφθαλμων ιδιοτελών συμφερόντων.
- Ακόμη και η διαφορά που έκανε η παρουσία του μοναδικού στην περιοχή Πνευματικού Κέντρου, βούλιαξε μαζί του στο “ρέμα”.
- Το τελευταίο “κλείσιμο της πόρτας” έγινε την εποχή που ο “1ος Καποδίστριας” ήταν σε εθελοντική βάση και η τότε Δημοτική αρχή εγκλημάτησε αδιαφορώντας στα όποια κίνητρα. Δεν στάθηκε ικανή ούτε για την αρχική και αυτονόητη ένωση Μολάων, Πακίων & Ελιάς. Ή για να λέμε την αλήθεια, την απέφυγε! Προτίμησε το “μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα”. Αλήθεια γιατί; Τι χορό σόλο είχε υπόψη της να κάνει; Σε τι δεν ήθελε συνέταιρους;
Τέτοια ανάπτυξη οραματιζόμαστε; Συλλογική η ευθύνη από τους Δημάρχους και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο των δεκαετιών ‘80 και μετά, μέχρι τα ξεχασμένα αντανακλαστικά της ευρύτερης κοινωνίας (σύλλογοι και πολίτες).

Γύρω μας σχεδόν όλοι “έπιασαν το νόημα”. Χαρακτηριστικά θυμόμαστε τις υπερβολές γειτόνων μας: «Αν μας πάρουν το δημαρχείο από τον Ασωπό στα Παπαδιάνικα, θα χυθεί αίμα!». Και όχι μόνο αυτοί ξεπέρασαν τον παραδοσιακό (σύνηθες για γείτονες) ανταγωνισμό και τα βρήκαν, αλλά και το Δημαρχείο “πήγε” στα Παπαδιάνικα και αναβαθμίζεται με την κατασκευή του νέου διοικητηρίου. Και το κυριότερο; Ευνοήθηκαν μέχρι σήμερα από τα κίνητρα και τους οικονομικούς πόρους της εθελοντικής συνένωσης κάτι που ο Δήμος Μολάων δεν αποκόμισε ΠΟΤΕ γιατί προχώρησε σ’ αυτή με την δεύτερη φάση, αναγκαστικά. Στους Δήμους της εθελοντικής συνένωσης, κάποιοι άνθρωποι το πήραν απάνω τους και όλα ακολούθησαν ήρεμα και προς το συμφέρον τους. Κοιτάξτε παραδίπλα μας, Δήμος Έλους και Δήμος Σκάλας. Όλοι έτρεξαν να δημιουργήσουν εθελοντικά τις συμμαχίες τους. Να εισπράξουν για χρόνια προς όφελος των υποδομών των Δήμων τους, το “ζεστό” χρήμα που αποτελούσε ένα από τα κίνητρα.
Εμείς; Εμείς από το παλιό αυτονόητο “Μολάοι, το κέντρο της περιοχής”, καταδικαστήκαμε στο “όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια”. Χώρια, τραγικά μόνος και απένταρος. Ακολούθησε ύστερα από χρόνια η επόμενη φάση του “1ου Καποδίστρια” που τσουβάλιασε τους εναπομείναντες ανεγκέφαλους ψωροπερήφανους μοναχικούς καβαλάρηδες, δηλαδή εμάς που αντί να ήμασταν ήδη έτοιμος διευρυμένος Δήμος και να καλλιεργούμε το σπόρο για έναν μελλοντικό περισσότερο ισχυρό, τρομάξαμε να καταλάβουμε με το ζόρι ότι το γεφύρι στο Καμπέρι δεν είναι ο Ατλαντικός.
Αυτοί ήμαστε. Το ότι Μολάοι και Πάκια είναι ένα και το αυτό, ΔΕΝ το καταλάβαμε μόνοι μας. Μας το ΕΠΕΒΑΛΑΝ. Και μάλιστα βγάλαμε και το γάμο “στεγνά”. Ανάθεμα τα μυαλά μας και τους “εκπροσώπους” μας!

Ερχόμενοι στο σήμερα δεν ξέρουμε τι πραγματικά είναι πιο σημαντικό. Το ότι η ιστορία έχει ήδη γράψει ή ότι το μέλλον μας καλεί για ότι προλάβουμε; Με την λάμψη της κορυφής να χάνεται για τους Μολάους, μάλλον το δεύτερο!

Τα γεγονότα αποτελούν ενδείξεις και οι ενδείξεις δηλώνουν αλήθειες που μας στεναχωρούν και μας προβληματίζουν για το τι πραγματικά θέλουν ή για το τι είναι πραγματικά αποτελεσματικοί να φέρουν τελικά εις πέρας πρώην και νυν.

Γεγονός πρώτο η έλλειψη εγκαίρως του οράματος του ισχυρού περί των Μολάων Δήμου. Αδιανόητο να κυριαρχήσουν λογικές του στιλ «κάτσε να κάνουμε χωριό με το Ζάρακα και τα Νιάτα (μόνο) για να έχουμε πάλι προσωπικά το πάνω χέρι στη δημοτική αρχή και άσε τον Ασωπό μακριά γιατί αυτοί έχουν τη δύναμη (εκλογικά) να ελέγξουν σημαντικά τις εξελίξεις σε έναν ενδεχόμενο κοινό Δήμο. Για τέτοια ήμαστε τώρα;».
Θα με ρωτήσετε τώρα: «Πάλι βρήκες θέμα για να γκρινιάξεις; Το έχει υιοθετήσει κανείς ως θέση από την Δημοτική Αρχή;». Ούτε το ακούσαμε ούτε το βεβαιώνουμε. Βέβαια μη περιμένετε ότι ο μικρούτσικος που θα σκεφτεί πάνω απ’ όλα την “πολιτική” του επιβίωση στα μελλοντικά δρώμενα του νέου Δήμου, από το ίδιο το συμφέρον του Δήμου θα το δηλώσει δημόσια. Έτσι δεν είναι; Απλά το αναφέρουμε για τον φόβο των Ιουδαίων. Τι είπατε; Ήδη σας ήρθαν στο νου κάποιοι;

Γεγονός δεύτερο η ανυπαρξία οποιασδήποτε ενέργειας ή εκδήλωσης που θα γεφύρωνε τις σχέσεις στην ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ των Δήμων άσχετα αν η ιδέα δεν “τρελαίνει” κάποιον Δήμαρχο. Όπως και η προσωπική γνώμη του Δημάρχου των Μολάων επί του θέματος δεν δεσμεύει όλους τους Μολαΐτες, γιατί μια ενδεχόμενα αρνητική στάση του “άλλου” Δημάρχου να δεσμεύει καθολικά τους δικούς του δημότες; Θέλετε και εδώ να φέρω παράδειγμα για το πώς κερδίζεις στη συνείδηση των πολιτών; α)Προσκαλείς σε κοινές συναυλίες στα Δημοτικά Διαμερίσματα και των δύο Δήμων τα τμήματα των δύο φιλαρμονικών. Όπως θα χειροκροτήσουν οι Μολαΐτες τα δικά τους παιδιά, έτσι θα χειροκροτήσουν και τα παιδιά των “διπλανών”. Αντίστοιχα θα πράξουν και οι γείτονες. β)Προέκυψε μια καταπληκτική θεατρική δουλειά εφέτος στο Γυμνάσιο. Δώσε κίνητρα στα παιδιά και τους δασκάλους για καλοκαιρινές παραστάσεις και στους δύο Δήμους. Ακόμη και στο Φοινίκι. Για αυτά τα 20 – 30 ή 100 άτομα. γ)Υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι που μπορούν να στηρίξουν διαδημοτικές αθλητικές εκδηλώσεις για μικρά παιδιά καταμεσής στις πλατείες (όχι στα απομακρυσμένα γήπεδα). Η φράση «Ήρθαν τα Μολαϊτάκια (ή τα Ασωπιτάκια) και περάσαμε καταπληκτικά» γκρεμίζει κάστρα, αντιθέσεις, μικροψυχίες κ.α. Είπαμε όμως: Χρειάζεται όραμα που θα το πιστέψεις και θα το παλέψεις γαμώτο! Η δικαιολογία «ο Τριχείλης (ή ο Τσαγκάρης) δε θέλει», ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

Γεγονός τρίτο η ανυπαρξία κίνησης προς την κατεύθυνση της προσυνεννόησης με τον έτερο Δήμο του κάμπου μας σε επίπεδο Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων ή πολιτών. Στην Κύπρο και στο Λίβανο το συζητάνε, εμείς όχι; Κάθε πρωί στο γραφείο του Δημάρχου το τηλέφωνο είναι στη θέση του. Αυτό το τηλέφωνο το σηκώσαμε ποτέ για να απευθυνθούμε στον γείτονα Δημοτικό Άρχοντα και να πούμε «Δήμαρχε σε μια ώρα είμαι στο γραφείο σου. Εμείς οι δύο έχουμε να πούμε πολλά». Μετά από έναν τέτοιο αιφνιδιασμό τι θα έκανε; Θα κρυβόταν; Για πόσες φορές, για πάντα; Έτσι θαρρώ πως γίνονται οι δουλειές όταν ο “πάγος” είναι χοντρός. Άλλωστε η ίδια η ζωή μας διδάσκει. Ακόμη και στις πιο “προσωπικές σχέσεις” όποιος τόλμησε βρέθηκε τις περισσότερες φορές κερδισμένος και όχι εκείνος-η που παρακαλούσε να πάνε όλα καλά από μόνα τους. Εν τέλει όταν δεν πολεμάμε για γέφυρες φυσικό είναι ο κάθε γείτονας να δημιουργεί με πρωτοβουλίες τις δικές του παρέες ή να σηκώνει διοικητήρια, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση του και αποκτώντας τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Γεγονός τέταρτο η έλλειψη υποδομών. Φιλοξενία του Δημαρχείου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΕ είναι προχειροκατασκευές και φασκελοκουκούλωστα. Μέγα έλλειμμα για νυν και σίγουρα και για πρώην ή έλλειψη σχεδίου και χώρου για διοικητήριο. Κάτι σαν αυτό που “ψηλώνει” στον δρόμο των Παπαδιανίκων στα αριστερά (αν, λέμε αν έχετε αντιληφθεί).
Για το ΤΕΕ ο δημοτικός προϋπολογισμός του 2008 προέβλεψε. Εργασίες βέβαια μηδέν. Ξέρω – ξέρω να μη βιάζομε και δεν είναι όλα εύκολα. Κοιτάζοντας προς το ανύπαρκτο κλειστό γυμναστήριο το διαπιστώνω καθημερινά. Δεν βιάζομε. Ανησυχώ μόνο και μάλιστα ΠΟΛΥ!

Πάλι θα “Σκανδαλ-οπαρακαλέσουμε” στα βουλευτικά γραφεία για να λυθούν τα προβλήματα μας ως ανήμποροι επαίτες, όπως εύστοχα ανέφερε και κάποιος αναγνώστης; Από μόνοι μας;
Το επίπεδο που θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις τώρα, θα ήταν οι καυτές πατάτες του ονόματος και της έδρας της κάθε Δημοτικής Υπηρεσίας. Η έτοιμη λύση θα υιοθετούνταν άμεσα από την όποια αρχή γιατί «σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…»

Θεωρούμε ότι η ένωση των δύο αυτών Δήμων που η φύση τους έβαλε στο ίδιο μορφολογικό ταψί αποτελεί το πλατύσκαλο και τη μόνη αφετηρία για το χτίσιμο του νέου διευρυμένου Δήμου. Δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουμε και έδρα και όνομα και και και. Το όλα δικά μας το έχει προ πολλού θάψει η ανυπαρξία μας και η αναποτελεσματικότητα μας τόσα χρόνια. Με τη συζήτηση καταλαβαίνεις έως που σε παίρνει. Μήπως για χάρη της έδρας (τη θεωρούμε το πιο σημαντικό) η υποχώρηση στο όνομα και στην έδρα κάποιων υπηρεσιών (ύδρευσης, έργων) οδηγούσε σε γάμο;
Για εμάς η συμμετοχή σε μελλοντικό σχήμα που απαρτίζεται μόνο από τους σημερινούς Δήμους των Μολάων, Ζάρακα και Νιάτων, αποτελεί την ταφόπλακα εμπορικά, πολιτισμικά και οικονομικά των Μολάων. Στην παραπάνω περίπτωση θα απολαμβάνουμε τη θέση του ουραγού σε οικονομικό και πληθυσμιακό κεφάλαιο και η αποψίλωση της παλαιάς προίκας (βλέπε υπηρεσίες) θα έχει μόλις αρχίσει! Ο Δήμος Σκάλας αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το οικονομικό και επενδυτικό ενδιαφέρον όχι μιας αλλά τριών ιδιωτικών τραπεζών σε αντίθεση με εμάς που το έχουμε απολέσει ήδη ως μπαγιάτικες γεροντοκόρες.
“Mea culpa” κυρίες και κύριοι. Δικά μας τα λάθη.
Η καμπάνα χτυπά ηχηρά και συνεχόμενα. Ή θα πάρουμε τα μηνύματα ή θα πέσει να μας πλακώσει.

Τι θέλουμε λοιπόν; Πρώτοι σε χωριό ή …συνέταιροι στη πόλη;

62 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ Τ'ΟΝΟΜΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΧΑΘΗΚΑΜΕ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΚΙΩΤΗΣ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ. ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε. Κάποτε οι Συκιώτες ήταν οι ξένοι. Τώρα γίνανε οι δικοί μας;
Δηλαδή λες ότι και με τους Ασωπίτες αυτό θα γίνει; Γιατί όχι

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΑ ΠΟΛΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός ο φίλος που είπε "ας σκεφτούμε και ας αξιολογήσουμε σωστά τους επόμενους πριν την εκλογή τους και όχι μετά".


Συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ τολμούν ούτε να το συζητήσουν σε κάποιο συμβούλιο.Προσπαθεί ο κακομηρούλης να απομακρύνει και απο τη σκέψη του ακόμα και να είναι υποψύφιος ο Τρειχήλης.Και κάθετε με τους μικρούς για να φαντάζει σαν ψωροκώστενα!Όπως δηλ. ήταν στα εγκαίνια του δοιηκητηρίου μακριά απο όλους σα το φτωχό συγγενή.Όλοι οι Δήμαρχοι είχαν άποψη παρουσία,ο δικός μας (έλαμψε)με..........τη σ ι ω π ή του!Τι μπορούμε άραγε να ελπίζουμε μετά απο αυτό.Ούτε άποψη φαίνετε να έχει ούτε σθένος ούτε προβληματισμό.Μόνο να βγάλει απο πάνω του το φόβο του Τρειχήλη.Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε οι πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

36.76N?22.77E
3,8 M.L
5 XIΛ.ΒΑΘΟΣ
1 ΜΙΛΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Υ.Γ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?
29/9/08.00.43PM

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να το λύσουν διάφοροι bloggers ανώνυμοι, κακόβουλοι και εμπαθείς. Όποιος θέλει να πει τη γνώμη του, κι εδώ είναι που όλοι πρέπει να το κάνουμε, να ζητήσει, να απαιτήσει, δημόσια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, στην πλατεία ή οπουδήποτε αλλού με τη συμμετοχή ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου και να ζητήσει δεσμέυσεις και υπεύθυνες τοποθετήσεις. ΕΠΩΝΥΜΑ, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να το ζητήσει και όλοι μαζί μπορούμε, αν οι κρατούντες το αποφεύγουν, να το επιβάλλουμαι. Όχι όμως μέσω του τρόπου που διάλεξαν οι αυτόκλητοι σωτήρες - φαντομάδες, ανώνυμοι bloggers, που κανείς δεν τους ξέρει και κανείς δεν γνωρίζει τους αληθινούς σκοπούς τους αλλά ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ. Μεγάλα παιδιά είμαστε, ξέρουμε να σηκώνουμε το χεράκι μας,να ζητάμε το λόγο, να λέμε τη γνώμη μας και να απαιτούμε να μας δώσουν σημασία σε θέματα που αφορούν το μέλλον μας όπως το συγκεκριμένο.
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ. ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ BLOG ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ας σταματήσει κάποια στιγμή το θέμα της ανωνυμίας του μπλογκ.

Δε γίνεται ένας άνθρωπος να χαρακτηρίζεται κακόβουλος και εμπαθής επειδή απλά και μόνο δεν αναφέρει το όνομά του.

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Γ.Σ. για το οτι αν θέλουμε κάτι πρέπει να το ζητάμε. Ή όταν θέλουμε να πούμε τη γνώμη μας να τη λέμε.

Το μπλογκ όμως, εκτός των άλλων, απλά φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα και δίνει βήμα στον κόσμο για να γράψει την άποψή του. Δηλαδή οι εφημερίδες που απλά γράφουν χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα απάντησης θα έπρεπε να απαγορευτούν? Τις εφημερίδες τότε γιατί τις αγοράζουμε? Γράφουν τα ίδια και χειρότερα.

Ο δήμος δεν κινδυνεύει απο κανένα μπλόγκερ, πόσο μάλλον από έναν ανώνυμο μπλόγκερ. Για φανταστείτε να είχε δώσει το όνομά του και στις επόμενες εκλογές να έθετε υποψηφιότητα... Φανταστείτε τι θα άκουγε αυτός ο άνθρωπος.

Και σε τελική ανάλυση, αν κάποιος θεωρεί οτι το μπλογκ κάπου είναι λάθος ας του το πει. "Κάνεις λάθος γι'αυτό και γι'αυτό το λόγο". Δεν είναι κακό.

Όσο για το θέμα, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε οτι τα καλά και θετικά αποτελέσματα προκύπτουν απο συνεργασία. Οι εγωισμοί δεν βγαίνουν πάντα σε καλό.

Θα συμφωνήσω κι εγώ βέβαια με αυτόν που έγραψε για την αξιολόγηση των επόμενων πριν τις εκλογές.Αν κάποιον τον θεωρώ ικανό, δεν πα να'ναι και απο την Κολοπετινίτσα, θα τον προτιμήσω.

Και βέβαια, δε χρειάζεται να μας παίρνει απο κάτω. Ας παραδειγματιστούμε απο άλλους δήμους και ας πράξουμε παρόμοια.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου χρηστο, και ολοι δημοτες το μολαων τα βλεπουν και τα ξερουν ολα αυτα.με οποιον δημοτη των μολαων και να μιλησεις αυτα εχει στο μυαλο του πως ειμασταν και σε τι σημειο εχουμε φτασει, πως θα καταφερουμε να προχωρισουμε μπροστα, καλα ακουγονται ολα αυτα και σε κανουν να πιστευεις οτι επιτελους κατι θα αλλαξει. οταν ομως ερθει η στιγμη για ψηφισουμε τα ξεχναμε ολα αυτα και ζουμε στο παραμυθι που μας μας εταξε ο καθενας. απο την επομενη των εκλογων παλι εχουμε την ιδια ανησυχια, και μας φταει ο δημαρχος κ.τ.λ οσες συζητησεις και να γινουν το θεμα ειναι πωσ εμεις οι ιδιοι καταφερουμε να διωξουμε αυτην τη νοοτροπια. δηλαδη οπως πολυ σωστα αναφερθηκε πιο πανω να κρινουμε πριν και οχι μετα. και πιστευω μετα απο τοσα χρονια ολοι μας εχουμε μαθει ας το αποδειξουμε λοιπον. ας δειξουμε πιος πραγματικα εχει την δυναμη για να παει μπροστα αυτος ο τοπος Κ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Μια κοινωνία που δεν κοιμάται & απαιτεί είναι ζωντανή & βράζει το αίμα της διοικεί αναπληρώνοντας το ενδεχόμενο έλλειμμα κάθε αρχής. Θέλει δε θέλει τη σέρνει στα μπροστά!

Ανώνυμος είπε...

Το κόλπο με την ώρα που ανακαλύψατε για να συνεννοούμαστε είναι ωραίο. Να ξέρουμε και σε ποιον ανώνυμο τα χώνουμε.
Φίλε των 3.09 είσαι λάθος ότι δε συμμετέχουν εδώ μέσα άνθρωποι του Δήμου. Εδώ γράψανε και ο Γιώργης ο Σταματάκος και ο Καρούνης ο πάρεδρος από τα Πάκια αν δε μου ξέφυγε άλλος παλιότερα. Ακούνε και διαβάζουνε για αυτό πες το πόνο σου

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΟΥΝΗ. ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Κ.Τ.Λ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.Υ.Γ ΕΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΨΗΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΕΧΗΛΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ.Ο 5:18 ΕΙΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ε δε θα κάτσει και όλο το δημοτικό συμβούλιο να ασχοληθεί με εδώ μέσα. Αυτοί που το έκαναν κάτι θα κέρδισαν αφού ακούνε πιο πολλούς και γνώμες. Είναι καλό να ακούς από το να αναθεματίζεις και να λες παράτα τους. Τώρα για μισθούς και τέτοια δεν σχολιάζω. Το τραβάς

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δώστε βάση σε όσα γράφω παρακάτω. Κάτι ξέρω.
Σου λένε οι άνθρωποι. Μακριά από Μολάους. Αυτοί θα τα θέλουν όλα. Κάποιες υπηρεσίες μπορούν στο μέλλον να έλθουν και στο Δήμο Ασωπού. Το νοσοκομείο όμως κουνιέται; Όχι βέβαια. Άρα πάντα οι Μολάοι θα έχουν κάτι παραπάνω. Δεν τους πλησίασε και κάποιος να τους πει έλα βρε αδερφέ να κάνουμε μαζί χωριό και ας βάλουμε τα θέλω και μπορώ να δούμε τι γίνεται.
Θεωρούν εκ προοιμίου δεδομένη τη κόντρα των σημερινών Δήμων.
Πάμε λοιπόν σαν Ασωπός και εμείς με τους άλλους.
Τι έχουμε;
Ένα Δήμο Βοιών με πολλές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης αλλά με τη Νεάπολη στου διαόλου την άκρη. Άρα πρωτεύουσα η Νεάπολη τέλος.
Μετά τη Μονεμβασιά. Ωραία λοιπόν ιστορικό το όνομα ας το πάρει ο νέος Δήμος για στάχτη και στα μάτια. Για έδρα όμως με τέτοιες κακοδιαχειρίσεις των Δημάρχων και τέτοια χρέη και χωρίς Δημαρχείο άντε γεια και από εκεί. Σιγά και τις προσωπικότητες δηλαδή.
Και ερχόμαστε στο Δήμο Ασωπού. Και διοικητήριο μεγάλο και καινούριο και το όνομα τους το δώσαμε για να μη τσινήσουνε πολύ και ο Δήμαρχος ξέρει να ελίσσεται και να είναι αποτελεσματικός και τέλος πάντων κανείς από τους τρεις δεν έχει την έδρα τόσων υπηρεσιών σαν τους Μολάους.
Άρα φίλοι μου; Κοινή λογική επιτάσσει να φτιάχνουν την παρέα στα μέτρα τους. Και μπράβο τους. Αφού μάθανε μια ζωή να μας βλέπουν ανταγωνιστικά και αφού κανείς δεν τους πλησίασε να συζητήσει και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τι να μη το πιστεύουν ακόμη.
Το ινστιτούτο τοπικής αυτοδιοίκησης άλλαξε τη πρόταση και έφερε τον Ασωπό μαζί με τους Μολάους και τα αντανακλαστικά του Τριχείλη αμέσως δούλεψαν. Σας πληροφορώ ότι το έχει αναδείξει σας τεράστιο πρόβλημα και πολλοί για να έχουν την ησυχία τους σκέφτονται να του κάνουν το χατίρι.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που μου ήρθε. Τι θα λέγατε να στέλνατε ένα e-mail στους 2 Δημάρχους να μας έλεγαν πως το βλέπουνε το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA που ζεις;

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μέρα βλέπω στο ΕΛΛΑΔΑ τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ γύρω απο το καποδήστρια 2.Όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής βάζανε όριακαι στόχους. ΟΤσαγγάρης ήταν απών,ούτε έκανε το κόπο να πάει να δώσει ένα στείγμα για το δήμο Μολάων.Είναι λοιπόν υποχρεωμένοι οι άλλοι να υπερασπήζονται εμάς?όχι βέβαια,αφού ο Δήμαρχος εκτός απο τη σιωπή του τώρα λάμπει και δια της απουσίας του.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια μού ήρθε μια ιδέα:

Τι θα λέγατε να γράφαμε την άποψή μας για το ποιά προσόντα θέλουμε να έχει κάποιος για να αποτελεί "υπόδειγμα" δημάρχου?




Emilio Nemo

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν αφήνουμε για αργότερα τον καθορισμό προσόντων για το “υπόδειγμα” Δημάρχου και να αρχίσουμε λέω εγώ από το “υπόδειγμα” πολίτη, που στο κάτω – κάτω μας αφορά άμεσα όλους;

Ανώνυμος είπε...

μα γιατί? έτσι, για να δούμε σε γενικές γραμμές τι περιμένει κανείς απο εναν δήμαρχο. αν π.χ. οι περισσότεροι απλά θέλουν να τον βλέπουν να περιφέρεται στην πλατεία και να χαιρετάει, τότε τι καθόμαστε να συζητάμε? Στις επόμενες εκλογές καλύτερα να ψηφίσουμε τον καφετζή.



Emilio Nemo

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και πρίν 2 χρόνια αυτό ήθελαν μια καρικατούρα μόνο να τρέχει και να χερατάει.Γειαυτό μαυρίσανε και το Κρυπωτό. Δεν άρεσε ο Δήμαρχος να είναι στο γραφείο και να εργάζεται έπρεπε να προσκινά και να υποκλείνετε στους πλατεάρχες..κάπου εκεί στην εκκλησία και πέριξ και απέναντικαι δίπλα..τον φάγανε λοιπόν!τώρα έχουμε αυτόν..χαιρετάει υποκλείνετε ..εξυπηρετεί.Μόνο που αυτό δε κάνει έργα ούτε φέρνει λεφτά.Γιαυτό ο καφετζής είναι λίγος για τα δικά μου γούστα.Θέλω άνθρωπο ικανό,με όραμα που να μπορεί να φέρει χρήμα και όχι να περιμένει να τον πάρουν απο το χεράκι και να τον πάνε στους διαδρόμους των υπουργείων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΩΣΤΟΣ Ο EMILIO NEMO. KAI ΛΟΓΙΚΑ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΡΧΕΣ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΝΤΑΛΑΒΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΒΓΗΚΑΝ.ΖΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ..................

Ανώνυμος είπε...

Ω! συνδημότες Μολαΐτες. Έχετε γεια!
Να με και γω μετά από μέρες σιωπής. Διεκδικώντας μερίδιο στην εξουσία από τους Δημάρχους όλων σας.

“Ανεβαίνω δυο – δυο τα σκαλιά” της Μολαΐτικης Πνύκας και “με το στόμα γεμάτο φιλιά” επισημαίνω τούτα τα μαντάτα: αυτοί που κράζουν και φωνάζουν είναι οι μεγαλύτεροι προσκυνητές της κάθε εξουσίας.

Προτείνω να αναδείξουμε διαδικτυακό Δήμαρχο Μολάων όποιον σκυλοβρίζει ασταμάτητα και το διαδυκτιακό Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται μέσω του molaitikagamostavridia.blogspot.com Σε ένα χρόνο να δώσουμε ανοιχτό ραντεβού στο γήπεδο με ρόπαλα και τσεκούρια και όποιος αντέξει. Να μη μείνει κόκαλο!

Οι δυο Δήμαρχοι παραπέρα που δεν έχω τίποτα μαζί τους, κοπανώντας το κεφάλι τους στο τοίχο θα αναρωτιούνται με το πλήθος των ταγμένων προσκυνητών που απέκτησαν λέγοντας «ρε με τι βόδια – κορόιδα είχαμε να κάνουμε και δε το φανταζόμαστε!»

Τώρα ο Τριχείλης και ο κάθε Τριχείλης που θα μας κάνει χάζι από μακριά πνίγοντας το γέλιο του θα αναρωτιέται πως τόσοι μαλάκες αντί να λύνουν τα προβλήματα τους πλακώνονται για Κρυπωτούς και Τσαγκάρηδες, αλλά να μου το θυμηθείτε δεν θα μας θέλει στο Δήμο του, όχι για να μη του πάρουμε την έδρα, αλλά για να μη μπλέξει.

Ανώνυμος είπε...

Προβληματικά εσύ τα λές εγώ βλέπω πλατείες πολλές μελέτες,κλειστό που αυτοί δεν προχωρούν,με δική τους υπετοιότητα και είχε προβλέψει και διοικητήριο στη πλατεία που θα έφτιαχνε πάνω απο το Γυμνάσιο.Αντί για αυτά λοιπόν σήμερα βλέπω το Δήμο μου να μαραζώνει και πονώ.Εγώ ούτε φακέλωμα είδα είδα ομως να του γίνετε πόλεμος,να γράφουν στους τοίχους α ν ώ νυ μ α και να κρεμάνε χαρτόνια απέναντι απο το Δημαρχείο..Αυτά όταν εξυπηρετείς συμφέροντα δε στα κάνουν αντίθετα σε χαιδεύουνκαι μετά εσύ τους υποκλείνεσε και τους γλείφεις.Γιαυτό μη παρασύρεσε απο τυχον μεμονομένες συμπεριφορές των πρώην αλλά την ικανότητα να έχουμε το θάρρος να την επαινούμε και να προβληματιζόμαστε με το βρώμικο πόλεμο που στήθηκε για να εξολοθρευτεί ο Κρυπωτός.Αλήθεια γιατί οι σημερινοί ποτέ δεν καταδήκασαν αυτές τις πρακτικές που μας προσβάλουν όλους?ΓΙΑΤΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ Ο/Η ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ, ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΟΛΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ,ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΖΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Σε κανέναν δε θα επιτρέψουμε να γελάσει μαζί μας,επειδή η σημερινή κατάσταση είναι ατυχής.Απο τις στάχτες μας θα ξαναγεννηθούμε και θα δώσουμε την απάντηση στους μαγείρους,τους βρούτους,τους εκλεκτούς,τους καρεκλοκένταβρους,σε εκείνους που μας οδήγησαν στο τέλμα,θα τους γυρίσουμε τη πλάτηκαι θα πάμε το Δήμο ψηλά εκεί που ανήκει.Η σημερινή ητοπάθεια δεν έχει θέση στη ζωή μας πιά.Γιατί να μην υπάρχουν πρώορες εκλογές και στα δημοτικά?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω εναν δήμαρχο ο οποίος :

1) Θα είχε μελετήσει απο πολύ πριν τις εκλογές τα του δήμου και θα ήταν σε θέση να μου πεί οτι αν εκλεγεί θα μπορέσει να κάνει συγκεκριμένα έργα. Είναι πολύ πιο ντόμπρο να σου πει ο άλλος οτι δεν μπορεί να κάνει περισσότερα επειδή δεν ξέρει αν θα βρεί χρήματα ή αν θα προλάβει, παρά να σε φλομώσει με έργα απο τα οποία θα πραγματοποιηθεί ένα.

2) Στην προεκλογική του εκστρατεία και συγκεκριμένα στην ομιλία του στην πλατεία θα μου άρεσε να δώσει μια ατμόσφαιρα συζήτησης,παρά ξερής ομιλίας. Να έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να κάνει ερωτήσεις που τον απασχολούν και κατ'επέκταση απασχολούν και τους συμπολίτες του.

3) Να είναι οραματιστής. Να αναλάβει το δήμο έχοντας στόχους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνουν μόνο δημόσια έργα.

4) Να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του.Να παίρνει παραδείγματα απο άλλους δήμους και να πράττει ανάλογα. Με λίγα λόγια, να είναι ψαγμένος άνθρωπος και να αναζητά καινοτομίες.

5) Να ασχολείται με την τεχνολογία.

6) Να δείχνει αλλά και να είναι προσιτός σε όλους τους συμπολίτες του.

Οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τα βιογραφικά τους εως πέντε (5) μήνες πριν τις εκλογές. Όλοι θα περάσουν απο συνέντευξη και οι δύο επικρατέστεροι θα κονταροκτυπηθούν στην πλατεία :)



Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο οι Δήμαρχοι ΠΡΙΝ αναλάβουν ΔΕΝ ξέρουν τι τους περιμένει. Δεν έχουν ιδέα για το αντικείμενο και όταν αναλαμβάνουν είναι άσχετοι, δεν έχουν ιδέα που πάνε να μπλέξουν και παθαίνουν μπλακ άουτ οι δύστυχοι. Εκτός βέβαια από τις παλιές καραβάνες που “ξέρουν” που είναι τα πιρούνια και τα κουτάλια και έχουν τους σκοπούς τους. Τώρα ένας Δήμαρχος άσχετος και δύστυχος συνάμα είναι σαν την αδελφή του Βέγγου που μόλις της έριξε σφαλιάρες.
Συγνώμη αλλά σε τέτοιο ψιλοπανικό και με τόσες εκπλήξεις τι να περιμένεις; Εδώ λοιπόν μετράνε όλα αυτά που σέρνει ο κάθε ένας σαν προσωπικότητα. Αν έχεις το ανοιχτό μυαλό και την προσαρμοστικότητα μπορείς να το πάρεις πάνω σου. Αν όχι απλά δεν μπλέκεις με τη μπάρα του Χρήστου Ιακώβου να κάτσεις από κάτω αλλά το απόμερο κυκλοθυμικό παγκάκι και περιμένεις όχι το τρόλεϊ αλλά τη λήξη της θητείας σου ανώδυνα και χωρίς φουρτούνες, ρίξεις και αγώνες.

Κανένας νέος Δήμαρχος κατά τη γνώμη μου δεν ξέρει το αντικείμενο ΟΜΩΣ εάν τον χαρακτηρίζουν τα παρακάτω που επισημαίνεις θα μάθει και θα είναι αποτελεσματικός γι’ αυτό συμφωνώντας τα επαναλαμβάνω:
1)…..
2)…..
3) Να είναι οραματιστής. Να αναλάβει το δήμο έχοντας στόχους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνουν μόνο δημόσια έργα.
4) Να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του. Να παίρνει παραδείγματα από άλλους δήμους και να πράττει ανάλογα. Με λίγα λόγια, να είναι ψαγμένος άνθρωπος και να αναζητά καινοτομίες.
5) Να ασχολείται με την τεχνολογία.
6) Να δείχνει αλλά και να είναι προσιτός σε όλους τους συμπολίτες του.

Μόνο με τέτοιο “καπετάνιο” αποδίδει και το πλήρωμα.
Το θέμα όμως συμφωνώ και με άλλους εδώ μέσα ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ ο Δήμαρχος. Με ακούτε φίλοι Μολαΐτες;

Ανώνυμος είπε...

Μα και βέβαια δεν είναι μόνο ο δήμαρχος. Είναι και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι ίδιοι οι δημότες.

Αυτοί κι αν πρέπει να διαθέτουν αρκετά απο τα παραπάνω.Ο ανήσυχος πολίτης πάντα καταφέρνει να δώσει ώθηση σε μια κοινωνία.

Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μιας και έστρωσε η συζήτηση πέρα από καβγάδες θα σας πω κάτι σαν παλιότερος δημοτικός σύμβουλος. Δυστυχώς δεν εξαρτάτε από τους Δημάρχους ποιας μορφής θα είναι οι συνενώσεις. Άλλοι αποφασίζουν και συνήθως στο πόδι. Η δική μου εμπειρία με τα κοινά μου έδωσε να καταλάβω με τον πιο άγαρμπο τρόπο ότι στην Ελλάδα η αποκέντρωση είναι μόνο στα λόγια.
ένας φίλος

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ [ΡΗΓΜΑ ΕΥΡΩΤΑ]
ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ.ΕΓΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ.O ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άσε τις κοτσάνες μη βρεθεί και κανένας βλάκας και σε πιστέψει και πανικοβληθεί. Λες να έχουν ειδοποιηθεί και να το ξέρεις μόνο εσύ; Τόσο καλοί στα μυστικά είναι; Φυσικό είναι να υπάρξει περίπτωση να μας κουνήσει και άλλη φορά αλλά μη το παίζεις θεός κύριε Βαρώτσε.
Τώρα για τα μέτρα που πήρες θα σου έλεγα να ξαναβάλεις το σκύλο στο σπιτάκι του γιατί οι γαΐδουροποδάρες σου το βράδυ περισσεύουν και έχεις άκοπα και τα νύχια.

(σε τέτοιες επικίνδυνες κοτσάνες τι απάντηση τους άξιζε;)

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/master_story.php?id=95593

Υπάρχει κανείς που να έχει τα άντερα να ζητήσει συγνώμη για τις ανώνυμες, συκοφαντικές, ψευτικες και χωρίς στοιχεία καταγγελίες που σπίλωσαν έναν συμπολίτη μας προ ημερών μέσω αυτού του ανώνυμου blog. Παλικαριά χρειάζεται και λίγη τσίπα.
Ανώνυμοι Αρτέμηδες Μάτσες φτού σας για μία ακόμη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 8.53

Καταρχάς συμπεραίνω οτι δεν διαβάζεις προσεκτικά τις απαντήσεις και αυτό πολλές φορές οδηγεί σε λάθη. Ένα απο αυτά τα λάθη είναι οτι η καταγγελία στην οποία αναφέρεσαι έγινε απο εμένα, επώνυμα και , όπως ανέφερα και σε κάποια επόμενη απάντηση, με όλο το θάρρος της γνώμης μου.

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ανώνυμης καταγγελίας. Για πιο λόγο θεωρείς οτι είναι συκοφαντική και ψεύτικη η καταγγελία? Διαβάζοντας τα άρθρα στο skai.gr θα δείς οτι μιλάει για ολιγωρία του δασαρχείου και για μπαλάκι ευθυνών, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων. Τι δεν έγινε απο τα παραπάνω? Αυτά έθιξα στην απάντησή μου (αν θες ξαναδιάβασέ τη πιο προσεκτικά) και θεωρώ οτι το δασαρχείο μαζί με την Π.Π. στην ουσία "χάρισαν" την έκταση λόγω της ασυνενοησίας τους.

Αυτή ήταν η γνώμη μου και την εξέθεσα.

Δε νομίζω να σπιλώθηκε το όνομα κανενός. Και σε τελική ανάλυση κάνε τα παράπονά σου και στον Σκάι που σκαλίζει το θέμα.

Όσο για το δημοσίευμα που έδωσες, δεν απαλλάσει απο ευθύνες κανέναν. Αυτό είναι θέμα δικαστηρίων που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνουν. Και πρέπει να γίνουν για να γνωρίζουμε κι εμείς τι τελικά γίνεται. Είναι ολοφάνερο οτι κάποιος πήγε να στήσει κομπίνα. Μπορεί το δασαρχείο τελικά να μη φέρει καμία ευθύνη, αλλά απ'οσο ξέρω είναι και δική του αρμοδιότητα το να δοθεί άδεια για να χτιστεί μια δασική περιοχή. Και εδώ που τα λέμε, ποιός άλλος έχει αυτή την αρμοδιότητα αν δεν την έχει το δασαρχείο?

Εκείνο για το οποίο αγανακτώ είναι οτι αν πάω να κόψω το κυπαρίσσι που βρίσκεται δίπλα στο χωράφι μου σε σημείο που εμποδίζει, το δασαρχείο θα μου επιβάλλει πρόστιμο! Αυτό αποτελείπραγματικό γεγονός που συνέβη σε γνωστό μου. Στην Ελαφόνησο που κατέστρεψαν ολόκληρη περιοχή, κανείς δε θα την πληρώσει???

Όσο για τα κοσμιτικά επίθετα, θα μου άρεσε αν έβλεπα πως ανακαλείς επειδή είναι πασιφανές οτι έκανες λάθος (τουλάχιστον ως προς την ανωνυμία). Και βέβαια, θεωρώ οτι είναι λίγο τραγικό να βρίζεις "ανώνυμα" τον ανώνυμο.

Συγγνώμη για το μεγάλο μέγεθος της απάντησης.



Χρήστος Θεοδωρακάκος

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Οφείλουμε απάντηση.
Κύριε θυμωμένε αυτός που μας παρέπεμψε στα σχετικά με την Ελαφόνησο links στις σελίδες του Σκάι έχει ονοματεπώνυμο και το δήλωσε ξεκάθαρα από τότε ο άνθρωπος, άρα η ανωνυμία που επικαλείσαι για να προσδώσεις δράμα στα λεγόμενα σου αποτελεί καραμπινάτο ψέμα! Εκεί είναι τα σχόλια, στη θέση τους. Η τόλμη χρειάζεται σε σένα για να τα διαβάσεις όπως σε προτρέπει τώρα και να πάρεις πίσω τις ανακρίβειες.

Ο αρθογράφος του Σκάι αναφέρονταν στο μπαλάκι ευθηνών μεταξύ του Δασαρχείου Μολάων και άλλων υπηρεσιών και τη διαμάχη τους για το ποιος έπρεπε να αντιδράσει.
Ο αναγνώστης, εύλογα υιοθέτησε το ερώτημα του αρθογράφου του Σκάι: αν είναι έτσι ρε παιδιά γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στο χρονικό διάστημα που έπρεπε και καταλήξαμε στην οικοπεδοποίηση; Ερώτημα που απευθύνεται και προς την υπηρεσία του Δασαρχείου που εδρεύει στη πόλη μας. Δεν αναφέρθηκε ούτε εννόησε τον Δασάρχη. Το ερώτημα ήταν στην υπηρεσία. Σαφώς και ο Δασάρχης δουλεύει στο Δασαρχείο. Αλλά που έπρεπε να αναφέρεται το ερώτημα του αρθογράφου του Σκάι και του αναγνώστη. Στο γαλατά; Άρα η υποτιθέμενη προσωπική επίθεση αποτελεί τη δεύτερη ανακρίβεια από μέρους σου.

Και επί της ουσίας. Τι λέει το τελευταίο άρθρο του Σκάι που μας παραπέμπεις; Λέει λοιπόν: «Το Υπηρεσιακό Σημείωμα του δασάρχη συντάχθηκε με αφορμή τις ερωτήσεις που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, στην Βουλή και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, ότι αποχαρακτηρίστηκε δασική έκταση, περίπου, επτά στρεμμάτων, στην παραλία Σίμου, που είναι προστατευόμενη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών ΝΑΤURA....»
Το είδες ανθρωπέ μου; Όταν γίνεται ερώτημα στη βουλή προς κάποιον υπουργό ή υπηρεσία αυτοί ζητάνε απάντηση ή γνωμοδότηση πες το όπως θες από την αρμόδια υπηρεσία. Στα πλαίσια ΑΥΤΗΣ της απάντησης (όπως είναι από το νόμο υποχρεωμένος) και ΜΕΤΑ την ερώτηση στη βουλή των βουλευτών και ΜΕΤΑ τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης ο Δασάρχης Μολάων γνωμοδοτεί αφού ρωτήθηκε τα αυτονόητα.

Η απάντηση δεν φιλοδοξούμε να σε κάνει να διαβάζεις καλύτερα ούτε να σταματήσεις τις ανακρίβειες και τα ψεματάκια για να διαστρεβλώνεις κατά το δοκούν τα πράγματα. Την απάντηση την οφείλαμε για δύο λόγους.
Πρώτον σε κάθε αναγνώστη που δεν διάβασε αυτά που επικαλείσαι και ενδεχομένως να αμφιβάλει, τον οποίο και προτρέπουμε να προστρέξει στα προηγούμενα θέματα για να καταλάβει ποιος είναι ο ψευταράκος.
Και δεύτερον στον επώνυμο αναγνώστη που είδε αναρτημένο σε μια έγκυρη σελίδα κάτι που αφορά το τόπο του και ενημέρωσε και καλά έκανε δίνοντας τα links εδώ. Γιατί ενώ το πρόβλημα σου είναι η ίδια μονότονα γραφική απαίτηση σου να υπάρξει ονοματεπώνυμο σε αυτό το blog και στόχος σου ήμαστε εμείς, άρχισες να φοβερίζεις και άλλους; Δε σε χαρακτηρίζουμε βλάκα. Εμπαθή όμως ναι! Δύο χρόνια μαζί και συνεχίζεις τα ίδια. Χαλάρωσε, ηρέμησε και μην κυνηγάς ανεμόμυλους σαν άλλος Δον Κιχώτης. Προσπάθησε όμως την αντιπάθεια σου σε εμάς, να μη την πληρώνουν άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Συμφέροντα θέλουν να τσιμεντοποιήσουν την Ελαφόνησο
Με παραχωρητήρια στα οποία αναφερόταν μόνο το όνομα της περιοχής, και όχι οι ακριβείς θέσεις, κάποιοι κατάφεραν να οικοπεδοποιήσουν περιοχές στην Eλαφόνησο, περιοχές που προστατεύονται - και μάλιστα ως NATURA - προκειμένου να χτιστούν μεζονέτες!

Όπως επισημαίνει με έγγραφό του προς την περιφέρεια Πελοποννήσου ο δασάρχης Μολάων Δημοσθένης Δημητρόπουλος, τα παραχωρητήρια τοποθετούνται σε διαφορετικά σημεία έως ότου πετύχουν τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής.

Ο κ. Δημητρόπουλος τονίζει επίσης ότι τα παραχωρητήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του 19ου αιώνα και -αν και δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την έκταση, έγιναν αποδεκτά για την σύνταξη συμβολαίων.

Ο κοινοτάρχης ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και η έκταση δεν είναι δασική.

Ωστόσο, ο δασάρχης επισημαίνει πως η έκταση των 960 στρεμμάτων είναι δασική και καταγγέλλει τον κοινοτάρχη Ελαφονήσου ότι επιχειρεί να καταπατήσει δημόσια δασική
• Το μεγάλο "θύμα" η Ελαφόνησος
• Eλαφόνησος

"Ντροπή για τη Λακωνία αν..."

έκταση 9 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου.

Επίσης καταγγέλλει μεθοδεύσεις εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Λακωνίας, τονίζοντας, ότι η εφαρμογή του παραχωρητηρίου είναι εικονική και σκόπιμη, αφού κανένα τοπογραφικό στοιχείο δεν περιγράφεται σε αυτό, εκτός από την ονομασία της περιοχής.

Το Υπηρεσιακό Σημείωμα του δασάρχη συντάχθηκε με αφορμή τις ερωτήσεις που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, στην Βουλή και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, ότι αποχαρακτηρίστηκε δασική έκταση, περίπου, επτά στρεμμάτων, στην παραλία Σίμου, που είναι προστατευόμενη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών ΝΑΤURA....
ΕκτύπωσηE-mail Δείτε ΑκούστεΣχετικά θέματα
Στη Βουλή εκ νέου η Ελαφόνησος
Αρχή σελίδας ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ, ΧΑΡΗΚΑ

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Ωραία αυτό είναι το τελευταίο άρθρο του Σκάι. Η ανάρτησή του θα προσέφερε στην ενημέρωση όλων μας σε ένα θέμα που μας απασχόλησε (λόγω του Σκάι) λίγες ημέρες πριν. Αυτή είναι η μία πλευρά.

Και αυτή είναι η άλλη, η δική σου:
«Υπάρχει κανείς που να έχει τα άντερα …ανώνυμες, συκοφαντικές, ψευτικες…σπίλωσαν έναν συμπολίτη…χρειάζεται και λίγη τσίπα…Ανώνυμοι Αρτέμηδες Μάτσες φτού σας για μία ακόμη φορά»

Εσύ σε πια πλευρά λες να αναφέρεται το σχόλιο μας. Στη πρώτη του Σκάι;
Μεγάλα παιδιά ήμαστε…

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώνει κι αυτό το παραμύθι τίποτα απ' όσα έγραψα δεν αφορά τον Χ.Θ. αλλά μόνο εσένα ΑΝΩΝΥΜΕ υβριστή και συκοφάντη blogger. Εσένα που κλεισμένος στο μικρόκοσμο σου έχεις αυτοανακυρηχθεί σε σωτήρα του τόπου ρουφιανεύοντας ειρωνευόμενος αριστερά και δεξιά όποιον δεν γουστάρεις. Εσένα θρασύδειλε που νομίζεις ότι πετώντας λάσπη σε ανθρώπους που ποτέ δεν σε πείραξαν θα στρέψεις εναντίον τους τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή στο μυαλό σου είναι οι υπαίτιοι όλων των κακών σ'αυτήν την πόλη. Εσένα που πάντα, για τους δικούς σου λόγους, εξυπηρετούσες τα συμφέροντα μια του ενός και μια του άλλου γλείφοντας εκεί που έφτυνες. Εσένα που τώρα προσπαθείς μέσω των άρθρων αλλά και των σχολίων που εσύ κάνεις ως αναγνώστης να εξυπηρετήσεις νέα συμφέροντα. Και όσο για την ανωνυμία ξέρεις πολύ καλά ότι αν δημοσιέυσεις το όνομα σου όλοι θα πουν αααα ο βλάκας ο Γιώργος είναι ο molaoi.blogspot;; Εντάξει δικαιολογείται λόγω παρελθόντος μην του δίνετε σημασία έχει το ακαταλόγιστο, ενώ τώρα πίσω από την ανωνυμία όλο και κάποιος θα βρεθεί έστω και κατά λάθος να σε πάρει στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Τα κατάφερα!
Μου πήρε κανα δυο ώρες, αλλά διάβασα όλα τα σχόλια. Μεγάλη σου τιμή blogger, που με ξενύχτησες πάλι.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
Νοιώθω ανήσυχος και προβληματισμένος Μολαΐτης. Φαίνεται άλλωστε από τη σημασία που δίνω (που και που) στα γραφώμενα εδώ.
Συμφωνώ με την πρόταση σου blogger, να πράξουμε ΚΑΙ ατομικά ο καθένας μας, ώστε να πλησιάσουμε έξυπνα ανθρώπους, συλλόγους, κοινωνίες όμορων δήμων όπως του Ασωπού. Θεωρώ τον εαυτό μου (χωρίς να ανήκω στο Δ.Σ. του δήμου) να το έχει πράξει στο παρελθόν και να προσπαθεί ακόμα. Δε θα μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες. Ο καθένας ας κάνει ότι μπορεί.

Αγαπητέ Χ.Θ. Στο 1ο σχόλιό σου τα είπες ΟΛΑ!:
"Ο δήμος δεν κινδυνεύει απο κανένα μπλόγκερ, πόσο μάλλον από έναν ανώνυμο μπλόγκερ. Για φανταστείτε να είχε δώσει το όνομά του και στις επόμενες εκλογές να έθετε υποψηφιότητα... Φανταστείτε τι θα άκουγε αυτός ο άνθρωπος. "
Ξαναγράψε σε παρακαλώ αυτά που μας είπες, αλλά με "διαφορετικό χρώμα".
Τι εννοώ; Συμφωνείς σε πολλά κι εσύ κι εγώ κι οι περισσότεροι εδώ μέσα, από τα γραφώμενα του blogger. Ειδικά αυτό το τελευταίο του θέμα, έχει να κάνει με λόγια των συνδημοτών μας, αλλά και δημοτικών συμβούλων μας! Τι περισσότερο έγραψε ο blogger; Μήπως μας χαϊδεύει τ' αυτιά;
Αν ναι, γιατί το κάνει;
Πιο είναι το σχέδιό του;
Θα δούμε σε κανα δυο χρονάκια, πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
1/7/1927.08΄18΄54.(36.78,22.26)
Μ=7,1.
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΛΕΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.
ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ.
Υ.Γ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΙ.ΚΑΘΕ 80-100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ,
ΚΗΘΗΡΑ,ΛΕΩΝΙΔΙΟ,ΜΕΘΩΝΗ,ΟΠΩΣ ΣΗΝΕΒΗΣΑΝ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΗΚΟΣ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Κ'ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008.ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 22 ΧΙΛ.ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΙΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΔΙΑΜΕΡ. ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΛΥΤΡΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 19 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνεις αυτό το πράγμα. Τι θέλεις να καταφέρεις? Μέχρι και σήμερα πίστευα οτι όντως έχεις κάποιες γνώσεις σχετικές με το θέμα και απλά ήθελες να κρατήσεις τον κόσμο σε εγρήγορση.

Τελικά αποδεικνύεται οτι ο σκοπός σου είναι άλλος. Και αυτό γιατί:

Οι συντεταγμένες που δίνεις και η ημερομηνία αντιστοιχούν σε σεισμό 7,1R που έγινε στο Οίτυλο το 1927 και όντως προκάλεσε ζημειές στο ανατολικό τμήμα της Λακωνίας, αλλά δεν οφειλόταν στο ρήγμα του Ευρώτα (αν υπάρχει και αυτό...).

Η φράση "αρκετούς μήνες πριν απο το σεισμό...." θα έπρεπε να αναφέρεται στο σεισμό του 1902 στη Θεσσαλονίκη, δε συμφωνείς?

Τι τα λέω όμως....? Στη σελίδα http://www.seismos.gr/Default.aspx?page=text&text_id=1-P39&menu=1-OYD&menuid=1-P3M μπορεί να τα δει κανείς και μόνος του.


Emilio Nemo

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΤΗΣ
ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ.
ΑΝ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ
ΟΙΤΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ,30/8/1926
36.5 23.3 Μ=7.2 ΑΥΤΑ ΕΣΒΗΣΑΝ.
Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ
4,1 ΕΩΣ 4,5.ΣΥΝΤΟΜΑ.
Υ.Γ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΑΠΛΑ ΞΕΡΩ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε φίλε έχεις εσύ τα μηχανήματα και τις διασυνδέσεις, αλλά την αντιγραφή απο το site που έδωσα δεν την ανέφερες καθόλου στην απάντησή σου.

Γιατί πήγες και αντέγραψες απο το σεισμό του Οιτύλου βάζωντας μάλιστα αυτά που λέει για τη Θεσσαλονίκη? Πού διάβασες οτι έγιναν σεισμοί πριν? Και γιατί το κείμενο που έβαλες είναι ακριβως το ίδιο με εκείνο της Θεσσαλονίκης?

Και αφού γνωρίζεις όπως λες, εδώ βρήκες να τα πείς και δεν τα λές στο δήμο? Και μάλιστα εδώ που δε γουστάρεις το site? Κανονικά δε μιλάω έτσι, αλλά μας έχεις σπάσει τα νεύρα αυτές τις μέρες. Και να είσαι σίγουρος οτι θα ψάξω να βρώ τι γίνεται για κάποιον που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο μέσω internet.

Αλήθεια, γιατί αντέγραψες τα κείμενα δύο διαφορετικών σεισμών και τα παρουσίασες σαν ένα σεισμό?


Emilio Nemo

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Φίλε «Εγγέλαδε» των 9.40
Μέσω του διαδικτίου στήσαμε μια γωνιά ανάδειξης της άποψης του καθ’ ένα μας που αφορά τον τόπο μας.
Κάποιοι ανησύχησαν μήπως χάσουν την αποκλειστικότητα της “ενημέρωσης”. Για το λόγο αυτό δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά χυδαιότητες και υπερβολές από αυτούς. Πήγαινε λίγα σχόλια πιο πάνω να διαβάσεις το φοβερά πρωτότυπο: ότι για το γράψιμο κάποιου σχόλιου ενός επώνυμου φίλου εδώ μέσα δεν φταίει (τι να φταίει δηλαδή) αυτός που το έγραψε αλλά το blog. Δηλαδή δεν φταίει ο γραφιάς, φταίει το βιβλίο! Πως σου φαίνεται;

Η προσπάθειά μας αγαπητέ προσανατολίστηκε στον προβληματισμό των χωριανών μας που ήταν χρήστες του internet.
Το ζητούμενο; Περισσότερος προβληματισμός, περισσότερη συμμετοχή, περισσότερος πλουραλισμός, ανάδειξη ιδεών. Δημοκρατικό δικαίωμα ανάρτησης σχολίων σε όλους, πλουραλισμός!
Εδώ μέσα άλλωστε κάποιος φίλος ή φίλη βρήκε πρόσφορο έδαφος να διαφημίζει και μάλιστα επανειλημμένα τη δική του γωνιά, τη δική του προσπάθεια.
Καλά κάνει και ξεκινά και καλό κουράγιο. Η δική σου προσέγγιση είναι έξω από τη λογική μας. Μη προσπαθείς να προσδώσεις ανταγωνιστικό κλίμα. Τις λογικές που πολεμήσαμε και συνεχίζουν να μας “ματώνουν” δεν θα τις λουστούμε.

Πολεμάμε την άποψη ότι οι Μολαΐτες δε μιλούν, δε συμμετέχουν, δεν αντιδρούν, δεν εκφράζουν άποψη. Μακάρι και άλλοι 100 χωριανοί σε αυτό τον δρόμο!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΩ,ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΕΜΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ. (ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ>
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ.
Υ.Γ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,5 R. ΤΟ ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΗ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 14.ΟΟ Η ΩΡΑ.
ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ Τ'ΟΝΟΜΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

θελουμε να πουμε σε καποιους οτι για να βγαινουν και να βριζουν σε ενα BLOG δεν φταινε αυτοι που τα γραφουν και ουτε πιστευω οτι εχουν καποιο σκοπο. καποιος, κατι τους προκαλει τους δινει αυτο το ερεθισμα. και οσο για την διαφημισει δεν χρισημοποιησαμε το ΜΟΛΑΟΙ BLOG για να το κανουμε απλα μερικη το ειδαν κατι διαφορετικο και ηθελαν να το πουν. δεν θελουμε 100 200 300.......... θελουμε λιγους και καλους. δεν προκαλουμε κανεναν, και δεν φοβομαστε να τα πουμε και στο δικο σου blog. καλη συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

Εγγέλαδε θα μας πείς τελικά γιατί αντέγραψες απο το συγκεκριμένο site? Για ποιό λόγο πήρες μια φράση που αναφερόταν στο σεισμό της Θεσσαλονίκης και την έβαλες στο σεισμό της Μάνης? Αυτό αγαπητέ μου λέγεται παραπληροφόρηση και μάλιστα αισχρής μορφής.

Είναι ολοφάνερο για ποιό λόγο το έκανες. Απαντάς σε όσα σε συμφέρουν , ενώ τις άλλες ερωτήσεις - τις ουσιαστικές- τις προσπερνάς. Υπομονή, σε λίγες ώρες θα γνωρίζω τι μπορεί να γίνει με εσένα και θα ενημερώσω το blog για το πώς μπορεί να κινηθεί.

Kous-kous ακόμα και αν το είδαν σαν κάτι διαφορετικό, περίμενα να τους βάλεις σε τάξη και να τους παροτρύνεις να μην πετάνε σκουπίδια εδώ. ΟΚ, είδαμε οτι υπάρχει και άλλο blog.


Emilio Nemo

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην σε καταβρέξει η μπόρα Γιωργάκη.........

Ανώνυμος είπε...

Άντε και τον βρήκατε όπως λέτε τον Γιωργάκη, που δεν ξέρω για ποιόν μιλάτε και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Απο κει και μετά τι? Λύθηκαν τα προβλήματά σας?

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να χλευάζετε κάποιον επειδή έκανε αυτή την κίνηση. Δηλαδή αν δεν ήταν ο Γιωργάκης και ήταν ο Μήτσος ή ο Κώστας, ή κάποιος φίλος σας, και έγραφε ακριβώς τα ίδια, θα συμπεριφερόσασταν με τον ίδιο τρόπο?

Ανώνυμος είπε...

Αν έγραφε τα ίδια ναι. Αν δεν το έκανε για τους λόγους που το έκανε αυτός φυσικά όχι.

Ανώνυμος είπε...

Kai kai gia poious logous to kaneis dhladh?

Ανώνυμος είπε...

edo den apantame vlepeis... vrikes enan anthropo pou phge na kanei to kefi tou grafontas gia to xorio kai ton xtypas apo pantou.

Ntroph more. Anti na enisxisete thn prospatheia tou pate na ton fate

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον χτυπά κανείς. Αυτός χτυπά ανθρώπους που δεν τον πείραξαν από την πρώτη στιγμή μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική πολιτική άποψη από αυτόν και γιατί διαχρονικά δεν πήραν μέρος στα "παιχνίδια" του. Η άνανδρη και ανώνυμη επίθεσή του σε συμπολίτες μας έφερε το αποτέλεσμα που βλέπεις. Και μην αναφέρεσε σε πρώτο πρόσωπο, είναι πολλοί όπως βλέπεις αυτοί που ενόχλησε και όχι μόνο εγώ. Προκάλεσε, διαπόμπευσε και συκοφάντισε ανθρώπους ΑΝΩΝΥΜΑ και χωρίς κανένα στοιχείο. ΦΤΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα έχει ξαναπεί γιατί δεν είμαι χτεσινός εδώ μέσα. Και γω από την αρχή κράταγα πισινή και κρατώ. Τον έβρισες ότι διαπομπεύει το δήμαρχο και σου ζήτησε απόσπασμα όχι θεωρίες. Γιατί δεν το έκανες και έκατσες τότε σαν τη κότα φίλε;
Δε κοιτάμε που θα τρέχουμε στη Σκάλα να βρούμε Εφορία λέω γω. Για τη Διεύθυνση Γεωργίας που φεύγει το πήρατε χαμπάρι;

Ανώνυμος είπε...

nai re megale. pou einai oi sykofanties kai oi diapompeyseis? Dose stoixeia apo edwmesa! Alla den exeis na doseis. To oti kapoioi kathforhsan anthropous sta sxolia toys, de shmainei oti to ekane o blog.

Oute shmainei oti aytoi pou ton kathgoroun einai polloi. Mporei na eisai esy kai na grafeis gia na nomizoume oti eiste polloi. To idio pragma eipes kai gia ton blog prin kati meres. Malon to kaneis esy o idios.ante na matheis oti einai diaforetiko na kathgoreis kai diaforetiko na sykofanteis. Oute eipe kapoio psema, oute kathgorhse adika.

a kai kati allo esy pou ton kathgoreis giati den to kaneis eponyma? ta sika sika kai th skafi skafi filarako. afou eisai toso sigouros oti einai aytos, vges kai kathgorhse ton eponyma. alla esy mou fenete eisai xiroteros

Ανώνυμος είπε...

Ενημέρωση στο σχόλιο ανάρτησης της 28ης Σεπτεμβρίου 2008

Στην παράγραφο 3 στο σχόλιο της 28ης-09-2008 αναφέρεται ότι ο Δήμος Μολάων δεν απεκόμισε ποτέ τους οικονομικούς πόρους της εθελοντικής συνένωσης. Πράγματι, έτσι είναι, αλλά δεν θα πρέπει να βάζουμε όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους, Προέδρους Κοινοτήτων, Συμβούλους στο ίδιο ''τσουβάλι'' προσφοράς στην πρόοδο ή καταποντισμού του τόπου.
Υπάρχει η υπ'αριθμόν 65/1995 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μολάων επί Δημαρχίας του κ. Μυλωνάκου Γεωργίου, Προεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Συκαρά Νικολάου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κολλιάκου Χρήστου, Κρυπωτού Παναγιώτη, Μυλωνάκου Αποστόλου, Τζώρτζη Ιωάννη, Κατσουλώτου Θεοδώρου, Καρυτσιώτη Γεωργίου, Μαυρομιχάλη Κωνσταντίνου, Χουσάκου Παναγιώτη, Σταματάκου Γεωργίου παρόντων στη συνεδρίαση, απόντος του κ.Γεωργιλή Νικολάου, καθώς και η απόφαση της Κοινότητας Πακίων επί προεδρίας κ Παναγάκου υπ'αριθμ. 21/1995. Για να μην σας κουράσω, θα μιλήσω λακωνικά, ως Λάκωνες που είμαστε.Το Δημ. Συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία υπό όρους και κάνει αποδεκτή την αίτηση της Κοινότητας Πακίων για συνένωση με την προυπόθεση ότι θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες Κοινότητες που ανήκουν στην ίδια γεωγραφική ενότητα, μειοψηφούντων των Δημ.Συμβούλων κ Καρυτσιώτη Γεωργίου, Μαυρομιχάλη Κων/νου, Χουσάκου Παναγιώτη και Σταματάκου Γεωργίου οι οποίοι αποδέχονται την αίτηση της Κοινοτητας Πακίων χωρίς όρους.Απόφαση υπό όρους ΔΕΝ είναι απόφαση θετική, αλλά απόρριψη της αίτησης της Κοιν. Πακίων.Αυτά προς μερική ενημέρωση για την ιστορία του καθενός μας προσφοράς ή όχι στον τόπο μας.
Υ.Γ. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες έχω στην κατοχή μου την υπ'αριθ. 65/1995 απόφαση και μπορώ να του την δώσω αντίγραφο ή να την ζητήσει από το Δήμο Μολάων.
Συγγνώμη που σας κούρασα.

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παύλου, Μέλος του τότε Δημ.Συμβουλίου για την απόφαση που δεν είμαι υπερηφανος.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Τα είπατε όλα κ. Σταματάκο «Απόφαση υπό όρους ΔΕΝ είναι απόφαση θετική, αλλά απόρριψη της αίτησης της Κοιν. Πακίων».
Αυτό στιγματίσαμε κύριε Σταματάκο, ότι ο Δήμαρχος Μολάων ως όφειλε, ως ο μόνος Δήμαρχος της περιοχής, αντί να αποτελεί πυρήνα πολιτικής, αντί να έχει οργώσει την περιοχή και να έχει εμπνεύσει όσο γίνεται περισσότερους, σκαρφιζότανε τα «υπό όρους» σε αντίθεση με τους επίσης γήινους κοινοτάρχες Βλαχιώτη, Σκάλας και λοιπούς που δεν περίμεναν το Αστέρι ή τον Αϊ Γιάννη όπως εμείς τα Πάκια.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τους λόγους τους γι’ αυτό που ψηφίζουν. Επειδή όμως αφορά τον Δήμο μας και εμείς επιβάλλεται να έχουμε γνώμη και άποψη.
Λυπούμαστε για την ψήφο τους στο «υπό όρους» που κατέληξε στην «άνευ όρων» αποξένωση μας.

Κύριε Σταματάκο τελειώνοντας σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου. Τουλάχιστον έως τώρα μπορεί να «χτυπάς επιλεκτικά» αλλά τεκμηριωμένα.
Που σε πήρε η μπάλα και σένα άσχετα με αυτό που ψήφισες;
Για ένα και μοναδικό λόγο:
ΞΥΠΝΑ ΜΑΣ!!! Αφού διέκρινες την απροθυμία για συνέταιρους (αλήθεια που;) του Δημάρχου και με ορατό το γεγονός να περάσει η απόφαση πάνω από τα κεφάλια των συμβούλων του (φέρουν ακέραια την ευθύνη) γιατί δεν μας ξυπνάς; Έπρεπε να μετράμε τις μπουκιές των άλλων για να καταλάβουμε τι χάσαμε;
Μην ξανά υποτιμήσει κανείς τη δύναμη αντίστασης των Δημοτών.