* Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας;

Η δημοσκόπηση αναρτήθηκε από τα μέσα Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Με 129 "κλικ" (ψήφους) από τους αναγνώστες μας, διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα που βλέπετε στο γράφημα.

Αναλυτικότερα:
  1. Ρύπανση ψήφοι 3 (2,3%)
  2. Έλλειψη σχεδίου επέκτασης της πόλεως ψήφοι 44 (34,1%)
  3. Αδιαφορία πολιτών ψήφοι 15 (11,6%)
  4. Έλλειψη χώρων για πεζούς (μεγάλα πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, φροντισμένο πράσινο) ψήφοι 26 (20,2%)
  5. Έλλειψη αθλητικών χώρων ψήφοι 11 (8,5%)
  6. Έργα πλατείας ψήφοι 24 (18,6%)
  7. Κυκλοφοριακό (εκτός πλατείας) ψήφοι 4 (3,1%)
  8. Κανένα από τα πιο πάνω ψήφοι 2 (1,6%)

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στάλθηκαν από το http://molaoi.blogspot.com στον Δήμαρχο και το Δ.Σ. των Μολάων για αξιοποίηση. Όσοι αναγνώστες συμμετείχαν, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να στείλουν το δικό τους μήνυμα, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που τους απασχολεί περισσότερο ως Μολαΐτες. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες, που σκοπό έχουν και τα μηνύματα να φτάνουν σε αυτούς που αποφασίζουν για τα θέματα που πραγματεύονται, αλλά και θα βοηθούν όλους μας σαν κοινωνία να κατανοήσουμε τις απόψεις που υπερισχύουν μεταξύ μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετέχετε.

Τελειώνοντας δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τα ακόλουθα: Φανταστείτε στις ιστοσελίδες του Δήμου μας, να υπήρχε η δυνατότητα να αναρτούνται παρόμοιες δημοσκοπήσεις, δίνοντας στους δημότες την δυνατότητα να εκφράζονται άμεσα. Σίγουρα θα αποτελούσαν ισχυρό εργαλείο στα χέρια του Δημάρχου όλα τα αποτελέσματα που θα συλλέγονταν.

43 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή κίνηση. Το θέμα είναι αν ο δήμαρχος ή οποισδήποτε άλλος μπήκε στον κόπο να τα διαβάσει.Και αν τα διαβάσανε, τα έλαβαν υπ'οψην ή τα έβαλαν στα.... "υπ'οψην" ?

Η ύπαρξη χώρου για δημοσκοπήσεις ή ακομα καλύτερα για συζητήσεις στο site του δήμου είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει. Δεν ξέρω ομως κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μιας και, απ'οτι εχω δει, το site δεν ανανεώνεται καν.

Να κάνω μια ερώτηση, έτσι πληροφοριακά? Τα αποτελέσματα παραδόθηκαν μέσω κάποιου προσώπου, εστάλησαν ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου? Να ξέρουμε και αν τα διάβασαν. Λάβατε κάποια απάντηση?

Χ.Θ.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις υπηρεσίες του Δήμου Μολάων στο επίσημο e-mail: molaoi@otenet.gr . Είχε προηγηθεί 4 ημέρες νωρίτερα άλλο μήνυμα που τους γνώριζε την πρόθεσή μας για την αποστολή που ακολούθησε. Το μήνυμα απευθυνόταν προσωπικά στον κ Δήμαρχο και τον προέτρεπε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος αποφάσισε να μην τον ενημερώσει. Αυτό θα σήμαινε πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας. Τώρα για το πόσο θα ληφθούν υπόψη και δεν θα καταλήξουν στα «υπόψη» όπως αναφέρεις αγαπητέ αναγνώστη, είναι το μόνο που εξαρτάτε από τον ίδιο και όχι από εμάς. Η διαδρομή του έως τώρα δείχνει ότι τουλάχιστον θα τα διαβάσει. Απάντηση εάν του παραδόθηκαν δεν έχουμε λάβει έως τώρα. Εάν το επιθυμεί περιμένουμε στο e-mail της εφημερίδας μας. molaoi.blogspot@gmail.com .

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μάθουμε αν όντως διαβάστηκε το mail... Κάτι μου λέει οτι μπορεί και να μην έχει ανοιχτεί καν.

Τέλος πάντων. Να κάνω μια ερώτηση ξανά. Όλοι είδαμε το καλοκαίρι την καταστροφή απο τις πυρκαγιές. Σε πολλές συζητήσεις με φίλους αναρωτηθήκαμε τι θα συνέβαινε αν έπιανε φωτιά η Κουρκούλα.

Αλήθεια, τι είδους πυροπροστασία έχει ληφθεί για την προστασία του βουνού? Δρόμοι υπάρχουν? Λωρίδες πυροπροστασίας υπάρχουν? Μεγάλες δεξαμενές με νερό σε διάσπαρτα σημεία υπάρχουν?

Αν έπιανε φωτιά σήμερα θα ήταν δυνατή η γρήγορη κατάσβεσή της με τα υπάρχοντα μέσα?

Αλήθεια, μαζί με το mail που στείλατε στο δήμο, θα ήθελα να υπάρχει και αυτή η ερώτηση για να δω τι θα απαντούσαν.

Σε μια έρευνα που έκανε η ομάδα του save-the-planet.gr διαπιστώσαμε οτι το 95% σχεδόν των χωριών που κάηκαν δεν είχαν λάβει τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Όλοι οι κάτοικοι συμφωνούσαν οτι οι δήμοι και οι κοινότητες έπρεπε να είχαν προβλέψει μια επικείμενη καταστροφή και να είχαν λάβει τα μέτρα τους. Όλοι συμφωνούσαν στο οτι έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες δεξαμενές με νερό στα σημεία δύσκολης πρόσβασης επάνω στα βουνά. Όλοι συμφωνούσαν οτι για την καταστροφή δεν ευθυνόταν αποκλειστικά η κυβέρνηση, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τι έχει κάνει λοιπόν ο δήμος γι'αυτά?


Χ.Θ

Ανώνυμος είπε...

Καποιος αναρωτιέται για την πυροπροστασία του δήμου τι μέτρα ήχαν παρθεί την περίοδο των πυρκαγιών,και υπογράφοντας ως Χ.Θ.Τον πληροφορω λοιπόν οτι ο δήμος είχε κανονίσει προληπτικές περιπολίες κάθε βράδυ όταν ήταν σε έξαρση οι φωτιές και υπάλληλοι του δήμου με υδροφόρες καθώς και όσοι θέλαμε εθελοντικά με δικά μας αυτοκινητα και τρακτέρ εφοδιασμένα με τουρμπίνες γεματες νερό κάι άλλες τοποθετημένες σε καίρια σημεία φυλάγαμε το βουνό!!Προφανώς για να τα γράφει αυτά δεν ήταν ενημερωμένος επαρκώς ο φίλος...Α ναιμέχρι και την διασταύρωση της Γλυκοβρυσης έφταναν οι περιπολίες απο την μια μεριά και απο την άλλη μέχρι τα όρια του δήμου Ασωπού.Αυτά έτσι για ενημέρωση!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Bombay το ξέχασες ρε τομάρι Ανώνυμε!!! (λες και δε σε κατάλαβα...)
Να στείλω του Χ.Θ. τις φωτογραφίες από την επιφυλακή με τα βυτία στις 5:00 το πρωί που ήσουν στη Γκαγκανιά, όταν αυτός κοιμόταν ήσυχος; Αλλά είπαμε... σ' αυτή τη χώρα μια "ομάδα" ανθρώπων ΘΕΛΟΥΝ μόνο να διαμαρτύρονται. Αμ, δεν προσφέρεις έτσι ΧΘ αγόρι μου!
ΧΖ εδώ

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς καλημέρα.

Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά οτι η ερώτησή μου δεν ήταν ερώτηση-διαμαρτυρία. Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι είδους πυροπροστασία έχει ληφθεί για το βουνό.

Δεν αναφέρθηκα για την περίοδο που καιγόταν ολη η Ελλάδα και ηταν λογικό να υπάρχουν περιπολίες. Και για του λόγου το αληθές θα κάνω επικόλληση την ερώτησή μου μιας και φαίνεται οτι δεν την καταλάβατε: "Αλήθεια, τι είδους πυροπροστασία έχει ληφθεί για την προστασία του βουνού? Δρόμοι υπάρχουν? Λωρίδες πυροπροστασίας υπάρχουν? Μεγάλες δεξαμενές με νερό σε διάσπαρτα σημεία υπάρχουν?

Αν έπιανε φωτιά σήμερα θα ήταν δυνατή η γρήγορη κατάσβεσή της με τα υπάρχοντα μέσα?"


Την περίοδο λοιπόν εκείνη όντως ο δήμος είχε συστήσει ομάδες που ξαγρύπνησαν και περιπολούσαν όλη τη νύχτα.Το γνωρίζω και είμαι ενημερωμένος πολύ καλά γι'αυτό. Μπράβο στο δήμο για την κίνηση αυτή και μπράβο στους πολίτες που έμειναν ξύπνιοι για να περιφρουρούν. Εντελώς τυχαία φίλε Χρήστο ενα απο εκείνα τα βράδια στις 4 η ωρα είδα με τα μάτια μου τις περιπολίες μιας και έτυχε να ταξιδεύω. Το οτι δεν πήγα εγω να βοηθήσω στην περιφρούρηση είχε να κάνει με το οτι πολύ απλά έμεινα στους Μολάους για 3 μέρες μόνο. Να είσαι σίγουρος οτι θα πήγαινα και μάλιστα χωρίς να με καλέσει ο δήμος.

Όσον αφορά το σχόλιο οτι κάποιοι ξέρουν μόνο να διαμαρτύρονται, ξαναλέω, δεν διαμαρτυρήθηκα, απλά ρώτησα για να μάθω. Για το τελευταίο σχόλιο οτι δεν προσφέρω με αυτό τον τρόπο τίποτα, θα σου πω τα εξής απλά.

Απο τη μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας δημιούργησα μαζί με φίλους μια σελίδα στο ίντερνετ η οποία μαζεύει υπογραφές που θα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς με σκοπό την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων. Με τον καιρό η κίνηση αυτή βρήκε απήχηση και εκτός απο τη συλλογή υπογραφών αποφασίσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τόσο στην κατάσβεση πυρκαγιών όσο και στην αποστολή βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές. Σε πληροφορώ λοιπόν οτι εθελοντικά εχω συμμετάσχει μαζί με κόσμο που μαζέψαμε μέσω της σελίδας στη προσπάθεια κατάσβεσης τουλάχιστον 4 πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής. Και μην πεις οτι δεν ήρθα να βοηθήσω στους Μολάους , γιατί κατοικώ στην Αθήνα και απο εκεί μπορώ να συνδράμω. Επιπλέον, αν και η εν λόγω σελίδα έχει αναρτηθεί και στο blog που συζητάμε τώρα, με θλίβει το γεγονός οτι μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανένα όνομα απο τους Μολάους στις υπογραφές που μαζεύονται.Ελπίζω να κάνω λάθος και απλά να μην τα είδα.

Επίσης, μέσω της σελίδας εχω οργανώσει και έχω πάει σε 2 αποστολές βοηθείας σε 2 χωριά της Αρκαδίας. Και φυσικά έπεται συνέχεια με τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αποστολή βοήθειας με υλικό που κάναμε μεγάλο κόπο να μαζέψουμε, όπως σκαπτικά μηχανήματα, δέντρα, σωλήνες κλπ.

Ελπίζω λοιπον να κατάλαβες αν προσφέρω ή οχι. Επίσης θα ξαναναφέρω κάτι που είπα σε προηγούμενο σχόλιο. Σε κάποια αποστολή σε χωριά της Αχαΐας ρωτήσαμε τους κατοίκους αν είχαν ληφθεί μέτρα πυροπροστασίας. Μας ανέφεραν πολύ απλά οτι το μόνο μέτρο ηταν οι περιπολίες των κατοίκων, αυτό που έγινε και στους Μολάους δηλαδή. Ενα απο αυτά τα χωριά ήταν το Μαυρίκι στο οποίο κάηκαν 5 σπίτια και άλλο ενα χωριό ηταν η φτέρη που κάηκαν πολύ περισσότερα. Ξέρεις τι έλεγαν όλοι οι κάτοικοι εκεί? Οτι αν υπήρχαν δεξαμενές με νερό σε συγκεκριμένα σημεία, θα είχε σωθεί οχι μόνο το χωριό, αλλά και το δάσος γύρω απο το χωριό. Και φαντάσου οτι οι άνθρωποι τράβαγαν τα μαλλιά τους γιατί κάηκε ενα χωριό που το διασχίζουν ποτάμια... Νερό υπήρχε αλλά δεν το εκμεταλλέυτηκαν ποτέ.


Έχοντας λοιπόν ζήσει ολα αυτά, έκανα την πολύ απλή ερώτηση για την πυρασφάλεια στους Μολάους. Οι μεγαλύτεροι έχουν ηδη ζήσει μια καταστροφική πυρκαγιά στην Κουρκούλα και γνωρίζουν. Το να ρωτάει κάποιος να μάθει δεν είναι κακό. Το να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα δεν είναι κακό. Το να τα "χώνει" οταν βλέπει οτι δεν γίνονται τα αυτονόητα δεν είναι κακό. Αντιθέτως, αν φωνάξει μια, δυο, τρείς φορές, ίσως και να πετύχει κάτι καλό.

Αυτήν τη διευκρίνηση ήθελα να κάνω και συγγνώμη που βγήκε κάπως μεγάλη.

Α, και κάτι που ήθελα να αναφέρω στον ανώνυμο φίλο. Εγώ απο την πρώτη στιγμή που έγραψα τα σχόλιά μου εδω τα έγραψα επώνυμα και το Χ.Θ. ήξερες σε ποιό άτομο αντιστοιχεί. Θα προτιμούσα λοιπόν να μου απαντήσεις κι εσύ επώνυμα μιας και η απάντησή σου απευθυνόταν σε μένα. Ακόμα και αν γνωριζόμαστε δε σημαίνει κάτι. Αντί να λεω "αγαπητέ φίλε" θα λεω "ρε Κώστα, ρε Δημήτρη, ρε Αντώνη".

Φιλικά,
Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάω και ξανακοιτάω το σχόλιό μου για την πυροπροστασία και ειλικρινά δεν βλέπω να αναρωτιέμαι πουθενά τι μέτρα είχαν παρθεί την περίοδο των πυρκαγιών... Εννοείται οτι τότε όλο και κάτι θα γινόταν.

Φίλε ανώνυμε να διαβάζεις πιο προσεκτικά τα σχόλια για να μην παρεξηγείς ορισμένα πράγματα και για να μην απαντάς τσάμπα σε ερωτήσεις που δεν έγιναν ποτέ.

Χ.Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΧΘ εγώ είμαι ο 1ος που έγραψε επώνυμα σ'αυτό το blog, βαφτίστικα "επώνυμος" κι ένοιωθα (λίγο μεν, αλλά) μαλάκας που έγραφα επώνυμα τη στιγμή που ο blogger ήταν και παραμένει ανώνυμος. Όταν πάψει να παραμένει ανώνυμος, τότε θα το κάνουν κι οι περισσότεροι "ανώνυμοι" που έχουν περάσει από εδώ. Τέλος πάντων, τα έχω ξαναπεί, βαρέθηκα.
Παρόλο που εξακολουθώ να αισθάνομαι "κάπως" που συμμετέχω σ'ένα ανώνυμο blogg, εσένα θα σου απαντήσω επειδή λες τη γνώμη σου επώνυμα.
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ζώνες δε γνωρίζω αν έχει δικαίωμα να κάνει ο Δήμος. Η Κουρκούλα ανήκει και στο Δήμο Έλους, η έκτασή της είναι δασική, ανήκει επίσης και σε ιδιώτες ειδικά η βορεινή πλευρά που θα είναι το πιο πιθανό σημείο ενώς ενδεχομένου κακού. Δεν έχω δει (δεν λέω πως δεν υπάρχει) αλλού αντιπυρική ζώνη, ανάμεσα σε ελιές, βράχους, θάμνους αλλά σε πεύκα κι έλατα.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ διαθέτουμε στο πιο πυκνόφυτο σημείο των Μολάων, το Λάρνακα. Πυροσβεστικούς κρουνούς και γεωτρήσεις, έχουμε σε πολλά σημεία, αλλά ίσως χρειαζόμαστε κι άλλα. Γι' αυτό ΙΣΩΣ γνωρίζουν άλλοι καλύτερα.
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο που μπορεί να ανεφοδιάζεται και να επεμβαίνει άμεσα.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ υπάρχουν κανα δυο αλλά αρκετά νομίζω.
Η θάλασσα είναι κοντά για τα πυροσβεστικά ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.
Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ από δημότες που ορίζει ο Δήμος δεν έπαψε να λειτουργεί εδώ και χρόνια, αν κι εφέτος ξαναλειτούργησε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
Νομίζω πως αν ισχύουν τα παραπάνω και με την υπευθυνότητα που διακρίνει πολλούς Μολαΐτες και Πακιώτες, βρισκόμαστε σε καλύτερη μοίρα, από άλλα μέρη.
Πιστεύω πάντως πως χρειαζόμαστε κάποιους χωματόδρομους παραπάνω ψηλά στο βουνό. Δεν κάνω το συνήγορο κανενός, αλλά είμαι κατήγορος πολλών που ξέρουν μόνο να διαμαρτύρονται. Όχι πάντα, αλλά όταν διεκδικούν χωρίς να προσφέρουν, όταν περιμένουν από άλλους πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ίδιοι κτλ.
Όπως διατύπωσες τις ερωτήσεις σου, ο οποιοσδήποτε θα σε συμπεριελάμβανε στους παραπάνω.
ΧΖ
"επώνυμος"

Ανώνυμος είπε...

Δέχομαι την απάντηση και θεωρώ οτι γνωρίζεις περισσότερα για το θέμα.΄Όντως μου λύθηκαν κάποιες απορίες και όντως δεν αποσκοπούσα σε τίποτε περισσότερο απο το να μάθω.

Συμφωνώ στο να είσαι κατήγορος εκείνων που γνωρίζουν μόνο να διαμαρτύρονται και περιμένουν απο άλλους πράγματα που μπορούν να κάνουν και οι ίδιοι. Στις περιπτώσεις ομως που κάποια πράγματα μπορούν να τα κάνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, η κριτική είναι απαραίτητη.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.

Χ.Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Μόλις ανακάλυψα αυτό το blog ενελώς τυχαία και χαίρομαι ιδιαίτερα! Μπράβο για την πρωτοβουλία σας, εύχομαι καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Αν σε πειράζει φίλε ΧΘ η ανωνυμία όσων απαντούν στα σχόλιά σου, τότε σίγουρα σε πειράζει και η ανωνυμία των δημιουργών αυτού του blog. Όταν πετάξουν τη μάσκα πίσω από την οποία κρύβονται τότε κι εμείς όλοι θα γίνουμε αυτομάτως επώνυμοι και οι αρμόδιοι δήμος, φορείς και λοιποί θα πάρουν στα σοβαρά τις υποδείξεις τα παράπονα και τις απορίες τους. Όσο κρύβουν την ταυτότητα τους, όλοι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι το Blog φτιάχτηκε και λειτουργεί για προσωπικά συμφέροντα και εκφράζει συγκεκριμένες απόψεις που κάπου, άγνωστο που, αποσκοπούν. Όσο για την απαίτηση που έχουν να γίνει το γκάλοπ που διοργάνωσαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει γιατί είναι αμφιβόλου εγκυρότητας. Αν ήταν να συζητούνται στο κάθε δημοτικό συμβούλιο κάθε ανώνυμη επιστολή και κάθε ανώνυμο mail τότε το δημοτικό συμβούλιο θα ήταν παιδική χαρά. Αν πιστεύουν στην εγκυρότητα της δημοσκόπησης δεν έχουν παρά να παραστούν οι ίδιοι στο χώρο που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο να την παρουσιάσουν και να συζητήσουν με τα μέλη του συμβουλίου τα αποτελέσματά της. Κανείς δεν θα τους το αρνηθεί. Η εποχή που στο δημοτικό συμβούλιο των Μολάων έκαναν ότι γούσταραν ο φασίστας με το κολοβό μουστάκι και ο τρελλός του χωριού ευτυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ανώνυμος είπε...

Πείτε του ρε παιδιά τα ονόματα. Δεν το βλέπεται; ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ειρωνεία διακρίνω γενικά στα σχόλια. Για αρχή ο φίλος ritas ειρωνεύεται έναν ακόμη που θέλει να μάθει σκοπούς, ονόματα κλπ για το blog. Ειλικρινά έχει κουράσει το θέμα αλλά τόση ειρωνεία ρε ritas όχι.
Ο πιο πριν λέει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα γελάει με την προτροπή να ενημερωθεί για τη δημοσκόπηση και ειρωνεύεται στη συνέχεια κάποιους με μικρό μουστάκι και τρελούς του χωριού. Απαντά λες και ξέρει από Δημοτικά Συμβούλια. Πολύ ειρωνεία κι εσύ ανώνυμε φίλε. Τόση που ενοχλεί αφού και εγώ πήρα μέρος στην δημοσκόπηση. Τώρα αν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα από το Δημοτικό Συμβούλιο, πες τους να συνεχίσουν να γελάνε και να δουν πού θα καταλήξουν κι αυτοί σε 3 χρόνια. Το πολύ γέλιο δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Και λίγο αυτοσυγκράτηση δεν κάνει κακό.

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμίστε παιδιά.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και να το εκφράζει. Εγώ χαίρομε που έστω κι έτσι ξεκινά παρεήστικη κουβεντούλα. Και ο ένας που τα βλέπει έτσι και ο άλλος που τα βλέπει αλλιώς, και οι 2 είναι προβληματισμένοι για το χωριό μας. Τουλάχιστον δεν είναι μέσα σ’ αυτούς που αδιαφορούν όπως έλεγε και η επιλογή στη δημοσκόπηση και που ήταν τελικά αυτή που ψήφησα. Γιατί τους αδιάφορους δημότες τους σέρνεις απ’ τη μύτη.
Α!!! Και κάτι σημαντικό για τους δημιουργούς του blog. Βγάλτε επιτέλους αυτό το ρολόι που βάλατε τελευταία γιατί μας θυμίζει τις υποχρεώσεις που τρέχουν και μας αγχώνει.

Ανώνυμος είπε...

Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά κι αν θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο και πιο δημιουργικό από τα βλήτα που, όπως λες, συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, που ήσουν πριν ένα χρόνο στις εκλογές??? Ζήτησες την ψήφο των συμπολιτών σου για να γίνεις μέλος αυτού του συμβουλίου και να προσφέρεις στον τόπο σου? Υποθέτω πως όχι. Με λόγια, αναθεματισμούς, ισοπέδοση των πάντων και ανακρίβειες του τύπου είπαμε το καλοκαίρι το νερό νεράκι επειδή για μερικές ημέρες δεν είχαμε νερό κάποιες ώρες για να συνδεθεί επιτέλους ο νέος αγωγός και να καταργηθούν οι επικίνδυνες αμιαντοσωλήνες, το μόνο που κάνεις είναι να χάνεις το δίκιο σου και για πράγματα που άναφέρεις και όντως έχεις δίκιο. Λόγια, mails, επιστολές, ανώνυμες κριτικές, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα. Βαρεθήκαμεεεεε.Σηκώστε τα μανίκια, κάντε προτάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στο γραφείο του δημάρχου, στους συλλόγους, βοηθήστε την κατάσταση, ζητήστε πράγματα από κοντά, επώνυμα, διεκδικήστε. Με το να κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας και να το παίζετε κριτές των πάντων δεν κερδίζετε τίποτα ούτε εσείς ούτε ο δήμος που φαίνεται ότι αγαπάτε και νοιάζεστε γι' αυτόν. Δραστηριοποιηθείται ρεεεεεεεε. Σας χρειάζεται ο δήμος ενεργούς και όχι κριτές από την καρέκλα και τον υπολογιστή σας. Βοηθήστε αν πράγματι νοιάζεστε είτε από μέσα είτε συμμετέχοντας σε κάποιον σύλλογο ή φορέα. Έχετε ιδέες και τις χρειαζόμαστε όλοι. Όσο για το αν έχω σκάσει που δεν ξέρω τα ονόματα των "δημιουργών" του blog σε πληροφορώ ότι "χέστηκα" κι αν τα γράψουν κι αν δεν τα γράψουν.

Ανώνυμος είπε...

Για να τελειώνει το θέμα με τους δημιουργούς του blog...

Ας υποθέσουμε οτι ενα απο τα προβλήματα των Μολάων ήταν οτι σε ενα υποτιθέμενο πάρκο γινόταν συστηματικά διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, χωρίς να κάνει κανείς κάτι. Έστω λοιπόν οτι στο blog αναφερόταν το πρόβλημα και εκφραζόταν η αγανάκτηση των πολιτών.Και έστω οτι αυτή την αγανάκτιση την έστελνε με επιστολή το blog στο δήμο και την αστυνομία.

Τι θα έπρεπε να κάνει ο δήμος και η αστυνομία οταν θα διάβαζε την επιστολή? Θα έπρεπε να κάτσει να γελάει επειδή την έστειλε κάποιος ανώνυμα? Θα έπρεπε να διερευνήσει το θέμα? Θα έπρεπε να ζητήσει πρώτα να μάθει την ταυτότητα του αποστολέα?

Σου στέλνουν ρε φίλε μια επιστολή και σου λένε οτι στη σελίδα που έχω, ο κόσμος διαμαρτύρεται γι'αυτό και γι'αυτό το θέμα και, μαζί με αυτούς διαμαρτύρομαι κι εγώ.Τι θα κάνεις, δεν θα το ψάξεις να δεις αν ισχύει?


Και σε τελική ανάλυση, αν ο δημιουργός του blog βγεί και σας πει οτι είναι Μολαΐτης που ζει χρόνια σε ενα χωριό στο Μπαγκλαντές και λέγεται Νικήτας Μπαρμπουτσογιαννουλάκος, τι θα πρέπει να γίνει? Θα του πείτε οτι με το να στέλνει απο το Μπαγκλαντές τα παράπονά του για τον τόπο καταγωγής του δε βοηθάει στην κατάσταση?

Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μακριά απο τους Μολάους.Αυτό σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρονται? Λόγο έχει μόνο όποιος κατοικεί στην περιοχή και συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια?


Χ.Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Εντώ Νικήτας Μπαρμπουτσογιαννουλάκος. Έματα ότι ανακατεύεται το ονομά μου. Ντηλώνω ότι ντεν είμαι εγκώ. Ο άτιμος ο ξάντερφος από τη Κρήτη είναι. Ο Μανούσος Μπαρμπουτσογιαννουλάκης. Είναι και ατός στο Μπαγκλαντές. Γκεννηθήκαμε στα Σπανέικα και τώρα κυνηγάμε μαύρες βουβάλες στην αραπιά. Και του ‘λεγκα του βλήτου: Τι το τέλεις το blog; Ντεν άκουσε και τώρα τον κυνηγάει το χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε giorika δε παίζεσαι!!! Που στο διάολο τα κατεβάζει όλα η γκλάβα σου. Μπράβο είσαι κορφή!!! Γελάω ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε μολαικαρα να κερδισουμε την ανδραβιδα και την αλλη εβδομαδα θα παμε κονβοι στη σπαρτη.Να ερθουν εκει και οσοι σοκαρονται αποτις βρισιες....

Ανώνυμος είπε...

Το αστείο σχόλιο καλό θα ήταν να συνεχιστεί και με μια πιο σοβαρή απάντηση.

Τέλος πάντων. Στους Μολάους φαίνεται οτι όλα λειτουργούν άψογα.Δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κανενός blog, δεν υπάρχει ανάγκη αντιπολίτευσης, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης κανενός θεσμού και καμίας αρχής ΑΝ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ. Δεν υπάρχει λόγος ελέγχου των οικονομικών, όλα τα έργα γίνονται στην ώρα τους και ολοι οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι.

Μάθαμε επίσης οτι για να έχεις το δικαίωμα να μιλάς θα πρέπει να θέσεις υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και, αν δε βγείς, σου αφαιρείται και αυτό το δικαίωμα.

Αλήθεια όμως, η πλατεία υποτίθεται οτι είναι ολοκληρωμένη? Οι μονοδρομήσεις έχουν γίνει? Το ΚΤΕΛ έχει πάει σε νέα τοποθεσία? Το νερό είναι καλής ποιότητας? Ο τουρισμός βρίσκεται σε καλά επίπεδα? Το κλειστό έχει γίνει? Ο βιολογικός καθαρισμός έχει γίνει? Οι χωματερές έκλεισαν?

Αν όλα αυτά έχουν γίνει, τότε ναι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Αλλά αν δεν έχουν γίνει, αφήστε ρε μάγκες και κάποιον να τα φέρνει στην επιφάνεια και να τα κρίνει, έστω και μέσω ενός blog. Και σε τελική ανάλυση, αν ο ιδιοκτήτης του blog (που δε με νοιάζει ποιός είναι) κάνει σε κάποιο σημείο λάθος, δώστε του να το καταλάβει με επιχειρήματα και διάλογο. Ειδάλλως χάνετε όποιο δίκιο έχετε.


Χ. Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο που δε σε ξέρω, είναι στη φύση μου το καλαμπούρι. Μη παρεξηγείς. Συνέχισε, πάντα εύστοχος.


Μη μου πικραίνεις μάτια μου
ένα αστειάκι κάνω.

Εσύ όλα καλά τα λες,
εγώ κάπου τα χάνω.

Για τους Μολάους κάθισα
πολλά να συζητήσω,

μα με χορτάσανε κλοτσιά
και είπα να ‘‘τον κλείσω’’.

Ανώνυμος είπε...

Απο εμένα κανένα πρόβλημα με τα αστεία. Δεκτά ακόμα και αν είναι και καυστικά.

Και για να δεις οτι θεωρώ εύστοχο και το ποίημά σου, σκέφτομαι να υιοθετήσω τον τελευταίο στίχο του μιας και μπορεί να κατηγορηθώ και ως κακοπροαίρετος επειδή εκφράζω τις απόψεις μου για τους Μολάους.


Χ.Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Με ερωτησεις τηλεγραφικου τύπου λιγων λεξεων δεν κανεις πολιτικη,ούτε κατι ουσιαστικο,αντιθετα οδηγεις σε λαθος κατευθυνση τα πραγματα.με blog δεν γινεται πολιτικη ούτε έργο...Αν πραγματικα ενδιαφέρεται κάποιος για τον τόπο του κατεβαινει και κρινεται απο τους συμπολιτες του.Ετσι απλα,το ειπαν και οι αρχαιοι,η κανω λάθος?
Τα απανωτα και ολιγολεξα ερωτηματα που θετεις δεν παραγουν κατι το θετικο.Και εγω μπορω να ρωτησω ποιος ο σκοπος αναμορφωσης της πλατειας των μολαων?Γιατι έγινε,χωρις συγκοινωνιακη μελέτη.Χωρις παράλληλο δρόμο με "στενέματα" και μονοδρομήσεις δρόμω σε ενα τοπο που έχει πρόβλημα χωρων ,δεν ειναι οι μολαοι χτισμένη σε κάμπο για να έχει "άπλα",ούτε είναι Παρισι ή Αθήνα με οργανωμένα μεσα μεταφοράς για να "διώχνεις"τα Ι.Χ απο το κέντρο της πολης χωρις να έχεις τα παραπάνω.Καταλήγοντας θέλω να πω ότι εκτος απο την αναμόρφωση της πλατείας αυτης καθευατης ολα τα αλλα ήταν περιττα.Δεν λύνεις το κυκλοφοριακο με αναθέματα των Ι.Χ η νοοτροπια των μολαιτών θέλει αλλαγη που θέλουν ολοι μα ολοι να παρκαρουν τα Ι.χ τους σε εναν χώρο 150 μετρων.Αυτες τις "εκθεσεις ιδεων"καλο θα ήταν να δημοσιέυεις εκει που πρεπει και οχι ανωνυμα σε blog και όπου αλλου εξασφαλιζεται η ανωνυμια.Θελεις να πεις κατι,βγαινεις μπροστα επώνυμα με θέσεις πολιτικες και εκφράζεις τη γνωμη σου ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη , αλλά τι είναι αυτά που γράφεις? Ποιός σου είπε οτι με ερωτήσεις (που δεν είναι λίγων λέξεων) δεν κάνεις πολιτική?
Ποιός σου είπε οτι με blog δεν κάνεις έργο?

Μήπως σου είπε κανείς οτι οοοολα τα blogs είναι ημερολογιάκια που ο καθένας πάει και γράφει το πώς πέρασε τη μέρα του? Για ψάξε καλύτερα και θα δεις οτι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Φέτος το καλοκαίρι, ενα και μόνο blog ξεσήκωσε τους Αθηναίους (οχι μόνο μια φορά) και τους κατέβασε στο σύνταγμα για να κάνουν διαδήλωση για τα καμένα της Πάρνηθας. Αν πας σε αυτόν τον τύπο και του πείς αυτά που έγραψες, το λιγότερο που θα κάνει είναι να γελάσει.

Κάποια στιγμή , στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για το περιβάλλον, επικοινώνησε μαζί μας ο εξαιρετικός επιστήμονας Κος Θανάσης Οικονόμου ο οποίος εργάζεται στη NASA στο πρόγραμμα εξερεύνησης του Άρη και είναι και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. Σε αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν θέσαμε ενα παρόμοιο ερώτημα για το αν η κίνησή μας θα μπορούσε να έχει κάποια αποτελέσματα. Αυτό που απάντησε ήταν αυτολεξεί: "Σήμερα με τις δυνατότητες του ιντερνετ ακόμη και ένα μοναδικό άτομο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο" , και μας παρότρυνε να επισκεφθούμε τη σελίδα www.dailykos.com για να δούμε τι μπορεί να πετύχει ενα και μοναδικό άτομο μέσα απο το ίντερνετ. Δες τη κι εσύ αυτή τη σελίδα και ίσως αλλάξεις άποψη.

Έτσι όπως το θέτεις δε θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε εφημερίδες ή οι εκδότες των εφημερίδων (οχι των κομματικοποιημένων εφημερίδων) θα έπρεπε να κατέβουν υποψήφιοι σε 100 δήμους.

Όσο για το αν ήταν περιττά ολα τα άλλα εκτός της ανάπλασης της πλατείας, ρώτα καλύτερα τους οδηγούς που μπλοκάρουν κάθε λίγο και λιγάκι στο δρόμο αυτό, λέγοντας το γνωστό πλέον "ρε ούτε στην Ομόνοια να ήμασταν".

Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι η ανωνυμία. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο οτι όταν δείχνουν σε κάποιον το φεγγάρι, αυτός κοιτάζει το δάχτυλο.Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κολλάτε ολοι με την ανωνυμία του blog. Δηλαδή αν το έγραφε επώνυμα θα δίνανε σημασία ενώ τώρα οχι?

Φιλικά,
Χ.Θεοδωρακάκος

(κανάς άλλος δε θα γράψει? Όλο εγω απαντάω)

Ανώνυμος είπε...

Περπατούσα σήμερα το πρωί σ' ένα στενό στους Μολάους και μου έπεσε μια γλάστρα στο κεφάλι. Όταν συνήλθα, άνοιξα το p/c και διάβασα το τελευταίο από τα κατεβατά σου, φίλε ΧΘ.
Μετά απ' αυτό το ατύχημα, κάτι άλλαξε στις σκέψεις μου και πήρα τις εξής αποφάσεις:

- Η γη εξακολουθεί να γυρίζει (και πριν από τη γλάστρα) αλλά είναι επίπεδη.
- Ο ανώνυμος δημιουργός αυτού του blogg, δεν είναι βαλτός, ούτε κάνει καμία προπαγάνδα. Απλά θέλει να προσφέρει στους Μολάους.
- Αύριο θα πάω το Νικολάϊ από τη Βουλγαρία, στον Παπα Γεράσιμο να τον κάνει επίτροπο (όπως είπε ο blogger) και θα παραιτηθώ από το σύλλογο που είμαι, για να βάλω στη θέση μου τον Ιβάν.
- Την άλλη 4ετία θα ψηφίσω Αλαβάνο.
- Να βοηθήσω ν' αυξηθεί η επισκεψιμότητα του ιστότοπου αυτού αμέσως, ώστε τα μηνύματά του να περάσουν σε πολλούς περισσότερους. Τι να κάνω, τί να κανω;...
- ΑΑΑ! Ο ΧΘ! Μου έδωσε ιδέα! Τηλεφώνημα αμέσως στο διοικητή Ασφαλείας. Του είπα την ιδέα μου και συμφώνησε, μόνο που με παρακάλεσε να περιμένω μια δυο ημέρες ακόμα, να εξοπλιστούν με νέες χειροπαίδες, κελιά και αστυνομική δύναμη.
Τι του είχα πει; Μέσω του molaoi.blogspot θα ανακοινώνω ένα όνομα, καθημερινά, εμπόρου ναρκωτικών. Αυτοί με τη σειρά τους, θα τους συλλαμβάνουν. Και μου πρότεινε: "Γράψε στο blogg, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και μέρη (ή πάρκα) συναλλαγής, να τα γράφουν ανώνυμα κι εμείς θα τους καθαρίζουμε".
Αύριο λοιπόν ξεκινάμε!
ΧΖ
υγ #1: Το ΧΖ είναι από τ' αρχικά μου όπως το δικό σου και του ΘΒ. Δεν είναι πχ από το ΧαΖός ούτε από το σας ΧέΖω.
ΥΓ #2: Πάντως ΧΘ, και πριν μου 'ρθει η γλάστρα στο άδειο μου κεφάλι, είχα δει το savetheplanet και σου δίνω συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Ισως η αποψη μου πει Blogs να ηταν λιγο τραβηγμενη...γιατι γενικως δεν μου αρεσει ο καναπες.Βεβαιως και αναγνωριζω οτι 15000 Αθηναιοι κινητοπιηθηκαν και μαυρισαν τη βουλη,ντυμενοι στα μαυρα και στα φασκελα.Αυτο που μου τη δινει είναι η υποκρισια και η ανωνυμια...Θελω στα δημοτικα συμβουλια στις αιμοδοσιες σις πυροπροστασιες,στα γηπεδα οταν οι ομαδες της πολης ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ σε ολα τα επιπεδα να βλεπω και διαφορετικες φατσουλες οχι να ειμαστε οι ιδιοι και οι ιδιοι...οι υπολοιποι λειπουν ...καπου μακρια...Και κατι τελευταιο..οταν μιλησα για να ναπλαση της πλατειας βεβαιως και εννοουσα οτι ειναι εγκλημα να στενεψεις το δρομο(αυτο εννοουσα οτι ηταν περιττο)οταν σ\δεν εχεις υποδομες!!!Απλα πραγματα.Θα μπορουσε αν εβγαινε η αστυνομια καποες ωρες της ημερας να κοβει κλησεις στα μονιμα παρκαρισμενα αυτοκινητα και οχι των επισκεπτων-πελατων,να παραμεινει ο δρομος ωσ ειχε αλλα και 40 μετρα φαρδος να ειχε οταν αλλος παρκαρει για παραδειγμα στη γωνια του Μοσχοβακου για να πιει τον καφε του τι να σου κανει και η αστυνομια και τα 40 μετρα.Αλλα δεν με εκπλησει τιποτα...ζουμε σε μια χωρα που διεκδικει την πρωτια σε καταστροφη του αεροδρομιου του ελληνικου και στην δηθεν μετατροπη του σε παρκο λες και δεν ξερουμε τη καταληξη των παρκων στο ελλαδα...Που εκανε κωπηλατοδρομιο το σημειο της μαχης του μαραθωνα και ο κυριος που το εκαε ειναι και ΣΥΝΤΑΓΜΑ:ΤΟΛΟΓΟΣ...ξεφυγα λιγο.Για αυτο και επιμενω οτι καλα τα BLOGS και αγια αλλα για αλλες χωρες οχι την ΕΛλαδα.Ελπιζω να ακουσω το ονομα σου φιλε Χ.Θ σε καποια αποτις παραπανω εκδηλωσεις που ανεφερα και να εισαι σιγουρος οτι θα σε πλησιασω πρωτος για να συστηθουμε και να με γνωρισεις.και αν ακομα δεν μενεις πλεον εδω μπορεις να φροντισεις ωστε η προσφορα σου να ακουστει!!!

Ανώνυμος είπε...

Oraio blog!

Theoro kseftila na paramenei sta idia xalia h plateia.. O dhmarxos ti perimenei?
THimatai kaneis ta xalia ths parelashs persi?

Ανώνυμος είπε...

Το παν είναι να υπάρχει ευαισθητοποίηση, παιδεία και πάνω απ'ολα όρεξη για να λυθούν προβλήματα.

Από αυτό πάσχουμε στην Ελλάδα. Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι στην Αθήνα και απο τις πρώτες κιόλας μέρες παρατήρησα οτι υπάρχει πρόβλημα στα φρεάτια, τα οποία πρέπει να μην είχαν καθαριστεί εδω και χρόνια. Κατευθείαν λοιπόν πήρα το δήμο, ενημέρωσα και περίμενα να έρθει συνεργείο.Οταν είδα οτι δεν ήρθε, ξαναπήρα και ξαναπήρα μέχρι που ήρθαν και τα καθάρισαν. Όταν λοιπόν δούλευε το συνεργείο, κάποιοι περίοικοι βγήκαν έξω και έκαναν το σταυρό τους που επιτέλους ήρθαν να τα καθαρίσουν. Όταν τους ρώτησα αν είχαν ενημερώσει το δήμο, απλά απάντησαν οτι πίστευαν πως ηταν αυτονόητο να έρθει συνεργείο και δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν ούτε ενα τηλεφώνημα τόσο καιρό. Βλέπουμε λοιπόν οτι όντως δεν φταίει για ολα ο δήμος ή οποιαδήποτε αρχή. Πρέπει να υπάρχει και η θέληση απο τους πολίτες.

Και μια απο τις δουλειές των blogs είναι να αφυπνίζουν τον κόσμο.Να του θυμίζουν οτι έχει δικαιώματα σαν πολίτης και πρέπει να τα διεκδικεί.

Είμαι σίγουρος οτι αν ο δήμος άνοιγε το mail που του έστειλε το blog και αν διάβαζε τα θέματα που έχουν μπει εδωμέσα, και αποφάσιζε να καλέσει τον ιδιοκτήτη στο επόμενο συμβούλιο για να πει τη γνώμη του, τότε αυτός θα πήγαινε. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα να μην πάει. Απ'οτι φαίνεται όμως ο δήμος δεν άνοιξε καν το mail ή έστω δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να γράψει δυο λόγια εδώ.

Εγώ, καλώς ή κακώς, κατοικώ στην Αθήνα. Τα προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινή μου ζωή προσπαθώ να τα λύσω με όποιο τρόπο μπορώ. Αν ζούσα στους Μολάους σίγουρα θα πήγαινα στα συμβούλια και θα αναζητούσα λύσεις στα προβλήματα. Απο εδώ που είμαι, αρκούμαι στο να γράφω το τι με ενοχλεί οταν πηγαίνω στους Μολάους τις λίγες μέρες του χρόνου.Αν δεν υπήρχε αυτό το blog ίσως και να μην τα έγραφα καν.

Όσο για το σχόλιό σου φίλε Χρήστο (βλέπεις εγω σου απευθύνομαι με το όνομά σου και οχι με τα αρχικά), επειδή ηταν κάπως ειρωνικό, θα σου πω τα εξής:

Πρώτον, γράφω ολόκληρα κατεβατά επειδή έχω μάθει να λέω την άποψή μου με επιχειρήματα και επειδή ο,τι σκέφτομαι το γράφω χωρίς δισταγμούς.

Δεύτερον, το Χ.Θ. είναι τα αρχικά του ονόματος Χρήστος Θεοδωρακάκος.Το εχω γράψει επανειλημμένως.

Τρίτον, απο πότε θεωρούμε προπαγάνδα την ανάδειξη των προβλημάτων ενός τόπου? Είναι προπαγάνδα το να αναφέρεις το πρόβλημα μιας πλατείας που εδω και κάποια χρόνια είναι γιαπί?

Τέταρτον (έχω πάρει φόρα ε?) δε νομίζω στο παράδειγμα με τα ναρκωτικά να ανέφερα οτι καταγγέλονταν ανώνυμα μέσα σε ενα blog ονόματα ανθρώπων. Ανέφερα ερχόταν στην επιφάνεια το πρόβλημα.

Πέμπτον δεν έχω, γιατί έπεσε δουλειά και πρέπει να σταματήσω.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και με αυτό το κατεβατό μου.


Φιλικά,
Χρήστος Θεοδωρακάκος


ΥΓ. τελικά ο δήμος διάβασε το mail? Έστειλε καμία απάντηση?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χ.Θ. χαίρομαι που κι εσύ, έστω και έμμεσα, διαπιστώνεις ότι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει με την ύπαρξη αυτού του blog είναι η ανωνυμία των δημιουργών του. Λες πως αν ο δήμαρχος τους καλέσει θα ήταν λάθος να μην παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο.Συμφωνώ απολύτως αν και είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν θα πάνε.Αν εγώ, εσύ, ο Α ή ο Β στείλουμε μια ιντερνετική πρόσκληση στους δημιουργούς του blog και τους καλέσουμε να παραβρεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο υπογράφωντας ως "Γιάννης Τσαγκάρης, δήμαρχος Μολάων" αυτομάτως γελοιοποιεί την όλη προσπάθεια η ανωνυμία ναι ή όχι. Αν στο "γκάλοπ" που διοργάνωσε το blog εγώ στείλω 600 ψήφους στην απάντηση "κανένα από τα παραπάνω" και βγει πρώτη με ποσοστό 90% γελειοποιείται όλη η προσπάθεια ναι η΄όχι; Η ανωνυμία και τα κίνητρα δημιουργίας του blog είναι η μόνη ένσταση των περισσοτέρων επισκεπτών του blog και όλων εμάς που χαρήκαμε για τη δημιουργία του όταν πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή του, αλλά δεν κατανοούμε την ξεροκεφαλιά που έχουν να μην υπογράφουν τα γραφόμενα τους. Να ξέρεις ότι συζητιέται πολύ και από πολλούς αλλά όλοι έχουμε την ίδια απορία.Γιατί ανώνυμα και γιατί πειράζονται τόσο όταν κάποιος διαφωνεί μαζί τους. Υπογράφω κι εγώ ως ανώνυμος (και όχι ως Τσαγκάρης, Φούρκας, Καραμανλής ή Παπαρήγα)με την υπόσχεση ότι θα γράφω απώνυμα μόλις και οι δημιουργοί του blog αποφασίσουν να γράφουν επώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

Που να στείλει απάντηση ρε παιδιά?? Στον Αόρατο άνθρωπο, στο Φαντομά ή στη Μαρία την Πενταγιώτισα? Ποιος θα είναι ο παραλήπτης??? Και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να κουβεντιάσει μαζί του τους προβληματισμους του?? Με τηλεπάθεια ή με τη βοήθεια του Πητ Παπαδάκου? Σοβαρευτείτε και σταματήστε να κρύβεστε αν θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια θα ήταν λάθος τους να μην πάνε. Τουλάχιστον, θέλω να πιστεύω οτι, τα γραφόμενά τους αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων και, αν για την επίλυση απαιτείται η παρουσία τους σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να πάνε.

Όσον αφορά την εγκυρότητα ή οχι του γκάλοπ, ε αυτό είναι και στο χέρι το δικό μας. Ενα απλό γκάλοπ ήταν που δεν διασφαλίζεται και απο κανένα τρελλό σύστημα ασφαλείας.

Όσο για την ανωνυμία, ακόμα και αν κάποιος κακόβουλος υπογράψει σαν "Δήμαρχος Μολάων" , υπάρχει τρόπος να βρεθεί αν είναι αληθής η "υπογραφή". Σε τελική ανάλυση, ας φτιάξει ο δήμαρχος ενα λογαριασμό στο Google και να απαντάει διαπιστευμένα, δεν είναι κακό. Ίσα ίσα που θα ανέβει και η δημοτικότητά του.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χ.Θ. μόλις 'πήραμε' απάντηση από το Δήμο. Ε δε κρύβονται και όλα. Θαύμασε το παραπάνω σχόλιο. Ακόμη επιμένεις σε απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χρήστο Θεοδωρακάκο που δεν μπορώ να θυμηθώ αν σε ξέρω ή όχι αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που αν και είσαι μακρυά νοιάζεσαι για τα προβλήματα αυτού του τόπου, γνωρίζω ότι εδώ και πολύ καιρό έχει ανατεθεί από το δήμο σε κάποια εταιρεία η κατασκευή σύγχρονης ιστοσελίδας που θα προβάλλει το δήμο και θα παρουσιάζει τον τόπο μας σε όσους δεν τον γνωρίζουν, λεπτομερώς. Η σελίδα αυτή θα αντικαταστήσει το έκτρωμα που παρουσιαζόταν μέχρι πρότινος ως επίσημη σελίδα του δήμου Μολάων και το μόνο που έκανε ήταν να μας πληροφορεί για το ποιοι έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και ποια διαμερίσματα περιλαμβάνει ο Δήμος. Νομίζω ότι αν στη νέα αυτή σελίδα δημιουργηθεί ένα guest book ή ένα forum στο οποίο οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους και ο δήμαρχος ή κάθε άλλος υπεύθυνος θα απαντά, τότε θα γίνεται πραγματικά έργο και θα μπορέσουμε να "κατακτήσουμε" πράγματα για το δήμο μας. Υπάρχει καθυστέρηση στην "παράδοση" αυής της σελίδας, δεν ξέρω το λόγο, αλλά όταν γίνει νομίζω ότι εμείς που επώνυμα θέλουμε να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε και μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν γνωριζόμαστε, ίσως και όχι, μιας και έφυγα απο τους Μολάους για σπουδές το 1998 και έκτοτε ξέμεινα στην Αθήνα.

Φίλε foster το να ανοίξει ο δήμαρχος λογαριασμό στο google δεν είναι ντροπή.Αν δε θέλει αυτό, μπορεί να φτιάξει έστω ενα mail στο yahoo και να δέχεται mails απο τους συμπολίτες του. Εδώ ολόκληροι βουλευτές το έχουν κάνει και μάλιστα αποτελεί μια πρώτης τάξης μέθοδο επικοινωνίας.

Αν θυμάμαι καλά, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου είχε κατασκευάσει μια συμπαθητική σελίδα που ανέλυε τα του συνδυασμού του. Αυτό ήταν? Τώρα τίποτα?

Για τη σελίδα του δήμου, μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να μην καταντήσει σαν την πλατεία. Να δημοσιευθεί πριν τις επόμενες εκλογές.

Και κάτι άλλο, χωρίς να θέλω να φανεί οτι είμαι κατά του δημάρχου. Όλοι μα όλοι οι υποψήφιοι πριν τις εκλογές μοιράζουν φυλλάδια με το πρόγραμμα των συνδυασμών. Γιατί κανένας δεν κρατάει αυτά τα προγράμματα σε ενα συρτάρι, έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να έχει χειροπιαστές αποδείξεις για το τι ειπώθηκε και τι τελικά πραγματοποιήθηκε? Απλό δεν είναι?

Ο τωρινός δήμαρχος, ο επόμενος δήμαρχος και ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβουν οτι οι πολίτες πλέον έχουν ξυπνήσει.Αν φίλε μου δεν κάνεις αυτά που υποσχέθηκες (ενώ μπορούσες να τα κάνεις) απλά δεν σε ξαναψηφίζω. Αν δω οτι προσπαθείς, να γίνω χαλί να με πατήσεις (ή καλύτερα "να γίνω ξουράφι να σε ξουρίσω" που λέει και ο Ζήκος).


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς να μάθει σε ποιόν έχει ανατεθεί η δημιουργία της σελίδας του δήμου και σε τι στάδιο βρίσκεται?

Εσείς του blog μπορείτε να μάθετε?

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Όχι δεν ξέρουμε τίποτα με την τύχη της ιστοσελίδας του Δήμου Μολάων. Η μόνη πρόσφατη ενημέρωση ήταν από σχόλιο εδώ στο blog.
Αλήθεια γιατί δεν στέλνεις ένα e-mail στο Δήμο μας με το οποίο θα ζητάς σχετική πληροφόρηση. Το κέρδος θα είναι διπλό. Και θα ενημερωθείς σχετικά (ελπίζουμε να ενημερώσεις και όλους εδώ), αλλά θα μάθουμε επιπλέον ΑΝ λειτουργεί η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Δήμου μας.
Το ίδιο μπορεί να ακολουθήσει και ο φίλος Χ.Θ. σχετικά με το εάν έφτασε στα χέρια του Δημάρχου η γνωστή σφυγμομέτρηση καθώς και όλες οι προηγούμενες ειδοποιήσεις μας σχετικά με την τελική αποστολή. Παρεμπιπτόντως, έως σήμερα ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το θέμα. Ας είναι καλά…

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είχα σκοπό να στείλω και τις 2 ερωτήσεις στο δήμο. Για τη σελίδα και για τη σφυγμομέτρηση.

Απο το site του δήμου όμως υπάρχει μόνο ενας τρόπος επικοινωνίας, αυτός που συμπληρώνεις το μήνυμά σου, αφήνεις το όνομά σου και ενα mail και πατάς "αποστολή".

Αφού έγραψα και πάτησα "αποστολή" εμφανίσθηκε το γνωστό μήνυμα "the page cannot be found". Όσες φορές και αν το έκανα δεν άλλαξε κάτι, που σημαίνει οτι το μήνυμα δεν εστάλει. Καμιά άλλη ιδέα?


Και κάτι άλλο. Ειπώθηκε κάποια στιγμή για την ακρίβεια στους Μολάους και όλοι πέσανε να φάνε τον bloger. Ο δήμος γιατί ανέθεσε τη δημιουργία της σελίδας σε αυτή την εταιρία και όχι σε κάποιον απο τους τόσους Λάκωνες web developers? Δε μπορεί να μην υπάρχει κανείς εκεί που να μην ασχολείται με web design...


Χρήστος Θεοδωρακάκος

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Χρήστο μπορείς να κάνεις ότι κάναμε κι εμείς. Χρησιμοποιήσαμε δικό μας λογαριασμό e-mail συμπληρώνοντας φυσικά σαν παραλήπτη τη διεύθυνση του Δήμου: molaoi@otenet.gr Δηλαδή τον κλασικό τρόπο. Για χρήση της φόρμας που αναφέρεις ξέχασε το. Δεν δουλεύει δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

OK, το mail έφυγε , ελπίζω να ελήφθη...


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγινε αυτό; Μεταξύ σας το κάνατε; Γιατί δεν φωνάζατε και μας;

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ το έκανα. Σειρά σου να στείλεις...


Χ.Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Το έστειλα, το έλαβες???

Ανώνυμος είπε...

Το «πότε έγινε αυτό;» δεν αφορούσε τη αποστολή του e-mail. Απλά επειδή είμαι καινούριος εδώ ρώτησα για το γκάλοπ «πότε έγινε αυτό;». Μετά που διάβασα βέβαια κατάλαβα. ΟΚ;