* Τιμή και Δόξα! (με ομπρέλα, πιτόγυρους & coca-cola).

Γράφει στο e-mail του ο “Super Mike”:
«Τον τύπο δεν τον ήξερα αλλά για να τον κάνουν άγαλμα κάτι καλό θα έχει κάνει. Ρώτησα σπίτι και μου είπαν ότι είναι ο Βλαχανδρέας παλιός Δήμαρχος. Εγώ βασικά γραμμένα έχω όλα τα αγάλματα αλλά αυτόν τον τύπο τον πάω γιατί μου είπαν ότι δε μάσαγε ποιανού είναι η μάντρα την πέταγε κάτω και έφτιαχνε δρόμους και κάτι άλλα ψιλά, γι’ αυτό και τον έκαναν άγαλμα. Μια μέρα στη παρέα από το γέλιο που κάναμε μαζί του λιώσαμε. Ο ‘διανοούμενος’ το πέταξε πρώτος.

«Ρε σεις για κοιτάτε του ‘ασπρούλη’ του βάλανε και ομπρέλα δίπλα για τον ήλιο. Τώρα που θα καλοκαιριάσει θα την βολέψει. Να του φορέσω και το καπέλο;» Ακολούθησε κράξιμο. «Άντε ρε ‘φιφή’ κόψ’ τις μαλακίες, θα μας τη πούνε». «Ναι ρε, εμένα περιμένανε έτσι που τον καταντήσανε. Για ρίχτε καμιά καλύτερη ματιά. Στο σβέρκο, πίσω απ’ την ομπρέλα του έχουνε μια διαφήμιση της coca-cola». «Ρε ποια coca-cola, το καλάθι με τα σκουπίδια που του καρφώσανε στο μισό μέτρο πάνω στα νύχια δε το βλέπετε;» Η φάση τράβηξε πολύ. «Του βάλανε και το τραπεζάκι μια ανάσα για να έχει παρέα στη φραπεδιά και το καλάθι για να πετάει τα χαρτιά όταν κατεβάζει το βράδυ τους πιτόγυρους». Και η φάση έκλεισε από το ‘γκάζι’ που είπε «τον βλέπω και καμαρώνει, όταν θα τον κλείσουνε με τίποτα καφάσια μπύρες μπροστά θα καμαρώνει τ’ α…… μου».
Κλείνοντας το e-mail ο Super Mike μας λέει:
«Πάρτε και τη φωτογραφία που τράβηξα με το κινητό. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;»

Εμείς; Εμείς τι να πούμε; Πάλι καλά που ο ‘ασπρούλης’ δεν έχει χέρια, αλλιώς το καλάθι δεν θα το καρφώνανε στα νύχια του αλλά θα του το έδιναν στην αγκαλιά!
Τιμή και Δόξα! …και μη χειρότερα.

11 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Δε βαρέθηκε τόσα χρόνια να καμαρώνει; Εγώ λέω να τον πάρουνε για σερβιτόρο. Έτσι κι αλλιώς έγινε του μαγαζιού…

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν τον σεβάστηκε ο Δήμος με το καλάθι αχρήστων που του φόρτωσε, ο μαγαζάτορας θα τον προσέξει; Άντε και σ’ ανώτερα με το τηγάνι επ’ ώμου!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε "μαύρε" "ασπρούλη"

Ανώνυμος είπε...

Και που ‘σε ακόμη δεν καλοκαίριασε. Σε λίγο θα ζητήσουνε να απομακρυνθεί γιατί εμποδίζει. Κάποτε ρωτούσατε: «σε ποιους ανήκει η πλατεία μας, σε 4 – 5; Σίγουρα σε αυτούς που “ανήκει”, δεν είναι μέσα ο Βλαχανδρέας.
Περισσεύει όπως περίσσεψε σε αυτό τον τόπο το Πνευματικό Κέντρο του Δημάκου και τόσα άλλα. Γεμίσαμε νταβαντζήδες παντού. Άλλοι μικροί και άλλοι μεγάλοι έχουν λόγο για όλα και η Δημοτική Αρχή απλά χεσμένη κοτούλα!

Ανώνυμος είπε...

Και αν κάποιος θεωρεί ότι το να χαρακτηρίζω τη Δημοτική Αρχή (που και εγώ στήριξα) χεσμένη κοτούλα είναι υπερβολικό το συζητάμε ότι ώρα θέλει. Μάλιστα σκοπεύω να στείλω και ένα e-mail εδώ με ένα άλλο παράδειγμα που το καταδεικνύει περίτρανα. Για να δούμε θα το δημοσιεύσετε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΚΟΤΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟanrmodios σχετικα με την διμοτικη αρχη γιατι ειμαι και εγω ενας που την στιριζω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Όταν βγάλω και τη φωτογραφία ετοιμάζεται και στέλνεται.

Ανώνυμος είπε...

Θωμά είσαι σπίτι ;;;
(κάτι σαν το: “εσείς στο Δήμο δε τα βλέπετε ;;;”)

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα όλοι μας πρέπει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και την αισθητική μας και έπειτα να ζητάμε από τους άλλους να σεβαστούν τα αγάλματα μας και κατ’ επέκταση την ιστορία μας.
Βεβαίως και αυτή η εικόνα θα μπορούσα να πω ότι με προσβάλει και θα απαιτούσα από το Δήμο μας να επιβάλει στον επαγγελματία να δώσει το χώρο και την ανάσα που αρμόζει στο μνημείο (ας αποθηκεύει αλλού τα πράγματα και νομίζω ότι δε χάθηκε ο κόσμος για ένα – δυο τραπέζια), εκείνο όμως που με λυπεί είναι ότι σε μια παρόμοια κατάσταση πολλοί από εμάς και πρώτη εγώ, θα συμπεριφερόμαστε αν όχι χειρότερα κάπως ανάλογα.
Το βλέπω στους χορταριασμένους δρόμους έξω από τα σπίτια μας, το βλέπω στα σκουπίδια που άγονται και φέρονται κατά τις εντολές του ανέμου στις γειτονιές μας, το βλέπω στη μη συμμετοχή εμάς της πλειοψηφίας στα κοινά και στις προσπάθειες που κάνουν οι σύλλογοι μας.
Ας απαιτήσουμε από τους εαυτούς μας και ύστερα ας αποτελέσουμε το παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Ας σταματήσει μόνο η γρίνια για τα στραβά των άλλων.

Ανώνυμος είπε...

- Το καλάθι έφυγε από τη δημοτική αρχή. Δεν ξέρω αν κάποιοι άλλοι στη θέση τους, θα έβαζαν κι ένα δεύτερο δίπλα...(ο νοών νοήτω) Μάλιστα κάποιοι νωρίτερα, μέσω του νέου σχεδίου της πλατείας, το είχαν ορίσει στη συγκεκριμένη θέση. Το γνωρίζω από την ημέρα που το έβαζαν, μετά από ερώτηση του καταστηματάρχη... Υπενθυμίζω τις 200 υπογραφές που είχαν συγκεντρώσει συγγενείς του Βλαχανδρέα, όταν η τότε δημοτική αρχή είχε συμπεριλάβει στο σχέδιο, την απομάκρυνσή του!
- Η ξεβαμένη ταμπέλα της cocacola-ς είχε φύγει πριν την ανάρτηση του σχόλιου
- Ο καταστηματάρχης άφησε το τραπέζι στην ίδια θέση -ενάμισι μέτρο μακρυά- αφήνοντας διάδρομο ή σεβόμενος το χώρο του αγάλματος.
- Ο ίδιος εδώ και ημέρες, κατέβασε την ομπρέλα λίγο πιο κάτω.
Επίσης, δε νομίζω να τον έχει ενημερώσει κάποιος για τον εδώ ιστοχώρο απ'ότι κατάλαβα από ένα υπονοούμενο που άκουσα σήμερα από κάποιον. Φαντάζομαι να μην υπήρξε κάποιος που να τον ενημέρωσε.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

α ρε superμιχαλάκη τους ανακάτεψες βλαμένο.

Dzouvas (διανοούμενος)