* Μη τους τα δίνετε !!!!

Βόλτα στην Ελιά.
Μπάνιο στη ‘Βιανδύνη’ (Βούρκο) σε θάλασσα όλα τα λεφτά.
Καφεδάκι και παγωτό στο κέντρο ‘Βιανδύνη’ έρχεται ο λογαριασμός …πού πήγαν τα λεφτά ;;;;
Κρούσμα πρώτο και ηχηρότατο. Δεν έχουν το θεό τους.

Βραδάκι στο λιμάνι. Ουζάκι και μπυρίτσα άντε και κανά μεζεδάκι με επιφίλαξη στο μέγεθος (υποψιαζμένοι από πέρυσι). Κάτι δεν πάει καλά με την καθαριότητα. Το νιόθω. Δεν το βλέπω στο πιάτο, είναι βράδυ, το βλέπω με τον τρόπο που στο σερβίρουν, το βλέπω κάτω από τα τραπέζια που δεν τα βλέπει σκούπα. Έρχεται ο λογαριασμός. Παναγία μου !!!

‘Τηγάνια’ το βράδυ. Άλλη ιστορία. Δροσιά, πάνω στη θάλασσα, σκέτη απόλαυση.
Ψήσιμο χάλια. Κάψιμο απ’ τη μια, ωμό από την άλλη, στο πόδι. Γνωστό πρόβλημα από πέρυσι. Για να δούμε με το λογαριασμό. Ακριβά, πολύ ακριβά γι’ αυτά που προσφέρει. Δεν φτάνει βέβαια τα χάλια των άλλων. Το μεσημέρι όμως στο μπαράκι κάτω ‘την άκουσε’ ο φίλος που μας κέρασε.

Πλατεία Μολάων. Σίγουρα λόγω έργων (η μάλλον λόγω ότι ΔΕΝ γίνονται τα έργα να τελειώνουμε) οι άνθρωποι βλέπουν τις καρέκλες περισσότερο άδειες. Εγώ όμως τι φταίω ; Ο ένας την πίττα 1,70€ (580δρχ) και ο άλλος τον espresso 2,50€ (852δρχ). Ε ΟΧΙ !!! ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ !!! Και όχι μόνο μη τα δίνετε, αλλά να τους το λέτε μπας και βάλουν μυαλό. Κύριοι αυτές δεν είναι τιμές! Δεν αντέχω να έρχομαι να τρώω, δεν αντέχω να έρχομαι να πίνω τον καφέ, το αναψυκτικό, το οτιδήποτε!
Κάποτε έμενα στην πλατεία των Μολάων γιατί ήταν πιο φτηνή και δεν μου περίσσευαν για συχνό καφέ στη Μονεμβασία (γνωστό ξεπουπούλιασμα ή μάλλον κλέψιμο από αιώνες). Τώρα γιατί να κάτσω στους Μολάους και στην Ελιά. Για να πληρώνω την σκέτη μπύρα 2,50€ - 3,00€; Όταν βγαίνω, που τώρα δεν είναι καθημερινά αφού δεν το αντέχει η τσέπη μου, γιατί με σπώχνετε στη Μονεμβασία; Ξέρω ότι θα υποστώ το ίδιο κλέψιμο, αλλά τουλάχιστον θα αλλάξω και εικόνες.

Η πλατεία των Μολάων ΔΕΝ αντέχει φραπέ πάνω από 1,00€ και fredo ή espresso πάνω από 1,20€ . Και αν νομίζεται ότι υπερβάλουμε θυμηθείτε ότι μιλάμε για φραπέ στις 340δρχ και fredo ή espresso στις 410δρχ και όχι 510δρχ και 852δρχ αντίστοιχα που είναι τώρα.

Που να βρούμε να τα δώσουμε; Θυμηθείτε πόσες φορές στα χωράφια μας χύσαμε του κόσμου τον ιδρώτα και κάναμε δουλειές που ήταν για δύο, μόνοι μας, για να γλιτώσουμε ένα μερόκαμα. Σ’ αυτόν τον ιδρώτα αναφέρουμε, γι’ αυτό λέω ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ !!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ.
Θα ήθελα πολύ να πω στους επαγγελματίες, όταν ο άλλος μετράει τα ευρώ για να κεράσει τον φίλο του ένα ούζο, ξέρετε που τα έβγαλε αυτά τα ευρώ; Στη ‘Χαμούτσα’ στη ‘Γκαγκανιά’ ή στο ‘Μαυροβούνι’ και μετά από πόσο καιρό έφτασαν στα χέρια του; Ξυπνήστε και σταματήστε να δικαιολογήστε για έργα μόνο.
Εσείς κρατάτε πρώτοι απ’ όλους τις καρέκλες σας άδειες.

16 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου άστους να λένε. Λέγε τα έξω απο τα δόντια και χώνε τα κανονικά.

Ο τύπος που έγραψε την προηγούμενη απάντηση είναι τουλάχιστον ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

ηλιθιος εισαι εσυ.κανεις δεν σε αναγκαζει να πας στην ελια η στην πλατεια η στο γηπεδο η οπου αλλου.σταματα επιτελουσ τη δυσφημιση των συμπολιτων σου γιατι δε νομιζω να εισαι εσυ ο καλυτεροσ επαγγελματιασ τησ περιοχησ.

Ανώνυμος είπε...

Ναμε και γώ μετά από καιροοοοοοό.
Όταν ασχοληθείς με ξένους φάτους τα’ αυτιά. Τους Μολαΐτες δεν τους πειράζουμε. Με αυτή τη λογική αν σε κλέψουν Μολαΐτες μη το πεις γιατί θα βγάλουμε κακό όνομα. Συνέλθετεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Στη μπάντα. Ήρθε ο giorikas!
Από καιρό διαβάζω ότι γράφεται εδώ και τώρα μου τη βάρεσε να γίνω αρθρογράφος.
Δημοσιογράφος giorikas.

Θα γράψω για τη γάτα μου τη Μαίρη
που ποσώς σας ενδιαφέρει!

Βγήκε Τρίτη στη πλατεία
για να πιει καμιά ουσία.

Το ποτό το ήπιε όλο
μα …της πιάσανε τον κώλο!

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζω μιας και μου ήρθε τώρα :

Ήπιε ούζο στην Ελιά
και της πέσαν τα μαλλιά.

Αχ ρε άτιμο ευρώ
το ΄φαγες το ζωντανό!!!!

Ανώνυμος είπε...

O giorikas πρωτοσέλιδο !!!
Να ‘σε καλά, μου έφτιαξες το κέφι.

PAL είπε...

καλα τα λέτε όλοι. Δε μας λέτε όμως τι πρέπει να γίνει ή τι θα κάνετε εσείς, για να διορθωθεί η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν έχω το θράσος να διαμαρτυρηθώ κατάμουτρα γιατί είναι χωριανοί. Απλά δεν καταναλώνω. Κάντε το όλοι να αρχίσουν οι προσφορές.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι μεγάλος τσίπης φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις εσύ κανέναν καφενέ έστω και στο μικρότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας που να σερβίρουν καφέ με ένα ευρώ;;Τα πάντα ακρίβυναν πολύ μετά την ένταξή μας στο ευρώ ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο στους Μολάους. Οι περισσότερες τιμές της πλατείας είναι ίδιες με κάθε μικρή επαρχιακή πόλη. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και όχι των Μολάων.Αυτή σου η εμμονή να μεγαλοποιείς τα πάντα δείχνει ότι οι Μολάοι και οι Μολαίτες είναι οι χειρότεροι στην Ελλάδα.Με τους χειρότερους επαγγελματίες, τη χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση, τους χειρότερους αθλητικούς συλλόγους, τις χειρότερες υποδομές, όλα χάλια. Σ' ευχαριστούμε μας υποχρέωσες. Εσύ μάλλον δεν είσαι Μολαϊτης γιατί είσαι σε όλα τέλειος.

Ανώνυμος είπε...

Καλιέ – καλιέ. Πάρτε και από μένα καλιέ που είμαι και Μολαϊτάκι καλιέ και ας πουλώ φύκια για μεταξωτές κορδέλες καλιέ. Εμπρός Μολαΐτη έμπορα με όπλο το management του μέλλοντος.

(αφιερωμένο σ’ αυτούς που μένουν πίσω, γιατί ευτυχώς η πόλη μας έχει και λεβέντες)

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Ο καθένας μας κάνει έρευνα αγοράς. Ανάλογα με το τι χρήματα διαθέτει και τι ποιότητα θέλει να αγοράσει, ψάχνει, βρήσκει και επιλέγει. Αν πιστεύει οτι στους Μολάους πουλάνε ακριβά, τότε ας πάει να ψωνίσει αλλού.
Αν θέλει να αγοράσει γνωστή μάρκα και ξέρει οτι θα την πληρώσει ακριβά όπου και αν πάει, ας την αγοράσει απο τους Μολάους.

Προσωπικά, τόσο στους Μολάους, όσο και στη Μονεμβασιά η τιμή του καφέ ήταν ικανοποιητική. Σίγουρα θα υπάρχουν και περιπτώσεις αυξημένων τιμών. Απο προσωπική εμπειρία έχω να πω οτι στην Αθήνα το χυμό Λακωνία τον αγοράζω 90 λεπτά το λίτρο, ενώ στους Μολάους (Λακωνία δεν είναι κι εκεί?) τον αγόρασα 1,20 ευρώ.

Δυστυχώς, ανάμεσα στους σωστούς επαγγελματίες πάντα θα υπάρχουν και τα λαμόγια που θα χαλάνε ολη την εικόνα. Αυτούς λοιπόν πρέπει να καταγγέλουν όλοι και αυτούς πρέπει να τιμωρούν.

Το πάν είναι η έρευνα αγοράς.



Φιλικά,
Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιώργο ήσουν υποψήφιος τόσες φορές και δεν πήρες ούτε τη δική σου ψήφο.Τώρα με αυτό το blog έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα."Δημαρχέυεις" έστω και στη φαντασία σου και είσαι ευχαριστημένος.Έβαλες και μερικούς κολλητούς σου να γράφουν για να νομίζεις ότι έχεις απήχηση, συμμετέχουν και κάποιοι ακόμα που όντως ενδιαφέρονται για τους Μολάους και ανησυχούν και έχεις έτοιμη τη "βάση" για να βγείς και δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.Χα χα χα χα χα.Πάλι μόνο την ψήφο σου θα βρεις, κι αυτή εάν δεν μπερδευτείς στο παραβάν και ψηφίσεις κανέναν άλλο.
Αλαβάνος.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να καταλάβατε για ποιό λόγο δεν ήθελε ο δημιουργός του blog να δηλώσει την ταυτότητά του. Για τα σχόλια όπως τα παραπάνω.

Το θέμα είναι, αν δεν είναι αυτός που αναφέρεται πιο πάνω, δεν είναι τουλάχιστον ντροπή να γράφονται οσα γράφονται?

Δείτε μωρέ τα προβλήματα που αναδεικνύονται και αφήστε το ποιός είναι. Κάποιος είναι, δε μπορεί να είναι φάντασμα. Κάποιος που αφιερώνει το χρόνο του να γράψει αυτά που μπορεί να ενοχλούν και άλλους. Γιατί δεν το βλέπετε απο αυτή την πλευρά?

Αν είναι υποκινούμενος ή έχει βλέψεις για την καρέκλα θα φανεί την ώρα εκείνη. Ακόμα και αυτό να ίσχυε, εγω θα τον ψήφιζα και αν δεν ανταποκρινόταν σε όσα είχε πει θα τον έφτυνα κατάμουτρα. Αλλά θα του έδινα αυτή τη γαμημένη ευκαιρία.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Απάντηση στα πάρα πάνω στο σχόλιο: "Άρων άρων σταύρωσων αυτόν"