* Ιδέα.

Στις ημέρες του black out που υπέστη το blog μας (αδυναμία ανάρτησης δημοσίευσης ή σχολίου), είχε φτάσει ένα e-mail από το φίλο Χρήστο Θεωδορακάκο και με τη ζωντάνια και τη συμμετοχηκότητα που τον διακρίνει, αναφερόταν σε δύο θέματα.

Το πρώτο αν το ανεβάζαμε τώρα θα ήταν ετεροχρονισμένο διότι δεν μπορούμε πλέον να συμμετέχουμε ενεργά στην πρόσκληση που μας απηύθυνε από μέρος του και ο Χρήστος για την "Ώρα της Γης" το Σάββατο στις 29 Μαρτίου 2008. Εκείνο το βράδυ σε πολλές χώρες του κόσμου με πρωτεργάτη την Αυστραλία πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, απολαμβάνοντας μία ώρα ησυχίας στο σκοτάδι.

Το δεύτερο παραμένει ζεστό και ζωντανό. Μετά την ανάγνωση, προτείνουμε σε όποιον του προκαλέσει ενδιαφέρον και προτίθεται να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια, να ενημερώσει τους αρμόδιους (Δημοτική Αρχή) ότι διαθέτει ώρες από το χρόνο του ώστε να τη στηρίξει. Έτσι πιστεύουμε ότι μια θετική απόφαση από πλευράς Δήμου θα είναι πιο εύκολη γιατί όπως καταλαβαίνουμε δεν γίνονται οι αδελφοποιήσεις από υπαλλήλους, αλλά από ενεργούς πολίτες.

Το e-mail:
«Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
σίγουρα θα θυμάστε τη σελίδα godimitris που ανέφερα σε προηγούμενη επικοινωνία μας. Έτυχε σήμερα να διαβάσω μια νεα ιστορία του Δημήτρη, ο οποίος αυτο το διάστημα βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα. Στη χώρα αυτή υπάρχουν 3 (τουλάχιστον) πόλεις με Ελληνική ονομασία. Η μια είναι η Atenas (Αθήνα), η άλλη είναι η Grecia (Ελλάδα) και η τρίτη είναι η Esparza (Σπάρτη). Στην ιστορία αυτή (http://www.godimitris.gr/view.php?artid=1419) αναφέρει πως ο δήμος της Grecia ζητά να αδελφοποιηθεί με ενα δήμο στην Ελλάδα. Αν τη διαβάσετε θα βρείτε τον τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους στην Κόστα Ρίκα. Επειδή σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί δήμοι που θα θέλουν να αδελφοποιηθούν με τη Grecia, ίσως ο δήμος Μολάων να έκανε μια κίνηση για αδελφοποίηση με την πόλη Esparza.
Θα στείλω την ιδέα και στο δήμο Μολάων και θα σας κρατήσω ενήμερους.
Φιλικά,
Χρήστος»

10 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ο χρόνος; Οέω!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά ακούγονται και είναι ωραία και είναι κρίμα να σταματάνε με τη δικαιολογία δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει χρόνος για τι; Για να κάνουμε πάλι τα ίδια που κάναμε και χτες και που θα ξανακάνουμε και αύριο; Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό το διαφορετικό. Ας διακόψουμε για λίγες στιγμές τα καθημερινά. Εμείς οι ίδιοι θα το ευχαριστηθούμε πρώτοι. Μια φορά αξίωσε ετούτη η πόλη να στείλει αντιπροσωπεία από ανθρώπους της στο εξωτερικό και το θυμόμαστε ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου είχα και έχω ολη την καλή διάθεση να βοηθήσω (έστω και απο μακριά) για να γίνει αυτή η αδελφοποίηση.

Απο τότε που έστειλα το mail στο blog, είχα επικοινωνία και με τον Δημήτρη ζητώντας του περισσότερες πληροφορίες.

Το κακό είναι πως ΗΔΗ αρκετοί δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Σε σχετικές ερωτήσεις προς το Δημήτρη έμαθα πως θα γνωρίζει και αυτός σε καμιά δεκαριά μέρες.

Δυστυχώς, ο Δημήτρης, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, απάντησε σχεδόν αμέσως, κάτι που δεν έγινε απο το δήμο Μολάων απο τον οποίο ακόμα περιμένω μια απάντηση...


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουμε Χρήστο η καθημερινότητα στα σπίτια μας και στις υπηρεσίες ισοπεδώνει τα πάντα. Μια, δυο, τρεις που θα πάει όλο και κάποια στιγμή ακούγεται ο επίμονος.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο εκτός από τα αυτιά του Δήμου που ακόμη δεν άνοιξαν (το παράξενο θα ήταν να άνοιγαν αφού οι άνθρωποι δεν έχουν έως σήμερα υλοποιήσει έστω και ένα ζήτημα δικής τους έμπνευσης) μήπως διαπίστωσες ότι την ίδια συμπεριφορά έχουμε στο ζήτημα και εμείς οι Δημότες; Τα σύκα – σύκα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω σ.γ. πως έβγαλές το συμπέρασμα ότι δεν έχουν έως σήμερα υλοποιήσει έστω και ένα ζήτημα δικής τους έμπνευσης, αλλά αν δήλωναν 5 άνθρωποι ότι ενδιαφερόμαστε να βοηθήσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση, λες να τους το αρνιόνταν;

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να γίνομαι κακός, ούτε να φαίνεται οτι τρώγομαι με τα ρούχα μου. Όμως, καλώς ή κακώς έστειλα ενα e-mail του οποίου την απάντηση ακόμα περιμένω.

Δεν είναι το θέμα αν μπορεί να γίνει μια αδελφοποίηση ή οχι. Το θέμα είναι ένας άνθρωπος (και οχι πέντε) πέταξε μια ιδέα, στην οποία δεν απάντησαν καν. Θα μπορούσαν να πουν οτι δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, επειδή αυτή την περίοδο εκρεμούν άλλα σοβαρότερα θέματα.

Αλλά ούτε αυτό δεν έγινε. Με σνόμπαραν? Δεν άνοιξαν καν το mail τους? "Χάλασε ο server"? Δε γνωρίζω τι απο τα παραπάνω συνέβη. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ενοχλήθηκα. Αν μη τι άλλο, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν οτι εν ετη 2008 μετά Χριστόν, το internet αποτελεί μέσο επικοινωνίας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι εξίσου σημαντικό με το κλασσικό.

Αν ήμουν εγώ στην Κόστα Ρίκα και αποφάσιζα να τιμήσω την πόλη μου κάνοντας αυτή την αδελφοποίηση, θα έπρεπε να τους πάρω τηλέφωνο απο την άλλη άκρη της γής, ή να ερχόμουν αυτοπροσώπως στους Μολάους για να το αναφέρω?


Τέλος πάντων, ας είναι. Το καλό είναι πως υπάρχουν δήμοι που ανταποκρίθηκαν ΑΜΕΣΩΣ. Ας το χαρεί ενας απο αυτούς.


Και επειδή ψιλονευρίασα τώρα, και για να ξύσω παλιές πληγές, εκείνη η σελίδα πότε θα φτιαχτεί ρε παιδιά? Τη σελίδα της δουλειάς μου ετοιμάσαμε σε ενα χρόνο και έχει της Παναγιάς τα μάτια μέσα. Έλεγχος γίνεται απο κανέναν?


Χ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Αγάλι – αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
Βιαστικοί, ε βιαστικοί!

Ανώνυμος είπε...

Εκ της φωτογραφίας ορμώμενος και λόγω της γειτνίασης με το πρακτορείο του ΚΤΕΛ, προτείνω την ονομασία «ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΩΡΩΝ Η ΣΧΟΛΗ».
ALLEN

Ανώνυμος είπε...

φίλε ALLEN είσαι εκτός θέματος. Τσούλα (ρήμα) λίγο πιο κάτω στα θέματα