* Κότες και …αεροδρόμια!

To e-mail από τον “anarmodio” έγγραφε:
«Σας χαιρετώ όλους. Πριν από λίγες ημέρες και σε μια ώρα που είχα γενικά ‘φορτώσει’ (το παραδέχομαι) χαρακτήρισα σε ένα σχόλιο μου τη νέα Δημοτική αρχή ότι παρουσιάζει την εικόνα «χεσμένης κοτούλας» και προκαλούσα όποιον νόμιζε ότι υπερβάλω, να το συζητήσουμε για να δώσω και παράδειγμα. Επειδή προκλήθηκα το υποσχέθηκα και το κάνω.

Γενικά αποκομίζω την εικόνα ότι σε τούτο το χωριό τραβάει ο καθένας όπου του γουστάρει και κάνει ότι τον βολεύει. Σε κανέναν λόγο δε δίνει γιατί απλά ο Δήμος απουσιάζει! Πρώτα βέβαια φταίμε εμείς σαν δημότες που πράττουμε αλητείες, αλά γι’ αυτό υπάρχει ο Δήμος, για να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Γουστάρει ο ένας να πλύνει και να πετάξει τις σαπουνάδες στο δρόμο;
Γουστάρει ο άλλος που χτίζει αντί να γεμίσει με χαλίκι την αυλή του να το ξεφορτώσει μέσα στο δρόμο χωρίς τρίγωνα χωρίς τίποτα;
Γουστάρω εγώ να τρέχω αντίθετα στους μονόδρομους και μάλιστα χωρίς ίχνος επιφύλαξης με φουλ γκάζια όποτε μου ‘ρθει;
Ότι γουστάρει ο κάθε ανάποδος το κάνει και βολεύεται! Στο Δημαρχείο λες και δεν υπάρχουν. Λες και φοβούνται να μιλήσουν μήπως τις μαζέψουν. Τι να το κάνω εγώ να τρέχετε από δω και από κει, να φτιάχνετε και έπειτα να μην είσαστε άξιοι να τα περιφρουρήσετε.

Αυτές τις ημέρες ρίξατε πίσσα στο πάρκιν στη λεωφόρο και καλά κάνατε. Βάζουμε στοίχημα ότι αν αύριο του τη δώσει ενανού με ένα φορτηγό να παρκάρει εκεί και να πουλάει κοτόπουλα ή τριφύλλι καταμεσής στο κέντρο, ότι δε θα βρεθεί κανείς από εσάς να τον βάλει στη θέση του; Και όταν λέω κανείς εννοώ κανείς! Εδώ ρε αν έχετε το θεό σας έρχεται ο ψαράς, σας κλείνει την είσοδο του Δημαρχείου, σας γράφει να μη πω πού και αντί να υπάρχει μια άλλη εικόνα στην είσοδο του Δημαρχείου, ένας άνθρωπος σας κάνει ότι θέλει. Μια φορά που πήγαινα για να πληρώσω το νερό πάω να περάσω από δεξιά, τίποτα, πάω από αριστερά δε χώραγα, του λέω ρε μάστορα που θα περάσω και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μου δείχνει την πόρτα του ΚΕΠ και μου λέει: και από κει μπαίνεις. Γι’ αυτό σας αποκάλεσα «χεσμένες κοτούλες». Μη μου πείτε ότι δεν έχει ενοχλήσει αυτή η κατάσταση και σας τους ίδιους;

Και έρχομαι τώρα στο κατεξοχήν παράδειγμα που απεικονίζεται και στη φωτογραφία που στέλνω. Το περίπτερο που έγινε τριάρι με θέσεις (προσέξτε όχι θέση αλλά θέσεις) πάρκιν και με το δρόμο που τραβά θα γίνει και βιλάρα! Δε τη βλέπεται τη κατάσταση; Τι περιμένετε; Φτιάξατε το περίπτερο. Αυτός το επέκτεινε γύρω – γύρω βάζοντας ρολά και άντε καλά έως εδώ αν έμενε εκεί. Μετά τα ψυγεία βγήκαν ποιο έξω και ξανάρθε ο τεντάς και άλλα στηρίγματα και άλλες τέντες και δώστου επέκταση και τα ψυγεία με τα παγωτά δεν έχουν έρθει ακόμη. Δε φτάνει που έκλεισε το πεζοδρόμιο μπρος πίσω, να σου και κάτι κωλοσανίδια που τρώνε τρεις θέσεις παρκαρίσματος!
Εσείς καθίστε και καμαρώστε τον. Πάει ο κόσμος να παρκάρει για να πεταχτεί στη Εθνική και τον προγκάει. Το πεζοδρόμιο και οι θέσεις πάρκιν είναι δικές μας, ούτε καν δικές σας για να τις διαχειριστείτε όπως γουστάρετε εκτός και εάν λόγο συμμετοχής στο συνδυασμό σας του κάνετε πλάτες να φτάσει έως τον ‘Γερμανό’. Σας χαρίζω και τη φωτογραφία για να δείτε το περίπτερο που έγινε αεροδρόμιο. Το Ελ-Βενιζέλ των Μολάων. Και τα λέει όλα αυτά ένας άνθρωπος που σας στήριξε με τη ψήφο του. Έχω άδικο;»

(Από το σχόλιο δεν αφαιρέσαμε τίποτα. Όσο αφορά τη φωτογραφία ζητάμε συγνώμη φίλε αναγνώστη anarmodios αλλά είναι αδύνατον να δημοσιευθεί διότι εκτός από το θέμα σου το χώρο του περιπτέρου που φαίνεται στο βάθος, σε πρώτο πλάνο υπάρχουν εν αγνεία τους τα πρόσωπα δύο συμπολιτών μας που περνούσαν μάλλον τυχαία, από τους οποίους φυσικά δεν έχουμε την απαιτούμενη άδεια. Έχουμε τη γνώμη ότι όλοι μας σαν Μολαΐτες έχουμε γνώση του χώρου)

40 Σχόλια από αναγνώστες:

Ανώνυμος είπε...

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες
Κατά τα’ άλλα αν και όλα όσα αναφέρονται είναι όντως έτσι, κρίνω τον χαρακτηρισμό τραβηγμένο.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο μπράβο μπράβο Δε ξέρω αν σας γνωρίζω και αν είστε μικρότεροι γιατι ετσι δειχνετε.. Σήμερα σας βρήκα και αρχισα να διαβαζω αφού λείπω μόνιμα χρόνια τώρα από Μολάους. Είμαι παντρεμενη αλλού και έχω δύο παιδια. Αυτά ανακάλυψαν την σελίδα και μου το είπαν. Εχετε όλοι χιουμορ και μου αρεσει(που ειναι το περίπτερο;)

Ανώνυμος είπε...

Ενοικιάζεται περίπτερο 10 στρέμματα με επιχείρηση πάρκιν. Προσοδοφόρα επένδυση. Προοπτικές μεγάλης οικοπεδικής προέκτασης. (οι γείτονες κοιμούνται)

Ανώνυμος είπε...

γεια σου κι εσένα φίλη "Μπράβο Μπράβο". Ούτε κι εγώ σε γνωρίζω και πρέπει να είσαι μεγαλύτερη όπως λες. Όλοι εδώ έχουμε το ίδιο όνομα κι είμαστε καλά παιδιά. Από χιούμορ άλλο τίποτα.

Τώρα είναι σειρά του περιπτερά με μερικές όρνιθες. Θα πέσει πολύ γέλιο... έχω να πω γι'αυτόν, ουουουου! Αφού τελειώσω λοιπόν μαζί του κι ίσως και με τ'άλλα μέλη της οικογένειάς του, θα πάρω παραμάζωμα και τις κοτούλες του δημαρχείου, τον ψαρά, το σουβλατζή δίπλα στο άγαλμα κτλ
Καλά θα περάσουμε και μ'αυτούς αλλά και τους υπόλοιπους που θ'ακολουθήσουν. Άλλωστε μπορεί να μη λέω ποιος είμαι αλλά είμαι ηθικός. Δε λέω ονόματα, τόσοι περιπτεράδες υπάρχουν, ψαράδες, καφετζήδες. Όσο για το Δημαρχείο, ξέρεις πόσοι δουλεύουν εκει μέσα; Ποιος ξέρει σε ποιον απευθυνόμαστε;
Πες λοιπόν κι εσύ τίποτα ντε καημένη ! Άντε να γελάσουμε λίγο ακόμα με κανέναν.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε παιδιά. Τι γίνεται με αυτά τα νερά που ρίχνουνε στους δρόμους; Κοιτάχτε ένα σημείο στη διασταύρωση του δρόμου από νοσοκομείο για Φαφλιά με το δρόμο από εφορία για Παναγιοτόπουλο. Σπάνια θα βρεις μέρα που δε θα υπάρχουν νερά επάνω στη στροφή. Σήμερα που πέρασα υπήρχαν. Και όλα αυτά από μία αυλή. Δε σκέφτονται κανέναν; Και μετά μου λες για Δήμο ρε αναρμόδιε.

Ανώνυμος είπε...

Δημοκράτη μου όμορφε, τι εννοείς όταν λες ότι θα ασχοληθείς με αυτόν και ίσως με τα άλλα μέλη της οικογένειας του;;;
Παιδιά να μιλάτε όμορφα, ο περιπτεράς είναι καθόλα νόμιμος.Και το πάρκινγκ είναι μόνο ένα για την διέλευση των πελατών του.Υπάρχει και ένα σκαλοπάτι εκεί αρκετά επικίνδυνο. Το προσέξατε ή ότι μας συμφέρει μόνο και μόνο για να σπάμε πλάκα;;;
Κια μιας που ενδιαφέρεστε για την πόλη, υπήρχαν αιτήσεις για το συμβούλιο των νέων το Δήμου.Εσείς κάνατε αίτηση ή είπατε ότι είναι μπούρδες και θα χάσετε το χρόνο σας να ασχοληθείτε με τα κοινά;;;Δημοκράτη περιμένω διευκρινήσεις, ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

Anarmodios θα μπορούσες πιο διακριτικά να περιγράψεις τη κατάσταση. Τα παραδείγματα σου θίγουν πρόσωπα και αφού είμαστε λίγοι σε τούτο το χωριό μου κακοπέφτει. Συμφωνώ και εγώ με το γενικό νόημα. Που να σου λέω με έναν κάδο που κάποιος τον παίρνει από εκεί που δεν εμποδίζει και μου τον φέρνει κάθε βράδυ στη πόρτα μου. Φαντάσου να περιέγραφα τη γειτονιά θα γινόμαστε μαλλιά κουβάρια. Το έχω πει και σε κάποιον στο Δήμο αλλά τι να περιμένω από αυτούς; Βλέπω την κακία και την ηλιθιότητα να βασιλεύουν μεταξύ μας και σηκώνω τα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι φίλοι νομίζω ότι παρεξήγησαν. Και εμένα μου αρέσουν οι ισορροπίες και σίγουρα δε θέλουμε να διαπομπεύεται κανένας. Όμως εδώ γιατί μιλάει ο anarmodios για τον περιπτερά τον ψαρά ή δε ξέρω ποιον; Γιατί δεν του αρέσει το χρώμα του σπιτιού τους, γιατί είναι ακούρευτοι ή αχτένιστοι; Αυτά είναι προσωπικά και πολύ ευαίσθητα. Το να καταλαμβάνεις πεζοδρόμια, πλατείες ή εισόδους είναι θέμα όλων μας. Πρώτα από όλα δε χρειάζεται (ας το πω μαλακά) κοινωνική ευαισθησία;

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου διευκρινήσω μικρέ ανώνυμε; Απλά σε παραπέμπω σ'αυτά που έγραψα, να τα διαβάσεις πάλι πιο προσεκτικά.
Για κάποιοος εδώ μέσα που βιάζονται να διαβάσουν και δεν προσέχουν ακριβώς τι γράφει ο καθένας και τι μηνύματα θέλει να περάσει... θα εξηγηθώ: Μιλώ ειρωνικά για κάποια πράγματα. Ποια είναι η προσφορά αυτού του μπλοκ; Επικροτεί κάποιους δειλούς που αναφέρονται, προσβάλουν, παρατηρούν, υπαρκτούς και γνωστούς Μολαΐτες (αφού άγνωστοι μεταξύ Μολαΐτών δεν υπάρχουν, όσο μακρυά κι αν βρισκόμαστε). Όσο δίκιο κι αν έχουν, το χάνουν όταν κρύβονται καλά, πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους.
Αυτό παρατήρησα στο διάστημα που έχω γνωρίσει αυτές τις σελίδες. Συμφωνώ με πολλούς εδώ που έχουν την ίδια γνώμη περίπου. Προσφέρουμε ίσως, όταν από τη μία επιβραβεύουμε ευεργέτες, συγγραφείς παλιούς δημάρχους κτλ, μα γινόμαστε επικύνδινοι όταν παράλληλα μ'αυτούς, κράζουμε, προσβάλουμε, βρίζουμε.

Μήπως τελικά οι κοτούλες είμαστε εμείς εδώ, οι καλά κρυμένοι;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε οι μικροί δηλοί ανώνυμοι. Όλοι εμείς σου ζητάμε συγνώμη κύριε μεγάλε αγέρωχε επώνυμε Δημοκράτη. Θα είσαι και εσύ μέλος της γνωστής οικογένειας των Δημοκρατών.
Ποιος είσαι ο Τάκης Δημοκράτης ή ο Στέλιος Δημοκράτης ο γιος της Σταυρούλας Δημοκράτη;
Όποιος κι αν είσαι θα σε ρωτάμε ποιο είναι το σωστό. Εσύ πάντα ξέρεις. Για πες και σε μας που γράφεις για να μπαίνουμε να τα διαβάζουμε αρχηγέ.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Παιδιά ας χαλαρώσουμε. Το blog τα έχει ακούσει και στο παρελθόν. Συνηθισμένα τα βουνά που λένε. Αυτοί που του τα έσουρναν τότε εξακολουθούν όμως και βρίσκονται εδώ. Αυτό κάτι σημαίνει. Ίσως το blog καλύπτει και σ’ αυτούς (όπως και σε όλους τους υπόλοιπους) την ανάγκη επικοινωνίας ή συζήτησης για τα δικά μας, τα Μολαΐτικα.

Τώρα σαν σχόλιο στο άρθρο του anarmodios θα λέγαμε ότι αν ο Άλφα δημότης γκρεμίσει, χτίσει, καταστρέψει ή ομορφύνει κάτι στο σπίτι του, αυτό δεν δίνει δικαίωμα για δημόσιες αναφορές πέρα από τους κουτσομπόληδες. Αν όμως ο δημότης Βήτα με τη σειρά του γκρεμίσει, χτίσει, καταστρέψει ή ομορφύνει έναν δημόσιο δρόμο, ένα πεζοδρόμιο ή τέλος πάντων οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί να εξυπηρετεί το δημόσιο καλό, ε πώς να το κάνουμε, υπόκειται σε δημόσιο σχολιασμό ή αντίδραση.

Το ότι υπάρχουν σχολιασμοί και σχολιασμοί και μερικές φορές τα όρια δεν είναι για όλους τα ίδια, φυσικά και υπάρχει κοινή λογική να το καταλάβουμε. Όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ας το εφαρμόσει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, επίσης είρωνα σαν κι εμένα. Όχι, δεν ανήκω σε καμιά "μεγάλη" οικογένεια. Ανήκω ή και πρωτοστατώ σε μια ομάδα που θα έπρεπε να λέγετε "Κοτούλες". Τον εαυτό μου βάζω πρώτα εδώ, αλλά κι εσένα δε σ'αφήνω απ'έξω. Εγώ όμως γράφω μ'ένα ψευδώνυμο, ουσιαστικά σαν ανώνυμος επίσης, όπως οι περισσότεροι.
Το ψευδώνυμο όμως το χρησιμοποιώ, για να ξέρεις εσύ σε ποιον να απευθυνθείς και τίποτ'άλλο. Για τα υπόλοιπα παραμένω ανώνυμος όπως κι οι υπόλοιποι εδώ. Ίσως υπάρχουν κι επώνυμοι, δεν ξέρω. Ο μόνος που έχει δώσει φανερά το email του (απ'ότι έχω δει) είναι ένας Τάσος (αεροδρόμιο Μολάων).
Οι μόνοι επώνυμοι λοιπόν, είναι ο περιπτεράς, το δημοτικό συμβούλιο, ο ψαράς, ο καφετζής κτλ. Τα θύματα αυτού του μπλοκ δηλαδή.
Αγαπητέ δημιουργέ, είπες την άποψή σου και τη σέβομαι. Σεβάσου κι εσύ λοιπόν τη διαφωνία μου στο εξής. Μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος εχθρός των πιο πάνω θυμάτων και να ήμουν κάποτε στα μαχαίρια μαζί τους. Δε θα πω όμως κάτι εναντίον τους έτσι, από εδώ. Νοιώθω πως όσοι έχουν απωθυμένα μ'αυτούς μπορούν άνετα να τα βγάλουν εδώ, κρυμένοι.
Ίσως αντιπαθώ κάποιους που για τους οποίους γίνεται λόγος, αλλά αισθάνομαι να τους υπερασπιστώ, να τους λυπηθώ που βρίσκονται σ'αυτήν τη θέση και δέχονται βολές. Ας σταματήσει αυτό. Έχεις πολλά άλλα, χρήσιμα θέματα ν'ασχοληθείς που να θέλω κι εγώ να συμμετέχω.

Άλλο. Το μήνα που λες πως γίνοταν έλεγχος σε όλα τα μπλογκ και δε μπορούσες να δημοσιεύσεις τίποτα, μήπως θυμάσε τι είχε προηγηθεί με την υπόθεση Ζαχόπουλου; Τι έπαθαν κάποιο -πιθανώς δημοσιογράφοι- που ανώνυμα κατείγγειλαν δημόσια πρόσωπα; Δε θέλεις, δε θέλουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο εδώ.
Είσαι μεγάλος άνθρωπος, πιο μορφωμένος από εμένα και ντρέπομαι, εγώ, να σου δώσω συμβουλές.

Αυτά, μπορεί να έχεις δίκιο, δεν ξέρω. Δε θα το συνεχίσω.

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Υπάρχουν θύματα αυτού του blog;
Εδώ αγαπητέ σχολιάζονται μόνο καταστάσεις που όπως είναι φυσικό είναι απόρροια ανθρώπινων ενεργειών ή παραλήψεων.
Γιατί κάποιοι θέλουν να αποδώσουν ανθρώπινη υπόσταση στα στραβά και ανάποδα γεγονότα ώστε αυτά να τυγχάνουν ανάλογης συμπόνιας; Μήπως βυθιζόμαστε στην υπερβολή;

Ανώνυμος είπε...

γιατί θύγουμε οικογενειάρχες και μεροκαματιάριδες συμπολίτες μας. Δε βρίζουμε τον Κόκκαλη!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τον χαρακτήρα του Μολαίτη..Αρνητικές καο θετικές...Η αρνητική εκδοχή τον θέλει κουτσομπόλη, αγενή μνησίκακο...η θετική εκδοχή τον θελει ευγενή, φιλόξενο, αλληλέγγυο, στον συμπολίτη του, εργατικό, προοδευτικό.... Αυτού του Μολαίτη δημιούργημα είναι η σημερινη όμορφη πόλη μας και ο καταπράσινος κάμπος μας. για να γίνουν όλα αυτά θέλει ανθρώπους αγωνιστές που να ιδρώνουν και να μοχθούν, να συνεργάζονται, να συμμετέχουν στα κοινά, να αφουγκράζονται την αγωνία και τους καημούς του γείτονα τους, να πορεύονται μαζί. Αν βγάλουμε αυτή την εκδοχή του εαυτού μας προς τα έξω τότε σίγουρα δεν θα "φορτώνουμε" με τον διπλανό μας που έντιμα προσπαθεί να πάρει απο την ζωή αυτό που του ανήκει. Τότε θα βάλουμε τον εαυτό μας μέσα στην κοινωνία και όχι απέναντι.. σίγουρα τότε θα λυθούν όχι μόνο τέτοια μικροπροβλήματα αλλά και ακόμα σοβαρότερα που τούτη την στιγμή τα έχουμε αφήσει απ'έξω.

Ανώνυμος είπε...

Αν μου έφραζε το πεζοδρόμιο ή την είσοδο του Δημαρχείου ο Κόκκαλης, είναι γεγονός ότι θα αντιδρούσα με κάποια άνεση περισσότερη. Αλλά που να αφήσει τις «δουλειές» του να κάνει κατά δω.
Άλλοι μου τα φράζουν και αν κατάλαβες καλά ΔΕΝ αντιδρώ απευθείας σε αυτούς (άλλο αν τελικά εάν εφαρμοστεί η λογική πρέπει αυτοί να αλλάξουν συνήθειες) ΟΥΤΕ τους βρίζω όπως ίσως υπονοείς.
Τη μαλθακότητα της Δημοτικής Αρχής στην όποια αυθαιρεσία στιγματίζω.
Έλεος παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο ανώνυμος ανάμεσα στα τελευταία σχόλια, το δικό μου και του δημοκράτη. Γιατί δε το πλατειάζεις ακόμη να το στείλεις για να το ποστάρουνε εδώ και να το συζητήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΒΛΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΧΡΙΣΤΗ . ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΜΟΛΑΩΝ ΕΙΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΠΤΑΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΥΠΗΡ
ΧΑΝ. ΚΛΕΙΣΤΟ Η ΥΠΟΧΡΑΦΗ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ . ΘΕΣΗΣ ΠΑΡΚΙΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ .ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΑΩΝ ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΑ ΠΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΛΗ ΕΠΥΧΙΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη φίλε αλλά ο καθ’ ένας είναι αλλού σωστός, αλλού λάθος, αλλού αδιάφορος, αλλού δραστήριος ή δε ξέρω τι. Δεν είναι μόνο σωστός ή μόνο λάθος. Ας δώσει αν θέλει η Δημοτική αρχή βάση στις όποιες επισημάνσεις και ας κρίνει ανάλογα. Θα είναι μεγάλο λάθος να αναθεματίζει τα πάντα.
Αν δείχνει ψύχραιμη και αποφασιστική στη διαχείριση που της ανατέθηκε κανείς δε θα τη «βλάλει άχριστη» (όπως γράφεις).
Και κάτι τελευταίο: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αντώνης είναι δήμαρχος σε ενα δήμο σαν αυτό των Μολάων. Προσπαθεί να κάνει σωστή δουλειά και όλοι οι συμπολίτες του να είναι ικανοποιημένοι απο αυτή. Ξέρει πως ακόμα και κάποιες μικροπαρανομίες είναι ικανός να τις ανεχθεί για το καλό όλων, αρκεί να μην θίγεται κανείς.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να κάνει τα στραβά μάτια στην απόφαση του κυρ Ανέστη να "επεκτείνει" λιγάκι το περίπτερό του, ώστε να μπορεί και αυτός να βγάζει κάτι τοις παραπάνω για να μπορεί να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του. Η απόφαση πάρθηκε με την προϋπόθεση να μην ενοχληθεί κανείς, και βέβαια η "επέκταση" αυτή να μην είναι εξωφρενική.

Έχοντας κάνει λοιπόν αυτή την εξήγηση-συμφωνία, όλα κυλούσαν αρμονικά. Και ο περιπτεράς έβγαζε λίγα χρήματα παραπάνω, και οι πολίτες εξυπηρετούνταν καλύτερα, και ο δήμος ασχολούνταν με σοβαρότερα προβλήματα.



Πολλά θέματα απαιτούν αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό. Αν ο περιπτεράς στον οποίο αναφέρεστε έχει ανάγκη για ορισμένα χρήματα παραπάνω, καλά έκανε και επέκτεινε το περίπτερο. Έπρεπε ομως να σκεφτεί το σημείο στο οποίο θα άρχιζε να "ενοχλεί" τους υπόλοιπους.

Κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν έπρεπε να δημοσιευθεί, τουλάχιστον όχι τώρα. Οι όποιες καταγγελίες-προτάσεις θα πρέπει να γίνονται πρωτίστως στο δήμο και, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση, τότε να δημοσιοποιούνται αλλού. Αν ο φίλος που κατήγγειλε το θέμα είχε απευθυνθεί στο δήμο, ίσως να του δίνονταν οι σχετικές εξηγήσεις και ίσως να γίνονταν και οι σχετικές συστάσεις στον περιπτερά.


Χρ. Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Δε θ'απαντήσω σ'αυτούς που δεν κατάλαβαν το σκεπτικό μου ή έχουν αμφιβολίες ότι δεν κατάλαβα εγώ τα λεγόμενά τους.

Θέλω να σκεφτείτε και να δείτε εδώ μέσα ποιοι είναι αυτοί που ακόμα κι όταν γράφουν πολλά, κάθεστε με προσοχή και τους διαβάζετε. Νομίζω τελευταία τα πρωτεία ανήκουν μόνο σε έναν εδώ μέσα. Είναι ο πιο σοβαρός, ο πιο ουσιαστικός αυτού του μπλογκ και τον διαβάζουμε όλοι προσεκτικά επειδή γράφει με όνομα κι επώνυμο. Εύγε φίλε Χρ. Θεοδωρακάκο!
Και να διαφωνούσα μαζί σου, θα καθόμουν να σου απαντήσω με περισσότερο ενδιαφέρον, κάνοντας μια λίγο ακόμα σοβαρότερη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ ένα παιχνιδάκι ευγενικών (ας πούμε) αντεγκλήσεων. Δεν αναφέρουμε στην ουσία του θέματος κρατώντας για τον εαυτών μου τη γνώμη μου. Απλά θέλω να καταθέσω το προσωπικό μου πιστεύω στο ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει αυτιά για να ακούσει τα όποια πράγματα, κάτι που δυστυχώς δεν θα υποστήριζα για την προηγούμενη αφού τα κρατούσε κλειστά γιατί το ενδιαφέρον είχε περιοριστεί στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά ιδίων συμφερόντων και ξεστόμισμα «εξυπνάδων».

Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσα να λείψουν εδώ μέσα οι υπερβολές του στιλ «θέλετε να βγάλετε τη δημοτική αρχή άχρηστη» κτλ & «έκανε το ένα ή το άλλο». Αν έκανε τι και πότε το έκανε το μαθαίνουμε κουτσά στραβά. Οι απόλυτες κραυγές υπεράσπισης έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Άλωστε έχω την εντύπωση ότι και η ηγεσία αυτής της δημοτικής αρχής δεν θα το ενέκρινε (θα με απογοήτευε πολύ αν δεν ήταν έτσι).
Στην ιεραρχία των προβλημάτων του τόπου υπάρχουν 100 ας πούμε από δαύτα. Το ότι κάποιος ασχολήθηκε με το 52 πρέπει να του πάρουμε το κεφάλι ή να του πούμε ότι «άντε παράτα μας έχουμε σοβαρότερα να ασχοληθούμε» ή ακόμη χειρότερα το επικινδυνότερο «είσαι εχθρός του Δήμου»;
Πόσες φορές μας έχει πει η γυναίκα μας (όσοι έχετε) κάτι που κατά τη γνώμη της κάναμε στραβό. Πάει να πει ότι είναι εχθρός μας; (να ήταν η πεθερά μας το συζητάμε).
L

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, έχει ξεκινλησει μια δυχόνοια χωρίς λόγο;;; Παιδιά μην πλακώνεστε, καλά τα πηγαίνατε μέχρι τώρα. Πάσχα έρχεται,ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Όσο για όσα γίνονται στον Δήμο μας, την Μ. Τετάρτη ελάτε να τα ακούσετε το επιχειρησιακό σχέδιο. Όσοι πηγαίνουν σχολείο είναι κερδισμένοι γιατί απλά βρίσκονται σε διακοπές!!!Άντε βρε και μετά όλοι μαζί στο καταγώγι!!!!(βλέπε Black)

Ταξιδιάρα Ψυχή

Ανώνυμος είπε...

Είδα έναν μανάβη να του πέφτει από την καρότσα ένα μαρούλι στην πλατεία και ο αχρείος δεν κατέβηκε να το μαζέψει. Έχω σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας, είναι στη διάθεσή σας για να του κάνετε μήνυση αν και εγώ προτείνω να βάλουμε τους δημοτκούς συμβούλους να το φάνε από την άσφαλτο. Επίσης είδα έναν χασάπη να ξεφορτώνει κρέατα και για οκτώ ολόκληρα λεπτά παρεμπόδιζε την κυκλοφορία. Να κάνουμε όλοι μπουλοτάζ στο χασάπικό του. Τέρμα οι μπριζόλες, τέρμα οι γαρδούμπες να βάλει μυαλό. Είδα πεταμένο ένα χαρτί έξω από ένα βιβλιοπωλείο, ένα χαρτοκιβώτιο έξω από ένα Σούπερ Μάρκετ και ένα κουτάκι από μπύρα έξω από ένα καφενείο. Ένα κορδόνι πεταμένο έξω από ένα παπουτσίδικο και μια ζώνη από φόρεμα έξω από τον κάδο ενός καταστήματος ρούχων. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ??? ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΑΓΑΖΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΛΑΙΤΩΝ. ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΠΟΛΗ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΑΣΙΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλο προτέρημα το «να ακούς».

Αφιερωμένο σε όσους αρέσει να επιβάλλονται…

Ανώνυμος είπε...

KOTEW ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΡΟΜΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΧΩΡΙς ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ(ΑΝΣΘ)
15 μηνεςτο νοσοκομειο Μολαωνδεν εχει μονιμο ανσθ Δεν εφημερευει ποτε ανσθ.
Τα χειρουργεια γινονται στις 05,00πμ
και μετα ανσθ δεν υπαρχει-αναζητειται μεταξυ Σκαλας και Σπαρτης
ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ
ΚΙΝΔΥΝΟ
ποιοςαναλαμβανει τις ευθυνες??

Ο διοικητης ? δημοσια, σεμνα και ταπεινα δηλωνει πολιτικο προσωπο ενω ειναι αδρα αμοιβομενος υπαλληλος στην υπηρεσια της πολιτειας.Αν κοινοποιουσε τις σπουδες την εμπειρια του και την προυπηρεσια του θα γινοταν σε ολους αντιληπτο ποια ιδιοτητα μπορει να υπηρετησει του κομματαρχη η *του δημοσιου λειτουργου??

Ο συμπολιτης ιδιωτης φαρμακοποιος ?? η συμμετοχη του εφατρμοζει την αρχη της μηδενικης ανοχης στη διαπλοκη η *απλα βοηθαειτην επαγγελματικη αποκατασταση συγγενων?

Η ΤΑ εχει εκφρασει θεσεις και αποψεις που κραταει μυστικες ??

Η εκπροσωπος του τοπικου τυπου ...μαλλον αξιολογει την ειδηση

Ο δντης γιατρος ,οι συμμετεχοντες ?? αγνοια ευθυνης η*συμφερουσα σιωπη??
Η θεση παντως ωριμαζει για τον ενδιαφερομενο επιστημονικο συνεργατη!

Κυριε Υπουργε
ασΘενεις τρομοκρατημενοι βεβαιωνουν οτι χωρις να γνωριζουν εξεθεσαν σε κινδυνο την υγεια τους.Η διοικηση αυτη διαψευδει προκλητικα την αποδεδειγμενη ευαισθησια σας στη προστασια των πολιτων απο τον κομματισμο ,την αδιαφορια και την αλαζονεια της δημοσιας διοικησης

ΠΟΛΙΤΕΣ 2008
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Και παραείναι μάλιστα.
Έχουμε ακουστά για το πρόβλημα.
Εάν κάποιος ασθενήσει και του λείψει η άμεση φροντίδα… ε ΝΑΙ είναι θέμα! Δε μπορεί να ασθενεί με ραντεβού και μάλιστα στις 5.00(!) το πρωί. Όπως θέμα (να μη πω μεγαλύτερο) είναι εάν υπάρχει εναλλακτική λύση και οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι (π.χ. διοικητής) κωφεύουν.
Είμαστε σίγουροι ότι οι Μολαΐτες είναι πολύ ευαίσθητοι στο θέμα του νοσοκομείου. Επαινούν δημόσια το προσωπικό (νοσηλευτές, γιατρούς) που τους αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και βοά ο τόπος για τους αλήτες «φακελάκιδες». Τους εκβιαστές που πουλάνε υπηρεσίες για τις οποίες θέλουν να διπλοπληρωθούν και μάλιστα προσφερόμενες με δημόσια μέσα και εργαλεία.
Εάν και όταν ανοίξει το θέμα νοσοκομείο κάποιοι ντόπιοι ή μακροφερμένοι «γιατροί» θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.
Ελπίζω αγαπητέ αναγνώστη να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Δεν θα πρόκειται για άναρχο λιθοβολισμό. Εάν θέλεις να πεις κάτι ποιο συγκροτημένο (δυσκολευτήκαμε να ακολουθήσουμε πλήρως τον ειρμό σου) σε περιμένουμε και στο e-mail μας.

Ανώνυμος είπε...

fff

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπάρες από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσατε το καθ' όλα συμπαθητικό blog έχετε, εσείς ή κάποιοι "αναγνώστες" που μπορεί πίσω τους να κρύβεστε εσείς οι ίδιοι, στοχοποιήσει ένα σωρό συμπολίτες μας περιγράφοντάς τους τόσο λεπτομερώς που είναι σας να τους κατονομάζεται. Είστε υπερήφανοι γι' αυτό? Πετάτε λάσπη, κατηγορείται, δικάζεται, διαπομπέυετε. Δεν ντρέπεστε ρε?? Όλοι αυτοί έχουν σπίτια, παιδιά, οικογένειες, έχουν επώνυμο και τους ξέρουμε όλοι. Εσάς ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κρυμμένοι πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας να ξεφωνίζετε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει τίποτα??(κι αν έχουν κάνει, αποδέιξεις κύριοι όχι λόγια) και τότε όλοι μαζί σας επώνυμα να τους βάλουμε στη θέση τους.
Φτου σας καραγκιόζηδες, ρουφιάνοι, συκοφάντες, ψευτοσωτήρες, κουκουλοφόροι του κώλου...............
Αλαβάνος

http://molaoi.blogspot.com είπε...

Επειδή έτσι τα περιγράφεις εσύ, φυσικά και δεν σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
‘Αλαβάνε’ μας έχεις χιλιοβρίσει και στο παρελθόν. Δεν ωφελεί να σου ξανά απαντήσουμε. Μόνο ένα: Κάλό Πάσχα σε ‘σένα και στην οικογένειά σου.

Ανώνυμος είπε...

είπα στη κόρη μου του Γυμνασίου μπές και διάβασε, γράφουνε για το θεατρό σας και εκείνη σε λίγο μου φώναξε έλα να δεις εσύ τι γράφουνε. Καλα δε μπορούσες να γράψεις αυτά που ήθελες χωρίς αυτές τις παλιοκουβέντες;
Τι να σου πώ καημένε
hel

Ανώνυμος είπε...

Αλαβάνε, δεν έχεις Τσίπρα πάνω σου!
Τρίφυλος

Ανώνυμος είπε...

Πολλές γνώμες για τα πάντα και από οποιονδήποτε. Καμιά αντίρρηση.
Διαπίστωση 1η: κυριαρχεί μια υπερβολή. Υπερβολή στις περιγραφές, υπερβολή στους σχολιασμούς, υπερβολική ευαισθησία και μηδενική ανοχή στη καθημερινότητα.
Διαπίστωση 2η: μια νεανική παρέα όπως φαίνεται, αυτή του SuperMike με τον ανάλαφρο σχολιασμό της για το χώρο του αγάλματος κατάφερε να αφυπνίσει και να απομακρυνθεί το καλάθι αχρήστων. Άρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να πιάνουν τόπο αν στην ιστοσελίδα του Δήμου μπορούσαμε εμείς οι δημότες να επισημάνουμε κάτι. Αν βέβαια μας έδινε ο Δήμος αυτή τη δυνατότητα. Σημειωτέων αυτό εφαρμόζεται σε πλείστους Δήμους και ονομάζεται ηλεκτρονική Δημοκρατία και όχι ανώνυμη ρουφιανιά. Στο κάτω – κάτω ότι και να στείλει ο πολίτης δεν είναι σε δημόσια θέα. Στους Μολάους έχουμε αυτή τη δυνατότητα; Ίσως για αυτό κάποιοι τα γράφουν εδώ.
Διαπίστωση 3η: με το να απομακρύνει ο Δήμος το καλάθι δείχνει 2 πράγματα. 1ο το ότι δε διακατέχεται από εγωιστικά κόμπλεξ. Τα πράγματα είναι απλά. Λόγω λάθους ή λόγο αφέλειας φύτεψε κάποιος το καλάθι εκεί. Μόλις επισημάνθηκε και κατάλαβαν το λάθος αντέδρασαν άμεσα. Εσείς είσαστε σίγουροι ότι αυτό θα συνέβαινε και σε …άλλες εποχές; & 2ο ελπιδοφόρο το ότι μέλη ή φίλοι της Δημοτικής Αρχής παρακολουθούν και στο διαδίκτυο πράγματα που τους αφορούν.
Διαπίστωση 4η: αν διαφυλαχτεί εδώ ο χώρος στο επίπεδο που μπορούμε να ανεχτούμε όλοι, ίσως αποτελέσει το βήμα όλων αυτών που θέλουν να αποτυπώσουν κάτι για τούτο τον τόπο. Έτσι και αλλιώς δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες.
Καλό Πάσχα.
L

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Για τις "παλιοκουβέντες" πήρατε θέση και καλά κάνατε για την ουσία όμως μόκο. Γιατί?? Τσούζει?? Θα σας άρεσε να ξεκινήσει μέσα από ανώνυμα σχόλια η δική σας λεπτομερής φωτογράφιση?? Το θέλετε?? Να αρχίσουν να περιγράφουν εσάς όπως κάνετε με τον περιπτερά, το φαρμακοποιό, τους γιατρούς, το διοικητή, τον ψαρά, την τοπική δημοσιογράφο και τόσους άλλους στο παρελθόν?? Όσοι δεν γουστάρετε όλοι στη σέντρα. Όλοι στη δημόσια διαπόμπευση. Συγχαρητήρια Δημοκράταροι να τις χιλιάσετε τις διαπομπέυσεις.
Χριστός Ανέστη, Αλαβάνος.

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα παλικάρι μου ήρεμα. Δεν πιάσαμε φωτιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εμείς τα κάνουμε δυσνόητα και δύσκολα. Αν ο οποιοσδήποτε παρανομεί, σίγουρα το κάνει εις γνώση του και σίγουρα γνωρίζει οτι ανα πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί τις συνέπειες της παρανομίας του.

Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης οτι κανείς μα κανείς δεν λειτουργεί στο απυρόβλητο. Αν παρανομώ και με καταγγείλουν δε θα γυρίσω να ζητήσω τα ρέστα. Για την περίπτωση του περιπτερά εξέφρασα την άποψή μου και είπα σε τι διαφωνώ. Αν είχε ερωτηθεί πρώτα ο δήμος ,θα μπορούσαν οι του blog να γνωρίζουν καλύτερα τις λεπτομέρειες του θέματος και ίσως να μην το δημοσίευαν. Και γενικά δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δημοσιεύονται θέματα-προβλήματα αν δεν έχει ενημερωθεί πρώτα η αρμόδια αρχή.

Όσον αφορά τις βρισιές, φίλε Αλαβάνο, ακόμα και 99% δίκιο να είχες, το έχασες με αυτή τη συμπεριφορά.

Επειδή αναφέρθηκε πως το blog ίσως να κινδυνεύσει απο εισαγγελική παρέμβαση, να πω οτι, σύμφωνα με τα οσα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά ακόμα και αν γίνει με την κατηγορία της συκοφαντίας, θα πρέπει να υπάρχουν και οι απαραίτητες αποδείξεις τις οποίες εγω δεν βλέπω εδωμέσα.

Κλείνοντας, θα πω οτι η ελευθερία έκφρασης και λόγου είναι δικαίωμα όλων μας. Μην κατακρίνετε κάποιον επειδή εκφράζει τη γνώμη του. Γίνετε δεκτικοί και απαντήστε του με επιχειρήματα. Αυτός που κάθεται να ακούσει, αν κάπου κάνει λάθος, θα αναθεωρήσει και όλοι θα βγούν κερδισμένοι.


Χρήστος Θεοδωρακάκος

Ανώνυμος είπε...

Για κοιτάξτε βρε παιδιά έξω από το δημαρχείο, εκεί που κάποτε ήταν η ταμπέλα "Πάρκιν Επισήμων" και πάρκαρε ο Βένιος.Τώρα λείπει η ταμπέλα, αλλά ο νυν δήμαρχος εκεί παρκάρει πάντα.Τί αλλαξε λοιπόν? Τ Ι Π Ο Τ Α .Απλά, ο τωρινός δήμαρχος παρκάρει στην πλατεία που έφτιαξε ο προηγούμενος. Αυτή είναι η αλλαζονία της εξουσίας!Ξεχνάς ό,τι πριν καταδίκαζες...Και το λέει κάποιος που σας είχε ψηφίσει.Ντροπή...