* Κορδελίτσα.

Ήταν οι πρώτες απόπειρες επαφής με το διαδύκτιο. Οι πρώτες προσπάθειες να κοντρολάρω με το ποντίκι, αυτό το ατίθασο βελάκι που εξαφανίζονταν στις άκρες της οθόνης.
Ξανα-ανακαλύπταμε τον κόσμο, τότε! Αφέλεια και ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα που πλημμύριζαν εκείνες τις πρώτες στιγμές στο internet. Τώρα έγινε ‘μέσο’, ανάγκη, καθημερινότητα, τότε όμως.

Τότε ήταν που μετά από υποδείξεις γνωστών, επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη σελίδα του. Σταματώντας στη πρώτη φωτογραφία των Μολάων, εκστασιάστηκα. Ένιώσα σαν να προβάλλεται το χωριό μου στη τηλεόραση. Έτσι ήταν το διαδύκτιο στην αρχή για ‘μας. Είδα κι άλλη, κι άλλη και μετά προσπέρασα. Όταν επέστρεψα μετά από καιρό, άρχισα να διαβάζω κι όλας.

Στάθηκα τυχερός γιατί άρχισα με ένα από τα καλύτερα του. Συναρπαστικό ταξίδι, έντονες στιγμές, γλαφυρή αφήγηση, μεγάλο παραμύθι. Κάτι από Ιούλιο Βερν. Πως αλλιώς να το περιγράψω, …η είσοδος του στη Τρύπα του Βοριά. Τον σκεφτόμουνα στα έγκατα της γης με το λιγοστό φως στο μέτωπο. Ρουφούσα την περιγραφή του και οι (πέρα από κάθε ανθρώπινη δημιουργία) φωτογραφίες του σπηλαίου, προσλάμβαναν και τρίτη διάσταση. Ήμουν και εγώ εκεί. Ένιωθα την υγρασία. Πρόσεχα μαζί του το επόμενο επικίνδυνο βήμα. Ναι, κατάφερε να με πάρει και να με κατεβάσει εκεί με την γραφή του.

Είναι από τους ανθρώπους που θα ήθελες σύμμαχο στην όποια προσπάθεια σου γιατί διακατέχεται από νεανικό ενθουσιασμό. Ακόμη όμως και ως αντίπαλος, θα απολάμβανε το σεβασμό σου αναλογιζόμενος το μεγάλο έργο του.

Πριν από λίγο καιρό τον είδα τυχαία σε ένα επαρχιακό κανάλι να ξεδιπλώνει τις σκέψεις του και να τεκμηριώνει τις απόψεις του.

Σήμερα μέσα από την “Ελεύθερη Είσοδο” ο Γιάννης Κοφινάς αφυπνίζει και βαραίνει τη συνείδηση μας:

«ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Βλέποντας τον προβληματισμό σας θα ήθελα να σας βοηθήσω από τη μεριά μου σαν εξερευνητής στη περιοχή μας από πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τόσο κόσμο και από τόσα μέρη . Θα σας ρωτήσω γιατί δεν ασχολείστε με το ίδιο το πεδίο δηλ. στα ίδια τα βουνά που στενάζουν μετά τη συντριβή τους από τις παράνομες άδειες και τους ανίερους σχεδιασμούς που το μόνο που κατάφεραν είναι να τα ξεπούλησαν μαζί με εμάς τους Μολαίτες για μία φούχτα ευρό.

Αν θέλετε ψάχτε τι βγαίνει μέσα από την ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ ΚΟΡΔΕΛΙΤΣΑ Ή ΚΟΡΔΕΛΙΖΑ.

Αν δε βγάλετε άκρη αρχικά προσγειωθείτε με το google επάνω στα σφαγμένα βουνά να δείτε το μεγαλειώδες γεωλογικό φαινόμενο και κάποιες φωτογραφίες μου. Αν πάτε μία βόλτα εκεί προσέξτε τα ελικόπτερα κάποιου Καραγκουλέ και κάποιου Τσίπρα γιατί λένε ότι γυρίζουν εκεί συνέχεια…

Με ενδιαφέρει ποιος θα πουλάει 3,5 φορές επάνω από του λιγνίτη το πράσινο ρεύμα των ανεμογεννητριών (και 4 φορές των φωτοβολταικών) από τα βουνά των Μολαιτών με τον αιολικό τους πλούτο. Στενοχωριόμουν για τα διαμάντια των μαύρων όταν πήγαν και τους τα πήραν οι λευκοί και τώρα μας άρπαξαν το δικαίωμα χρήσης των ΙΕΡΩΝ κορυφογραμμών μας και μας έβαλαν απαγορευτικές ταμπέλες, λες και είναι δικά τους πλέον τα βουνά.

Φυσικά από το 3% μου είπαν ότι το 80% θα το πάρει το πλησιέστερο δημ διαμέρισμα πχ η Κρεμαστή τα Κουπιά κλπ με 10 - 15 κατοίκους. Το άλλο 20% ο υπόλοιπος δήμος. Οπότε λόγω κλιματικών αλλαγών εμείς πατριώτες μου οι 5000 Μολαίτες θα πληρώνουμε το χαράτσι αυτό για να αλλάζουν πλάκες στη πλατεία κάθε χρόνο στο υπό εγκατάλειψη ορεινό μας χωριό. Κάποιες τσέπες ήδη είναι γεμάτες με χρήματα από τον ιδρώτα μας και εμφανίζονται και ως σωσίες του πλανήτη με τη βιομηχανικές τους ορεινές μονάδες.

Δείτε για ποια περιοχή μιλάμε περιβαλλοντικά στο χάρτη γιατί σαν την δική μας δεν θα βρείτε από πλευράς προστασίας στο πλανήτη μας. Είμαι υπερήφανος φυσικά που το μπαλκόνι μου στο Λάρνακα βρίσκεται σε ΖΕΠ!!!!! Κατάφερα με πολλούς που με ακολούθησαν να έχουμε εξερευνήσει 300 σπήλαια μέχρι τώρα στο νότιο Πάρνωνα!!!!!!
Σας ευχαριστώ για την προσοχή και τις ευχαριστίες μου στο δημιουργό αυτού του ζωντανού παράθυρου για το χωριό μας.


Γιάννης Κοφινάς-Καλλέργης»

19 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το κύριο Κοφινά, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και πιστεύω ότι ο τρόπος που έχει ο Δήμος χειριστεί την όλη κατάσταση θυμίζει ιθαγενείς που τους μοίρασαν χάντρες.
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων και λυπάμαι που δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο γι αυτό το έγκλημα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά όσο εύκολα θα μπορούσα να συμφωνήσω, με την ίδια πιθανότητα θα μπορούσα να σταθώ και απέναντι στα λόγια του κ Κοφινά και να χαρακτηρίσω κάποια πράγματα υπερευαισθησίες.
Σέβομαι την ιστορία, τις γνώσεις και τις προσπάθειες του καθένα μας. Νομίζω πως ο κ Κοφινάς δεν θα παρεξηγήσει αυτά που έγραψα παραπάνω.
Η θέα των ανεμογεννητριών δεν προσβάλει το οπτικό μου πεδίο. Ίσα – ίσα είναι καλό παράδειγμα για τους νεότερους που πρέπει να στηρίξουν το μέλλον τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι στον καρκινογόνο και βρόμικο λιγνίτη.
Όσοι πήγαν όμως από κοντά μου διηγήθηκαν ότι τα συνεργία του Καραγκιουλέ ή του Τσίπρα όπως λέει ο κ. Κοφινάς έχουν φτιάξει αεροδρόμια, έχουν εξαφανίσει ρέματα, έχουν κατασκευάσει τεράστιους δρόμους για να διευκολύνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν μικρότερους. Έχουν μετατρέψει το τόπο σε απέραντο λατομείο. Αφού οι ιθαγενείς ασχολούνται με το πώς θα ξεχρεώσουν τις πιστωτικές αυτά μπορεί να συνεχίσουν να συμβαίνουν.
Για αυτό το λόγο είπα ότι υπάρχουν πολλές πλευρές στην όλη υπόθεση και με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να το δω και έτσι και αλλιώς.
Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας. Ήθελα να το πω καιρό τώρα κύριε Κοφινά και να που μου δόθηκε η ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για 'μένα χωρίς εμένα...

το κορμί μου δρόμος,που εκτελούνται δημόσια έργα,
κομπρεσέρ μ'ανοίγουν και με κλείνουν...

'Ελα έτσι ζω,προκαταβολικά, το παρελθόν μου
και με δυο,γυμνά καλώδια,για χέρια,

αγκαλιάζω τα ψηλά σου βολτ,για στερνή φορά...

Φοβάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα τραγούδια ρε λεβέντες. Το πρόβλημά σου Γιάννη είναι ότι ήρθανε και τις φυτέψανε σαν το σκύλοι εμπάτε αλέστε και αλεστικά μη δίνετε βαράτε και κόφτε ότι γουστάρετε χωρίς σχέδια ή γιατί μπήκανε οι ανεμογεννήτριες;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, μπορείς να αναφέρεις τις επιπτώσεις στα σπήλαια απο την ύπαρξη και μόνο των ανεμογεννητριών? (μόνο των ανεμογεννητριών, όχι των δρόμων που ανοίγονται , των ρεμάτων που μπαζώνονται κλπ)

Κάποτε μού είχες στείλει ένα σχετικό κείμενο με το τι παθαίνουν τα σπήλαια, τα σπάνια πουλιά και γενικά η περιοχή στην οποία στήνεται μια ανεμογεννήτρια.


Ευχαριστώ


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Γράφω μετά από πολύ καιρό γιατί κάποιες κοκορομαχίες που δυστυχώς διάβαζα εδώ μέσα με κρατούσαν μακριά.
Τώρα η κατάσταση βλέπω να εξομαλύνεται και χαίρουμε που άρχισαν να μετέχουν και νέα πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν.
Κύριε Κοφινά και εγώ είχα επισκεφτεί τη σελίδα σας που αν δε κάνω λάθος ήταν και η πρώτη της περιοχής. Πλούσια η ύλη της και συγχαρητήρια. Είμαι παντρεμένη μακριά από τα Πάκια που είναι η πατρίδα μου και όταν ήθελα να νιώσω κοντά κατέφευγα και σε αυτή. Και πάλι συγχαρητήρια.
Τις ανεμογεννήτριες δεν τις έχω δει. Βάλτε και μια φωτογραφία για μας. Άκουγα για αυτές καιρό τώρα. Απλοϊκά σκεπτόμενη, θέλω καθαρή ενέργεια και εγώ. Τι να πεις σε ένα παιδί με λευχαιμία από τα φουγάρα; Και αν δε πάνε στα βουνά που φυσά, που να πάνε; Αν όμως κατάντησαν τις κορυφογραμμές μας λατομία όπως ειπώθηκε εδώ μέσα και τις φράζουν σαν να είναι οικόπεδα τότε περιμένω την ευαισθητοποίηση και την αντίδραση των συμπολιτών μου.
Ας αναγκάσει ο Δήμος τις εταιρίες να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα χώρο και τους δρόμους τώρα που τις έστησαν. Θα είναι ένα καλό δείγμα για τις πραγματικές τους προθέσεις. Να φτάσουν τα πουρνάρια και οι αλεπούδες έως τη βάση τους. Αν δεν ενδιαφερθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με τη βοήθεια της κοινωνίας ποιος θα το κάνει;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά:

Η ανατολική Λακωνία μαζί με την Εύβοια είναι το πλέον ιδανικό μέρος για το στήσιμο ανεμογεννητριών.

Οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι έγιναν από εταιρείες που προσέλαβαν οι ίδιες οι αιολικές εταιρείες. Οπότε μην περιμένει κανείς ποτέ να βρεθεί κάποιο πρόβλημα.

Σχέδια αποκατάστασης του περιβάλλοντος μετά την πλήρη απόσβεση των γεννητριών δε νομίζω να έχει γίνει, ούτε οποιουδήποτε τύπου εγγυήσεις έχουν δοθεί. (Τουλάχιστο αν ξέρει κάποιος κάτι γι αυτό ας το πει και σε μένα)

Κανείς δε πρόκειται να αντιδράσει καθώς οι κοινοπραξίες αυτές μοιράζουν χρήμα (χάντρες) όπου κολάνε. Άσπρα και μαύρα.

Οι επιχειρηματίες το θέλουν οπότε και η κυβέρνηση το θέλει.

Μην απορήσει κανείς όταν σε 20 χρόνια κοιτάει τα βουνά και τις κορυφές μας και βλέπει ένα μάτσο παλιοσίδερα να στέκονται όρθια, δρόμους που να έχουν κατάχαρακώσει τις πλαγιές (και όσο να είναι ένας δρόμος γίνετε πιο εύκολα πάνω στο Πάρνωνα και έρχεται πιο οικονομικά άμα έχει καεί και η βλάστηση), και γενικά ένα χάος.

Πιστεύω ότι όλα αυτά ακούγονται τραγικά και υπάρχουν πολλά conspiracy theories αλλά καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. Δεν είμαι κατά των αιολικών πάρκων αλλα είμαι κατά του τρόπου που γίνεται και που τελικά θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα σήμερα μια εκπομπη του ΣΚΑΙ η οποία αναφέρθηκε σε ένα νησί της Δανίας, το οποίο μέσα σε 5 χρόνια κατάφερε να ανεξαρτητοποιηθεί ενεργειακά και πλέον να χαίρεται τα αποτελέσματα της καθαρής ενέργειας. Μου έκανε εντύπωση οτι γύρω στις 25-30 ανεμογεννήτριες μπορούν να παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια του νησιού και να μένει μάλιστα και περίσευμα το οποίο το στέλνουν στην ενδοχώρα.

Οι πολίτες του νησιού πληρώνουν το ρεύμα πολύ χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί και οι κάτοικοι έχουν να καυχιούνται για το οτι ζούν στο καθαρότερο νησί του κόσμου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Δανία έχει επενδύσει πάρα πολύ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και στην ανακύκλωση. Οι τύποι έχουν φτάσει σε σημείο να ανακυκλώνουν το 90% των σκουπιδιών και να το μετατρέπουν σε ενέργεια.

Δύο απορίες που σχετίζονται με τα παραπάνω... Οι Μολαΐτες πόσο φθηνότερα θα πληρώνουν το ρεύμα ύστερα απο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών? Δε θα μπορούσαν κάποιες ανεμογεννήτριες να τοποθετηθούν στη θάλασσα, χωρίς να είναι απαραίτητη όλη αυτή η μεταβολή στο φυσικό περιβάλλον του Πάρνωνα?


Χρήστος Θεοδωρακάκος.

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε Χρήστο και μη βιάζεσαι. Όσα περισσέψουν από τους κουμπάρους, τον Εφρέμ και τον “οικολόγο” με το κοκοράκι κύριο Τσίπρα, να είσαι πολύ μα πολύ σίγουρος ότι θα σου τα επιστρέψουν.
Δεν έδωσες ακόμη λογαριασμό τραπέζης;
Μη το αμελήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κοφινά είδα τις φωτογραφίες σας στο Google Earth αυτές που αναφέρεται στο κείμενο σας και στα σημεία που τις έχετε τοποθετήσει. Αν δε κάνω λάθος εκεί που έχετε το βάραθρο Μουτζούρι πρέπει από πάνω τώρα να υπάρχει αιολικό πάρκο. Τι ομορφιές κρύβανε και κρύβουν τα βουνά μας και πόσο μακριά παραμένουμε όλοι εμείς από όλα τα όμορφα που είναι τόσο δίπλα μας. Κουράγιο και συνεχίστε την αφύπνιση μας.

Ανώνυμος είπε...

Αναζητώντας στο Google Earth τις φωτογραφίες σας έμαθα επιτέλους τι είναι και η Κορδελίτσα ή Κορδελίζα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θέλουμε ή δεν θέλουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;; Θέλουμε ή δεν θέλουμε την κατάργηση του λιγνίτη;; Αν θέλουμε να μπουν ανεμογεννήτριες, που προτείνουμε να μπούνε αν όχι στα βουνά;; Στις πλατείες;; Τότε θα φωνάζουν οι καφετέρειες. Στα γήπεδα;; Θα γκρινιάζουν οι ομάδες. Στη θάλασσα όπως στη Δανία;; Θα διαμαρτύρονται οι ψαράδες;; Στα βουνά χωρίς να ανοιχτούν δρόμοι;; Αυτές οι τεράστιες νταλίκες που μεταφέρουν επί δύο μήνες τα κομμάτια των ανεμογεννητριών πως θα φτάσουν στον προορισμό τους, πετώντας;; Στη Μεγαλόπολη ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 55 χρόνια. Τόσα χρόνια τους θέριζε ο καρκίνος για να ανάβει η λάμπα και στα δικά μας σπίτια. Τώρα ήρθε η ώρα να θυσιάσουμε εμείς (κακώς αλλά δεν γίνεται αλλιώς δυστυχώς) μερικά στρέμματα πουρνάρια για να ανάβει η δική τους λάμπα. Έτσι είναι είτε το θέλουμε είτε όχι. Λύση έχει να προτείνει κάποιος για να έχουμε και "καθαρή" ενέργεια και απείραχτο φυσικό περιβάλλον; Λύση όχι κρίσεις μόνο, γιατί αυτές οι κρίσεις και οι υπερβολές χωρίς προτάσεις μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιες συνεπειες στα βουνα μωρε παιδια και κουραφέξαλα?Στην αμερική στην δανια στην γερμανια καισε τόσες άλλες χώρες δεν το αγαπούν το περιβάλλον?εμείς είμαστε οι οψιμοι περιβαντολογοι?Δεν βλέπετε πως έχουμε καταντήσει ολα τα ποτάμια μας βάλτους χαβιύζες οι ανεμογεννήτριες μας πείραξαν?Ειμαι πειεσμέμος ότι οι ανεμογεννήτριες δεν κάνουν κακο στα βουνά μας?δεν πετάμε επιτέλους τιος παρωπιδες?η αυτά γίνονται εκ του πονηρού?δεν καταλαβαίνουμε ότι η χ΄ωρα μας είναι απόλυτα εξατημένη απο το πετρελεο για να πα΄ργει ρεύμα?δεν είναι τουλάχιτον βλακεία για να μην πω έγκλημα να αφήνουμε ανεκμετάλευτες τις τόσο απλοχερα δοσμένες φυσικές πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος και ο αέρας?

Ανώνυμος είπε...

Με όλη τη καλή διάθεση μια ερώτηση αγαπητέ ‘από πάνω’:

Ο χαρακτηρισμός σου «οψιμοι περιβαντολογοι» σε ποιους απευθύνετε; Και δεν στέκομαι στο «περιβαντολογοι» γιατί εγώ θα προσέδιδα τον όρο ‘ανησυχούντες’, στέκομαι όμως στο «οψιμοι». Θα είχες τη καλή διάθεση να γίνεις πιο συγκεκριμένος γιατί ο συντάκτης του άρθρου κατ’ εμέ μόνο ‘όψιμος’ δεν είναι.

Θα ήθελα επίσης να μας προτείνεις κάποιο σημείο άξιο ενδιαφέροντος, κάτι που αξίζει την επίσκεψη μας, κάτι που έχεις ανακαλύψει στους περιπάτους σου στις αναφερόμενες κορυφογραμμές του τόπου μας. Τις εμπειρίες σου από αυτά τα βουνά. Μια χαράδρα, ένα δέντρο, μια πηγή ή μια στέρνα. Αυτά που σε έχουν καταστήσει πιο σοφό από τους ‘όψιμους’ που αναφέρεις. Το τόσο απόλυτο σχόλιο σου θα μπορούσε να το συνταχθεί μόνο από κάποιον που έχει οργώσει αυτά τα μέρη και έχει προσωπική εικόνα για όλα.

Εδώ λοιπόν αγαπητέ διάβασες ένα άρθρο ενός από τους ‘ανησυχούντες’ (χωρίς το ‘όψιμος’ που προσδίδεις). Είναι η γραφή ενός ανθρώπου που έχει τις παραπάνω εμπειρίες και κατέχει τη γνώση.

Δεν θα ήταν περισσότερο πρέπον να καταθέσεις την άποψή σου και να απουσιάζει το καθολικά απορριπτικό ύφος του σχολίου σου, το οποίο αντιπροσωπεύεται με τον όρο «κουραφέξαλα»;

Ανώνυμος είπε...

αν σε ενοχλεί η γνώμη μου δεν μπορώ να κάνω κάτι.Κριτικάρεις το ύφος της αποψής μου και δεν απαντάς σε αυτά που ρωτάω.Στην δανία είναι βλάκες ή δε αγαπάνε το περιθβάλλον στην ολλανδία το ίδιο...στις Η.Π.Α που δεν έχουν υπογράψει το σύμφωνο του κιότο?Εσύ συμφωνείς στο να είναι η χώρα μας όμηρος του Πετρελαίου και των ορέξεων της Δεη?Αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα με αυτά που σου ανέφερα εγώ έχω για έναν πολύ απλό λόγο.Εχουμε πολύ αέρα και φώς να δώσουμε για να παράγουμε ενέργεια.Σε παραπέμπω να διαβάσεις τι κάνει η Ισπανία η οποια μεχρι το 2015 θα μπορείνα παράγει 2 Γιγαβατ απο μια καινούργια τεχνολογία που εφαρμόζει με τα ηλιακά κάτοπτρα.Ο δήμος της σεβίλλης θα τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες καινούργιας τεχνολογίας την οπία και θα εξάγει στο εξωτερικό,που σημαίνειεισροή συναλάγματος στην οικονομία της,μέχρι και σε παλαιά νεκροταφεία
Και για να σου απαντήσω σε αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει όχι δεν κάνω βόλτες στα βουνά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει τελικά κανείς πόσο φθηνότερα θα πληρώνουν το ρεύμα οι Μολαΐτες? Γιατί αν γίνεται ο,τι γίνεται εκεί πάνω και δεν μειωθεί η τιμή του ρεύματος στους Μολάους και τη γύρω περιοχή, τότε λυπάμαι αλλά πιαστήκαμε κορόιδα.

Και μην πεί κανείς οτι θα παίρνει ο δήμος τόσα χιλιάρικα κάθε χρόνο, γιατί αυτά θα τα παίρνει μεν ο δήμος, αλλά τα δημοτικά τέλη δε θα μειωθούν. Θέλω να πω οτι αυτό το έργο πρέπει να ωφελήσει μέχρι και τον τελευταίο πολίτη του δήμου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να γλυτώνει έστω λίγα χρήματα απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ειδικά στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε.

Ανώνυμος είπε...

Tι να μειωθούν τα Δημοτικά τέλη?ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ!Εδώ πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος πρότεινε αύξηση 35%και είναι ακόμα στη θέση του.Δε πανα φώναζε η αντιπολύτευση αυτός τιποτα!Αφού ήμουν έτοιμος να πιστέψω ότι ζω στη Ζυρίχη και ότι ο κάδος που βρομά έξω απο το σπίτι μου ήταν κρεμαστοί κήποι..Και όμως η ζωή κυλά απελευθερώνονται μπούφοι και γερακήνες καμαρώνει ο φυσιολάτρης ''ευαίσθητος ''Δήμαρχος και απο το Λάρνακα στέλνει το αγωνιστικό του μήνυμα στους υπηκόους του..αλλά η αύξηση στα τέλη που οι φτωχοί Δημότες θα πληρώνουμε -αν έχουμε-π α ρ α μ έ ν ε ι.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Γιάννης Κοφινάς.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Χρόνια πολλά και σε ‘σένα Γιάννη. Τα e-mails έχουν ληφθεί.
Πίστωσε χρόνο στους …«πνιγμένους».