* Ζητείται φιλότιμο

Το e-mail έφτασε από τον αναγνώστη με την ακόλουθη παράκληση. Το προσυπογράφουμε και “ανεβαίνει” άμεσα.

«Σας παρακαλώ ανεβάστε το, το γρηγορότερο. Έχω μικρά παιδιά και η είδηση με συγκλόνισε. Ελπίζω να συμβάλουμε όλοι μας στο να συνετιστούν κάποιοι και να αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι.

Σήμερα το πρωί (Παρασκευή 23/1) στην οδό Λιοσίων, έξω από το σταθμό "Αττική" του Μετρό στην Αθήνα, μια 56χρονη γιαγιά με το 5χρονο εγγόννι της παρασύρθηκαν και συνεθλίβησαν από τις ρόδες ενός φορτηγού.
Αιτία; Στο διάβα της γιαγιάς με το 5χρονο αγγελούδι προς τον παιδικό σταθμό, στάθηκαν εμπόδιο δύο παρκαρισμένα οχήματα ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Την ώρα που η γιαγιά κρατώντας από το χέρι την εγγονή της ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να κατέβουν στον δρόμο για να τα παρακάμψουν, ένα τρελό φορτηγό τους έκοψε το νήμα της ζωής.
Έχει σημασία ότι ο οδηγός του φορτηγού θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ το ίδιο θα υποστούν και οι οδηγοί των παρκαρισμένων;
Ένα 5χρονο αγγελούδι κρατώντας απ’ το χεράκι του τη γιαγιά του, έγιναν ένα με την άσφαλτο. Δυο ψυχές!
Γιατί; Γιατί κάποιοι αναίσθητοι είπαν ένα «δε βαριέσαι».

Η φωτογραφία είναι σημερινή (Παρασκευή 23/1) από την πλατεία μας. Να είστε σίγουροι ότι εάν το φαινόμενο στη πλατεία μας ήταν τυχαίο, ειλικρινά δεν θα σας έβαζα σε κόπο. Δυστυχώς είναι καθημερινό και παγιωμένο.
Αφιερώνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και στο Διοικητή του, στη Δημοτική Αρχή και σε όλους εμάς.
Έχει σημασία ποιανού είναι τα αυτοκίνητα;

Σημασία έχει, ποιανού παιδί ή εγγόνι θα βρει το πεζοδρόμιο κλειστό. Ποιο έχει σειρά; Μήπως το δικό σου;»


15 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους.¨εχω να δώ αστυνομικό πρωι στους μολαους απο τα χριστούγεννα,παραμονή το πρωί που βγήκαν για γραψιμο!!!Ακριβως όπως το γράφω.
Δυστηχώς αρκετός κοσμος παρκάρει όπου θέλει στην πλατεία.Η μονοδρόμηση έλυσε αρκετα προβλήματα και ήμουν αρχικα απο τους διαφωνούντες στην μονοδρόμηση αλλά το αποτέλεσμα με διέψευσε!!!Παρόλλα αυτά οι ίδιοι και οι ίδιοι παρκάρουν μόνιμα τα αυτοκίνητα τους όπου βρούν Επίσης έχω παρατηρήσει και ένα αρκετά σημαντικό αρθμό συμπολιτών,δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω που έχουν κάνει σύστημα την παραβίαση του μονόδρομου με το αυτοκινητό τους.Για τα δίτροχα ας μην γράψω καλύτερα εκεί τα ποσοστά είναι συντριπτικά!!!Τέλος κάποιοι αλλοι θεωρούν ότι η νοητή γραμμή απο το μαγαζί "Λεωφόρος" έως τα δικαστήρια είναι πίστα Ντράγκστερ η αλλιώς δρόμος για το 0"-100"...
Απο ότι γνωριζω πάντως ο δήμος κάνει επανηλημμένες οχλήσεις στην αστυνομία για πιο συχνές περιπολίες στο κέντρο..αλλά όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδα και εγώ...
Πάντως θέλω να σημειώσω κλείνοντας ότι είναι θέμα παιδείας όλα όσα ανάφερα παραπάνω όπως επίσης και κάτι εγκληματικό που συμβαίνει απο τους γονείς μικρών παιδιών.Τα κρατάνε στην αγκαλιά τους και νομίζουν ότι έτσι είναι ασφαλή και δεν καταλαβαίνουν ότι ακόμα και με ταχύτητες 20 χλμ την ώρα το παιδί σε ένα φρενάρισμα γίνεται αερόσακος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ το blog για την άμεση ανάρτηση του μηνύματος μου.
Ας προσπαθήσουμε ολοι μαζι. Δεν είναι δα και δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για θέμα .Ενημερώνω τα εξής .Για αυτό το χάλι ευθήνετε η Δημοτική Αρχή,και κανείς άλλος.Εξηγούμε.Η μελέτη της πλατείας προέβλεπε εκτός απο τη λυτρωτική μονοδρόμηση και δρόμο πλάτους 4μ.Εξηπηρετώντας όμως τους γνωστούς πλατεάρχες ο κ. Τσαγκάρης επειδή του έδωσαν τη νίκη τροποποίησε το έργο επειδή έτσι ήθελε και έκανε το δρόμο 6μ.Το θέμα είναι το εξής .Η ποηγούμενη Δημ.Αρχή ήθελε το δρόμο 4μ.γιατί θα αποκλειόταν το πάρκινγκ.Σε Δημοτικό συμβούλιο που παρακολούθησα, και στις εστιάσεις της αντιπολήτευσης όταν τον στρίμωξαν για την καθαρά ρουσφετολογική τροποποίηση του έργου φωναζε τρέμοντας ότι έτσι ήθελε,πήρε 65% και 2 μήνες ήταν Δήμαρχος τότε είχε αποκτήση και πείρα...Σήμερα ξέρετε τι συμβαίνει;Η αστυνομία δεν ειδοποιείτε,γιατί ζητά καταγγελία για να επέμβει.Ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω απο τις κουρτίνες,και όταν και πάλι στριμώχθηκε για το ίδιο θέμα ..σήκωνε τους ώμους!Η πείρα του φαίνετε εξαντλήθηκε μόνο κατά την τροποποίηση.Το πρόβλημα τώρα περιμένει να του το λύσει η Δημ.αστυνομία σε 6 μήννες περίπου!Με ποιό δικαίωμα στένεψε τα πεζοδρόμια και καταδίκασε τους περαστικούς;με ποιό δικαίομα εξαφάνισε τα παγκάκια για τους ηλικιωμένους και τα παιδάκια;ποιός του το επέτρεψε αυτό;όπως ο ίδιος λέει πήρε 65% ότι θέλει κάνει!Όσο για τις κλήσεις ο γνωστός δημοτικός υπάλληλος που δέρνει (όλοι τον ξέρουμε νομίζω )έλεγε ότι τον έγραψαν και πήγε τη κλήση στο Δήμαρχο και τη πλήρωσε και ονόμασε και άλλους που έκαναν το ίδιο!Και εγώ ο κακόμοιρος πολίτης αναρωτιέμαι..έτσι θα εξιλεωθεί ο Δήμαρχος για το μεγάλο του αυτό λάθος;πληρώνωντας κλήσεις;Στη κυριολεξία αυτό το τεράστιο λάθος του το πληρώνει.Εμείς όμως τι φταίμε;Συγχαρητήρια και πάλι για το θέμα.Είναι θέμα που αφορά τη ποιότητα της ζωής μας.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Το μεγάλωμα του δρόμου εις βάρος του πλάτους των πεζοδρομίων και η παράδοση του μισού δρόμου σε μόνιμο πάρκινγκ, αποτελεί το καρκίνωμα της ανάπλασης και έχει σημειωθεί με παρρησία εδώ μέσα, τουλάχιστον όσο μας αφορά. Αυτό είναι διαφορετικό όμως.

Εδώ έχουμε κατάληψη των πεζοδρομίων και ας μη γελιόμαστε. Κανένας Δήμαρχος δεν πήρε το δικό μου ή το δικό σου αυτοκίνητο στα χέρια και το τοποθέτησε πάνω στο πεζοδρόμιο.
Αυτό το έκανε κάποιος από ‘μας και αυτό έχουμε την εντύπωση ότι στηλιτεύει ο αρθογράφος αναγνώστης.

Θεωρούμε ότι πέρα από (ανύπαρκτες) αστυνομίες ή (αόρατες) Δημοτικές αρχές πρέπει να υπάρχει και κοινωνική αντίσταση.
Εάν κάποιες μανάδες ή πατεράδες διαμαρτύρονταν μία, δύο, τρεις, στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, έχουμε την εντύπωση ότι θα υπήρξε μια αφύπνιση στο εγώ του καθένα μας.
Τι διάολο, όλοι γνωστοί ήμαστε σε τούτο το χωριό!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα τοποθέτησε ο Δήμαρχος τα αυτοκίνητα αλλά η δουλειά του είναι να διασφαλίζει την εύριθμη λειτουργεία της πόλεως,αν δεν μπορεί να πάει σπίτι του.Όταν στένευε τα πεζοδρόμια εμάς μας ρώτησε;τους ανθρώπους που έχουν αναπηρία τους ρώτησε;όταν εξαφάνησε τα παγκάκια από τη μελέτη ρώτησε τους ηλικιωμένους αν για να πάρουν μια ανάσα έχουν να πληρώσουν 2,5 ευρώ;τις μανάδες με τα παιδάκια τις ρώτησε;με κίνδυνο ζωής περνούν την πλατεία.Χαρισμά τους τέτοια πλατεία με τετοιο χάλι!τώρα ποιά συγουρευτήκαμε ο Δήμαρχος Μολάων δεν έχει επισκευτεί ευρωπαικές πόλεις...αν είχε επισκευτεί θα έβλεπε ότι τα πεζοδρόμια γίνονται ΜΕΓΑΛΑ για να εξηπηρετούν τους πεζούς και όχι τα αυτοκίνητα.Γιατί ο Δήμαρχος ενώ κατά την προεκλογική περίοδο κατέθετε προσφυγές και καταγγελίες για την ανάπλαση τώρα που τα κατάφερε και έγινε Δήμαρχος δεν κάνει μια καταγγελία στην αστυνομία να της δώσει το έναυσμα να επέμβει;Μήπως τώρα απλά γλύφει.. και γλυφει..και γλύφει.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ 26 1 2009 Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΑΩΝ ΠΑΚΙΩΝ ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 2732022455

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Απο το δρόμο που συνέβη το ατύχημα περνάω κάθε πρωί για να πάω στη δουλειά μου. Αυτό που συνέβη στην άτυχη γυναίκα και το κοριτσάκι θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Σε ποιόν να πρωτορίξει κανείς ευθύνες?

Στην αστυνομία που δε δίνει κλήσεις , είτε είναι δημοτική είτε όχι? Στους ανεγκέφαλους που παρκάρουν όπου τους βολεύει χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα που προκαλούν στους πεζούς? Η αλήθεια είναι οτι η αστυνομία δε μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Αν οι ίδιοι οι οδηγοί δεν καταλάβουν τι κάνουν, δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Η γυναίκα πήγαινε το εγγονάκι της στον παιδικό σταθμό και δεν έφτασαν ποτέ... Για λίγες ώρες η στην περιοχή επικρατούσε μια "παγωμένη" ατμόσφαιρα και όλοι καταδίκαζαν την αναισθησία οδηγών και αστυνομίας. Μετά απο αυτές τις ώρες ξέρετε τι συνέβη...? Όλα ήταν όπως πριν. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σημείο που ξεψύχησε η γυναίκα και αστυνομία πουθενά.

Αν δεν αλλάξουν μερικοί μυαλά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.



Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

23 χρονια πριν βρισκομενος στην Αθηνα,και ερχομενος απο καναδα εβλεπα οτι τα αυτοκινητα δεν σταματουσαν στην γραμμη .Ο κοσμος αναμεσα στα αυτοκινητα προσπαθουσε να περασει απεναναντη.Μια μερα και εγω περπατησα πανω απο τα καπο και τις οροφες τους. με κυνηγησαν, εβρισαν μερικοι οδηγοι.Ο κοινος κοσμος με χειροκροτησε. Περσι το καλοκαιρι ενας με μια μηχανη παρκαρε καθετα στν πεζοδρομο των Μολαων και καθησε να παρει τον καφε του. Τον ειδαν ολοι,αλλα κανεις δεν του ειπε τιποτα.Εγω τι εκανα??του ειπα να παρει την μηχανη του.Αλλα αυτος τιποτα..Πηγα και του εκανα ζημια στη μηχανη.Δεν με ειδε,αλλα ειχε τις υποψιες του. Δεν το εκανε ξανα. Χ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Συναιτερισμό Μολάων Πακίων που όχι απλά συμμετέχει στις κυνητοποιήσεις των αδικουμένων κατάφορα αγροτών,αλλά και έχει δυναμική παρουσία παντού.Μπράβο και στο πρόεδρο που στέκετε με αξιοπρέπεια στη θέση του και διεκδικεί πάντα με περηφάνια και καθαρό μυαλό τα αιτήματα των Συναιτέρων που εκπροσωπεί.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_7320.html

tous vgalane kai sta megala blogs

Ανώνυμος είπε...

Και ενα ατυχημα που νομιζω ειναι θεμα χρονου να γινει ειναι στο Νοσοκομειο!!!! Επιτρεπετε αυτο το αλαλουμ;;;;;; Κανεις δεν ενδιαφερεται; Προτεινω στους αγροτες να πανε και να κλεισουν το δρομο.. Η αστυνομια και ο δημος στον κοσμο τους.

Ανώνυμος είπε...

To ωραίο βέβαια είναι ότι ο αντιδήμαρχος κάθε μέρα πάει στο νοσοκομείο αλλά δεν του κάνει εντύπωση τίποτα..γιατί να δώσει σημασία;3η χρονιά αντιδήμαρχος και ας βρίζανε τους προηγούμενους!Γεια σου ΕΛΛΑΔΑΡΑ μου μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά!Πάντως ωραίο έγινε το πάρκιγκ στη πλατεία Μολάων!Είδες για να σε βγάζουν Δήμαρχο οι πλατεάρχες;Α ρε Γιάννη!!Προσοχή και 1 2 1 2 1 2 1 2..

Ανώνυμος είπε...

Αφού σας ενοχλεί κάτι, κάντε το εξής απλό:

Βλέπεται κάποιο στραβό? Σημειώστε το σε ένα μπλοκάκι και, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, θυμηθείτε το στις επόμενες εκλογές όταν ο νύν δήμαρχος ξαναθέσει υποψηφιότητα. ΑΝ δε θέσει ο ίδιος, όλο και κάποιος τωρινός σύμβουλος θα είναι στο συνδυασμό.

Βγάλτε λοιπόν τότε το μπλοκάκι και αρχίστε: "Θυμάσαι εκείνο? Θυμάσαι το άλλο? Θυμάσαι το παράλλο? Γιατί λοιπόν να ψηφίσω το συνδυασμό σου, αφού δεν έκανες τίποτα γι' αυτά? Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο δήμαρχο αλλά και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι πρέπει και εκείνοι να λογοδοτούν.

Για κάντε το ρε παιδιά να δούμε τι θα βγεί...

Ανώνυμος είπε...

Το λαθος το μεγαλο ηταν οτι εκαναν το νοσοκομειο εκει που ηταν το παλιο..Δηλαδη αν το εκαναν λιγο πιο εξω απο την πολη, με ενα τεραστιο παρκινκ,δεν θα ηταν καλυτερα; Μερικοι θα πουνε ! μα το παλιο ηταν εκει...Τωρα φατε το αυτο το αλαλουμ για τα επομενα 100 χρονια..Το παλιο θα μπορουσε να γινει κατι αλλο..Τωρα θελουν να μετακομισουν το δημαρχειο,και το πνευματικο κεντρο,γιατι ειναι σαπιο.Θα τα κατεδαφισουν αυτα τα δυο κτιρια,να γινει η Μολαοι 100 φορες πιο ωραια;Ασε που θα κατεβει η δροσια απο τον λαρνακα!
ΧΣ

Ανώνυμος είπε...

To Πνευματικό κέντρο δε θα φύγει ΠΟΤΕ απο εκεί.Είναι ώρα να το καταλαβουμε επιτέλους όλοι.Πουθενά παγκοσμίως δεν πειράζουν το ιστορικό κέντρο μιας πόλεως.Αντίθετα το αναβαθμίζουν και το διατηρούν.Το ότι θα μεταφερθεί καλλιεργείτε απο τη δημοτική αρχή για να καλύψει την αδυναμία της στο να βρεί χρήματα για την αναστήλωση του.Η προηγούμενη δημ. αρχή είχε φέρει για το σκοπό αυτό 280000,αν έφερνε άλλα τόσα και ο σημερινός Δήμαρχος το έργο θα τελείωνε.Διάλεξε όμως τα 280000 να τα πάρει από το πνευμ.κέντρο και να κάνει οχετούς στου Μπράμου.Αυτό το έγκλημα έχει υπογραφή.Αν είναι δυνατόν,λες και ποτέ θα φέρουν στο Δήμο έστω και ένα ευρώ!Φταίμε και εμείς που δε κατηφορίζουμε σε κανένα δημοτικό συμβούλιο να του πούμε του Δημαρχου τι έχει κάνει γιαυτό το άμοιρο έργο;Είναι τοσο αχειράνθρωπος που εκεί που τον εστεισαν να τον έχουν να τον χαίρονται.